Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Jak propojit TV s DVD?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Zdravím, jsem absolutní laik. Potřeboval bych poradit s propojením nové 4K TV Panasonic TX-40EX613E a cca. 10let starého DVD rekordéru Panasonic DMREH55 - jestli to vůbec půjde. Zkoušel jsem navzájem propojit YPbPr vstupy. Šel ale pouze obraz. Zřejmě propojuji analogové zařízení s digitálním a to bude asi ten problém, že? Chápu, že bych měl využít HDMI na TV - na rekordéru je ale pouze scart a YPbPr (obrázky obou zařízení přikládám) a nevím, co a jakými kabely zkusit. Dočetl jsem se zde o nějakých těch převodnících za tisíce ale netuším, zda se o to pokusit... Předem děkuji za ochotu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 100_5822.JPG 
Zobrazení: 110 
Velikost: 467.2 KB 
ID: 34573   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 100_5822-1.JPG 
Zobrazení: 84 
Velikost: 475.0 KB 
ID: 34574   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 100_5831.JPG 
Zobrazení: 98 
Velikost: 288.2 KB 
ID: 34575  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Prepojil si vsetky vstupy?
    3 x video + 2 x audio (= spolu 5 samostatnych kablov)

    Prejapas to dobre, je to najlepsie mozne analogove prepojenie komponentov, malo by to fungovat.
    Este skontroluj v nastaveniach DVD playera, audio vystup by mal byt (L)PCM (nie bitstream, len pre istotu, neviem ako pracuje dany D/A prevodnik)


    kabel moze vyzerat nejako takto, alebo mozu byj aj samostatne (3 + 2), to je jedno.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SQH0nleiMES0c8nNoLIKZw.c-m.jpg 
Zobrazení: 110 
Velikost: 47.0 KB 
ID: 34576
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 25-11-2017 v 12:28 Důvod: doplneny obrazok
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Výborně, děkuji! Taky mne to vlastně napadlo - mám jen 3x takže dva dokoupím. Kvalita bude asi bídná ale když to bude fungovat, tak aspoň něco . Jinak do budoucna koupit DVD s HDMI a nebude problém, že?
    Ještě se asi hloupě zeptám - půjde mi signál "oběma směry", že jako budu moci z TV nahrávat i pak zpětně přehrávat? Ještě jednou díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Kvalita bude "pouzitelna" (v zavislosti od A/D a D/A prevodnikov v oboch pristrojoch), ale HDMI je HDMI, bez debaty.

    Signal nepojde "naspat", cize nebudes moct nahravat. To sa dnes riesi inym sposobom (nahravanie na urovni zdroja signalu, cize v STB ktory signal/data prijima).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Zase bych k YPbPr nebyl tak skeptický. HDMI to sice není, ale rozdíl proti kompozitu je velký. Pokud to má rozumné převodníky, tak bych se toho nebál.

    O externím převodníku nemá smysl uvažovat, ten samý převodník (z hlediska principu) máš v TV a troufám si tvrdit, že kvalitnější, jak nějaký externí.

    Edit: Teď jsem si teprve všiml 4K TV. To není nic moc, z toho analogu musí TV udělat resampling na 4K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    vivid.sk - tak jsem doma nakonec našel další 2x cinch kabel, strčil to do DVD do AVA4 in a nic. Tak jsem zkusil do zdířek "OUT" a chytlo se to ! Nicméně objevil se ve zvuku brum jako z trafa - velmi nepříjemný . Mám kolem více zařízení blízko sebe - tak možná trafo z jiného přístroje?

    KamilZ - ano, je to tak - vylepšuje to kvalitu zdroje signálu a orginál DVD s pohádkou už vypadá velmi dobře . Až na ten "rušený" zvuk paráda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Pricin moze byt viac, skus metodou pokus omyl, od zapojenia DVDP a TV do tej istej zasuvky az po postupne odpajanie ostatnych pristrojov v tej istej zasuvke, az po odpojenie anteny v TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Tak pokus-omyl vyšel a už je vše OK . Jeden cinch jsem poslepu strčil do video zdířky místo audio. Děkuji za pomoc! Sice jsem mezitím nevydržel a zajel koupit optický kabel - lákaly mě ty vstupy s nápisem "digital audio" na obou přístrojích - zjevně ale zbytečně. Tak ani nevím, k čemu ty zástrčky slouží...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Tie napisy mozu zniet akokolvek lakavo, dolezite su aj tie pismenka za nimi: OUT (pre nas vcelku dolezite). Ak ma DVDP aj TV Digital audio OUT, funkcne ich neprepojis. Potrebujes na jednom pristoji OUT a na druhom IN .

    Ak si dokupis externe repro (AVR + repro), mozno ho raz vyuzijes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    16

    Aha tak už je mi to jasné! S manželkou to máme taky tak ... To kolečko s šipkou ven, toho jsem si nikdy nevšiml; to musí být output - stačí jen používat hlavu! Teď jsem sice za úplného a definitivního idiota; příště se budu určitě líp dívat . Ještě jednou díky za trpělivost a hezký večer.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak propojit DVD a TVmonitor.
    Od homi v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 17:07
  2. Jak propojit TV + sat + dvd rekordér?
    Od kapi6 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 05:28
  3. jak propojit LCD TV bez HDMI s HDMI DVD???
    Od tomasmarny v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 13:13
  4. Jak propojit TV + DVD + dom. kino
    Od davidk v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 01:13
  5. Jak propojit dvd rekorder s druhou tv
    Od duranduran v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 06:42