Zešednutí černe barvy u TV Samsung
Dobrý den,
Mám strší TV samsung, přesné označeni je samsung le37a559p4f, a začala trochu blbnout. Konkretně blbnou barvy chvíli po zapnutí je vše v pořádku, ale po chvilce se černá jakoby změní v takovou šedivou a zesvětlí se obraz ze se na nej pomalu nedá koukat. Nastavení barev v tu chvíli vubec není poznat ať se nastavuje kontrast jas nebo světlost. Tak se chci zeptat jestli nevíte co by to mohlo děat popčipadě proč to děla. Můj osobni názor je že to děla diky teplotě ale to je jen prvotní myšlenka ktera může, ale nemusí odpovidat realitě. Budu vděčný za jaký koliv názor a předem děkuji.
Mám strší TV samsung, přesné označeni je samsung le37a559p4f, a začala trochu blbnout. Konkretně blbnou barvy chvíli po zapnutí je vše v pořádku, ale po chvilce se černá jakoby změní v takovou šedivou a zesvětlí se obraz ze se na nej pomalu nedá koukat. Nastavení barev v tu chvíli vubec není poznat ať se nastavuje kontrast jas nebo světlost. Tak se chci zeptat jestli nevíte co by to mohlo děat popčipadě proč to děla. Můj osobni názor je že to děla diky teplotě ale to je jen prvotní myšlenka ktera může, ale nemusí odpovidat realitě. Budu vděčný za jaký koliv názor a předem děkuji.
Dnešní výrobci nemají mezi prioritami dlouhou životnost svých přístrojů, to je holý fakt. Panel tvojí TV z roku 2008 má podsvícení zářivkami ccfl a u těchto typů TV se po delší době používání objevuje poměrně často závada v řízeném napájením podsvícení. Nevím jistě jestli je to i tvůj případ, ale obecně se dá říct, že nejčastěji způsobuje problémy stárnutí použitých elektrolytických kondenzátorů. Jde o malé a laciné elektronické součástky, které se dají odborníkem poměrně snadno vyměnit. Důležité však je položit si otázku, zda se vyplatí nechat TV opravit nebo zda nenastal čas poohlédnout se po novém modelu.
Divný je že přez scart když připojím ntb nebo DVD tak to neudělá. Hdmi USB a digitální příjem změní barvu obrazu po pár minutách někde sem tady na fóru našel diskusi která se tím zabývala ale bylo to na jinou TV takže postup podle rád sem uplatnit nemohl
To trochu mění situaci, když se závada u některých vstupů neprojevuje. Nicméně pořád platí poslední věta mého předchozího příspěvku.
Dobrá záhada. Kdyby to bylo stále nebo opačně (analog blbne a digitál je OK), tak bych se ani nedivil, protože analog se musí převést do digitálu, takže chyba v digi zpracování by se měla projevit až tam. Navíc to blbne i přes HDMI, takže se vylučuje vliv zpracování MPEG dekomprese z USB nebo tunerů.