Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: protažeí kompletního signálu ze set top boxu do tv

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    5

    Koupil jsem si novou televizi, propojil jí se set top boxem anténa > set top box >tv
    a chtěl jsem naladit všechny dostupné tv stanice. Na set top boxu chytím cca 190
    tv stanic .Televize mi je naladila sice všechny, ale funguje pouze 48 stanic a místo
    ostatních jsou černé obrazovky. Ukazuje to, že buďto není signál /ač ukazatel signálu
    ukazuje, že je celkem silný), nebo nepodporovaná služba. Set top box umí každopádně propouštět
    komplet signál přes kabel do televize, takže správně by to měl fungovat.
    Bohužel nevím, jestli je to slabším, nebo rušeným signálem a jinou citlivostí televize,
    nebo se musí něco nastavit. Potřeboval bych poradit!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Druh signálu si všichni musíme domyslet...
    Pokud to je UPC Cable,tak ty co ti nefungují,nejsou náhodou zakódované?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    5

    Když na set top boxu jdou naladit všechny stanice, tak dál musí jít také všechny, tak jak
    to přijme ten set top box, tedy pokud není špatný signál a ta nastavovací data dojdou do
    televize špatně a ta se správně nenastaví. Na mobilu mě to funguje všechno,
    ale to je přes Android, což televize bohužel nemá. Tam se buďto televize nastaví automaticky,
    když si stáhne data, pokud ne, tak se to dá prý nastavit nějak ručně!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Za prvé-napsal jsi,že TV také naladila všechny
    Za druhé-vůbec nechápu o čem píšeš....
    Jaký mobil,jaký Android?
    Četl jsi mou otázku na druh přijímaného signálu???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    5

    STA kódovaná není. Když jsem zkoušel naladit něco na pokojovou anténu
    a také mě to naladilo prázdné pozice při slabém signálu, takže to může být
    slabým signálem i u té STA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Ty máš v STA 190 programů?To snad né....
    Dokud si neujasníš technické pojmy,tak je náš další rozhovor zbytečný.
    Nejdřív píšeš o STB-jaký?
    Co má s příjmem společného mobilní telefon?
    Co je to naladěná prázdná pozice?Takové nic neexistuje.
    Pokud se ti moje zbytečné otázky nelíbí-neznáš na ně odpověď-tak tu oba ztrácíme čas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    5

    To kolik je k dispozici TV stanic a z kolika vysílačů
    není vůbec podstatné,problém je v tom, proč na
    některém přijímači to naladit jde a na některém ne!
    Bohužel tento stejný problém má spoustu lidí a je spousta
    článků o tom, že STA mají často s DVB-T2 problém a
    musí se měnit nastavení jak na anténě,tak na televizi.
    Jelikož v mém případě jde na některém přijimači všechno
    a na druhém jen něco, tak odhaduji, že STA je v pořádku
    a problém je v nastavení televize. Zkoušel jsem zapojit
    kabel ze zásuvky připojit přímo do televize bez set top boxu
    a to je na všech pozicích rozkostičkovaný obraz včetně těch
    co přes set top box fungují dobře.
    Set top box DVB-T2 s možností připojení na internet
    a umožňující "Streaming" - sledování televize na
    obrazovce mobilního zařízení Android přes aplikaci,
    nebo použít mobilní zařízení jako ovladač.
    Myslím, že ani to není podstatné pro příjem tv signálu.
    Prázdná pozice je když se naladí číslo předvolby,
    ale je tam černá obrazovka a objevuje se nápis
    "slabý signál", "nepodporovaná služba" a když
    jich je víc, tak jde mezi nimi přepínat.
    Rád bych se konečně dověděl,v čem by mohl být problém.
    Naposledy upraveno uživatelem Bastr: 14-05-2018 v 15:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    5

    Tak ještě jednou a stručně. V čem je problém pokud ze stejné antény jeden přijímač naladí všechny
    dostupné kanály a druhý jen některé! Je to anténou (slabý, rušený signál apod.) ,nebo je problém
    v přijímači (nastaveni citlivost apod.)!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Problém je jak u TV-málo citlivý tuner,tak u STA,která dodává pro málo citlivé tunery nízkou úroveň signálu.
    Pokud není v dohledné době myšlena výměna TV,tak jediná možnost je kontrola STA.
    Také může být problém v koncové zásuvce v bytě.
    Vše lze ověřit firmou,která má k dispozici příslušné měřící přístroje,nebo konzultace s správcem(servisem) STA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nahrávání ze set-top-boxu DVB-T2 do MPEGů
    Od Falešný Sobík v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-04-2017, 09:32
  2. Nekvalitní signál ze set-top boxu do rekordéru
    Od t_burger v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-07-2012, 08:53
  3. DVB-T: Jak vypada prijem radia ze set top boxu v tv?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 23:14
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-03-2010, 19:43
  5. Testy set-top-boxů pro TV
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 19:08