Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nová TV do 35tis 58-65 palců.

LoSob (31)|11.12.2017 13:14
Ahoj všem. Po všerejší hře dětiček mi na mé plazmě Panasonic TX50ST50 zůstal rozloupnutý displej a tak potřebuju něco nového.
Domácí rada se včera usnesla, že maximální strop je 35tis, ale s tím, že bychom už rádi větší úhlopříčku.
Na TV koukáme z cca 3,5-3,8m a je do ní napojen externí satelitní tuner se skylink a blu-ray přehrávač.
Zvuk je pouštěn přes domácí kino, takže na něm vcelku nezáleží.

Jelikož nám v rodině odešly dva Samsungy těsně po záruce(oba přes třicet tisíc), nechce manželka a vlastně ani já o něm ani slyšet.
Panasonic nám věrně sloužil cca 5 let a nebyl s ním jediný problém, proto bych raději zůstal u stejné značky už kuli zažitým smart funkcím. Pokud ale bude jiná značka poměrově lepší, nebráním se změně.
Nároky mám tyto.... smart, HBBTv, a za tu cenu snad aspon trohu dobrý obraz.

O Tv jsem se už dlouho nezajímal, takže jsem mozná uplně vedle, ale podlo mi do oka toto...

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Druhá zmíněná je sice menší, ale 120Hz obraz. Nicméně ve srovnání na D-testu ta první vyhrála i když má 60Hz obrat, tak nevím co si o tom myslet...

Díky za rady
vivid.sk (11472)|11.12.2017 17:26
[QUOTE=LoSob;532842]Jelikož nám v rodině odešly dva Samsungy[/QUOTE]
Vies, ze ak neodide samotny panel, vacsinou stoji oprava vzdy len par (desiatok) eur, zavisi aky je to problem, obvykle zdroj ak TV nenabenhe, ak je problem s farbami ale TV funguje, tak T-CON. Netreba to vsak pchat do znackovych servisov, ktore len vymienaju dosku za dosku ale vymenit tri suciastky nevedia (alebo nechcu vediet). Toto plati univerzalne, bez ohladu na znacku.

K tomu ostatnemu - tie TV oni neporovnavali v jednom teste (case) subezne a hlavne ich nemeraju. Testy v Dteste a tie ich znamienka + a - mozu sluzit len vysoko orientacne, urcte nie ako seriozne voditko pri vybere TV. Z tychto dvoch TV, je moj tip EX780
RoPo (6061)|12.12.2017 08:58
Na tu vzdálenost alespoň 65".
Od Panasonicu např. TX-65EX703E (panel 50/60Hz a 8+2 bit panel) nebo TX-65EX780E (má lepší panel 100/120Hz, 10bit, navíc PIP, 4 HDMI vstupy, vyšší postprocessing a 3D). Ale to je vyšší cenová kategorie než máš limit.
fox (222)|12.12.2017 21:41
Udajne ma velmi leskly display. Recenzia: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
LoSob (31)|13.12.2017 00:33
Omlouvám se za tak pomalou odpověd a díky za vaše postřehy.
Tv už jsem dnes přivezl a nakonec vzal tu 58 co doporučil vivid.sk.
Větší rozpočet na tv jsem doma neprosadil a o větší než 55 palců manželka nechtěla moc slyšet, tak jsem to nakonec uhadal aspon na tu 58.
Nicméně první dojmy jsou dosti rozporuplné.
Hrál jsem si asi dvě hodiny s nastavením obrazu a plazmu z toho prostě neudělám, tak nezbývá nic jiného, než si zvyknout.
Přiznám se ale, že sehnat funkční displej na TX50ST50,ještě bych ji rozdýchal a tu novou dal do ložnice.
To je ale bohužel nesehnatelný díl. Netušíte, jestli měla tahle bedna shodný displej ještě s nějakým jiným typem(modelem)?
Díky
PS: K těm Samsungum. Nevím, jak opravu tehdy dořešil tchán(koupil pak něco od LG), ale naše LE40A756 byla měsíc po záruce poprvé v servisu, že se vypínal vcelku pravidelně po hodině a půl obraz a šel jen zvuk. Třikrát mi rekli, že se na ni nic neprojevilo,pak vymenili desku za 5tis, ale tv se vypínala pořád. Když jsem chtěl namontovat zpět mou desku a vrátit peníze,tak mi pan opravář řekl, že už ji vyhodil a jestli chci vrátit peníze, musí si vymontovat tu z tv a až se mu ji podaří prodat, tak mi peníze dá. Toliko zkušenosti z dvou pražských neautorizovaných servisů. Na tv jsem pak jen stahl jas a od te doby funguje v ložnici, takže je nejspíš nakurv-nej zdroj a na to ty umělci za víc jak dva měcíce co u nich ležela nepřišli..
RoPo (6061)|13.12.2017 09:30
[QUOTE=LoSob;532869]plazmu z toho prostě neudělám[/QUOTE]

O to se ani nepokoušej. Je třeba si zvyknout na agresivnější, jiný obraz, které LCD poskytují.
LoSob (31)|13.12.2017 13:25
Já vím, ale .... To bude chvilku trvat. :c( Proč jen přestali tu plazmu dělat :c(
RoPo (6061)|14.12.2017 09:48
[QUOTE=LoSob;532874]Proč jen přestali tu plazmu dělat[/QUOTE]

Díky už technologické nemožnosti výroby panelu s rozlišením 4k (a pak 8k a výše) s přijatelnou spotřebou energie a hlavně v přijatelné ceně pro koncového zákazníka.