Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: X96 android TV Box

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    27

    Zdravím. Sháním nějaké nové mmc místo dosluhujícího Evolve Infinity. Kamarád mě doporučuje z číny X96 TV Box, který jede na androidu a zvládá přehrát všechno. Máte s tím někdo zkušenost? hw to vypadá dost solidně. Prosím tedy o zhodnocení, případně doporučení co jiného.
    Díky
    Jinak odkaz na to je tady:
    https://www.aliexpress.com/item/X96-...3-5c9b0591cf60
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    400

    X96 je určitě v pohodě. Ale jak je zde mnohokráte zmiňováno, na stock Androidu nečekej zázraky, pro pořádné a kvalitní přehrávání je to v podstatě nepoužitelné. Ale na tomto železe jede LibreELEC, což je pro tyto boxy dnes jediná, nicméně výborná volba...
    Viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...gic-S905-S905X
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    27

    Co myslíš tím, že na kvalitní přehrávání je to nepoužitelné? kamarád mi ukazoval spoustu různých formátů a vše mu běželo bez problému. No já jsem v této oblasti docela začátečník, tak se ještě zeptám na Rapsberry Pi 3. To by byla lepší volba? Jak se dá třeba na PI 3 řešit nejake aplikace. konkrétně mám na mysli třeba sledovanitv. Používám tuto aplikaci a vím že na tom X96 díky androidu jede. šla by nějak teda i na PI 3? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,450

    Citace Původně odesláno od satinst Zobrazit příspěvek
    kamarád mi ukazoval spoustu různých formátů a vše mu běželo bez problému
    To, ze idu prehrat rozne formaty videa (a takto sa to casto snazia prezentovat rozne recenzie, prehratim testovacich 10 sekundovych kuskov) este automaticky neznamena, ze je to pouzitelne. Precitaj si tuto temu (prispevky uzivatela FoolProof, ktory sa s tym hral dostatocne dlho, aby si uzivatel spravil resume).

    Tento HW ale pouzitelny je, pod odlahcenou distribuciou linuxu (OpenElec / LibreELEC s KODI) a to bez velkych negativ (ano, nejake su, ale castokrat pre dane pouzitie nemusia byt velkou prekazkou, zavisi aj od prehravaneho obsahu; narazam na deinterlace a upscale).

    A co sa tyka samotneho androidu - su uzivatelia, ktorym prehravanie videi "nejako" (hlavne ze to zobrazuje obraz a zvuk) postacuje. Tu ale plati - voci gustu ziaden disuputat.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 09-04-2017 v 10:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    27

    Ale třeba ten Pi3 se mě zdá hw "slabší" než tohle....nebo to je jiný typ cpu tak je výkonější?
    Jako primárně mě jde o přehrávání obsahu ze sdíleného disku, takže KODI je pro to dostatečný a když půjdou ty IP TV tak by to bylo super
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    400

    Ono je právě u takovýchto boxů velmi zavádějící se dívat primárně na papírovou výkonnost. Pro přehrávání videí se totiž v naprosté většině dnešních formátů využívá HW dekodér (HW akcelerace) a tudíž nějaké Antutu testy a počty jader a jejich frekvence jsou pro pro posouzení boxu z hlediska přehrávání multimédií úplně mimo.

    Stručně o co jde: Tyto boxy pokud je budeš využívat s tím stock Androidem opravdu přehrají tak nějak všechno. Ale potíž je v tom, že naprostá většina videí nebude přehrávaná zcela plynule (mírné cukání obrazu) a jiné "potíže". Někomu to však nevadí - proti gustu není co říci.
    Dále budeš mít potáže s poctivým HD zvukem v poctivém 5.1 a 7.1. A zase. Ono to ten zvuk většinou opět nějak přehraje. Ale nebude to na výstupu třeba DTS HDMA 7.1, ale jen ořezané ztrátové DTS Core 5.1 a nebo v horším případě jen stereo downmix. Některé přehrávače jsou na tom androidu v něčem lepší a v jiném zase horší. Ale v důsledku na žádném nejede v jednom vše "správně". Viz Foolproof testy a zkušenosti zde https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...Android-box-H8.

    Co se týče Rpi3. Ano to je sice papírově "slabší" železo, ale na LibreELEC s KODI je to výborná a zcela dostačující volba. Výhodou je masivní podpora a odladěnost oficiálního LibreELECu. Ale je třeba říct, že na RPi nepojede HiRes Video (4k) a nepojedou filmy v H265 (HEVC) kódování, kterých pomalu přibývá. Dále nepojede HD Audio... Což někdo nepožaduje a pak je to opravdu velmi dobrá volba.

    Na platformě (Android) boxů s procesory S905, S905X, S912 oproti tomu jedou i ty UHD video formáty (H265, 4k,...) a také HD audio (DTS HDMA, DD THD,...). Podpora LibreELEC je neoficiální (komunitní), ale zatím výborná...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    24

    nie som znalec ale android nateraz odmietam.vsade bol vsetko videl,ale spolahnut sa nemozes blbne pravidelne.moj nazor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Byl jsem zde citován, tedy několik vět.
    Pokud někdo chce přehrávat filmy i 4k a HEVC z lokálního USB na TV bez nějakého receiveru, řekněme student na kolejích, krabička z Číny v ceně několika balíčků cigaret, zřejmě Android, naprosto vyhovuje.
    Pokud to má čip Amlogic 905 a vyšší, je možné na tom s pomocí LibreELEC provozovat i knihovnu a Kodi. Výhodou je, že system je na kartě a Android zůstává netknutý, žádný root apod.
    Neznám Malinu, ale já jsem ji vyloučil hned na počátku, když jsem viděl pouze stovkovou síť, dnes je situace možná jiná.....

    Každopádně na vše musí být uživatel tak trochu kutil, není to plug and play.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Neznám Malinu, ale já jsem ji vyloučil hned na počátku, když jsem viděl pouze stovkovou síť, dnes je situace možná jiná.....
    Trochu zvláštní argument. Pokud člověk hned na začátku akceptuje, že zařízení nepodporuje 4K, nemůže mu vadit ani 100 Mbit síťová karta, protože žádné omezení nepředstavuje. Pokud tedy opomenu nějaké připojování HDD přímo k RPi, což je ale celkem nesmyslné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,450

    Doplnim, ze ja som napriklad novsie S905X s gigabitom nenasiel (ano v popise niekde je, ale ak sa zacneme v tej specifikacii rypat poctivejsie, ide bud o preklep, alebo o zle napisanych 100mbit), paradoxne starsie kusky amlogic S905 s gigabitom nebol problem najst. Mozno sa vsak nieco objavi(lo), no mam pocit, ze je to takto navrhnute schvalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Trochu zvláštní argument.
    Různá PC jako MMC existovala a 4k nebylo, proto jsem měl Dune, která hrála BluRay ISO z NAS díky perfektně zvládnuté síti, přišlo 4K, což už historická Dune neumí no a to, že Malina neumí 4k, jsem se po zjištění bitrate síťovky ani nedozvěděl........
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravím vás, kúpil som si x96mini a rozchodil som na ňom LibreELEC. Ale nefunguje, resp. neviem rozchodiť dodávané dialkové ovládanie. Na rôznych fórach píše že mám replacenúť remote.conf a uložiť ho do /.config
    Na SD karte z ktorej bootuje LibreELEC žiaden config priečinok nie je...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Je tam adresář "Configfiles". Já mám Remote.conf v rootu tohoto adresáře a potom ještě jednou v podadresáři "rc_keymaps", kde je správně dodnes nevím, ale funguje to, takže jsem neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,450

    Staci ulozit na SD kartu do rootu k ostatnym suborom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    8

    mám v roote remote.conf, ale nefunguje nič, okrem Power tlačítka (teda zapnúť to viem diaľkovým, nič viac však už nie). Vyskúšal som už dva remote.conf z netu, zatial bez úspechu. Vyskúšal som už aj Keymap editor (ako ADD-on v Kodi) a bez úspechu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Android mini pc Tv box a*DRM Widevine CZ,SK* (hbo-horizon-banaxi-voyo-o2tv-skylink Vod)
    Od djradek81 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2019, 12:32
  2. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 08:05
  3. Tronsmart Vega S95 TV Box (Android)
    Od KamilZ v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-12-2015, 12:14
  4. EG-R160S Pro alebo Android Smart TV Box?
    Od Modelar7 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-01-2013, 15:10