Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 23 z 25 PrvníPrvní ... 132122232425 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 331 až 345 z 362

Téma: Evolveo Android box H8

  1. #331
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od capriturbo Zobrazit příspěvek
    Aka je prosim posledna verzia SPMC pre android?
    Poslední verze je 16.7.4 z 28 února. Koying - autor skončil, přešel do týmu MrMC, to je parta kolem Plexu atp. a to je za peníze, asi 80 Kč.

    http://spmc.semperpax.com/


    V SPMC jsem měl problémy s VP9, se 4K, nejelo MPEG Dash z YT a DTS HDMA jelo max 5.1 i když zdroj byl 7.1, s Atmosem si to taky moc nerozumělo, nejelo DD+.

    Vše vyřešil LE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #332
    Nováček Avatar uživatele RIPER
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    @capriturbo a ostatni na svem mb mini MXIII II jsem problem s DTS resil nedavno take a cele to spociva v tom ze Kodi 17.6 neumoznuje pod androidem DTS prehravat . Reseni ktere jsem nasel je tzv. shitty verze Kodi ktera obsahuje fix z 16 kodi. http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/ Tato verze je upravena 17.6 Kodi chodi skvele DTS standart po optice bez problemu HDDTS jsem nezkousel nemam reciver. Jen pozor v pripade ze v Kodi povolite formaty audia, ktere vam tv, popr. reciver neumi prehrat muzete na vystupu do repraku dostat digitalni signal ktery by mohl reproduktory znicit .To byl take hlavni duvod proc nove verze Kodi DTS nehraji. Variantanta dve je Libreelec tam funguje vse.
    Naposledy upraveno uživatelem RIPER: 19-04-2018 v 15:07
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #333
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    Ahoj, mám Evolveo H8 a nainstaloval jsem si na něj LibreELEC-S912.arm-9.0-devel-20181022164554-cbfbde4.img.gz. Libreelec s Kodi mi naběhne, ale nefunguje mi ovladač, nemáte někdo prosím funkční remote config pro verzi 9... Config z verze 8 od Foolproofa bohužel nefunguje. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #334
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Zvážil bych použití CoreELEC. Používám ke spokojenosti.
    Jinak od xELEC verze 9 se již nepoužívá pro IR ovladač konfigurace pomocí remote.conf.
    Postup jak jednoduše zprovoznit jakýkoliv ovladač pro xELEC najdeš zde: https://forum.libreelec.tv/thread/11...ices/?pageNo=1
    Nebo dle PDF návodu zde: https://drive.google.com/open?id=1k7...iv_Z_4gtPmg7e1
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #335
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    2 whitesak: diky za navody...o CoreELEC sem přemýšlel... v čem je prosím tě lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #336
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    tak to zkouším vytvořit podle návodu, který tu uvedl whitesak, ale když zadám příkaz ir-keytable -t vždy se mi zobrazí No device found
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #337
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Inu, něco děláš špatně.
    Pošli screenshot nabo ještě lépe video toho co děláš.
    Jinak stručně:
    V terminálu Putty přihlásit jako root a pak příkazy:
    Kód:
    systemctl stop kodi
    systemctl stop eventlircd
    ir-keytable -t
    Pak mačkat dálkáč a terminál vypisuje přijaté kódy.
    Udělat dle návodu patřičné konf soubory a dát je na správná místa.
    Pak Crtl-C možno zastavit naslouchání a pak už stačí jen udělat reboot...
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 07-11-2018 v 14:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #338
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Citace Původně odesláno od Sukacek Zobrazit příspěvek
    2 whitesak: diky za navody...o CoreELEC sem přemýšlel... v čem je prosím tě lepší?
    Nevím, ale od té doby kdy z rodinných důvodů přestal na LibreELEC pro AmLogic pracovat kszaq, tak vnikla nová komunita CoreELEC a mám pocit, že je aktivnější a že jde v CoreELEC více kupředu. Jinak CoreELEC vychází samozřejmě z kszaq práce a z vždy aktuální verze obecného LibreELEC...
    Osobně používám nyní CoreELEC a spokojenost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #339
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    Postupuji přesně jak píšeš...ale pořád je to stejný.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ovl.jpg 
Zobrazení: 39 
Velikost: 45.2 KB 
ID: 34896  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #340
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Zajímavé ...
    Nicméně z promptu vidím, že používáš nějakou devel verzi. Třeba to bude tím. Použij "stable" verzi, třeba bude po problému. Viz https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
    Dále - co máš za TV Box? Jaké používáš dtb.img file?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #341
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    Stable verzi vyzkouším... používám Evolveo H8 no a co se týče dtb.img tak tady možná dělám něco špatně...když jsem používal LibreELEC tak sem si z oficiálních stránek stáhl dtb.img podle rychlosti internetu nebo tak nějak se to tam psalo...a ten sem si zazálohoval a teď sem ho nahrál i ke CoreELECu i když sem si všiml, že tam už nějaký dtb.img je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #342
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Tak to je určitě špatně. CoreELEC používá jiné (svoje) dtb file. Tyto dtb soubory najdeš na SD kartě poté, co si na ni vytvoříš image, v adresáři device_trees (nebo tak nějak se ten adresář jmenuje).
    Z něj si svoje správné dtb zkopíruješ do rootu SD karty a přejmenuješ na "dtb.img". Které je to správné pro tvé Evolveo nevím, třeba poradí Foolproof .

    EDIT:
    pro EVOLVEO ANDROID BOX H8 (3GB RAM, 1Gbit LAN) bych odhadoval toto dtb file: gxm_q201_3g_1gbit.dtb
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 07-11-2018 v 16:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #343
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    Tak sem pokročil, čistá instalace a tvá rada pomohla... snad sem i dobře pochopil mapování tlačítek:
    # table Evolveo H8, type: NEC

    0X0184 KEY_POWER

    0X0071 KEY_MUTE

    0X00a4 KEY_UP

    0X006c KEY_DOWN

    0X47 KEY_LEFT

    0X0193 KEY_RIGHT

    0X0192 KEY_OK

    0X018f KEY_BACK

    tohle uložím do txt a pak bohužel zase tápu podle pdf návodu od Step 4 nevím jak dál..první bod nakopírování ještě zvládnu a pak nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #344
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    404

    Inu dobrá. Návod v PDF je jesný, nevím co máš za problém.
    Jednoduše. Je třeba vytvořit dva soubory.
    1. První se musí jmenovat rc_maps.cfg a musí být uložen v adresáři /storage/.config (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles)
    Obsah souboru je jediný řádek:
    "meson-ir * jakykolivnazevsouboru.txt"
    Název souboru se hodí mít pojmenovaný dle typu boxu, takže například "evolveo_h8.txt"
    Takže ve tvém případě to může být
    Kód:
    meson-ir * evolveo_h8.txt
    2. Druhý soubor je konfigurák s kódy IR ovladače, které jsi získal pomocí ir-keytable -t
    Jeho název musí být stejný jako je uveden v předchozím z bodu 1. Ve tvém případě tedy "evolveo_h8.txt" a musí být uložen v adresáři /storage/.config/rc_keymaps (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles\rc_keymaps)
    Obsah souboru ve tvém případě může vypadat třeba takto:
    Kód:
    # table evolveo_h8, type: NEC
    0x140 KEY_POWER
    0x118 KEY_VOLUMEUP
    0x110 KEY_VOLUMEDOWN
    0x141 KEY_MUTE
    0x10f KEY_GREEN
    0x143 KEY_RED
    0x111 KEY_HOME
    0x119 KEY_BACK
    0x116 KEY_UP
    0x151 KEY_LEFT
    0x113 KEY_ENTER
    0x150 KEY_RIGHT
    0x11a KEY_DOWN
    0x14c KEY_MENU
    0x100 KEY_CONTEXT_MENU
    0x101 KEY_0
    0x14e KEY_1
    0x10d KEY_2
    0x10c KEY_3
    0x14a KEY_4
    0x109 KEY_5
    0x108 KEY_6
    0x146 KEY_7
    0x105 KEY_8
    0x104 KEY_9
    0x142 KEY_BACKSPACE
    Přičemž ty kódy v tomto příkladu u evolvea budou samozřejmě jiné - ty tvoje.
    Pro vytváření těchto konfig souborů doporučuji použít nějaký textový editor, který umí nastavit Unix/Linux formát txt souborů (konce řádků Unix/linux). Například PSPad nebo Notepad++

    Po vytvoření těchto souborů stačí udělat reboot a je to ... Good Luck
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #345
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    34

    tak já už opravdu nevím co dělám špatně...návod od tebe je jednoduchý, ale mě to prostě nefunguje
    v rc_maps.cfg mám toto: meson-ir * evolveo_h8.txt
    v evolveo_h8.txt, který vytvořím v Notepad++ ke si přepnu na Unix (LF) mám toto...zkoušel sem to jen na UP a DOWN:
    # table evolveo_h8, type: NEC
    0x46 KEY_UP
    0x16 KEY_DOWN

    zajímavý je, že Putty mi dneska vyhodil úplně jiný keymap než včera.

    rc_maps.cfg nahraji do Configfiles a evolveo_h8.txt do Configfilesl/rc_keymaps

    odpojím krabičku od napájení, po chvíli zapojím, COREelec naběhne, ale ovladač nefunguje.

    EDIT: ještě sem nahrál cfg i txt soubor.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: putty01.jpg 
Zobrazení: 23 
Velikost: 51.6 KB 
ID: 34897   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: core01.jpg 
Zobrazení: 26 
Velikost: 81.2 KB 
ID: 34898   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: core02.jpg 
Zobrazení: 11 
Velikost: 18.7 KB 
ID: 34899  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Sukacek: 08-11-2018 v 07:59
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 23 z 25 PrvníPrvní ... 132122232425 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Evolveo Android Box Q5 4K - ROOT
    Od SIMON_1386 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-04-2016, 08:58
  2. EVOLVEO Android Box Q4 4K
    Od stani v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-04-2016, 08:23
  3. Evolveo smart tv box q4
    Od LubiCzech v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-02-2015, 19:29