Vegas pro 14 pada projekt
Ahoj, mam 2 dotazy
Mam systemovy disk Intel SSD 1,2TB, druhy SSD Samsung pro 1 TB pro fotky a muziku a treti SSD Samsung 2TB pro videa. Když striham ukladam projekt na systemovy disk a ostatní soubory pro strih taham z tech dvou SSD dalších zvlast hudbu a fotky a zvlast videa.
Je to optimalni reseni z pohledu rychlosti a stability?
Poslední projekt asi 1 hod. ve Vegas 14pro, mi pomerne často pada za hodinu tak 5x. Dále když chci udelat render z Vegasu (normalne pouzivam frameserver) tak po minute spadne.
Na timeline mam video 1920x1080 50p kodek Sony XAVC-S a pomerne hodne fotek v puvodnim rozliseni 3840x2160.
1. Nastaveni SSD disku je optimalni ?
2. Cim by mohlo byt padani projektu ?
Diky maxim.
Mam systemovy disk Intel SSD 1,2TB, druhy SSD Samsung pro 1 TB pro fotky a muziku a treti SSD Samsung 2TB pro videa. Když striham ukladam projekt na systemovy disk a ostatní soubory pro strih taham z tech dvou SSD dalších zvlast hudbu a fotky a zvlast videa.
Je to optimalni reseni z pohledu rychlosti a stability?
Poslední projekt asi 1 hod. ve Vegas 14pro, mi pomerne často pada za hodinu tak 5x. Dále když chci udelat render z Vegasu (normalne pouzivam frameserver) tak po minute spadne.
Na timeline mam video 1920x1080 50p kodek Sony XAVC-S a pomerne hodne fotek v puvodnim rozliseni 3840x2160.
1. Nastaveni SSD disku je optimalni ?
2. Cim by mohlo byt padani projektu ?
Diky maxim.
Velke rozliseni fotek mohl byt vzdy problem u Vegasu, pokud je moznost je hromadne prevest na full HD tak bych nevahal. Pokud provadis pan/zoom u nekterych fotek tak ty nacti zvlast. Ale ne vsechny zrejme.
Diky a ahoj. To by mohlo byt. pan/zoom delam u všech, ale zkusim je všechny nejdriv zmensit a pak nacist (bude opruz najit které jsem pouzil ty zmensit a pak zpatky na lajnu). Velikosti projektu to nebude, zkousel jsem vysledny projekt vyrenderovat přes frameserver a ten jsem vlozil zpatky do Vegas a ten jej prekonvertoval znovu bez problemu cely. Takze mu vadi něco vevnitř v tom puvodnim, mozna prechody a mozna taky ty fotky, je jich tam dost. Něco jsem nekde na foru nasel s pameti, ale mam 64 Gb, tak snad by to nemel byt problem.
Jinak s temi SSD disky je ta logika OK?
Max
Jinak s temi SSD disky je ta logika OK?
Max
Ahoj , ai, tak nic. Zmensil jsem fotky a stále pada. Zkousel jsem.
Render do mpeg - pada
render do mp4 - pada
zmenseni projektu pod 1 hodinu i s puvodni velikosti obrazku a všechny sablony dokoncil bez problemu, takze mu vadi delka projektu nad 1 hod. Jsem tedy na zacatku a bude to souviset asi hardwerove, nebo v nastaveni Vegasu. Frameserver je uplne v pohode vždy. Bojim se, ze Vegas 15 který bude koncem srpna, nebude umet frameserver, tak pak by byl velky problém. Napada te něco ? Divny je, ze když jsem nad hodinu tak jednou spadne na zacatku po druhé ke konci a pak zase nekde jinde, proste pada ruzne. Když se snazim místo kde spadl zmenit (ustrihnout, odstranit prolinacku), tak to po druhé prejede v pohode a kousne se jinde.
Max.
Render do mpeg - pada
render do mp4 - pada
zmenseni projektu pod 1 hodinu i s puvodni velikosti obrazku a všechny sablony dokoncil bez problemu, takze mu vadi delka projektu nad 1 hod. Jsem tedy na zacatku a bude to souviset asi hardwerove, nebo v nastaveni Vegasu. Frameserver je uplne v pohode vždy. Bojim se, ze Vegas 15 který bude koncem srpna, nebude umet frameserver, tak pak by byl velky problém. Napada te něco ? Divny je, ze když jsem nad hodinu tak jednou spadne na zacatku po druhé ke konci a pak zase nekde jinde, proste pada ruzne. Když se snazim místo kde spadl zmenit (ustrihnout, odstranit prolinacku), tak to po druhé prejede v pohode a kousne se jinde.
Max.
Tak jsem to nasel. Mozna kdyby někdo v budoucnu resil. Mel jsem vegas 13 a HitFilm 3. Nainstaloval jsem novou verzi vegas 14 pro, kde v plugins okne zustaly plugins HitFilm3, které jsem pouzil ve zminenem projektu (jeden). Prave tento plugin zpusoboval pad strizny. Po odstraneni pluginu HiTFilmu z nekterych videi vse fungovalo korektne a render probehl bez problemu. Zajimave na tom je, ze render přes frameserver fungoval korektne vždy i vcetne pluginu. Zaver.: asi je nutne vždy s novou verzi Vegas pouzit stejnou verzi HiTfilmu, nejspis (i když je to divne, vse je legalni).
Max
Max