Video na Flash
V dnesni dobe vypalovat video na DVD uz nemam smysl, protoze ta kvalita v dnesni dobe uz neodpovida. Blu-ray nema taky smysl, protoze prehravac vlastni jen hrstka, proto se ptam zda-li existuje nejaky soft ktery udela Blu-ray format ale se samosputitelnym souborem na Flash disk. Samozrejmne mne jde hlavne o menu a kapitoly aby tam byli. Resil uz nekdo tento proble?
Otazka skor nie, kto dnes realne vyzaduje menu, ktore je skor kontraproduktivne (kapitoly totiz vies zachovat a pomenovat priamo v kontajneri a zvukovu stopu, ci titulky si vies rovnako zmenit za behu priamo). Bonusy, pripadne dalsie videa vies umiestnit ako samostatne subory s menami do zlozky.
V tomto "standarde" nebudes mat problem s prehratelnostou nikde, na rozdiel od standardu BD, ktory nepodporuje ziadna z dnesnych TV na urovni, ktoru pozadujes (t.j. funkcne plnohodnotne menu). Naviac vies dosiahnut lepsiu kvalitu, ako je obmedzeny BD standard (a teda 50p/60p, pokial natacas na profi kamery a nechces to prznit a exportovat prekladane).
V tomto "standarde" nebudes mat problem s prehratelnostou nikde, na rozdiel od standardu BD, ktory nepodporuje ziadna z dnesnych TV na urovni, ktoru pozadujes (t.j. funkcne plnohodnotne menu). Naviac vies dosiahnut lepsiu kvalitu, ako je obmedzeny BD standard (a teda 50p/60p, pokial natacas na profi kamery a nechces to prznit a exportovat prekladane).
Ja klientom davam stale aj DVD, pretoze si to vyzaduju. Bluray som prestal poskytovat a spolu s DVD davam flash disc kde je cele video aj klip aj bonus v mp4 alebo v mkv.
Ked sa uz o tom bavime, mam doma staru plazmu panasonic a ta mi usb disc v pohode prehraje. ale ked vlozim kapitoly, tak ma problem subor prehrat, v PC to ide v pohode, viem prepinat jednotlive.kapitoly. Kapitoly som zatial robil len cez mkv merge. Kedze moja TV ma problem prehravat, takto upraveny mkv, kapitoly pre istotu nedavam. Cim to moze byt?
Ked sa uz o tom bavime, mam doma staru plazmu panasonic a ta mi usb disc v pohode prehraje. ale ked vlozim kapitoly, tak ma problem subor prehrat, v PC to ide v pohode, viem prepinat jednotlive.kapitoly. Kapitoly som zatial robil len cez mkv merge. Kedze moja TV ma problem prehravat, takto upraveny mkv, kapitoly pre istotu nedavam. Cim to moze byt?
tato otazka ohledne menu tu jde porad dokola,
menu muzete mit na kazdem nosici, SDD, HDD, flasce, staci nedelat hodinove videa, ale proste 7-8 kratkych videi, ktere nazves aby se zobrazovaly posloupne , nebo vytvoris vice videi a das je do slozek. Neni preci problem udelat videa a dat je na flasku:
Svatba Otesanek a Jezinka 01 rano
Svatba Otesanek a Jezinka 02 nevesta se obleka
Svatba Otesanek a Jezinka 03 zenich si jde pro nevestu
Svatba Otesanek a Jezinka 04 svatba
Svatba Otesanek a Jezinka 05 spolecna zabava
cokoliv, nebo tam dej datum misto toho "Svatba Otesanek a Jezinka" a nazvi si takto radeji celou slozku atd.
menu muzete mit na kazdem nosici, SDD, HDD, flasce, staci nedelat hodinove videa, ale proste 7-8 kratkych videi, ktere nazves aby se zobrazovaly posloupne , nebo vytvoris vice videi a das je do slozek. Neni preci problem udelat videa a dat je na flasku:
Svatba Otesanek a Jezinka 01 rano
Svatba Otesanek a Jezinka 02 nevesta se obleka
Svatba Otesanek a Jezinka 03 zenich si jde pro nevestu
Svatba Otesanek a Jezinka 04 svatba
Svatba Otesanek a Jezinka 05 spolecna zabava
cokoliv, nebo tam dej datum misto toho "Svatba Otesanek a Jezinka" a nazvi si takto radeji celou slozku atd.