Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Set-top box s DVB-S2/T2/T/C

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    4

    Krásny deň prajem, riešim set top boxy pre známeho.

    Podmienkou je DVB-S2/T2/T/C v jednom boxe s jedným užívateľským rozhraním.
    Pôjde to k starším TV z ktorých 2 majú hdmi a 2 len scart (prípadne možnosť dvi a spdif).
    Pátral som a našiel som VU+ duo2 + rozširovací T2/T/C modul.
    Tento set by plne spĺňal požiadavky ale je v predaji od 2013, moja otázka je či nieje niečo novšie modernejšie v podobnej cene do 600€/20tisCZK
    Telky za modernejšie meniť nebude nakoľko sa jedná o krásne kúsky od B&O v top stave.
    Pozeral som ešte VU+ ultimo ale nemá scart a chce všade totožné rozhranie.

    Ešte drobná otázka, vie VU+ duo2 nahrávať na NAS s origo firmware?

    Zúčastneným dopredu ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Pokial nepotrebujes/nevyzadujes podporu HEVC, tento box splna, co pozadujes. Vek uvedenia na trh nieje prekazkou.
    DVI a SPDIF vstup je v podstate pouzitelny (bezstratove adaptery sa daju dokupit, pripadne aj HDMI to SCART). Otazne, ci to nieje overkill.

    Doplnujuce otazky: poziadavka je na dva, ci styri totozne boxy?
    Originalny firmware nieje prilis zaujimavy v tychto koncinach aj ked je odpoved na otazku kladna (aspon myslim).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    29

    To je otazka chcete jednu mašinu na 4 tv ???

    inač chcete scart ukončenie a budete kupovať drahe zariadenie .

    ešte raz nam dajte vedieť ako chcete použivať zariadenia -

    - internet
    - fullHD

    alebo len prehravanie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    myslím, že ste opomenuli jednu možno najdôležitejšiu vec - čo ten pán chce sledovať na tom set-top-boxe ak požaduje S2/T2/C v jednej krabici - FTA programy aelbo nejakého prevádzkovateľa zo satu?
    A to bude aj odpoveď, či má význam kupovať prístroj s T2 bez HVEC
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    4

    @vivid.sk
    Vyslovene požaduje S2/T2/C v jednom boxe s možnosťou nahrávania.
    Okrem značiek typu ferguson mi vu+ duo2 prišlo ako najuniverzálnejšie rýchle all in one zariadenie.
    V prípade, že by som riešil dvi a spdif tak sa do hry zapája aj ultimo ktoré nieje o toľko drahšie a malo by ponúknuť viac.

    Jedná sa o 4ks boxov, ku každej TV samostatný.

    @ander1
    4ks zariadení, len na prehrávanie.
    2 TV sú fullhd, jedna HD a posledný len SD.

    @Dagy2
    Primárne tam bude Skylink sat, analóg+kamery modulované do káblovky a terestriál ako zálohu ak vypadne S2/C... (trvá na tom)
    nevedel som, že duo2 neá hevc. Vďaka za info a usmernenie.
    Naposledy upraveno uživatelem xsi69: 28-04-2017 v 09:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    K dokonceniu tajnicky este prosim zopar udajov:
    - bude mozne tieto STB zosietovat v ramci LAN (vsetky styri boxy v ramci LAN a kablom) ?
    - budu tieto boxy sledovane nezavisle na sebe a sucasne ?
    - ake kable vedu ku kazdemu z boxov ?
    - rozpocet mas naozaj 600e pre kazdy jeden box ?
    - kto je provider DVB-C (narazam na nutnost pouzivat kartu v CI slote, alebo ide o FTA kanaly?).

    analog pravdepodobne riesit nebudeme, toto bude zapojene do TV a samostatne naladene internym tunerom v TV, ano ?
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 28-04-2017 v 11:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    4

    Ďakujem za čas ktorý mi venuješ

    -všetky budú napojené priamo LAN káblom do jednej siete
    -Každá jedna miestnosť s TV bude mať vlastný box a čo sa týka obrazu majú byť nezávislé
    -Za každou TV je dovedený 2x coax tuším - 1xS a 1xT/C
    -Na prostriedky až natoľko nepozerá hlavne nech to má rýchle rozhranie(čo VU má) a hlavne rovnaké - Upgrade B&O tv na S2 alebo T2 je výrazne drahší
    -Jedná sa o voľné kanály bez nutnosti karty čiže fta.
    -Presne ako píšeš, na analog sa môže využiť integrovaný tuner.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    poziadavka na 2x SCART vyraduje vela vybornych STB

    Ja som nedavno rodicom menil stare STB za Dreambox DM525 HD Combo. Flashol som tam openATV 6.0. Vyborny STB a pomer cena/vykon je bezkonkurencna...
    recenzia: http://www.parabola.cz/clanky/6090/d...slotem-a-hevc/

    V tvojom pripade by si ale na tych 2 TV bez HDMI musel pozit napr redukciu HDMI -> DVI a S/PDIF.

    Existuje vela podobnych STB.
    Pripadne ak si narocnejsi, onedlho by mal dreambox vydat novy tripple tuner DVB-S2X/T2/C a ten by sa dal pouzit v DM900. Tak by si mal aj moznost inerneho HDD, HEVC, 4K,....

    Osobne by som v dnesnej dobe STB bez podpory H.265(HEVC) nekupoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    poziadavka na 2x SCART vyraduje vela vybornych STB
    Skor si myslim, ze to vyraduje zbytocna poziadavka na DVB-T, pretoze vsetko je na orbite (zaloha naozaj nieje nutna, velky oblak sa zjavi 2x za rok a pre tento ucel rovnako posluzi interny DVB-T tuner v TV).

    Samozrejme, vsetko ide riesit kupou drahych STB 4x, ovsem je to vcelku nezmyselne vysoka investicia, ak si zoberieme fakt, ze este pred par mesiacmi sa za 600 euro dala kupit vyborna FHD 120HZ TV v 55" uhlopriecke. B&O a nostalgia nejde s technikou moc dokopy, toto je cisto rozumova zalezitost, ak su pristroje zastarane a technicky nevyhovujuce, treba ich jednoducho vymenit (nevravim ze vyhodit, ale vymenit).

    Ak by sekundarne zdroje (DVB-C) boli vyuzivane minimalne, mozno by stacil jednoduchy setup za orientacne naklady komplet: ~800 eur (alebo, ako by som to riesil ja):
    - 1x Duo2 s doplnenymi tunermi DVB-C, podla potreby.
    - 3x VU Zero
    - 1x Irdeto karta v UNI citacke VU Duo; distribucia obsahu z DVB-S cez privedeny coax kabel, distribucia obsahu z DVB-C cez LAN z Vu Duo do dalsich troch boxov Vu Zero podla potreby.
    - rovnaky uzivatelsky komfort a design v kazdom z boxov.

    Za usetrene peniaze mozes nahradit existujuce CRT za dva vacsie TV pre kazdeho seniora (a este prelepit nalepkou B&O povodne logo vyrobcu) pre spokojnost vsetkych zucastnenych
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    4

    DVB-T pôjde priamo cez TV ako vyššie navrhol vivid, čo je rozumné
    Podpora HEVC by samozrejme mala byť. To znamená, že vu duo2 je von z hry ?
    Viem, že za obdobnú cenu sa dajú zohnať bežné 55" samsungy no nemajú multiroom čo je dôležitá vec keďže audio z tv môže pokračovať do kúpeľne alebo na terasu.
    Vivid, tvôj návrh je cenovo úplne inde
    Bude ale možné sledovať DVB-C cez VU zero nezávisle ?
    Príklad: V izbe1 mi ide markíza cez S2, v izbe2 sa pozerá discovery cez dvb-c, v izbe3 sledovať napr joj cez DVB-C a v izbe 4 hbo cez S2 ?

    CRT tam ešte sú ale len ako linkové TV- ťahajú si obraz/zvuk cez coax z master TV.
    Všetky 4 o ktorých sa bavíme sú lcd
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    1) HEVC ano alebo nie.
    Pokial sa budes drzat Skylinku, moze byt fuk, ze pre HEVC nemas podporu. Sam Skylink sa do HEVC nezenie, to znamena pokoj na najblizsich 5 rokov, co ale v tomto pripade staci. Staci preto, lebo nevieme ci dovtedy vydrzi Irdeto, pretoze Skylink skor ci neskor tento kodovaci system podla opatrnych vyjadreni opusti a prejde k Viacess Orca. Ale nechcem mysliet zbytocne dopredu. Ono je to casto zbytocne . Ja skor preferujem castejsiu obmenu HW, ktory ide s dobou, ako udrzovania stareho (a uz vykonovo nedostatocneho) zeleza, len preto, ze stalo kedysi majland a ma draho zaplatenu nalepku.

    2) Vies sledovat nezavisle, ale vzdy plati, ze kolko tunerov mas, tolko ludi sucasne moze sledovat program (alebo programy) z jedneho TP. Takze kludne 4x jeden kanal z jedneho TP/frekvencie. Ale nie dva roznych. Ak budes mat dva DVB-T/DVB-C tunery, bude pocet 2x.

    Ten priklad, ktory pises vyssie je trosku nezmyselny, pretoze nieje dovod sledovat JOJ HD ani Discovery z DVB-C, ked to mas na Skylinku. Viem, ze sa bavime hypoteticky, ale toto je dolezita vec, kolko ludi bude realne sledovat DVB-C zdroje, pretoze podla toho zvolis smer vyberu. VuDuo2 ide vybavit max 4 tunermi, pokial by boli 2xDVB-C (hypoteticky, neviem ci existuje dual DVB-C), vies obsluzit uzivatelov z dvoch roznych TP. Pokial ti to takto staci, mozes o tomto setupe uvazovat, pokial nie, potom uvazuj o 4x lacnejsich rovnakych boxoch, pretoze sa uz dostavas na rovnaku cenu.

    Cim sa dostavame k moznosti B), 4x rovnake stroje, ale lacnejsie a jednotunerove, zaujal ma napriklad tento novy Dreambox, ktory ma vsetko co potrebujes, teda DVB-S+DVB-T tuner a aj podporu HEVC.
    http://www.satelity.ellano.sk/dreamb...mbo_35676.html
    alternativne trosku drahsi Xtrend: http://www.satelity.ellano.sk/xtrend...mbo_32480.html, opat - 4x, cim sa stale dostavame na cenu pod osem stoviek za komplet.

    Citace Původně odesláno od xsi69 Zobrazit příspěvek
    Viem, že za obdobnú cenu sa dajú zohnať bežné 55" samsungy no nemajú multiroom
    Preco prenasat len zvuk, ked mozes prenasat kompelet obraz+zvuk (ako stream) po celom dome (resp. v ramci LAN, alternativne wifi v pripade dostatocneho pokrytia) a zobrazit na zariadeni, ktore pozadujes. Samozrejme, neviem presne podrobnosti, takze len takyto vystrel. Stream do smarfonu/tabletu, ktory napojis na aktivne repro totiz nieje nic nerealizovatelne, naopak - je to realizovatelne velmi lahko a bez zasadnych dodatocnych investicii.



    P.S. VU+ boxy strednej triedy zlacnili, predpokladam, ze su na ceste adekvatni nastupcovia s podporou novych kompresnych standardov.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 04-05-2017 v 17:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Dobrý den pánové,

    prosil bych o tip na nějaký set top box combo DVBT2 HEVC/S2 v rozlišení 4K, který máte odzkoušený jako obrazově bezchybný, další požadavek je optický audio výstup, wifi, podpora karty Skylink; předpokládám i nějaké PVR funkce, není však důležité. Hledal jsem dost dlouho, ne vždy je u recenze obrazové zhodnocení. A nakonec je vždy nejlepší, pokud takové kombo někdo už chvíli provozuje, říci zkušenosti z delšího provozu. Našel jsem asi z těch levnějších Ferguson Ariva 4K combo, který neměl až tak hodnocenu obrazovou kvalitu, pak jsem našel přijímače VU+, tam je to trochu komplikované přídavnými tunery, třeba něco mezitím i cenově ? Děkuji předem Upraveno : co takhle TechniSat Digit ISIO STC 4K ??
    Naposledy upraveno uživatelem peetan: 30-03-2018 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Citace Původně odesláno od peetan Zobrazit příspěvek
    tam je to trochu komplikované přídavnými tunery
    Existuju modely VU+ s internymi tunermi S2+C+T2, naviac ide o FBC tunery (t.j. vies pracovat nielen dvoma kanalmi z dvoch roznych TP a vies spravit aj nieco taketo, aj za predpokladu, ze kazdy kanal je z ineho TP). Ovsem dnes by som to uz ako zasadnu vyhodu nepovazoval, vzhladom ku krokom, ktore avizoval koncom minuleho roka Skylink pre karty, ktore sa pouzivaju v UNI citackach. Zatial sice vsetko funguje, no otazka je dokedy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    pre karty, ktore sa pouzivaju v UNI citackach.
    Solo 4k má šachtu i pro CAM, ale cena stroje je výš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nahrávání ze set-top-boxu DVB-T2 do MPEGů
    Od Falešný Sobík v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-04-2017, 08:32
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-03-2016, 22:22
  3. DVB-T: Set top box
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2014, 08:30
  4. TV a set-top-box s DVB-T2 tunery
    Od Saidxxx v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 15:55
  5. DVB-T Set-Top Box
    Od Reserved v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2006, 07:43