Dosloužila plazma LG 42PC1RR - respektive jak říkali v servisu, odešlo buzení panelu (tak nějak to myslím nazvali), což je prý nerentabilní opravovat (?). Nicméně všechno ostatní na TV vypadá plně funkční - jen ten panel se nerožne. Ale k věci: v TV je zabudovaný HDD, na kterém mám uložené rodinné videa, a tak hledám cestu, jak je zachránit. Jak jsem se dočetl na jiných forech, z HDD to jsem schopen přehrát jen v té samé TV, ve které to bylo na HDD uloženo. Takže vyndat HDD a zkoušet ho třeba v PC nelze.
A tady prosím o radu: bez zobrazení nejsem schopen poslepu listovat v menu a video v TV spustit. Potřeboval bych alespoň nějak nouzově spustit podsvícení - jen ať vidím menu na obrazovce a mohu spustit videa a mohl je nahrát na VCR.. Uvažoval jsem, že bych třeba sundal zadní kryt a všechno co sundat půjde a zkoušel svítit nějakým silným halogenem - je to kravina? Nebo nějak zkusit propojit s jinou TV jako dalšího "zobrazovače" ale to asi to menu, vyvolávané na původním panelu nezobrazí, co? Nemá prosím někdo nějaký tip?
Taky jsem zkoušel hledat na netu, jestli někdo levně neprodává stejný typ LG na ND s funkčním zobrazováním, ale překapivě jsou všechny vadné ze stejného důvodu. Evidentně slabá stránka (kurvítko?) této LG..
Děkuji předem za jakékoliv nápady!