Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Jak vytáhnout videonahrávku z harddisku TV - LG 42PC1 RR?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Dosloužila plazma LG 42PC1RR - respektive jak říkali v servisu, odešlo buzení panelu (tak nějak to myslím nazvali), což je prý nerentabilní opravovat (?). Nicméně všechno ostatní na TV vypadá plně funkční - jen ten panel se nerožne. Ale k věci: v TV je zabudovaný HDD, na kterém mám uložené rodinné videa, a tak hledám cestu, jak je zachránit. Jak jsem se dočetl na jiných forech, z HDD to jsem schopen přehrát jen v té samé TV, ve které to bylo na HDD uloženo . Takže vyndat HDD a zkoušet ho třeba v PC nelze.
    A tady prosím o radu: bez zobrazení nejsem schopen poslepu listovat v menu a video v TV spustit. Potřeboval bych alespoň nějak nouzově spustit podsvícení - jen ať vidím menu na obrazovce a mohu spustit videa a mohl je nahrát na VCR.. Uvažoval jsem, že bych třeba sundal zadní kryt a všechno co sundat půjde a zkoušel svítit nějakým silným halogenem - je to kravina? Nebo nějak zkusit propojit s jinou TV jako dalšího "zobrazovače" ale to asi to menu, vyvolávané na původním panelu nezobrazí, co? Nemá prosím někdo nějaký tip?
    Taky jsem zkoušel hledat na netu, jestli někdo levně neprodává stejný typ LG na ND s funkčním zobrazováním, ale překapivě jsou všechny vadné ze stejného důvodu. Evidentně slabá stránka (kurvítko?) této LG..

    Děkuji předem za jakékoliv nápady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ako sa dostali tie videá na HDD do TV?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Dlouhá historie, ale dodnes mám analog. kameru JVC na mechanické pásky (plně funkční a tehdy šíleně drahou) a z té to šlo přímo v TV přehrávat. Kamera fungovala jako videopřehrávač no a co se v TV zobrazilo, to bylo taky možno uložit na HDD. Pásku jsem pak přehrál novým záznamem a uložil do TV atd. Takže tak.. No a pořád jsem si plánoval, že jednou to vypálím na DVD, až po 10-ti letech mě to dostihlo. Dobře mi tak!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Jenže Tvůj zásadní předpoklad je špatný - u plazmy žádné podsvícení není, tam svítí body samy o sobě (jako u OLED)

    Zkus si najít na youtube nějaký test apod., aby ses podle něj zorientoval poslepu v menu. Ta TV je stará a to se ještě dělaly poctivé návody, takže i podle něj poslepu můžeš jet: http://www.lg.com/uk/support/support-product/lg-42PC1R , mám tam přímo hezké obrázky

    Můžeš ještě zkusit prostudovat tohle: https://www.moviecodec.com/file-type...o-a-pc-151029/

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Pripadne kontaktuj servis, ci existuje sposob ako to desifrovat z HDD. Kedze je to starsia TV, sposoby mozno existuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Zkusím, díky za tip a odkazy, určitě to zkusím - a návod má skutečně rozměry telefonního seznamu . Moc šancí si nedávám - ale i kdybych to zvládl, problém č2. bude ještě zobrazit menu z dvd. Leda bych si DVD zkusil "přednastavit" přes druhou TV, pak připojit k plazmě, to by snad šlo.
    Jinak ale jiné tipy na dočasné zprovoznění obrazovky nejsou? Třeba nějak přes druhou TV?

    ---------- Doplněno v 18:25 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:24 ----------

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Pripadne kontaktuj servis, ci existuje sposob ako to desifrovat z HDD. Kedze je to starsia TV, sposoby mozno existuju.
    No kontaktoval jsem místní servis, a ten neporadil. Myslíš asi značkový servis LG, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od george43 Zobrazit příspěvek
    Myslíš asi značkový servis LG, že?
    Ano znackovy servis(y), kludne aj emailom. Najdu sa aj sikovni technici, ktorych praca bavi , casto existuju bud zadne vratka, alebo je sposob sifrovania prelomeny a k nahravkam sa da dostat priamo (vid projekt samygo pre konkrurencnu znacku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    ...Najdu sa aj sikovni technici, ktorych praca bavi...

    A nějaké poznávací znamení takového technika by nebylo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od george43 Zobrazit příspěvek
    problém č2. bude ještě zobrazit menu z dvd
    To se z té analogové kamery ukládalo v DVD struktuře, včetně menu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Hele Kamile, už z minulého tématu jsi musel poznat, že jsem naprostý laik a analfabet . Takže když použiješ výraz DVD struktura, nevím o čem je řeč. Prostě jsem tu kameru použil jako přehrávač, dvěma cinchama propojil s plazmou a ono to hrálo. No a cokoliv, co se na obrazovce zobrazovalo se i nahrávalo (timeshift). Na tom 80-ti gigovém disku v TV mám teď uloženu řadu souborů ovládené přes menu televize.. Teda jestli myslíš tohle menu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Zaujalo mě to, podíval jsem se do online mauálu a:

    Nahrává to ve formátu DVR.
    Má to SCART, na kterém je i (podle manuálu) výstup.
    Připojí-li se k tomu video nebo kamera, které budou nastaveny na recording, mělo by platit, že na jiném monitoru bude totéž, co na původní obrazovce.
    Kamera má sice ad převodník, ale kvalita bude horší.
    Je-li ta TV na ekologickou likvidaci, HDD vytáhnout a "podívat se" do něj.

    DVR studio umí snad všechny formáty televizí.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Takže doporučuješ vyndat HDD, napojit na PC a přes DVR studio s tím půjde něco udělat? Například překonvertovat na nějaký běžný formát? No to by byla bomba!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    george43: pokud jsi jen nahrával ze vstupu, tak proč řešíš DVD menu? To tam z principu nemůže být, pokud ho ta TV nějak nevyrábí sama. Tvrdíš totiž, že bude problém "ještě zobrazit menu z dvd", což mi s tímto způsobem vůbec nejde dohromady a docela by mě zajímalo, jak jsi tu TV přinutil, aby Ti při nahrávání vytvářela DVD menu.

    K tomu, co psal Foolproof - myslel to tak, že si připojíš video nebo kameru a budeš to mít jako monitor, místo obrazovky TV. Za předpokladu, že TV posílá neustále do SCARTu vše, i obraz z menu apod.

    PS: Úplný laik nejsi, jsou zde podstatně horší případy
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 28-11-2017 v 04:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Aha, no myslel jsem to tak, že DVD rekordér (starý analog. Panasonic DMREH55) potřebuje taky na něčem zobrazit menu, abych jej mohl nastavit na vypalování na DVD disk (má i svůj HDD a plno dalších mě neznámých funkcí). I když teď jsi mě přivedl na myšlenku, že na něm vlastně stačí zmáčknout červené tlačítko "record" a nahraje si to na svůj HDD bez jakéhokoliv dalšího nastavování . A odtud bych to již na DVD vypálil!

    K tomu, co psal Foolproof: chápu tak napůl . Řekněme že TV posílá do výstupu i obraz z menu. Připojím video, ale to nemá monitor, na kterém bych to menu viděl, tak jak to zobrazím? A ta kamera JVC GR-FX10E má mini display (viz. na 30 vteřině tohoto videa - ), ale že by to tam fakt zobrazilo? Má jen 2x cinch, ne scart. No zkusím to, uvidím - naděje umírá poslední !

    A děkuji za ochotu!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Nějaký monitor je to poslední. Pokud v připojené kameře uvidíš, že TV menu posílá, tak si zajeď do sběrného dvora pro nějakou starou analogovou TV se SCARTem nebo kup něco takového (ale starou TV myslím bezproblémově seženeš): https://www.aliexpress.com/item/new-4-3-Inch-HD-Car-Rear-View-Monitor-2-Video-Input-TFT-LCD-Color-Display/32814329985.html
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2011, 17:29
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 12:26
  3. jak vytahnout audio z videa ?
    Od rdk v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 10:06
  4. Jak vytáhnout titulkovej stream z HD videa
    Od bArDa v sekci Titulkování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-08-2006, 21:24
  5. Jak vytáhnout *.mpg z *.ts?
    Od Petr75 v sekci DVB-T
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 10:26