Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: Náhrada za dosluhující Technisat TechniStar SIR

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    AB Cryptobox 752 HD Combo

    Máš to i na DVT2, cena do 2000 Kč, verzi 700 - starší mám na chalupě, zajímavostí může být, že lze sdílet i přes mobil na 3G. Doporučuji.
    Zdravím, také uvažuji o tomto přijímači, protože starý HD satelitní už dosluhuje a nechci jej nechat znovu opravovat a v TV pozemní tuner nemá HEVC265 - recenze byly většinou dobré, včetně podpory dovozce a rychlých oprav chyb. Nechci úplně investovat 10 tisíc korun . Ale výhrada k tomuto levnému přijímači: tento přijímač nemá podporu HBBTV a nenašel jsem nikde info, s jakým USB adapterem bez problémů jede na wifi. Prošel jsem všechna možná fora, konfigurátory, nikde jsem neobjevil přijímač combo, aby měl : DVBS2/T2 HEVC 265, SPDIF optický výstup, HBBTV, wifi nebo možnost wifi, jako třešničku na dortu třeba i Skylink Fast scan. Nemáte někdo tip na něco podobného v přijatelné cenové hladině , Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Za 2000 Kč nemůžeš chtít to, co umí stroje třeba s Enigmou za několikanásobek.
    Ten Cryptobox FastScan pro Skylink umí, to, že nemá logo Ready tě nemusí vzrušovat, výstup s s debilně řazenými kanály jede spolehlivě.
    Hledání po forech je poněkud scestné, většina prodejců satelitní techniky je velmi solidní a zodpoví dotazy po telefonu, např. tu WiFi, která funguje určitě, ale nevím, jestli to někdo zkoušel, má to konektor na 100vkovou síť. SPDIF to má taky.

    Takže kvůli HBBTV připlatit.......

    Narazil jsem na Amiko, má Enigmu i HBB, 2000 Kč.

    https://www.parabola.cz/clanky/6469/...-dvb-s2-h-265/

    Pozor je třeba Combo, to bude asi dražší.
    Naposledy upraveno uživatelem Foolproof: 02-10-2018 v 14:10 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Za 2000 Kč nemůžeš chtít to, co umí stroje třeba s Enigmou za několikanásobek.
    Ten Cryptobox FastScan pro Skylink umí, to, že nemá logo Ready tě nemusí vzrušovat, výstup s s debilně řazenými kanály jede spolehlivě.
    Hledání po forech je poněkud scestné, většina prodejců satelitní techniky je velmi solidní a zodpoví dotazy po telefonu, např. tu WiFi, která funguje určitě, ale nevím, jestli to někdo zkoušel, má to konektor na 100vkovou síť. SPDIF to má taky.

    Takže kvůli HBBTV připlatit.......

    Narazil jsem na Amiko, má Enigmu i HBB, 2000 Kč.

    https://www.parabola.cz/clanky/6469/...-dvb-s2-h-265/

    Pozor je třeba Combo, to bude asi dražší.
    Děkuji za reakci, specializovaného prodejce jsem navštívil, comba vůbec nedělá (že by měl pro to nějaký závažný důvod ??). Combo bych chtěl hlavně z důvodu, že vzhledem k počtu zařízení se už trochu peru se vstupy na receiveru (samozřejmě + další dálk. ovládání) Uvedený přijímač Amiko Viper Combo by asi požadavky splňoval, cena do 2,5 tis též (nikde jsem v testech nenašel, jak je na tom tento přijímač obrazově - nechci samozřejmě šetřit za každou cenu a pořídit to nejlevnější - přece jenom na 60" LCD se jakékoli obrazové nesrovnalosti projeví trochu více). Jen se trochu bojím té konfigurovatelnosti, pro HbbTv je třeba dohrát nějaký plugin ? Přijímač má pouze čtečku karty, nikoli slot pro Ci modul, je třeba se obávat budoucí nefunkcionality ?? - našel jsem, že přijímač nespolupracuje s kartou Skylink M7, mám zatím Irdeto, ale v případě výměny karty ?? Přeci jenom je mi příjemnější přijímač se standardně nastavenými vlastnostmi (určitě je pro odborníka možnost konfigurovatelnosti, dohrání různých doplňků super). Takže možná využít nabídku některého prodejce se službou nakonfigurování přijímače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Tak jsem po srovnání různých parametrů, recenzí , zkušeností vybral přijímač trochu jiné kategorie (a ceny, i když jsem tuto částku původně investovat nechtěl) - Technisat ISIO STC 4K UHD. Nějaká připomínka, proč tento ne nebo jiný návrh v této cenové kategorii ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    No nevím, mně pro běžné používání docela vyhověl Amiko HD 8265+Combo za necelých 1.500 Kč. Umí HEVC 265, v jeho čtečce funguje karta Skylink ICE, má i slot pro modul.
    Umí např. i programy BBC z družice 27,5°W. Jen práce v menu je trošku složitější, než např. u Ariv, ale dá se to zvládnout. Mám pro něj i seting, jen ne pro všechny družice, ale jen pro některé.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 04-10-2018 v 04:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    ISIO STC 4K UHD:
    - s obrazom bude určite spokojný tak ako u všetkých originál Technisatov, upscaling do 2160p
    - je to twin combo, ale na rozdiel od HD STC nedokáže naraz 2xDVB-S + 2xDVB-T ale proste 2 programy z DVB-S2, DVB-T2, DVB-C. funkčnosť DVB-T2 nemám osobne overenú - u mňa T2 nie je.
    - má len jeden CI+ slot, tzn. buď Skylink alebo iný operátor ale nie obaja
    - je to prístroj síce s linuxom vo vnútri ale nie s otvoreným linuxom, takže dokáže to, čo naprogramovali do neho.
    - HbbTV, premiove EPG s množstvom funkcií je tam prehľadne a jednoducho sa ovláda, žiadne pluginy a nezmysly sa nikam nenahrávajú
    - WiFi interné alebo LAN kábel 1GB
    - FastScan funguje bezchybne, vytvorí 16-ty FAV zoznam. Stačí si nechať naládovať programy cez FastScan (a plus napr. nemecké z ISIPRO) a môžeš ich preukladať do ďalších 15 FAV skupín bez obmedzenia, takže bez ladenia môžeš mať programy aj bez debilného usporiadania.
    - nastavenie trvá 10 minút, záloha settingu 10 sekund
    - nahrávanie na externý USB HDD, NAS
    otázne je, čo viac potrebuješ
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 04-10-2018 v 01:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Děkuji za obsáhlé zhodnocení ISIO STC 4K UHD. Je přesně to, co mi vyhovuje, jeden CI slot stačí, nahrávání není priorita. Otevřený oper. systém bych stejně nevyužíval. Už je na cestě od prodejce. Ještě jednou děkuji za reakce
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    OK, návody a pomôcky tu máš vo vlákne Tipy a triky...
    Stiahni si potom soft na tvorbu programových listov v PC a hneď po inštalácii freš prístroja urob zálohu na USB - je to v menu.
    Kompletný návod je priložený len v nemčine, česky je skrátená verzia, ktorá neobsahuje napr. nastavenie antény a pod. Stiahneš u Omka.

    budeš pracovať s CI modulom, treba si uvedomiť, že paralelný chod (PIP/PAP alebo nahrávanie/pozeranie) bude fungovať len ak máš CI modul s dualdecrypt a to len na jednom TP alebo samozrejme ak je to z nekodovaného programu.
    Možnosť nahrávania v kodovanom stave s dodatočným dekodovaním záleží dosť od typu modulu ktorý používaš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Vidím, že jsi odborník, prosím můžeš doporučit nějaký CI modul, se kterým dual decrypt funguje bez problémů v tomto přijímači ? Předpokládal bych tento : TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink, Dual Decrypt ?? Mám hodně starý CI modul irdeto Cryptoworks MasCom P/N :910001 R1.1 , kde už výrobce neposkytoval nový FW a nebyla zde volba IC smartcard priority -Irdeto, takže některé programy už na něm nejely. Zatím jsem nákup neřešil, až přijímač vyzkouším. Je nějaký rozdíl mezi tím, zda se použije jeden normální modul nebo dual decrypt ? V případě použití dual decrypt bude druhý nahrávaný program nahráván jako dekódovaný ? V jednom testu se uvádí "Pro tento případ je v menu přijímače funkce „Dodatečné dekódování CI“. Ve výchozím stavu je vypnuta. Tato funkce má umožňovat, že budete moci používat pouze jeden dekódovací modul a nahrávat ze dvou libovolných programů současně, ale nahrávky jsou prakticky vždy v zakódovaném tvaru, na rozdíl od situace, kdy používáte dva moduly a pak nahrávky jsou vždy v dekódovaném stavu" - samozřejmě dva moduly použít nelze, takže v případě modulu dual decrypt ?
    Naposledy upraveno uživatelem peetan: 05-10-2018 v 17:31
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 1009
    Poslední příspěvek: 27-04-2016, 20:18
  2. Technisat Technistar S1 vs. SIR
    Od Markil v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2012, 23:20
  3. Problémy s Technisat Technistar Sir
    Od Martin Suchánek v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-07-2012, 23:09
  4. TechniSat TechniStar SIR
    Od Pitomec v sekci DVB-S
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 12:42
  5. DVB-S: TechniSat TechniStar SIR
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-01-2012, 18:15