Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: script 4K 30P to FHD 50P (to Ai )

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Ahoj, muj novy dron (Mavic Pro) nataci, mimo jiné, 4K 4096x2160 29.97..NTSC, asi nejlepší výsledek ( vic snimku nez 25p). Vetsinu současného materialu mam FHD 1920x1080 50p PAL.
    Poradíte script, který 4K z drona udela FHD 1920x1080 50p. Zkousel jsem všechny mozne sablony, ale nejlepší je 1920x1080 30Fps P a to mi nesedi do projektu. Striham Vegas. Vysledek bude 1280x720 50p vypalene na DVD jako BD.

    Diky Maxim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    A nestaci len zrychlit na 50p? .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    zrychlit ?? jak ?? jak tam doplni ty snimky zrychlenim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Nie. Nic nedopocitavat, to nebude nikdy ono.

    Tento sposob nieje mozne pouzit pre material, ktory potrebujes presne (casovo) synchronizovat s inym, ale tam, kde potrebujes spravit nejaky prelet / preview objektu a neprekaza, ze bude vo finale zobrazovany rychlejsie.

    1) zvuk nepotrebujes - nahradzas vlastnym zdrojom
    2) video zrychlis na 50p (len v hlavicke povies, ze toto je video s 50 snimkami, t.j. video sa bude prehravat realne rychlejsie). Ziskas tym perfektnu kadenciu pohybu bez re-encodingu videa a dopoctu snimkov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,365

    Citace Původně odesláno od maxima Zobrazit příspěvek
    Poradíte script, který 4K z drona udela FHD 1920x1080 50p.
    Adobe Media Encoder je program, ktorý obsahuje funkciu " optický tok " pri exporte videa. Jedná sa o pokročilý výpočet nových snímkov na základe pohybu v susedných snímkoch. Skúšobná verzia v odkaze, ale musíš sa prihlásiť/registrovať na Adobe cloude. Dá sa stiahnuť aj samostatne z neofiko stránok.
    https://www.adobe.com/cz/creativeclo...TQ77P&mv=other
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Video z dronu je priklad, kdy tam audio neni dulezite a pokud tam neni zadne interakce z lidma, zviraty nebo pohubujicimi se objekty nebo jsou velmi daleko, kde by slo videt to zrychleni, skutecne by stalo za to zkusit to zrychlit na tech 50p. nejde o prepocet snimku, proste jen reknes videu: hraj to 50p ne 30p, tedy ti strci do jedne sekundy ne 30 snimku, ale 50, tedy to video bude pak kratsi neboli zrychlene, to udela jeden radek v Avisynthu:

    AssumeFps("pal_double")

    Pokud by jsi to chtel prepocitavat,
    ja ted zacal pouzivat Vapoursynth a tam se muze ject vsechno 64bit (i frame server ma dokonce ted 64bit server.avi moznost, takze to nacte do 64bitove aplikace). Je to multiplatform (win, linux, Mac), neni to omezene jen na 8bitu, a pluginy mi jedou na 100%CPU (treba QTGMC). Tady jsem to shrnul v prvnim prispevku. (co se tyka Vapoursynthu a frame serveru z Vegasu).

    Existuje komunita, ktera se soustredi kolem pluginu, ktery prehrava video v 50p, kde original je 24p. Jsou lidi, kteri se chteji divat na film a mit "soap opera effekt". To je prave co bys mohl vyuzit, oni to maji celkem dotazene. Ty skripta se jim mohou ruznit, podle toho jaky hardware je k dispozici.
    Ten projekt se nazyva Smooth Video Project (SVP).
    Ten vypocet musi byt live pri prehravani, ale ty muzes pouzit jejich nejtezsi algoritmy, protoze to enkodujes. Prave ta komunita to ma vybrane takto, protoze jim to jede i na linuxech (ale i na MACu a Windowsech). A to jsou prevazne geeks, kteri se tomu venuji. Toto existovalo i na Avisynth, ale ja mam pocit, ze oni to ted dotahuji dale.

    Skript muze byt treba takovy: https://www.svp-team.com/forum/viewtopic.php?id=3244 nebo ten Staxrip primo pouzij, ten skript tam manualne vloz, mozna ti to staci, ne pres frame server. Nebo zkousej tam nacist i frame server do toho Staxripu. Musis , ale upravit svuj debugmode frame server na 64bit vystup, to je prave na teto lince ,pry jsou problemy z win10. Ja mam ale win7, a tam to bezi. Staxrip pouziva jen 64 bit Vapoursynth a ma uz vsechny DLL pluginy v potrebnych slozkach. Pak by Staxrip to mel normalne nacist, tedy to frame server avi. Pokud bys chtel obejit Staxrip, musel bys ty DLL si sehnat (coz je problem, narazis na linky, kde si to budes muset kompilovat sam , takze normalne pouzij ty DLL treba z Staxripu slozky) .

    Pokud chces testovat Vapoursynth, tak je treba nejdriv nainstalovat Python3.x 64bit, posledni verzi a pak Vapoursynh 64bit (pozor, nainstaluje se do Program Files x86, takze , aby to neprekvapilo, ja jsem si myslel, ze jsem omylem ztahnul nejakou 32bit verzi). A to doporucuju v tom sledu. Vapoursynth je zavisly na Pythonu.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 18-02-2018 v 22:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    wow, takze moje video dam na osu a projekt nastavim na 50p ? Vyleze z toho 50p zrychlenim ?
    Ten druhy způsob vyzkousim, ale dle toho co pises je to pokracovani dalšího semestru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Ne, to snad jde jen pres Avisynth nebo Vapoursynth. AssumeFPS(50.0). Vegas ti zachova cas, tedy bude dopocitavat snimky.

    Pokud bys to chtel nejak hacknout a donutit Vegas zrychlit musel bys vypocitat novou delku presne, ktera by odpovidala tomu pomeru : 3 ku 5 nebo presneji 29970:50000 (nevim kolik mas presne fps), udelal bys bookmark na timeline a zkratil to video z Ctrl+drag ,a Vegas by snad jen doplnil originalni snimky. To cele v 50p projektu, nebo u zpomaleni /zrychleni, je tam nejaky koeficient jako moznost vyplnit u tech krivek?

    Tohle funguje se spomalenim, ja to kdysi zkousel, video 60p na 30p, ten pomer se dal lehce spocitat ten bookmark a pak video k tomu protahnout s Ctrl klavesou (cas je dvojnasobny, kde se jen klip zkopiroval, udelal bookmark a pak vymazal). U tveho pomeru to je slozitejsi a stejne nevim co Vegas bude skutecne delat s temi snimky.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 19-02-2018 v 16:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Aj mkvtoolnix vie zmenit fps. Staci pri remuxe uviest pozadovane fps. Akurat audio ostatne bez zmien, t.j. bude sa rozchadzat s videom, ale ak ide len o video stream, je to bezpredmetne - audio zahodis.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 19-02-2018 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Tak to jde i ve VirtualDubu, sekce snimkova frekvence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Ahoj, chtěl jsem se nejprve podivat co mi ty skripty delaji (zatím Avisynth) ve VirtualDubu a to 4K video jsem skriptem do nej nedostal (DirectShowSource) ani hole video bez vseho dalšího. Avsak pouhym pretazenim mysi videa do okna VD to tam normalne nacetl. Nevite, kde by mohla byt chyba? FHD videa nacteni přes script normalne chodi.
    Diky
    Maxim
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    mozna ma ffdirectshow nejaky limit?

    pouzivej VirtualDub FilterMod, zde, ne VirtualDub, pokud mas 32bit avisynth stahni take 32bit verzi, ten FilterMod ma moznosti exportovat i mp4 atd.(tedy krome toho lossless , ktery asi ty potrebujes pro ten Vegas), shekh se zacal tomu venovat a updatuje stary VirtualDub. Nacte to krome Avisynthu i Vapoursynth (kdyz je pouzit nainstalovany Vapoursynth ne jeho portable version).


    DirectShowSource neni vhodny, na MP4 bys mohl pouzit ffms2, lsmash, pokud to je transport stream (m2ts) LWlibav :
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nL7DsHh.png 
Zobrazení: 109 
Velikost: 15.9 KB 
ID: 34688
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 22-02-2018 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    To co delas prave ted, je prave to co chci dotahnout take, primo i s GUI (uz zadne batch skripta!), takovy prostrednik mezi tim co natocime , editorem a upravou videa, treba i hromadne prevadeni na intermediate. Zadne klasicke konvertory, toho je tisice vseho, plna rit. Neni treba delat o jeden vic, a stejne bych to neumel tak jak to delaji oni. Ale vse uz pod Vapoursynthem. Autor Vapoursythu ma primo zabudovany r210 output, ktery treba nacte Davinci Resolve a i jine videoeditory. Cti napriklad zde,
    To znamena, nacte se video a primo pres Vapoursynth (zmena fps, barev, cokoliv) se nacte primo do tech editoru pres avfs.exe. Ja si prave ted s tim hraju s tim avfs.exe, funguje to naprosto perfektne, absolutne zadne zadrhele, i nekolik virtualnich avi najednou, ten proces se da automatizovat, davam dohromady neco co porovnava Vapoursynth skripta, to je celkem zaklad a neni to tu, nemam ty skripta jak porovnat (jako treba to umel AvsPmod). No pak na ty prevody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Diky, zmenim ty prikazy a uvidim. Jinak ty batch skripta , bez nich uz si to neumim představit, v podstate nic jiného nepouzivam, všechny ostatní blbosti jsem odinstaloval, chodi jak hodinky (.. a ta rychlost a kvalita vystupu..) a zrovna když to amatersky ovladam prijdes se zmenou. Tusim, ze to bude bomba, ale ta cesta k tomu to rozchodit , zatím jsem si netroufnul jak si psal minule. Mozna by pomohlo udelat takovy strucny a jasny navod. Mas win 10 stahnes toto instalujes tam,mas zdroj format toto chces vystup tento pouzijes cript x atd. Asi je to opruz, ale tim se to otevre sirsi komunite a zacne se to používat a o tom vsem jde. Ty se v tom vyznáš jak málokdo tady a pro většinu smrtelniku je to slozite pochopit, navíc, když jsi amater a jednou za cas k tomu sednes a chces něco udelat. Ale jak o tom vždy pises, tak me to nakopne se to zacit ucit, protože ten výsledek vždy stoji za tu praci. Zkusim se po vecerech nejak prohrabat tim Vapoursynthem, ale bude to na dlouho, tak snad vydrzis pripadne dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Tak nez to zacnu instalovat zkousel jsem par informaci z tvych odkazu, abych se vpravil do problematiky.:

    -exporting dfms from Vegas, as RGB32 (Vegas internally uses that so no point to export YUV)
    - loading it into Avisynth script, I still have here Avisynth 2.6 installed, naming that script for example server.avs (az sem je mi to jasne)

    ale odsud uz netusim o cem je rec, proc se tam micha 32 versus 64 berze atd.

    - running AVFS.exe from Vaporsynth 32 portable, it is easy that exe has just one parameter: "AVFS.exe" "server.avs"
    - so virtual server.avi is created in C:\volume\server.avi directory
    - loading that server.avi into Vapoursynth 64 portable.

    Cim vice jsem precetl, tim vice se vzdaluji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. To. ai. BAT soubory a SD_HD
    Od maxima v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-08-2016, 16:36
  2. 4K vs FHD pro TV
    Od Miki_ v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-07-2016, 12:29
  3. S LOG/GRADING Z RX10 MARKII/ 4k/FHD
    Od MONYS v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-10-2015, 19:28
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-04-2015, 04:23
  5. Edius a 30p
    Od tommmyt v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-06-2011, 16:25