Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony Vegas 5.0 - MPEG2

Twister (17)|11.7.2005 13:21
Zdravím, mam následující problém. Pracuji v programu Sony Vegas 5.0. Známá vlastní DVD kameru z které lze dostat soubory MPEG2. Tyto soubory lze bezproblémově přehrát ve Windows Media Playeru, zkoušel jsem je zpracovat v trial verzi Ulead VideoStudio 9.0, vše v pohodě. Když je otevřu v Sony Vegas, chybí zvuk. Audio stopa prostě není. Poradí mi někdo proč? T.
Pears (1027)|11.7.2005 18:07
Pises, ze to je DVD kamera. Mozna Ti moc nerozumim. To jako ta kamera uklada do MPEG2 nedo VOB? Je to v podstate to same, ale....

Za prve: tu kameru co uklada do MPEGu nebo do VOBu bych nechtel \/

Za druhe: uz je vegas 6 (becko) \/

Za treti: vegas Ti u VOBu otevre jen obraz.
stayman (12393)|12.7.2005 01:12
POZOR! u VOBu, kde je zvuk pcm (teda WAV), alebo m2a (teda Mpeg audio), Vegas otvori aj ten, inak ziadny iny editor ine neotvori (DTS, AC3)
Twister (17)|12.7.2005 08:38
Díky, už jsem to také zjistil. Zvuk je ve formátu AC3. Sony Vegas 5.0 toto nepodporuje až verze Vegas®+DVD Production Suite, popřípadě nějaký Plugin. Ukládání souborů v kameře DVD probíha dvojím způsobem. Pokud se minidisk DVD neuzavře, jednotlivé videosekvence jsou uloženy ve formátu MPEG2, po uzavření ve formátu VOB. Potvrzuji, že kamera DVD je pro další zpracování videa naprosto k ničemu. Naštěstí to není mům problém. T.
starej_vul (250)|12.7.2005 10:30
Zkus to pred VirtualDubMOD. Ten umí načíst MPG2 a udelej save zvuku do WAV. A potom to podsun do VEGAS.
ODSakEda (2278)|12.7.2005 13:48
Twister -to že je DVD kamera pro další střih a pod. spracování v PC k ničemu nesouhlasím!!! K ní nebyl náhodou v ceně nějaký střihový soft?!
-Já mám tedy více zkušenosti s DVD kamerkama HITACHI a Panasonic (SONY jsem jen krátce testoval), a k nim bylo vceně přibaleno spousty softu od střihovýho softu, který surovýnatočený (vygenerovaný kamerou) materiál (MPEG-2) dokázal zajímavě bez renderingu převést na formát, který šel i docela přesně stříhat i ve Vegasu a následně s dodaným DVDvideo authoringovým softem vytvořit standartní DVDvideo kompatibilní disc a to ve slušné kvalitě obrazu i zvuku a opět bez renderingu a nějakých omezení ve volbě pozadí, náhledů, hudby a pod. a jednoduchý a rychlý, že by to zvládlo i malý dítě(chtěl jsem napsat: hloupá baba, ale těcj je "jen" většina a urazil bych ty chytrý a šikovný i když ne zpravidla třeba nejhezčí! 9-) )