Ako upraviť hudbu do videa - Premiere Pro / Adobe Audition
Ahojte,
rád by som vám v tomto príspevku predstavil koncept "relácie" o editovaní a video tvorbe 90 Sekúnd, ktorý som nedávno začal. Tento projekt cieli na skupinu ľudí, ktorí začínajú s video tvorbou a editom ako takým. Snažím sa vysvetliť určité praktiky, ktoré vám zjednodušia prácu v post-produkcii. Budem rád za akékoľvek otázky k téme a aj diskusii tu na fóre alebo pod videom.
V nasledujúcom videu sa pozrieme na to ako "napasovať" hudbu k videu, rýchlo a jednoducho za pomoci programu Adobe Audition a Premiere Pro.
rád by som vám v tomto príspevku predstavil koncept "relácie" o editovaní a video tvorbe 90 Sekúnd, ktorý som nedávno začal. Tento projekt cieli na skupinu ľudí, ktorí začínajú s video tvorbou a editom ako takým. Snažím sa vysvetliť určité praktiky, ktoré vám zjednodušia prácu v post-produkcii. Budem rád za akékoľvek otázky k téme a aj diskusii tu na fóre alebo pod videom.
V nasledujúcom videu sa pozrieme na to ako "napasovať" hudbu k videu, rýchlo a jednoducho za pomoci programu Adobe Audition a Premiere Pro.
pekne audio se vetsinou podcenuje, ..., ale ja to tedy jeste brutalneji zhrnu :-) : Uprava delky audia -> Adobe Audition CC , Properties, Remix a pak Target duration.
Jsem nejak nepochopil, jak se program vyporada s music clipem kratsim, nez je pozadovana delka video clipu.
Zkraceni snad neni problem provest manualne - a mozna i rychleji primo ve strizne, nez pres dalsi berlicky.
Pozn.: nemam k dispozici nove verze Adobe - CC.....
Zkraceni snad neni problem provest manualne - a mozna i rychleji primo ve strizne, nez pres dalsi berlicky.
Pozn.: nemam k dispozici nove verze Adobe - CC.....
Funkcia remix automaticky analyzuje track ako taky a ak ho potrebuje predlzit tak doplnuje beat. Tzn. nepotrebujes ho manualne pocuvat a hladat kde to napojit. Je to skor taka vychytavka.
To ale uspokojive funguje jen u synteticky vytvorenych smycek, kdy se opakuje donekonecna jeden motiv - jak je ted moda i u TV vysilani.
Co to udela s "normalni" skladbou od zive kapely - a) instrumentalni, b) natoz s vocalem?
Zkousel jsi?
Co to udela s "normalni" skladbou od zive kapely - a) instrumentalni, b) natoz s vocalem?
Zkousel jsi?
Tak skladby vhodne pro muziku na podmaz videa, to jsou opravdu vzdy jen jakesi 'bloky' jdouci za sebou a stridaji se, a tyto bloky mohou mit jen jine konce nebo nastupy. Tomu , ze se to da zanalyzovat, bych i docela veril, ze to udela celkem slusne dneska by to uz nemel byt problem. Smartsound to mel preddefinovane , ty bloky, ale da se to snad dneska i vytahnout z tech skladeb jako prvni krok a pak to usporadat podle pozadovaneho casu, to uz je algoritmus, ktery tu je uz delsi cas (jako mel ten smartsound).
A mozna i z tim zpivanim to da 'normalni' vysledek, pokud tam neco 'skubne' tak si stejne budeme myslet, ze to byl zamer. Audio pod videem ma takovy zajimavy vliv na nas mozek, ze ten se snazi tu hudbu s videem vzdy nejak spojit, hleda jen pizitivni 'feedback' a nam to prosto dava smysl vetsinou, pokud to nejak vylozene nesedi.
Podle me to neni az takova veda, das si treba nahodnou muziku vybraneho stylu pod video a sance je, ze ti to bude pasovat. :-)
A mozna i z tim zpivanim to da 'normalni' vysledek, pokud tam neco 'skubne' tak si stejne budeme myslet, ze to byl zamer. Audio pod videem ma takovy zajimavy vliv na nas mozek, ze ten se snazi tu hudbu s videem vzdy nejak spojit, hleda jen pizitivni 'feedback' a nam to prosto dava smysl vetsinou, pokud to nejak vylozene nesedi.
Podle me to neni az takova veda, das si treba nahodnou muziku vybraneho stylu pod video a sance je, ze ti to bude pasovat. :-)