Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 52

Téma: Jaké multimediální centrum Full HD

  1. #31
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od LOGO Xtreme Zobrazit příspěvek
    Jde mi i o snadné zadávání textu na YT. Některé smart TV používají hlasové zadávání, jaké máte zkušenosti, je to v reálu použitelné ? Nebo raději bezdrátová klávesnice, nechci písmenka textu zadávat složitě, jak to mají starší modely TV, to byl opruz.
    Hlasové zadávání se mi moc neosvědčilo. YT řeším na tabletu, naskládám si frontu, vytvořím knihovny a co chci odešlu na smart TV ať už doma nebo na chatě. Přijde mi to nejpohodlnější. Jde to samozřejmě i z mobilu ale tablet je přehlednější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    Léta jsem používal jako MMC Xtreamer, nicméně vzhledem k potřebě přehrávat HEVC a 4K sháním čím ho nahradím. Primárně mi jde o přehrávání z USB disku - jak filmy, tak audio (zejména FLAC). Myslel jsem, že nebude problém něco do 2tis vybrat (třeba xiaomi, evolveo, tesla), ale teď tady čtu, že vše s Androidem = problém. Chci se vyhnout proškubům při přehrávání videa v jiném než defaultním FPS, či neustálému ladění nastavení. Jde mi i o kvalitu zvuku, jelikož to mam pro trochu lepší reciever i repro. Ale to se u MCC asi moc neřeší... Konec konců i s xtreamerem jsem byl docela spokojený. Zapojení optikou pro 5.1.

    Jde koupit něco hotového v CZ za rozumné peníze? Nebo jen Čína? Pokud Čína, tak bych do toho chtěl vrazit spíš kolem 1000kč. Co byste doporučili? Přeci jen od posledních doporučení v tomto vlákně uběhlo přes rok.
    Ještě mne napadá... byl jsem zvyklý dálkovým ovládačem posouvat video stopu po 30sec nebo 3min.. jako přetáčení.. Dost to používám. To asi budu mít smůlu? Řeší se to vše jen SW přes obrazovku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    372

    Co se týče výběru MMC, tak dle infa zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...ialneho-centra
    Zjednodušeně:
    Do 1000 Kč tak čína s CoreELEC s S905X, S912, S905X2 nebo S922X, je jich velký výběr. A dnes kvůli futureproof raději již S905X2 nebo S922X
    Pokud hotové a s podporou tak Vero4K+ (S905X)
    Yamaha RX-V475, Vincent SV-500, Aurum Cantus Melody M-103, Proson RUMBLE R-8, NAS D-Link DNS-320L + miniDLNA, TV LG 65UK6500MLA, TV Box Amlogic S912 Sunvell T95Z Max, S905X Sunvell T95M, S905W Tanix TX3 Mini + CoreELEC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    S nainstalovanym coreelec se rovnou nic poridit neda za rozumnou cenu? Tam bych musel koupit s androidem a upravit? Upravit jdou vsechny s temi uvedenymi CPU/chipsety? Predpokladam, ze CZ titulky i u tech cinskych budou ok?
    Naposledy upraveno uživatelem kykloop: 10-11-2019 v 18:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    372

    Citace Původně odesláno od kykloop Zobrazit příspěvek
    S nainstalovanym coreelec se rovnou nic poridit neda za rozumnou cenu? Tam bych musel koupit s androidem a upravit? Upravit jdou vsechny s temi uvedenymi CPU/chipsety? Predpokladam, ze CZ titulky i u tech cinskych budou ok?
    Pokud vím, tek jen Vero

    Citace Původně odesláno od kykloop Zobrazit příspěvek
    Tam bych musel koupit s androidem a upravit?
    Ano. Ale instalace CoreELEC je vemi jednoduchá. Instaluje se na SD kartu a původní Android zůstává nedotčen, takže se nic nemůře pokazit

    Citace Původně odesláno od kykloop Zobrazit příspěvek
    Upravit jdou vsechny s temi uvedenymi CPU/chipsety? Predpokladam, ze CZ titulky i u tech cinskych budou ok?
    Ano a Ano. Krome Xiaomi TV boxu. Ten má zamčený bootloader a instalovat CoreELEC na něj nelze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    tak jsem zatím předběžně (trochu náhodně) vybral MECOOL KM9 Pro s S905X2 a 2G RAM, ale nejsem si jistý s kompatibilitou s CoreELEC - existuje nějaký seznam podporovaných zařízení? V postupech se dočítám, že se CoreELECT nahrává přes SD kartu... ty TV boxy standardně mají čtečku karet? Nahraje se to jen na ni a původní andorid tam zůstává a je tedy možné se přepínat do čeho bude bootovat?
    Zatím jsem nenašel nějaké ucelenější info, jak to má fungovat, ideálně s návodem. Případně díky, jestli o něčem někdo víte.
    Jinak díky za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    nakonec objednal A95X F2 Amlogic S905X2 za 1250Kč včetně doručení z EU skladu - protože má optický výstup, který potřebuji. Dám časem vědět, jak jsem dopadl a jak jsem spokojený.
    Jinak jsem ještě našel aplikaci, která má v androidu a kompatibilním HW zřejmě sama nastavovat video (FPS) nastavení - to, kvůli čemu zejména android nedoporučujete. To asi taky zkusím, ještě před CoreELEC
    https://androidpctv.com/afrd-automat...amlogic-tvbox/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    2

    Podle toho co jsi psal ve svém prvním příspěvku jsem spíš čekal, že skončíš u něčeho jako "BEELINK GT King Pro", který je vybaven lepším audio čipem pro zpracování DTS + dekódování zvuku Dolby v kvalitě Hi-Fi...

    https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0...ml?wid=1349303

    Když už jsi se rozhodl pro čip S905X, tak bych se přikláněl k modelu "Beelink GT1-MINI 2" s novým čipem S905X3, kde v GPU opravili chybu videa v 1080i, které v S905X2 nefungovalo dobře a je i o něco výkonější.

    https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0...&lkid=43180210

    Srovnání výkonu: https://androidpctv.com/comparative-amlogic-s905x3/
    Naposledy upraveno uživatelem TALISMAN: 13-11-2019 v 10:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    o lepším audio čipu jinde jsem nevěděl, ikdyž taky to zařízení stojí skoro 3x tolik, což by se mi moc dávat nechtělo.. otázka, jestli by to za to stálo
    S905X3 - na to jsem koukal - dokonce s tímhle čipem byly některé modely levnější než s S905X2, ale nenašel jsem info o podpoře pro coreELEC a čekat třeba půl roku, než bude, se mi nechtělo..
    Jinak o tom vim houby, proto jsem se ptal tady a objednal dle rady Studoval/vybíral jsem to jen několik hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    372

    Citace Původně odesláno od kykloop Zobrazit příspěvek
    který je vybaven lepším audio čipem pro zpracování DTS + dekódování zvuku Dolby v kvalitě Hi-Fi...
    No tak to tedy nevím. Co tím autor mylel? To jako že má tento model v sobě Hi-Fi D/A stereo převodník? A pokud ano, tak proboha proč ve spojení s DTS? Vždyť to je celé nesmysl.
    Připojovat BOX pro HIFI nebo HiEnd audio k integrovanénu analogovému (tedy stereo) výstupu je nesmysl. A připojovat BOX k analogovému (tedy stereo) výstupu kvůli DTS, který je vícekanálový (prostorový) je už absolutní zhola nesmysl!

    Od toho mají boxy otický (SPDIF) výstup, pro stereo digitální výstup nebo standardní DTS a DD vícekanálový (lossy) digitální výstup.
    A pro případné lossless HD vícekanálové audo formáty (DTS MA, DD THD,...) mají HDMI výstup.
    Ve věech případech se tady boxy připojují pomocí techto digitálních výstupů k externím DA převodníkům nebo k AVR receiverům.
    Takže lepší audio čip???? je úplně k ničemu. A pro DTD a DD obvvláště ...

    Co se týče S905X3 - zde zatím není podpora CereELEC, ale pokud vím, ta se na tom dělá, takže co nevidět snad bude
    Co se týče volby S905X2 x S922X. Pokud se nechce používat masivně Android (hry a jiné náročné aplikace), tak S922X je zbytečný a stačí bohatě S905X2 se Gbit síťovkou.
    O nějakém problému s 1080i videi nemám tušení, ale může být. Týká se to přehrávání těchto videí v Androidu, nebo jsou tam nějaké potíže i v CoreELEC? Nikde jsem ve spojení s CoreELEC o tomto nic nenašel.
    A pokud se jedná jen o 1080i, (tedy interlaced nikoliv progresive) tak kolik takových videí je? Já mám všechna v 1080p.
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 14-11-2019 v 12:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    2

    "kykloop" ve svém dotazu psal, že mu jde o audio. A já mu jen píši, že se tu objevil nový přístroj, který se "chlubí" lepším audio čipem s podporou Dolby Audio a DTS Listen až pro 7.1 zvuk.

    "...in addition to integrating Hi-FI Lossless ESS910 audio chips and RT6862"

    Jestli to tak je, nebo ne, netuším. Recenze se už na tyhle krabičky dají dohledat. O tom zda to má, nebo nemá význam jsem vůbec nechtěl vést polemiku. Ani jsem nepsal, že by Kykloop udělal špatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    372

    Jasně v pohodě. Já tady ale právě vedu polemiku co takové tiskové prohlášení znamená. Na tomto fóru se snažíme podávat relevantní, pravdivé a smysluplné informace. Ideálně oveřené.
    A toto mě nedává smysl a "smrdí" to divným nesmyslným reklamním sdělením. Protože DTS a DD vícekanálové do analogového výstupu nedávají smysl! To je a bude vžda jen srereo (2 kanály) . Takže zbývá jen digitální výstup, tedy bitstream vícekanálových formátů DD a DTS se kterým žádný audio čip nemá co do činění! A všechny čipy od Amlogic od první verze S905 umí dolby DTS a DD Passthrough včetně HD lossless formátů (DTS MA a DD THD 7.1) a od verze S912 a dál i včetně Dolby Atmos.
    Vše toto již několik let s xELEC funguje na jedničku.
    Sma sumárum jen se nad tím sdělením o nějakém super audio čipu zamýšlím a je to, řekl bych, holý nesmysl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,368

    Citace Původně odesláno od TALISMAN Zobrazit příspěvek
    "kykloop" ve svém dotazu psal, že mu jde o audio
    Ak niekomu ide o audio a chce to riesit seriozne, bude to riesit externym DAC, pripadne AVR (v pripade multikanalu). Ovzvlast, ked krabicka dokaze posielat von PCM bitperfect (pod CE/LE).

    A co sa tyka tych 1080i videi pod S905X, nemam pocit, ze by to neficalo, funguje to korektne (takychto videi je paradoxne vela, je to vysielaci standard, taktiez vsetok obsah na BD s 50fps a 60fps je LEN prekladany. Cize vsetky orignalne BD s video obsahom, su 1080i. Paradoxne EUropsky standard BD ma moznost distribuovat 25 progresivnych snimkov len v 50i podobe (wtf, ale ano, zmenilo sa to az prichodom 4K UHD).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    1

    - přehrávání videa z NASu
    - přehrávání videa z YouTube popř. iVysilani
    Jenže se občas stane, že některé video z YT mi nepřehraje - chyba doplňku a ani omylem mi nepřehraje videa H.265. A dnes se mi dokonce stalo, že jsem sestříhal video v H.264, FullHD, 60FPS, 16Mbps a to video se sice spustí, ale za chvíli se začne hrozně sekat. Na PC je v pořádku. Takže jsem se rozhodl, že bych chtěl asi nové multimediální centrum.https://pinoytvchannel.ru Od toho mají boxy otický (SPDIF) výstup, pro stereo digitální výstup nebo standardní DTS a DD vícekanálový (lossy) digitální výstup.
    A pro případné lossless HD vícekanálové audo formáty (DTS MA, DD THD,...) mají HDMI výstup.
    Ve věech případech se tady boxy připojují pomocí techto digitálních výstupů k externím DA převodníkům nebo k AVR receiverům.
    Takže lepší audio čip???? je úplně k ničemu. A pro DTD a DD obvvláště ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    25

    tak player A95X F2 dnes dorazil, ale bohužel z něj nejsem schopen dostat DTS zvuk, resp. jakýkoliv jiný než stereo přes optiku. Zatím tedy mluvím o androidu, CoreElec budu teprve zkoušet. V nastavení androidu jsem zkoušel už všechno možné, v Kodi mam povolený passthrough, ale prostě nic, hrají jen 2 kanály a receiver vůbec nedetekuje jiný signál.
    Jinak na stránkách CoreElec jsem nenašel image pro tento model, tak snad bude fungovat alespoň univerzální pro daný chipset S905x2
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaké multimediální centrum koupit
    Od Fistd v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-08-2016, 16:13
  2. Jaké multimediální centrum dle požadavků?
    Od the_miracle v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 05-12-2012, 20:20
  3. Jaké multimediální centrum s HDD?
    Od Cholumus v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 11:06
  4. Jaké multimediální centrum má displej použitelný pro navigaci?
    Od Tangero v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-09-2010, 09:27