Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Otázky stran fps/rozlišení a exportu videa gopro

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Dobrý den, předem bych rád podotknul, že jsem se opravdu snažil najít odpovědi na googlu, forech, youtube, ale chybí mi spojitosti.
    Pořídil jsem si gopro hero black 4, zejména na dovolenou do vody a do budoucna ev na drona. Používám NTSC, mám celkem dva dotazy.

    1) pochopil jsem snad správně, že při točení např. 60p a více slouží zejména ke zpomalení záběrů, protože když to pak exportuju na 30p, tak vlastně ztrácím polovinu obrázků a může to dělat "šmouhy" v obraze, jak ale třeba točit rychlé záběry, které nechci zpomalit, bude 30p stačit? Exportuji na 30p kvůli TV.

    2) dotaz, používám konkrétně gopro studio a rád bych věděl, zdali tento, či obecně střižny mohou exportovat videa s různým rozlišením a fps, konkrétně třeba krátký záběr krajiny 2.7k 30p, pak nějaké 1080 60p s 50% zpomalením na 30p, a do toho třeba 1080 30p záběr a vše to nacpat do 1080 30p videa, jestli se to nebude nějak spolu prát.

    Snad tady nepletu páté přes deváté a můj dotaz je zodpověditelný
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,543

    1) 30p na plynuly obsah nestaci, prave preto sa vysiela pri 60fps (v EU 50fps), pretoze ak chces preniest sport, tak potrebujes 60/50 snimkov. (Prenos je sice uz prekladany - zahadzuju sa pol-snimky, ale to je uz technologicka barlicka) Exportovat mozes kludne aj pri 60p, dnes to uz nieje ziadny problem ani pri streamovanom obsahu (vid youtube). A aj na youtube vyzera 60p velmi dobre. Napr. tu.

    2) sice tento sw presnejsie nepoznam, obecne nevidim problem v importovani rovnakej fps (pripadne v presnych nasobkoch, ktore spomalujes na 1/2). Problem je skor v miesani roznych fps, kde vysledok potom neposobi konzistentne z hladiska plynulosti. To je problem pri natacani pri roznych fps s roznymi kamerami a nasledne publikovani v konkretnom fps.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 20-02-2017 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Děkuji za odpověď, 2) je mi již zcela jasná. Jen dovětek k 1. - měl jsem prvně kameru nastavenou na PAL a točil 50p, exportoval jsem na 50p a v TV mi pak psalo, že 50 snímků není podporováno, máme samsunga, asi 2 roky starého, 30p fungovalo, ale jak jste psal na rychlejší záběry lepší 60p, tu jsem v TV nezkoušel. Bylo to tedy televizí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,543

    Ano, je to mozne, ze to starsia TV nezkusla (50i by prehrala, ale takto neodporucam prznit archivne video, maximalne spravit export len pre prehravanie v danej TV). Ale aj 2 rocny Samsung taketo video prehra (napriklad ten z podpisu na 100% prehra 50p/60p zdroj z USB/DLNA). Pozor ale na H264 enkodovaci preset (vysoke RefFrames), to moze byt tiez jeden z dovodov neprehratelnosti. S prehratim originalnych videi z kamery (predpokladam) nebude problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    6

    Ono to moze byt tym, ze TV je schopna vziat len 25p/30p 50i/60i.

    Treba mrknut popis k TV, ze ako to je.

    Ak je to tak, skus pozret u samsungacov, ci nevysiel za ten cas novy firmware, ktory by toto prehravanie umoznil.

    Ak v popise produktu je uvedene ze prehrava aj 50p/60p, tak bude trabl v formate/kodeku po exporte. (Moze sa aj kludne bit to 2.7k s tvojou TV)

    Idealne bude to vyskusat na surovom videu - natocit surove videa v roznych rozliseniach a tie z karty priamo kopnut na USB z ktoreho to prehrat v TV. Bez akejkolvek editacie, ci pouzitia softu.

    Ak to prehrat ide, problem je v strizni - treba sa pohrat s exportom. Ak nejde, problem je v TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Tak jsem zkusil zdrojová videa 1080/60p a nelze přehrát, nahrál jsem nový firmware do TV a stále nic, na stránkách samsungu jsem se dočetl, že podporuje pouze 30p, takže smůla. Budu muset tím pádem videa rendrovat do 30p. Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,543

    Akú konkrétne máš TV a prečo degraduješ kôli nej výstup? "O rok" budeš mať novú TV, budeš potom všetko nanovo renderovať?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Mám Samsung UE40F6400. Trochu se to zamotalo, připojil jsem TV k notebooku HDMI, sice nebyl ten obraz nic moc, ale video 60p v notebooku mi to na televizi přehrálo a v nastaveníí grafické karty v notebooku to po připojení našlo tu televizi a byly tam na výběr i 1080 60p. Možná to 60p nepřehraje jen z flash disku, netuším. Na televizi mám i xbox 360 a předpokládám, že tam hry běží na víc než 30p. Tak že bych zkusil jiný kontejner pro tv? např avi?

    tak v manuálu k TV jsem našel toto:
    Dekodéry videa
    ● Podpora až do H.264, úroveň 4.1 (nepodporuje FMO/ASO/RS)
    ● VC1 AP L4 nepodporováno.
    ● Všechny videokodeky kromě WMV v7, v8, MSMPEG4 v3, MVC a VP6:
    Nižší než 1280 × 720: max. 60 snímků
    Vyšší než 1280 × 720: max. 30 snímků
    ● GMC není podporováno.
    ● Podpora SVAF pouze ve formě „nahoře/dole“ a „vlevo/vpravo“.
    ● Podpora pouze specifikací Blu-ray/DVD MVC.
    Naposledy upraveno uživatelem HitmanR5: 22-02-2017 v 06:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,543

    - Po pripojeni notebooku cez HDMI kabel k TV, je TV "len monitor", takze nieje dovod, aby nefungovalo cokolvek, na co si inak zvyknuty z prostredia ntb.
    - avi kontajner nepouzivaj. Skus radsej: mkv, mp4 alebo ts.
    - Speficikacia je jedna vec, realita druha. Vies dat par sekund ukazkoveho videa (staci 20 sekund, priloz original RAW video bez re-encode a aj vystup zo strizne) niekam na cloud? Skusim to prehrat, pretoze zas taketo zasadne rozdiely medzi F a H radami neocakavam.
    - F6400 nieje dvojrocny TV, ale uz skoro 4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    No vida, jak ten čas letí, ani bych neřekl, že je to opravdu už téměř 4 roky co ji máme.
    Momentálně v pc nemám žádná použitelná videa a venku už je tma tak jsem na rychlo nahrál jen pár vteřinovou statickou část naší přijímací místnosti je to přes leteckou poštu, snad to pojede, uploadovalo se to nějak rychle.. druhé video je po exportu do mp4.
    1: http://leteckaposta.cz/571835626
    2: http://leteckaposta.cz/382434001
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,543

    Moja TV rady "H" prehra obe videa, takze ten medzigeneracny rozdiel nejaky progress priniesol.
    Napriek tomu skus prehodnotit zamer sprznit videa do 30p, ak si k tomu kupis nejaky lacny android player v cene ($25-$40), nahodis na to OpenELEC/LibreELEC s KODI, tieto videa (s najvacsou pravdepodobnostou ) prehras.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    V tom export videu mas level 5.0, mozna to je uz moc?
    Zkus ty dve videa, jedno ma profile High a level 4.2, to druhe profile Main a level 4.1
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Sice to s tím levelem nechápu, ale ani jedno ani druhé video z odkazu "ai" nejde v TV přehrát. Ale vivid.sk mě přivedl na myšlenku jiného playeru a problém je vyřešen, přes flash usb to jede na xboxu 360, včetně zdrojového videa i exportu. Takže mohu vesele exportovat do 60s a třeba budu mít časem i TV co to přehraje přímo. Děkuji všem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    starsi TV mohly byt takto nastavene, neprehraly vyssi level ale dneska je to uz asi jinak, o nic nejde, mas nahradu, externi prehravac se hodi, dokonce i kdyby sis ho musel extra koupit, ty prehravace uz dneska nejsou drahe ... nabidne ti to i mozna vice variant do budoucna jako mit levnejsi TV panel (bez specialnich smart ficur a kravin jestli to tak jeste bude mozne) + ten prehravac
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    7

    Ahoj, můžete mi prosím napsat v čem stříháte? Já mám starší sony vegas a záběry z akční kamery moc nezvládá.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Editace videa z gopro hero 3
    Od Pili88 v sekci Editace videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 02-10-2015, 09:52
  2. Pinnacle Studio - problém při exportu videa
    Od Nicoolas_Doe v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 12:56
  3. Prevod videa z GOPRO kamery na AVI
    Od Jagged1919 v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2010, 17:45
  4. Zacatecnicke otazky ohledne HD videa
    Od Saddako v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 11:34
  5. Rozlišení a poměr stran
    Od Barbie v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-09-2006, 14:22