Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: video teoria

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    hi. doteraz som mal len camcorder a natacal som video v systeme PAL 25FPS. teraz som si vsak kupil hero5 a tam je na vyber, co sa tyka frame rate niekolko moznosti. standardne pouzivam 1080 a 50FPS. pokusne som si nastavil raz 25FPS a siel som s rodinou na kupalisko. mali tam nerezove bazeny a nenormalne prave, ked bol zaber na material-nerez, tak bol obraz na tej oceli rozpixelizovany - ako keby bol vymaskovany a na tom mieste neskutocne komprimovany. skoro ako ked v reportazi vybluruju tvar osoby alebo SPZky.

    plati, ze pri 50FPS bude objem dat dvojnasobny ? ako keby bol nastaveny 25FPS....

    neviem, ci moje teoreticke znalosti su spravne ale mal som zato, ze 25FPS vznikol koli frekvencii a snad synchronizacii v sieti /europa 50Hz/ a v televizii sa kazdy frame zobrazi 2x /50i/.

    otazka dva znie. ak budem nahravat footage vo framerate 120FPS, vyuzijem to pri editovani videa ako slow motion ale TV stejne prehra ten zaznam len ako 50FPS ?

    chcel by som najst nejake optimalne nastavenie, lebo pri nastaveni ake som doteraz pouzival, tak ten obraz pri low light nie je "bohviečo". ak to niekto pozna...je tam featurka protunes "on" a s tym ked vojdem na miesto, kde je menej svetla, tak sa predlzi cas a obraz je mázly. ked je dynamicky obraz je aj pixelizovany. kompresia vystupneho videa je velika.
    mne je jasne, ze objektiv hero5 je maly. mala diera pusta malo svetla na chip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,058

    Nekam nahrej vzorek zminovaneho videa a sem dej link ke stazeni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    https://youtu.be/Wh-cx-hrgbE

    https://youtu.be/FLtuWnoJpBY

    https://youtu.be/OM8EGbNKTi0

    surove video nemam nikde zatial na serveri. som v praci. toto na YT bude iste malo vypovedne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,058

    Tak YT vše rekopresuje. Ale artefakty na plochách jsou způsobeny: typem a kvalitou použitého kodeku, datovým tokem a rozlišením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    ved prave YT je taky....AVC1; 1080; cca 44000 kBit/sec myslim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,058

    YT používá H.264 v kontejneru MP4, bez prokládání, High Profile, 2 po sobě následující snímky B, uzavřený GOP. Audio jako AAC-LC s 96kHz nebo 48kHz.

    Nově však experimentuje s VP9.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    tie hodnoty, co som napisal patrili samozrejme k Tvojmu:

    "typem a kvalitou použitého kodeku, datovým tokem a rozlišením"

    a nie k YT....aby nedoslo k nedorozumeniu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od tomasenkoslav Zobrazit příspěvek
    neviem, ci moje teoreticke znalosti su spravne ale mal som zato, ze 25FPS vznikol koli frekvencii a snad synchronizacii v sieti /europa 50Hz/ a v televizii sa kazdy frame zobrazi 2x 50i.
    50i nieje 2x 25p.
    50i je realnych 50 snimkov, akurat su distribuovane ako prekladane. T.j. su zahodene pol-riadky pri snimke A-parne, pri snimke B-neparne, C-parne, D-neparne.....atd.
    Nasledne sa robi na koncovych prijimacoch opat "dopocet" tychto zahodenych pol-snimkov na plny progresivny obrazok ktory uz je zobrazeny na zbrazovaci (50x za sekundu). Barlicka z cias analogoveho vysielania, ktora prezila dodnes.

    Ako to realne funguje, sa da vidiet tu
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 10-05-2018 v 19:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    50p objem dat nebude dvojnasobny oprot 25p, pri zachovani stejne kvality u normalniho videa, protoze ty snimky jsou blize k sobe v case, tedy je tam mene rozdilu.

    Predstav si treba extrem 1000fps. Objem dat take nebude 1000/25 x vetsi, protoze nektere snimky budou prakticky totozne. A komprese videa funguje tak, ze sezaznamena jeden cely snimek - I frame a pak se jen dokumentuji rozdily pro ten dany GOP (skupinu snimku). Skoro zadny rozdil = skoro zadna data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    dakujem za odpovede. tu teoriu o pol riadkoch som predtym uplne nepochopil.

    ai:
    no ale ked budem rychle valit na kole dolu kopcom, tak sa bude objem dat blizit dvojnasobku pri 50FPS ? /nenarazam na mnozstvo dat a s tym spojene nejake moje snahy setrit kapacitu pamat. karty - len ma tao zaujima/
    este som si vsimol, ze gopro ked je na stative a objekt prejde celym obrazom, tak je okolo neho taka rozpixelovana "aura". to som si vzdy mysel, ze je dovodom prave to, co popisujes Ty.

    "A komprese videa funguje tak, ze sezaznamena jeden cely snimek - I frame a pak se jen dokumentuji rozdily pro ten dany GOP (skupinu snimku). Skoro zadny rozdil = skoro zadna data."
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Ja bych nedelal zadne zavery na bazi tve kamery. To neni poradna kamera s dobrym zaznamem. Pokud mas neco zjevne problematickeho v zaznamu, kde mas dost svetla. Dneska uz se delaji se zaznamem takova kouzla, hlavne u tech malych kamer a telefonu, ze ty obrazky co z toho jdou jsou vpodstate dokreslene procesorem a algoritmy. Jestli je to problem komprese nebo kamerou jako takovou bych neresil, me by treba nenapadlo resit problemy z videem u telefonu take.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele tomasenkoslav
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    67

    no ved hej...ja nerobim myslim ziadne zavery. len som myslel, ze nejakou kombinaciou nastaveni najdem lepsi vysledok. na normalne nahravanie videa mam CANON HF-G10 a ta šero "umí" celkom slusne na manuali.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Pokud ma kamera jakykoliv mod na zaznam videa, tak ten by mel fungovat bez nejakych rozdilu oproti dalsim modum na te kamera. Nemyslim rozdil mezi 50p vs. 25p zaznamu, ale o kvalite toho zaznamu. 50p mod ma k dispozici vice bitrate , ale zrejme to staci, a nemusi to byt 2x vice. Jak jsi sam podotknul, i nejaky sileny zaznam ma stejnea pravidla pokud to porovnavas s jinou snimkovou frekveci, protoze ten 25p zaznam ma vpodstate porad ty snimky jdouci po sobe s vetsi mezerou v case, a ten 50p je ma zase o trochu blize. Tedy samozrejme se to hure komprimuje, ale pokud porovnas s jinou frekvenci tak jsi na tom porad uplne stejne.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 13-05-2018 v 22:19
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2015, 08:15
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-09-2012, 21:36
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 15:09
  4. video (scart/comp. video/s-video) -->> vga/dvi
    Od luge v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-10-2006, 20:17
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 19:31