Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Spracovanie suboru ts (z AB Cryptoboxu) - synchro zvuku

vlado44 (15)|9.2.2017 12:08
Zdravím,
potrebujem poradiť. Nahrám z TV nejaký program na AB Cryptobox. Ide o súbor s príponou .ts, video formát je AVC a audio je MPEG Audio, Format version: version 1, Format profile: Layer2.

Keď ho spracujem v AviDemux-e (odstránim zbytočnosti pred začiatkom a na konci, príp. vystrihnem reklamu), rozsynchronizuje sa zvuk. Rozsynchronizuje sa dokonca aj vtedy, keď žiadne strihy nerobím. Len otvorím v AviDemuxe, nastavím kodek na H264, bitrate (napr. 4000 kbit/s, 2 prechodové kódovanie), zvuk na mp3 128 kbps a dám uložiť. Možnosti sú mkv, avi a pod.
Čo s tým?

Skúšal som jednu fintu. Pôvodný súbor najprv prejdem programom AnyVideoConverter a zneho výstup keď urobím v AviDemux-e, je všetko OK. Ale to nie je únosné. AnyVideoConverter potrebuje na 1 film cca 2 hod, čím sa mi čas spracovania natiahne na skoro 2-násobok.
Ja myslím, že by to malo ísť nejako aj v samotnom AviDemux-e priamo.
Poradí, prosím, niekto?

Dík moc
P.S: AviDemux používam preto, lebo ho poznám a mám potrebné filtre (Deinterleace, sharpen a pod.) a poskytuje free dobrú kvalitu výstupu.
vivid.sk (11472)|9.2.2017 13:22
[QUOTE=vlado44;528342]Čo s tým?[/QUOTE]
Nepouzivat AviDemux. Rovnaky problem tu uz niekto riesil a vyriesil ho "takto".

P.S. Aky mas dovod zmensovat uz 2x (ci 3x) prekomprimovany satelitny zdroj videa? Ten bitrate je ubohy uz v zdroji, kazdym dalsim re-enkodovanim to bude len horsie. Taktiez rekomprimovat zvuk a sprznenie uz ajtak ubohej kvality koli usetrenym par MB je rovnako cisty masochizmus.
vlado44 (15)|9.2.2017 13:54
No, v čom inom ako v AviDemux-e, čo je free?
Tu nejde o pár ušetrených MB. Film, ktorý má napr. 5-6 GB dokážem po vystrihnutí reklám zrekomprimovať na 3 GB a pri použití 2-prechodového kódovania stratu kvality nepozorujem (kedy na problematické rýchle scény ide vyšší tok a naopak na statike sa šetrí). Mám to odskúšané a funguje to vo výsledku dobre. Len ten zvuk...
vivid.sk (11472)|9.2.2017 14:03
Skus Handbrake (nemam otestovane, na re-enkodovanie TV nahravok, pri originalnych zdrojoch signalu vsak nie su uvedene problemy).

[QUOTE=vlado44;528348]Tu nejde o pár ušetrených MB.[/QUOTE]
Ide. Kolko usetris prevedenim audia z 192kb/s -> 128kb/s ? Su to jednotky maximalne desiatky MB. A naviac neefektivne mp3.
RoPo (6061)|9.2.2017 16:13
Pořiď si, zkus, VideoReDo.
vlado44 (15)|9.2.2017 20:51
[QUOTE=vivid.sk;528349]Skus Handbrake (nemam otestovane, na re-enkodovanie TV nahravok, pri originalnych zdrojoch signalu vsak nie su uvedene problemy).

Ide. Kolko usetris prevedenim audia z 192kb/s -> 128kb/s ? Su to jednotky maximalne desiatky MB. A naviac neefektivne mp3.[/QUOTE]
Ja som nehovoril o úspore zo 192 na 128 kbit, ale pri videu. Ak je odpoveď, že mám rekomprimovať obraz a zvuk nechať bez zmeny a bude to synchrónne, tak super. Ale neviem, či to takto bude fungovať? Bude?

---------- Doplněno v 20:51 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:49 ----------

[QUOTE=RoPo;528357]Pořiď si, zkus, VideoReDo.[/QUOTE]
A dokáže VideoReDo skomprimovať video do kodeku H264 2-prechodovo? Lebo 2 prechody zaistia optimálnu kvalitu.
vivid.sk (11472)|9.2.2017 20:57
[QUOTE=vlado44;528367]Bude?[/QUOTE]
Otestujes a napises :)

[QUOTE=vlado44;528367]dokáže VideoReDo skomprimovať video do kodeku H264 2-prechodovo? [/QUOTE]
Dokaze.
A prioritne dokaze ostrihat video bez re-enkodovania za par desiatok sekund (pri SSD disku) a bez akejkolvek straty kvality.
Saxel (2279)|10.2.2017 07:44
Používám VideoReDo TV Suite už hodně dlouho. Jak píše vivid.sk, oříznutí reklam je otázka chvilky, žádné překódování nedělám, jen výsledek ukládám do kontejneru mkv, čímž se zbavím i zbytečného balastu transport streamu. je však třeba říct, že VideoReDo není freeware.
RoPo (6061)|10.2.2017 10:16
[QUOTE=vlado44;528367]A dokáže VideoReDo skomprimovať video do kodeku H264 2-prechodovo? Lebo 2 prechody zaistia optimálnu kvalitu[/QUOTE]

Umi vse co potrebujes. Podle me je to to nejlepsi za celkem maly peniz na jednoduchy strih, spojovani, rozdelovani bez reenkodovani, ale i s mnoha. moznostmi rekodovani. Zkus trial verzi.