Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 39 z 39

Téma: Detailní nastavení exportu VHS (DV) -> MP4 (H.264/H.265) - nejvyšší možná kvalita

  1. #31
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,072

    dfgdfgdfghdfhfghfgh fdhhgjhj

    To mi udela toto
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    Myslis odkaz na webovou adresu?
    To dela ta ikonka zemekoule s lezici osmickou, nebo co to je. Napises vetu, co potrebujes, pak zvyraznis nejake slovo nebo par slov a kliknes na tu zemekouli a tam vlozis tu nejakou web adresu. Tu si samozrejme predem zkopirujes do mysi.

    Pak jeste treba muzes znova selektovat ten usek a dat tucne pismo atd.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 14-02-2019 v 23:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,072

    Super!, ai diky, to jsem myslel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    Jeste , kdyby jeste nekdo zkousel ten "dmfs avi to mp4 dvd", tak specialne ten x265, je vice nez rok, nebo snad i dva stary, stahnete si novy. Kvalita se stale posouva, rozdil by mohl byt veliky, hlavne u nizkych datovych toku. Jak to udelat je popsano v tool slozce, kde jsou ty enkodery. Pro SD video a dokonce i HD video bych ale rozhodne preferoval porad x264, ale nicmene, to pripominam, ze to je outdated ten enkoder. Jedna lo by se o jeden x265 file, ktery by bylo treba stahnout a vymenit v tom tools.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,072

    Pridam take jednu poznamku.
    Pri pouziti DVD to hardisk (post #21)a prevodu DVD na mp4 pomoci BACKUP mpeg.BAT vyleze vysledne video s 59.94 fps. Pro vystup 50.00 fps jsem si dovolil v BACKUP mpeg.BAT upravit radek 420
    echo ConvertFPS(59.94) >> "%temp_adr%.avs"
    na
    echo ConvertFPS(50.00) >> "%temp_adr%.avs"
    Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 22-02-2019 v 19:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    ja uz ztracim prehled, ale to je zase nejaka jedna z prvnich verzi, a urcena predevsim na interni ucely (NTSC zeme), asi jsem tam nechal natvrdo menit fps na 59.94fps (60000/1001),
    ale mpeg2 to mp4.zip je novejsi, tam jsem nechal jen QTGMC, tedy pokud je video prokladane 25.0, tak vyjde 50.0, pokud 29.97 prokladane, tak vyjde 59.94fps. Celkem tam jsou tri zpusoby:
    ---anamorfni video , "MPEG to anamorphic MP4.BAT" nedela se zadny resize na ctvercovy pixel, jen pri enkodovani do h264 se vlozi prislusny SAR do streamu
    ---nebo se udela ctvercovy pixel, "MPEG to MP4 auto square pixel resize.BAT"
    ---nebo tam je verze zmenit rozliseni uzivatelem "MPEG to MP4 ask for size.BAT"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    A jeste, ted zrovna ctu, ze Staxrip, jeho posledni verze ma QTGMC zabudovany. Nevim jak dlouho uz to funguje. Tak muzete experimentovat s timto. Nevim co ma za povinny server, jestli Avisynth nebo Vapoursynth, myslim, ze tam je nejaka volba, zrejme Avisynth+ nebo Vapoursynth (Vapoursynth 64bit pouze), ..., ale to je bez garance, jen co si pamatuju.

    Tam jde o to, ze QTGMC je strasne pomaly, a musi se vyladit aby se to aspon blizilo 50% CPU nebo mozna i lepe. Ty BAT skripta maji vyhodu tu, ze se muze rozjet vice instanci najednou a pak , kde kdyz jedou treba tri tak CPU se blizi 100%. Ale, kdo bude najednou potrebovat vzdy konvertovat vice veci. Chtel bych tu prednest, ze QTGMC pod Vapoursynthem 64bit mi jede vzdy na 100% CPU. I frame server z Vegasu (ale s upravenym driverem, aby to slo 64bit, je to vysvetleno v tom vlakne) .Tedy v tom Staxripu napr by bylo vhodne treba zkusit hned ten Vapoursynth 64bit radsi. Ale chapu, to je dalsi problem, zase neco instalovat atd.(Vapoursynth potrebuje i Python). Existuje portable Python s Vapoursynthem, ale zase , tim se to komplikuje.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 16-02-2019 v 23:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,072

    Abych to po delsi dobe a spouste pokusu shrnul.
    Ukolem bylo prevest puvodni formaty z VHS nebo DV kamer 25i (50i) na 50p, popr. jejich "zkrasleni" pro bezproblemove pouziti v soucasnych zobrazovadlech.
    Vsechny zde uvedene metody jsou pouzitelne a vedou k podobnym vysledkum (alespon dle mych smidravych oci).
    Od ai:
    Prevod VOB a MPEG2 pomoci Dmfs Avi to MP4-DVD nebo Mpeg to mp4 na jeden klik bez premysleni, staci jen zvolit spravny modul.
    Od Saxel:
    prevod pomoci VirtualDub (asi je dobre pouzit VirtualDub2 a 32bit verzi) a skriptu z vedlejsiho vlakna, post #3 funguje 100%, navic jednoduse lze ve skriptu vynechat nektere kroky. Trosku se komplikuje zvuk, ale pokud staci AAC-LC, lze soucasne provest i konvert do tohoto formatu (nevim, proc mi to zpocatku nefungovalo).
    MeGui je mocny nastroj, kdyz se prvotne nastavi, tak neni problem. Snad jen, ze se musi zvlast renderovat video a zvlast zvuk a pak pospojovat. Moooc pekny, srozumitelny, jednoznacny videonavod! Takovych se moc nevidi!

    Jeste podotknu, ze nepouzivam Vegas, takze FrameServer se me netyka.

    ai:

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    .......treba zkusit hned ten Vapoursynth 64bit radsi. Ale chapu, to je dalsi problem, zase neco instalovat atd.(Vapoursynth potrebuje i Python). Existuje portable Python s Vapoursynthem, ale zase , tim se to komplikuje.......
    To uz je hoodne vyssi divci, do toho jsem zatim nemel odvahu jit (pri me chabe anglictine..).
    Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 05-03-2019 v 19:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    Ani ne, spise ty nezname pojmy odrazuji, jako Python. Ale vpodstate se instalujePython 64bit na defaultni misto, pak instalujes Vapoursynth 64bit na defaultni misto a mas to hotove, jen psat skripta a tedy mas k dispozicci primo Python. V te lince jsem to napsal anglictinou (tou moji anglictinou, vklidu )


    Pokud nekdo programuje a zna Python , tak si okamzite uvedomi co to je za kalibr. Mas k dispozici strasne mnozstvi modulu (skriptu v jazyku Python, *.py), ktere jen jednoduse nactes do skripta sveho jednoduse jako treba: import subprocess
    Pak si tedy muzes i to video enkodovat primo z toho sameho skriptu. Predstav si treba Avisynth skript, ktery by ti to i primo enkodoval.
    Same vyhody z Vapoursynthem az na jednu nevyhodu, zatim to nepreposle audio, tak se musi audio delat zvlast jinde.

    Problem? Je treba umet programovaci jazyk Python. To co je v Avisynthu se Pythonu podoba, je to jakasi jednodussi verze.

    Pro mladsi, ucte se Python prinejmensim, kdyz ne C nebo C++, javascript take neni k zahozeni. Lituji ze sem s tim nezacal drive! Drmolil jsem nejake windows batch script. To byla celkem kolosalni ztrata casu. Python je cross-platform na windows, linux i ios.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 07-03-2019 v 21:22
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-05-2018, 22:13
  2. Pinnacle 18 - po exportu horší kvalita
    Od majklan v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-06-2015, 15:47
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-03-2014, 14:05
  4. Plná kvalita DV -> *.avi
    Od szkandi v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2006, 19:29
  5. DV -> DVD - kvalita zaznamu
    Od imported_giga v sekci DV/HDV
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2004, 15:45