Samsung 50J6282 nebo 49KU6402
Měl jste někdo možnost přímého srovnání kvality obrazu těchto dvou TV ? Zejména rychlejší scény s pohybem - sport atd.. a pak výsledek upscalingu videa s nízkým rozlišením a SD TV vysílání ? U 6282 je sice problém s firmware (chybějící posuvník), ale možná to opraví a coby jeden z posledních zástupců starých dobrých UHD se 100Hz obrazovkou zřejmě v dohledné době zmizí z trhu a nástupce už nebude. Vím, že 6402 má jen 50Hz, ale předpokládám, že by měla být po obrazové stránce jiná a kvalitnější než základní levný UHD model 6072
Oproti 6072 sa 6402 obrazovo neliši takmer vôbec. Ma to sice mať lepši farebny filter, ale to je skôr papierovy rozdiel, ktory ma ospravedlniť vyššiu cenu. Tam je to v prvom rade o inom dizajne.
Aha, no vzhledem k tomu nezanedbatelnému rozdílu mezi 6072 a 6402 nejen v ceně ale např. i v hmotnosti bych očekával, že tam bude snad jiný a kvalitnější panel, nejen nějaký lepší processing videa. Něco snad naznačují údaje na http://www.displayspecifications.com/en
Ale možnost reálného srovnání vedle sebe samozřejmě bohužel nemám.
Ale možnost reálného srovnání vedle sebe samozřejmě bohužel nemám.
Je to TV rovnakej kategorie. Nie je tam ziaden lepsi panel ani processing. Proste "luxusnejsi" dizajn a papierovo lepsie parametre. V praxi to ale tazko rozlisis.
O vánocích jsem vyzkoušel celkem 3 tv 6092, nějaký uhd panasonic a 6402, u ní jsem zůstal, vyhovuje mi Smart DO a nevím jak je to možné, ale store mi nabídl vic aplikací, asi to bude velikostí paměti?
Jo jinak kvalita obrazu mi přišla na obou stejná. To ten Panasonic byl příšerný obraz modro růžový a nic s tím nešlo, asi blbý panel, ale jiný jsem už testovat nechtěl.
Jenom pro zajimavost - kdyz pomineme rozdilny design, ten obraz je pri beznem pouziti mozna opravdu subjektivne zhruba stejny, ale dnes jsem mel moznost pustit stejna testovaci videa - nejake judder testy, bezici titulky atd.. na dvou TV a na 55KU6402 to bylo oproti 55KU6072 opravdu o neco lepsi - mene rozmazane, mene upscallingovych kazu videa s mensim rozlisenim, hladsi obrysy pohybujiciho se textu atd... V rade 6400 bude asi opravdu zabudovana o trochu lepsi inteligence zpracovani obrazu.