Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 60

Téma: LibreElec pro čip Amlogic S 912 - stručně

  1. #46
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    375

    @Bulltip:
    Myslím, že jsi jediný, který má pocit, že S912 box s CoreELEC běžící z SD karty má pomalé reakce. S SD kartou CLASS 10 (či rychlejší) běží naprosto bez problémů a svižně. Problém budeš mít někde jinde. Nebo zkus jinou SD kartu. Třeba nějaká nekompatibilita...
    Instalace do vnitřní paměti je zbytečná na rychlosti se to u "běžných" uživatelů neprojeví. Tento rozdíl může být pozorovatelný jen v případě uživatelů, kteří mají uvnitř KODI udělanou knihovnu s mnoha stovkami až tisíci filmů a k nim fanarty atd... Tak pak načítání této knihovny může být vidět rozdíl.
    Mno a kdo by chtěl, tak instalace do vnitřní paměti (náhrada Androidu) je velmi jednoduchá - příkazem "installtointernal". Doporučuje se to udělat až poté, co je vše uchozeno, nastaveno a plně funkční na SD kartě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,397

    Citace Původně odesláno od whitesak Zobrazit příspěvek
    Myslím, že jsi jediný, který má pocit, že S912 box s CoreELEC běžící z SD karty má pomalé reakce.
    Nieje , ja si tiez myslim, ze je pomaly. Oproti plnokrvnemu (a samozrejme mnohonasobne drahsiemu) HTPC so SSD + KODI je tam vcelku rozdiel v komforte pouzivania v ramci GUI. Mozno to suvisi s konkretnym boxom, alebo implementaciou roznych typov citaciek (linearne citanie z kvalitnej microSD karty sa nad 20MB/s nikdy nedostalo, pricom rychlost citania z internej flash bola myslim cez 120MB/s).

    Taktiez KODI nepracuje uplne optimalne s databazou, vytvara nezmyselne vela malych docasnych suborov pri kazdej jednej importovanej polozke (staci sledovat folder s databazami pri importe novych poloziek do kniznice), co SD karty nemaju radi a rychlost ide velmi rapidne dole.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,721

    Možná jsem měl kliku, protože jsem obětoval jeden z 3 USB vstupů a do něj připojil rychlou SD kartu, databázi mám i s fanarty video + hudba kolem 1200 titulů a fakt to jede včetně bootu dobře.
    Nyní je na kartě asi 900 MB userdata - nejvíc zabírají obrázky.

    Název: snap022.png
Zobrazení: 625
Velikost: 5.3 KB

    Takže logicky připadá na jeden titul asi 750 kB, to je číslo s vypovídací schopností asi jako průměrná mzda, většina souborů na hodnotu nedosáhne, tedy i při rychlosti pouhých 20 MB/s není co řešit.
    Pokud to vztáhnu na soubory, je průměrná hodnota asi 50 kB, takže k filmu načte řekněme 40 artists za 1 sec.Což nemusí, na obrazovku se nevlezou.

    V Androidu má FTMC, SPMC, ty jsou ve vnitřní paměti, tam mám jenom symbolickou knihovnu z dřívějška, rozdílu v rychlosti jsem si nevšiml.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Jan 2019
    Příspěvků
    13

    Takže přátelé, ten kdo říkal, že jsem koupil špatnou, pomalou sd kartu (tedy pokud vám to běhá "rychle") měl pravdu. Podařilo se mi nainstalovat Coreelec (někdo psal, že z hlediska podpory je to lepší volba než Libreelec) do vnitřní paměti, a rychlost přepínání je nesrovnatelná.
    Děkuji vám všem co tady radíte, protože jinak bych to do té vnitřní paměti nikdy nenahrál.
    Co se mi tedy nepodařilo, je rozchodit dálkové ovládání na tom Evolveo M8.

    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,397

    Citace Původně odesláno od Bulltip Zobrazit příspěvek
    ten kdo říkal, že jsem koupil špatnou, pomalou sd kartu
    Ja som skusal viacero SD kard, vratane tych najrychlejsich, no nikdy tam neboli take zasadne rozdiely. Pripisujem to limitujucej citacke, ktora nevedela rychlost tychto kartiet adekvatne vyuzit. Toto vsak moze suvisiet s konkretnym boxom. Preto som pisal tu skusenost s internym uloziskom, kde bola rychlost zasadne vyssia. Mozno by pomohlo optimalizovat cachovanie (obzvlast zapis) s vyssim vyuzitim RAM, ale nepodarilo sa mi dostiahnut zasadnych uspechov (mozno maju ini uzivatelia lepsie vysledky, nevenoval som tomu tolko casu).


    Citace Původně odesláno od Bulltip Zobrazit příspěvek
    Co se mi tedy nepodařilo, je rozchodit dálkové ovládání na tom Evolveo M8.
    Mozno stoji za zmienku, ze posledne "nightly builds" CE (od 18.01.) podporuju povodne verzie remote.conf.
    Viac info tu. Takze staci nahrat funkcny remote.conf (ktory fungoval v LE) a pockat si na nasledujuci beta release, v ktorom budu tieto zmeny aplikovane.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 20-01-2019 v 00:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od LosPablos Zobrazit příspěvek
    Ahojte páni mistři, po nějakém pátku používání Evolveo Multimedia Box M8 s LibreElec na kartě se mi při spuštění objeví hláška "adaptér Pulse-Eight CEC Nelze inicializovat adaptér CEC, Zkontrolujte nastavení. Dříve to nědělalo a vše běhalo jak mělo. Přeinstal jsem zkoušel, včetně továrního nastavení a hlásí to pořád.
    Momentálně mi nejdou ani najít sdílené složky v síti. Pokud zařízení spustím v klasickém módu, tedy bez LebreElec, vše funguje bez problémů. Nemáte někdo nějakou zušenost?
    Díky všem.
    Pavel
    Ahoj
    vyřešil jsi tento problém? Zobrazuje se mi stejný popis problému. Ani reinstal CE nepomohl.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,721

    Ta hláška o adapteru CEC se mi taky začala objevovat, ale nepoužívám, takže neřeším - LibreElec 8.2.x - Evolveo H8. Asi se to ugradovalo a Evolveo je z toho zmatené.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Mám následující problém: Sestava - TV Box DEALDIG BOXD6 (S912), AV recieve a TV Samsung. Propojení kabelů: TVbox ->HDMI -> TV -> HDMI ARC -> AVR (tohle kvůli 4K) + TVbox -> optika do AVR. A teď k tomu problému. Pokud nechám běžet na TVboxu CE a následně i když je box vyplej a pustím si TV a zvuk chci z AVR, tak je ticho. Do AVR z TV nejde zvuk. Jakmile ale zapnu box, zvuk z AVR se rozjede. Pokud ale na boxu jedu na androidu, následně box vypnu (vypnu i TV a AVR), tak po zapnutí AVR a TV zvuk z AVR jde. Že by někde něco v nastavení CE? Nějaká rada?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,909

    Možná máš nějaký mišmaš v konfiguraci CEC na zařízeních, prioritu audio zařízení, apod. - asi v TVboxu.

    Ideální je mít vše píchlé do AVR a AVR propojen s TV pouze přes HDMI s ARC nebo HDMI a optkikou, pokud TV/AVR nemá ARC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Jo, vím, že ideál je přes AVR, ale ten můj neumí 4K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,909

    Proč máš optikou z TVboxu audio do AVR a ještě přes HDMI do TV? Optiku bych v tomto případě vyhodil. Audio jede přes TV a odtamtud do AVR přes ARC.

    Celkově to vypadá právě na binec v komunikaci CEC protokolem po HDMI a zařízeními.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Přes TV mi nejde DTS. Tak to prepnu na optiku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,909

    Tak, pokud to tedy potřebuješ, pak se podívej po možnostech konfigurace CEC protokolu jak v TV box, tak v TV. Zda-li to vůbec půjde nakonfigurovat. Ne každé zařízení tuto konfiguraci CEC protokolu umí nastavit a ovlivnit uživatelem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    375

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Přes TV mi nejde DTS. Tak to prepnu na optiku.
    Je mi divné, že by ti nejelo na 4K TV přes HDMI ARC DTS-ko. Starší televize (jen full hd) tento problém mívaly, ale nové modení 4K TV taky? Ověř nastavení v TV. Přednějí řečeno - jestliže tvoje TV umí DTS přehrát (dekódovat) sama, tak by měla umět DTS i přeposílat do HDMI ARC.
    Toliko k DTS zvuku.
    Ale jinak mít zapojení, které popisuješ, stejně dává smysl a to pro ten případ, kdy chceš poslouchat na AVR i normální stereo zvuk (PCM) a to bitperfect. Jde o to, ře TV stereo PCM zvuk vždy resampluje na sample rate 48 kHz ... A pritom naprostá věšina stereo audia CD kvality je 44,1 kHz. Takže to TV pěkně kazí... A o HiRes audiu ani nemluvě.
    Kdežto tou optikou z TV boxu do AVR to frčí krásně bitperfect bez resamplingu správných 44,1 nebo jiných správných sample rate dle zdroje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Tak "problem" vyřešen. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být tím, že mám v cec nastavení při vypnutí systému CE aby se mi vypil i AVR. A opravdu, po zrušení tohoto vypnutí je vše ok. Proč to tak ne-fungovalo, to nnevím.
    Díky za názory.
    Edit: Tak jsem se radoval zbytečně. Když to uvedu do stavu, kdy to fungule a následně hned vše vypnu (TV, AVR, box) a během chvilky zase zapnu, tak to funguje. Ale pokud to chci spustit třeba až druhý den, tak tak mám zase ticho. Se z toho asi p.seru.
    Naposledy upraveno uživatelem slay: 14-12-2019 v 14:59
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 541
    Poslední příspěvek: 05-01-2020, 16:43
  2. Stručné představení HDR videa
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-02-2017, 10:36
  3. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 09:05
  4. MXQ Pro (Amlogic S905) a přehrávání ze sítě
    Od butcherson v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-01-2016, 15:48
  5. JEDEN Čip alebo TRI
    Od budka v sekci Videokamery
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-10-2004, 01:11