Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: AV receiver + repro

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    64

    Zdravím, do nedávna jsem jel domácí kino přes DVD a WD TV Live ale už to bylo moc staré tak jsem si koupil RPi 3 a potřeboval bych to převést na domácí kino. Takže nějaký ten AV receiver. Zvažoval jsem tenhle za tu cenu (https://www.czc.cz/onkyo-tx-sr252-cerna/183372/produkt) Ale co bedny? Mám staré Geniusy 5000 home theatre a do paneláku byly super. Daly by se připojit i na ten receiver připadně jaké 5.1 bedny do paneláku. Bude to jen na filmy. Hudbu poslouchám jen v autě
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    64

    Takže jsem nakonec koupil Onkyo TX nr555. Budou na tom hrát aspoň chvíli ty Geniusy než si koupím nové repro?
    Uvažuji o těchto http://www.hifimarket.cz/magnat-supr...2-set-50-p2594
    http://www.hifimarket.cz/jamo-s-426-hcs-3-p1447
    nebo tyhle které jsou i se SW
    http://www.hifimarket.cz/harman-kardon-hkts-9-p2412
    Je to do paneláku a obyvák je 5x4 takže bych nerad rušil sousedy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,537

    S geniusmi budeš rušiť susedov podstatne viac, ako so serióznym bedňami, keďže subwoofer nehrá, ale hučí. Zapojiť by to ísť malo, len budeš musieť mať zapnutý aj Genius.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Geniusy jsem s Onkyem používal také. Později jsem si koupil dvojnásobně dražší bedny, jak Onkyo. Rozdíl je poznatelný, ale za ty prachy to nestálo. Stejně nemohu využít výkon Onkya a i beden. Pokud to chceš jen k TV, dřevěných Geniusů bych se nebál, ale spíš toho, jaký zvuk ti budou vůbec vysílat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,537

    Lepsie bedne sa ale nekupuju koli vykonu. Naopak, zasadny prinos kvalitnych bedni je aj pri tichom nocnom posluchu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Trochu protestuji.

    Při tichém nočním poslechu není rozdíl mezi mobilem a kvalitními bednami tak markantní jako při vyšších (myslím kuva vyšších) hlasitostech.
    Proto dost velkou část archivu pokud možno předělávám na flac a pod, protože ohulená MP3, nechť je udělaná jak chce prostě chrchle.
    Proto taky pořád laboruji s těmi DTS a pod, tichý noční poslech už není pro důchodce a koncert Iron Maiden z Buenos Aires je v DTS HD na plný kule něco jiného než mít nastražené uši, jestli vůbec něco hraje.

    Pzn. Mám Magnaty s dvěma basáky a ještě subwoofer - pokud není bránice správně namáhaná hlubokými tóny, koncertu se to prostě nepodobá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Mám Magnaty s dvěma basáky a ještě subwoofer - pokud není bránice správně namáhaná hlubokými tóny, koncertu se to prostě nepodobá.
    Souhlasím a to, že mám magnaty taky je jen shoda náhod a vůbec to s tím nesouvisí ;-)
    Koncerty v DTS a nejlépe DTS-HD poslouchám jen a jen na normální režim. Nikdy na noční, to pak stojí naprd takový poslech. To raději raději neposlouchám žádnou hudbu
    Ono totiž ten noční režim není na hudbu, ale spíš na filmy. Například když vám malé dítě spí ve vedlejším pokoji přes chodbu klidně i přes den a přesto si chcete v té době pustit film, tak potom případné výbuchy dítě nevzbudí ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Uhodili jste hřebíček na hlavičku - poslouchání koncertu apod. Tedy zdrojem je nějaké médium (DVD...apod.), a tedy nikoliv TV. Osobně potřebuji prachy, na reprosoustavu mám zájemce a vracím k TV Geniusy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    64

    Onkyo včera zapojené i s repro Genius, ale jen 2 přední, centr a SW a děs a hrůza. Takový chrchlání nic víc. Dnes mi kolega půjčil svoje bedny 20 let staré no name Quadrat bedny místo předních Geniusu a byl to hodně znatelný rozdíl. Koncert Metallica v DTS HD naprostá paráda. Na Geniusech Larsovy šlapáky naprosto neslyšitelné i když byl zapnutý SW. Na Quadratech to byly kopance jak prase.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Larsovy šlapáky při sledování TV bych určitě ocenil. Neměly ty Geniusy proražené membrány? Nebo nejsou to ty chrchláky k monitoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od optimas Zobrazit příspěvek
    Onkyo včera zapojené i s repro Genius, ale jen 2 přední, centr a SW a děs a hrůza. Takový chrchlání nic víc. Dnes mi kolega půjčil svoje bedny 20 let staré no name Quadrat bedny místo předních Geniusu a byl to hodně znatelný rozdíl. Koncert Metallica v DTS HD naprostá paráda. Na Geniusech Larsovy šlapáky naprosto neslyšitelné i když byl zapnutý SW. Na Quadratech to byly kopance jak prase.
    Geniusy 5+1 mám taky, ale připojené jen k PC na hry. Protože na nic jiného se to nehodí. Na hudbu a ozvučení filmů to je nepoužitelné - děs a hrůza.
    PS: membrány jsou v pořádku - ony ty geniusy prostě tak hrozně hrají a ono totiž ani nelze očekávat nic lepšího od repro 5+1, které stojí okolo 2500,- Kč ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    To s tebou souhlasím v tom, že vzhledem k ceně mají odpovídající kvalitu. Ovšem např. k poslechu TV (aspoň mně) bohatě stačí. Pokud však je někdo fajnšmekr na muziku a poslouchá ji např z CD/DVD, pak chápu, že mu asi Geniusy stačit nebudou. Ale vrátím-li se k podstatě věci - Geniusy s Onkyem fungujou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    [QUOTE=bastlir;530226]To s tebou souhlasím v tom,

    Nevidím důvod proč by nefungovaly s Onkyem. A na TV budou určitě dostačující. Ono jakékoliv repro jsou lepší než chrchlátka od TV ;-)

    ---------- Doplněno v 15:20 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:16 ----------

    Citace Původně odesláno od Miki_ Zobrazit příspěvek
    To s tebou souhlasím v tom, že vzhledem k ceně mají odpovídající kvalitu. Ovšem např. k poslechu TV (aspoň mně) bohatě stačí. Pokud však je někdo fajnšmekr na muziku a poslouchá ji např z CD/DVD, pak chápu, že mu asi Geniusy stačit nebudou. Ale vrátím-li se k podstatě věci - Geniusy s Onkyem fungujou.
    Nevidím důvod proč by nefungovaly s Onkyem. A na TV budou určitě dostačující. Ono jakékoliv repro jsou lepší než chrchlátka od TV ;-)

    ---------- Doplněno v 15:21 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:16 ----------

    Citace Původně odesláno od Miki_ Zobrazit příspěvek
    To s tebou souhlasím v tom, že vzhledem k ceně mají odpovídající kvalitu. Ovšem např. k poslechu TV (aspoň mně) bohatě stačí. Pokud však je někdo fajnšmekr na muziku a poslouchá ji např z CD/DVD, pak chápu, že mu asi Geniusy stačit nebudou. Ale vrátím-li se k podstatě věci - Geniusy s Onkyem fungujou.
    Nevidím důvod proč by nefungovaly s Onkyem. A na TV budou určitě dostačující. Ono jakékoliv repro jsou lepší než chrchlátka od TV ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od Miki_ Zobrazit příspěvek
    To s tebou souhlasím v tom, že vzhledem k ceně mají odpovídající kvalitu. Ovšem např. k poslechu TV (aspoň mně) bohatě stačí. Pokud však je někdo fajnšmekr na muziku a poslouchá ji např z CD/DVD, pak chápu, že mu asi Geniusy stačit nebudou. Ale vrátím-li se k podstatě věci - Geniusy s Onkyem fungujou.
    Nevidím důvod proč by nefungovaly s Onkyem. A na TV budou určitě dostačující. Ono jakékoliv repro jsou lepší než chrchlátka od TV ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    64

    Ne ne, měl jsem to puštěné přes ty kolegové repra Quadral + centr Genius a SW Genius. Nic méně už jsou objednány Magnát supreme 802 5.0 set
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AV receiver + repro
    Od abowich v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-12-2016, 16:07
  2. AV receiver + repro - prosím o posouzení
    Od Zool v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-06-2014, 09:45
  3. AV receiver + repro
    Od MASH v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-04-2011, 17:25
  4. AV receiver-DVD/CD-repro v jednom
    Od Grigondis v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-04-2010, 21:32
  5. Poraďte AV receiver + 5.1 repro
    Od Man5on v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 16:57