Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Panasonic GH5 je již doma...

  1. #31
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od marko65 Zobrazit příspěvek
    Johny Akbuk, autofokusu sa nemusis bat, natocil som uz kopec materialu z gimbalu, takze vlastna skusenost. Ja mam ale objektiv Leica DG VARIO-ELMARIT 12-60mm f/2.8-4.0
    Díky Marko65 za uklidnění, to jsem rád, že máš s autofokusem dobré zkušenosti. Používáš nějaké specifické nastavení autofokusu? Já mám Sony A6500 a tam funguje při videu naprosto super kontinuální ostření, ale speciálně u GH5 se prý tento typ ostření hodně nepovedl...
    Pokud jde o objektiv tak jsem na vážkách, zda pořídit univerzální zoom co máš ty (víceméně na něj čtu jen chválu) a nebo set 12-35 a 35-100 s lepší světelností 2.8. Kameru budu používat hlavně pro profi produkci jako lehkou druhou kameru k Sony FS7II a tyto skla jsou prý kvalitnější. Každopádně nad Leicou 12-60 rovněž uvažuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od marko65 Zobrazit příspěvek
    Johny Akbuk, autofokusu sa nemusis bat, natocil som uz kopec materialu z gimbalu, takze vlastna skusenost. Ja mam ale objektiv Leica DG VARIO-ELMARIT 12-60mm f/2.8-4.0
    Díky Marko65 za uklidnění, to jsem rád, že máš s autofokusem dobré zkušenosti. Používáš nějaké specifické nastavení autofokusu? Já mám Sony A6500 a tam funguje při videu naprosto super kontinuální ostření, ale speciálně u GH5 se prý tento typ ostření hodně nepovedl...
    Pokud jde o objektiv tak jsem na vážkách, zda pořídit univerzální zoom co máš ty (víceméně na něj čtu jen chválu) a nebo set 12-35 a 35-100 s lepší světelností 2.8. Kameru budu používat hlavně pro profi produkci jako lehkou druhou kameru k Sony FS7II a tyto skla jsou prý kvalitnější. Každopádně nad Leicou 12-60 rovněž uvažuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    pouzivam custom nastevenie pri 255 ostriacich bodoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    Ja pouzivam GH5 prakticky ako hlavnu kameru. Ako druhu mam starsiu velku kameru sony nex fs 100. Ked tocim zo stativus GH5, tak focus a expoziciu mam na manual. Z gimbalu mam nastaveny AF a prioritu uzavierky, ktoru mam nastavenu na pevno na 100. Taketo nastavenie mam vyskusane a osvecene. Co sa tyka objektivu, tento univerzalny je naozaj fajn. Mam este svetly, pevne sklo 25 mm s 1.4. clonou, ktory pouzivam na kreativnejsie zabery
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    192

    Bezva, díky za tipy. Ten světlý 25mm máš od Panasonic? Na nákup nespěchám, se Sony A6500 jsem v podstatě spokojený, jen mi chybí 4K při 50P, jinak je to dobrá mašina a velkej chip je znát. Kolega redaktor bude Sony používat hlavně na foto a já GH5 pro natáčení. Přemýšlím zda nepočkat do jara, možná bude GH6, kde vychytají mouchy s autofokusem, ale potřebuji ho mít koncem dubna doma pro cestu do Gruzie, kam se mi s F7II fakt nechce tahat. Dost mi by bodlo si GH5 osahat a vyzkoušet, něco si nahrát na vlastní kartu, zkusit na gimbalu.....co ty na to .-)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    ten 25 mm objektiv mam panasonic. Cakat ma GH6 podla mna nie je treba . GH5 na gimbale je perfetna vec. Ja osobne mam came tv single. Samotny fotak stabilizuje luxusne a v spojeni s gimbalom sa daju robit vynikajuce zabery. Takze nevahaj a chod do toho
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    192

    Díky, půjdu do něj .-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,365

    Nový Panasonic GH5 je už na ceste, pravdepodobne bude označený GH5s. Má disponovať vysokou kvalitou obrazu v lowlight, bude mať nové formáty videa, dokonca údajne 4K/120fps. K predstaveniu prístroja môže dôjsť ešte tento mesiac, dostupnosť 2/18, odhadovaná cena 2500 dolníkov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    192

    Zdravím pánové. Jsem rovněž novým majitelem Panasonicu GH5. Koupil jsem ho výhodně se setovým objektivem Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm f/2.8-4. A jelikož vlastním a používám objektivy Olympus řady PRO, tak toto jinak výtečné sklo prodávám. Je zcela nový, nepoužívaný, včera vybalený, za výhodnou cenu. Více v sekci bazar - nabídka. Zájemci pište SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    V čem to pánové strihate pak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Já v Edius 8.5. pokud vlastníte PC s INTEL 7/8 a dostatečně velkou RAM tak Eda.umožnuje HW enkodování který využívá graf. jádra Intelu a enkodování probíha velmi rychle i u 4K videa.
    Naposledy upraveno uživatelem MONYS: 24-01-2018 v 18:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    UHD v 30p ci 60p jdou v Edius editovat v realtime s i7/8?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Lze to tak říct.Příklad 1 min.MOV/MP4 4k50p bez HW encoding je kolem 5min.Zapnutý HW ENC. kolem1.3min.Pokud renderujete FHD 1min. je to kolem 40sec.Jinak je třeba říci Edius nepoužívá k výpočtům ext. GK ale procesor.Jinak je tomu při HW enkodování(využívá interní graf. jádro)to se nastaví v Biosu.Lze to nastavit na automat a využijete tu kterou Gk např.externí pro Sony Vegas /Premiere cc při použití 2 monitorů.Nebo i jednoho ovšem po přehození DVI kabelu.PSokud máte 12ti a více vláknový intel.pojede to jak po másle i bez vnitř HW.
    Naposledy upraveno uživatelem MONYS: 25-01-2018 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Já měl dotaz na editování. To jak dlouho to enkoduje je podružné. Jinak jestli bych se to snažil si nějak vysvětlit. Pak dle údajů výše ani jeden UHD 50p stream není možné editovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    LadaOva - Edius má zkušební verzi zadara, proč si to nevyzkoušíte??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Sony 2013 - již v prodeji
    Od Jan10 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 130
    Poslední příspěvek: 28-09-2013, 09:48
  2. Nové využití již odloženého HW.
    Od bastlir v sekci Bastlení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 18:37
  3. Apple již v ČR
    Od Ivo Mašek v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-09-2011, 18:22
  4. konečne je doma....
    Od fidro v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 16:15
  5. již provedená komprese videa
    Od imported_mira_shw v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-07-2006, 13:54