Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Avidemux jak editovat video bez ztráty keyframes

maiki (154)|19.12.2017 23:05
Ahojte,

Mám problém, že se snažím v Avidemux precizně vystříhat záběry z videa, ale často se stává, že nesedí přesně na ony tzv. keyframes a při uložení (copy, žádný encoding) Avidemux hlásí, že tam bude "corruption". Videa se sice většinou normálně přehrávají, ale nedá se nějak zpětně tyto keyframes do již sestříhaného videa vložit, aby to jako bylo korektně jak má být?

Děkuji za odpověď.
Foolproof (2713)|20.12.2017 13:38
Sice tajíš, jaký formát stříháš, ale všechny stříhací programy stříhají přesně jenom na iframes, pokud je stříženo na pframe nebo bframe, musí umět střižna dopočítat zbytek podle předchozího klíčového snímku a do místa střihu vložit nový klíčový snímek.
Mnoho kodeků komprimuje pouze delta frames a referenční nechává původní, takže u AviDemuxu v režimu copy by teoreticky neměl dovolit střih jinde, než na i, ale to nefunguje.
Už to, že si soubory indexuje svědčí o tom, že to není technologie tohoto století, amatérské nadšení nenahrazuje vývojové trendy....Každý týden je na VideoHelpu nová verze a v diskuzích se melou pořád ty stejné problémy. Z toho vyplývá, že použití může být a taky že je problematické.

Pokud nechceš používat profesionální program, tak přesto doporučuji alespoň VideoRedo, dopočítá i H264, pokud tedy soubor nemá prasečí GOP.
maiki (154)|6.1.2018 21:33
Děkuji za doporučení. Vyzkoušel jsem ten Video Redo, ale bohužel si úplně vylámal zuby a vůbec video neuložil (na rozdíl od Avidemux). Hlásí chybu Logging Non I/O error starting MOOV reorder from %S to %S. Jsou to videa z Youtube ve formátu H264 s příponou MP4.

oprava: Tak už to funguje. Program má asi problém s nějakými znaky v cestě k souboru. Video jsem přesunul do c:\Temp a už se to uložilo. Takže super a děkuji ještě jednou.