Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

reseni audia k LCD

lyky (25)|31.8.2017 15:16
ahoj
koupil jsem si Sony KDL-55w808
v minulosti jsem se starsi LCD provozoval kombinaci s AV receiverem a sadou reprobeden
uz me to ale prestalo bavit, clovek musel neustale zapinat receiver dalsim ovladacem, na zacatku sledovani filmu stahnuteho z netu hledat spravnou konfiguraci, aby to zvuk nebyl porilis tichy, nebo hlasity a zaroven efekty nebyly moc hlasite atd...
da se dnes poridit nejake reseni, kdy z TV jednoduse optikou nakrmim nejake zarizeni, ktere mi vzdy bude hrat dobre, aniz bych ho musel slozite zapinat a ovladat a nastavovat?
uvazoval jsem o porizeni kvalitnich aktivnich reprobeden za cca 15 000Kc...
nebo jit do nejakeho drazsiho soundbaru, ktery bude samostatny a v okamziku kdy zapnu telku, tak se mi sam pres nejaky CEC bude zapinat a pak vypinat?
pokoj, ve kterem to budu provozovat je cca 6x7metru, vzdalenost gauce od TV 3 metry...
diky za napady nebo doporuceni...

limit tech 15 000, max 20 000
vivid.sk (11472)|31.8.2017 15:36
Mas v podstate dve samostatne otazky:
1) riesenie normalizacie audia
2) zapinanie AVR spolu s TV

1) idealne riesenie ktore ocakavas, neexistuje. Respektive existuje, ale vzdy za cenu komprimosov. "Normalizacia audia" (tzv "kompresor") vzdy degraduje kvalitu audia. Je obvykle sucast nastaveni v AVR, respektive aj v samotnych TV. V realnom zivote tiez neexistuje rovnaka hlasitost pre rozne zvuky, takze to neocakavaj ani pri filme, mix zvuku je zamerne takyto. Riesenie je vzdy kupa kvalitnej A/V aparatury, pretoze tu mozes pocuvat aj potichu, aby si vnimal aj rec.

Dalsia moznost bez zasadnej degradacie zvuku je doplnenie centralneho reproduktora a regulacie (zvysenie) hlasitosti samotneho centra o par db.

2) Nie som si isty, ci pri SONY dosiahnes 100% zapinanie spolu s TV :-D, ale riesenim je pouzivat HDMI-CEC (Bravia Sync).