Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: DVD Architect - Finálny Blu-Ray Dick bez kapitol

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Ahoj ľudia! Pomôžte mi, prosím! Už som zelený od zlosti, prečo sa mi nedarí s programom Sony DVD Architect Pro 6.0. Robím desiatky skúšobných renderingov a napaľovaní na BD-RE a výsledné BD video je stále BEZ KAPITOL! Či je to jednoduché video bez menu alebo zložitá štruktúra hlavné menu - 6x submenu - náhľadové okná... Vždy je výsledok rovnaký - nikde ŽIADNE KAPITOLY, na soft. prehrávači sú tlačidlá "next", "previous" zhasnuté.
    Pritom pri tvorbe v DVD Architect, zdá sa, je všetko v poriadku. To znamená oranžové značky "markers" sú na časovej osi, tiež aj uložené "save markers".
    Simulátor prehrávača spúšťa cez hlavné menu správne všetky videá v submenu a KAPITOLY fungujú (next, previous).
    Po renderingu a napálení kapitoly záhadne miznú!

    Hľadal som dlho na internete, či niekto mal podobný problém. Nič! Skúšal som preinštalovať... Nič nepomáha.

    A pritom som do tohto Sony DVD Architect Pro vkladal nádej po tom, ako skolaboval Pinnacle Studio. ten totiž stále hlásil poruchu: "BG Renderer has stopped working". Program sa po hneď po ďaľšom spustení hneď zatvoril. Ani s tým som si neporadil. Hoci predtým som bežne vytváral DVD s menu a kapitolami v Pinnacle Studiu. problém sa vyskytol len teraz pri BD.

    Zdá sa mi, že softvéru na DVD/BD autoring je málo. Skúšal som aj DVD Fab. Ten nevie vytvárať menu s prepojením na viaceré submenu a vytvárať vlastné kapitoly...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,074

    Nedokazu odpovedet na Tvuj konkretni dotaz, nebot nemam BD. Ale DVDA 5.1 dokazal bez problemu napalit (vytvorit ISO) BD strukturu na DVD se vsi funkcnosti. DVDA 5.2 uz nemel moznost palit na DVD. Nabidka pouze pro BD 25/50GB. Dale uz jsem s timto neexperimentoval. A mozna s kazdymi novymi verzemi - jak uz byva dobrym zvykem - se funkcnost zmensuje.
    Me doporuceni - vyzkouset starsi verze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    1hroch - ďakujem za tvoju reakciu. Nainštaloval som verziu DVD Architect Pro 5.2. To isté! Takže asi robím niekde chybu ja. Kapitoly na časovej osi mám. Tak asi niekde v štruktúre disku... ?!
    Predpokladám, že výsledok by bol rovnaký aj so zakúpenou legálnou verziou. Zatiaľ experimentujem, skúšam aký soft na BluRay autoring.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Neporadim ti authoringovy sw, ale nieje rychlejsie vysledok premuxovat cez TsMuxer (zvolis si BluRay ako vystup) a kapitoly jednoducho zadefinovat v nom?
    Vysledok si vies odkontrolovat aj bez napalenia na placku, kedze kapitoly sa pre BD ukladaju ako samostatne subory /BDMV/Playlist/*.mpls, takze staci ich otvorit cez sw player (MPC-HC napriklad).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 21-04-2017 v 23:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    Občas jsem přišel do kontaktu s DVD Architectem. Konstatuji, že není uživatelsky přívětivý, ale dělá přesně to, co uživatel požaduje (tj. DVD a BD disky s menu). Jen bylo třeba se prokousat manuálem nebo nápovědou (anglicky).
    Zde je nedefinovaná chyba mezi monitorem a židlí. Na takový dotaz není možná kvalifikovaná odpověď...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,074

    Zkus mrknout na video tutorialy. Napr.:


    a dalsi. Treba te upozorni na chybu, kterou delas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    1hroch - nejaké tutoriály som samozrejme pozeral...
    vivid.sk - pozdejšie sa pozriem aj na TsMuxer. Ďakujem za pomoc...
    jobro - máš pravdu. Treba vymeniť ten slabý článok medzi stoličkou a obrazovkou
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Takto robím skúšky - ak by ste z printscreenu vedeli náhodou niečo vydedukovať, čo je zle:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu 1 copy.jpg 
Zobrazení: 51 
Velikost: 345.5 KB 
ID: 34199
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu 2 copy.jpg 
Zobrazení: 37 
Velikost: 350.2 KB 
ID: 34200
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu 3 copy.jpg 
Zobrazení: 62 
Velikost: 273.0 KB 
ID: 34201
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu 4 copy.jpg 
Zobrazení: 49 
Velikost: 284.4 KB 
ID: 34202
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Pises, ze po napaleni nie su. Na HDD ich mas? Lebo ak ani tam nie su, nema zmysel to napalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Ha HDD to uloží ako "ISO", ten neviem prehrať, tak to napaľujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    ISO samozrejme vies prehrat
    - bud priamo (KODI),
    - alebo nepriamo (rozbalit na disk obsah napriklad cez winrar, alebo mountnut ISO (daemon tools)).

    Ono to prehrat defacto ani netreba, staci sa pozriet, ako vyzera playlist a hned vies, na com si.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,074

    RomanKo: tak uz se to rysuje. Takto to nejde!
    1. Ty mas Menu (Page1), v nem odkazy na vice jednotlivych video souboru - je to tak? pri prehravani muzes navolit v Menu jen skoky na jednotliva videa (v tvem pripade 4). Ale v nich uz nejsi schopen skakat po Kapitolach, tebou vytvoreenych - je to tak?
    2. Pro kazdy video soubor musis z Menu (Page 1) vytvorit SubMenu (pravym klikem na oznaceny (vysviceny) video soubor) a zvolit Insert SubMenu, na ten bude odkaz z hlavniho Menu. V SubMenu se objevi vsechny pozice kapitol oznacenych na Timeline pro dany video soubor. Ve stromove strukture bude hlavni Menu a dalsi podadresar SubMenu - ne jak to mas ty na obr. 2, ze vse se odvozuje z jedine slozky Menu. Tam program nevi, kam se ma obratit.
    3. Timto se po zvoleni prislusneho souboru v hlavnim Menu - napr. u tebe -"Folklorna scena" spusti prehravani tohoto souboru od zacatku - a budes-li mit spravne nadefinovane smerovani na kapitoly v tomto videu, tak budes schopen po nich tlacitkem Next/Prev skakat. Toto vse se nastavuje v prave casti obrazovky - tvuj obr. 2, kdy po oznaceni jednotlivych casti Menu se objevi nabidka s moznostmi.
    4. Stejne tak je blbost v DVDA oznacovat jen usek videa, ktery chces vypalit - viz obr. 2 dole tebou oznaceny sipkami. DVDA stejne vyzehne vsechno, pouze oznaci, ze video ma zacit/skoncit az na tebou oznacene pozici.
    Pozn.:
    5. Vzdy je nutno DVDA predhodit jiz vysledny finalni soubor ve formatu pro vypalovaci medium, aby pri priprave DVD/BD DVDA neredneroval znovu! - DVDA interni algoritmus neni vubec kvalitativne dobry.
    6. Ja osobne se vzdy snazim predhodit DVDA jen jeden video soubor, ktery ma byt vypalen na DVD/BD (byt se jedna o ruzna temata). Nasledne pak pomoci Markeru v DVDA vytvorim odkazy pro Menu na jednotliva temata
    7. viz obr prilohyKlikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01-DVDA.jpg 
Zobrazení: 46 
Velikost: 415.0 KB 
ID: 34203Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02-DVDA.jpg 
Zobrazení: 56 
Velikost: 368.9 KB 
ID: 34204?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    cituji původní dotaz:
    "Simulátor prehrávača spúšťa cez hlavné menu správne všetky videá v submenu a KAPITOLY fungujú (next, previous).
    Po renderingu a napálení kapitoly záhadne miznú!"


    To je velmi matoucí informace. Protože Architect v náhledu simuluje skutečný přehrávač - výsledek musí být shodný s vypáleným diskem! 1hroch se obětoval a popsal správný postup. Přes veškerou snahu, do několika odstavců textu nejde vložit vše. Jak uvádím výše, DVDA je náročný na uživatele - v podstatě vše se dělá "ručně". Jen odkazy mezi stránkami menu jsou automatické...

    Tvorba kapitol není dána jen umístěním bodů InPoint. Aby se přehrála jen jedna vybraná kapitola, musí být ohraničena i OutPointem. Jinak se po volbě kapitoly přehraje video až do konce. Je to otravná ruční práce. Ale funguje to.

    Je velmi správné předhodit Architectu už předžvýkané video (na př. m2ts). Architect už nic nemá renderovat! Jen vytvoří systém souborů BD.
    Architect vytváří ISO v případě, že není přítomna DB vypalovačka, jinak pálí rovnou výsledné BD. V případě ISO, lze soubor vložit do virtuální mechaniky na př. Alkohol 52% (je zdarma) a prohlížet to v počítači. Rozhodující je ale výsledek na TV obrazovce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele RomanKo-z-LC
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    118

    Na BD disku som chcel využiť kapacitu, preto som som tam dal toľko (samostatných) filmov, koľko sa zmestilo na 50 GB BD. Zároveň ale nechcem mať veľmi zložitý systém menu s množstvom submenu...

    Ale s hrôzou som zistil, že ja neviem urobiť ani jednotuché video s kapitolami bez menu - single moovie. Kapitoly mi nejdú ani v single moovie.
    Takže naozaj je problém medzi stoličkou a monitorom. Tutoriály sa zameriavajú väčšinou na tvorbu menu. Ja som bol presvedčený, že ak na časovú os nasekám značky "markers", tak tam kapitoly budú v každom prípade! Strižňa od tej istej firmy - Sony Vegas Pro 13 - Napálila jednoduché BD s kapitolami bez problémov.

    Oceňujem, že sa mi venujete. Nepatrím ale medzi tých, ktorí chcú aby iní rozmýšľali a riešili moje problémy. To nie! Myslel som, že náhodou niekto mal podobný problém a už vie ako na to. Takže asi začnem od "single moovie" pozornejšie budem sledovať tutoriály. Pozdejšie sa ozvem ako to dopadlo.
    Škoda, že Pinnacle Studio padá. Tam som zvládol BD štruktúru podľa mojich predstáv a napálené BD fungovalo s kapitolami. Ale teraz už sa nedá ani spustiť, okamžite padá! V prospech Pinnacle Studia by bol aj fakt, že "to moje BD" renderuje LEN 25 hodín. DVD Architect hlásil až 75 hodín!!! (Video som nevytvoril akoMainconcept - BluRay)

    Ešte snáď ak by ste vedeli, či sa dá vytvoriť video súbor s kapitolami. BD vlastne robím kvôli kapitolám. Žeby TsMuxer, ktorý odporúča Vivid.sk? Ešte som sa k tomu programu nedostal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    Kapitoly uvnitř souvislého videa jsou tvořeny rozdělením časové osy s médiem na úseky. Každá kapitola má své spouštěcí tlačítko, které ukazuje (má link) na začátek vybraného úseku. Tyto úseky jsou na časové ose ohraničeny vstupními a výstupními body (In Point a Out Point).

    Dělám to nerad, protože slovní popis bez obrázků nemusí být pochopitelný. Příklad:

    Otevřeme/vytvoříme prázdnou stránku menu.
    1. Z okna Exploreru přetáhneme do ní naše video - vytvoří se tlačítko.
    2. Vkládáme totéž video opakovaně tolikrát, kolik bude kapitol.
    (neboj - na BD nebude toto video vloženo opakovaně - viz dále)
    3. Prvním vloženým tlačítkem otevřeme video na časové ose.
    4. Umístíme kurzor na požadované místo začátku kapitoly.
    5. Vložíme pomocí ikony značkou InPoint.
    6. Umístíme kurzor na požadovaný konec kapitoly.
    7. Opět vložíme značku OutPoint.
    8. Nepoužité úseky videa v této kapitole na časové ose zašednou.
    9. Opakujeme vše podle bodu 3. až 8. - tlačítky postupně otevíráme video na časové ose a pomocí InPoint a OutPoint vytváříme další kapitoly.

    Názvy tlačítek změníme tak, aby odpovídaly obsahu kapitol. Můžeme přidat ještě jedno tlačítko podle bodu 2. s názvem Přehrát vše.
    Tvar tlačítek je na fantazii tvůrce (nebo jen text bez grafiky).

    Toť vše.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD Architect - Import kapitol?
    Od TVmaniak v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 31-08-2009, 14:37
  2. DVD Architect - export kapitol
    Od Anonymous v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-01-2005, 13:23