Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Automaticke zmena zdroje v TV

lyky (25)|12.1.2017 11:03
Ahoj.
Mam 10 let stare LCD Samsung-le40n87bd
Chci a budu muset ho vymenit.
Do TV mam pripojene dve HDMI - DVT-S a PC. Vse ovladam tremi ovladaci a je to opruz.
DVT-S je Dreambox a nemuzu menit. PC je mini PC s win. Oboji pripojeny obraz i zvuk pres HDMI.
PC je zapnute 24/7. DVT-S je standardne v standby a ovladacem ho zapinam pouze v okamziku, kdy se chci divat.

Je v novych TV nejak reseno automaticke prepinani aktualniho zdroje signalu?

1. Jde mi o to, aby se mi TV prepnula na DVT-S signal v okamziku, kdy toto zarizeni zapnu a prepla zpet na PC v okamziku, kdy ho vypnu. Na me stare to nefunguje.
2. A kdyby Televizor dokonce reagoval na Zapnuti a vypnuti DVT-S zarizeni i svym zapnutim a vypnutim, byl bych nadsen.
Miki_ (162)|12.1.2017 12:52
[QUOTE=lyky;527290]Je v novych TV nejak reseno automaticke prepinani aktualniho zdroje signalu?

1. Jde mi o to, aby se mi TV prepnula na DVT-S signal v okamziku, kdy toto zarizeni zapnu a prepla zpet na PC v okamziku, kdy ho vypnu. Na me stare to nefunguje.
2. A kdyby Televizor dokonce reagoval na Zapnuti a vypnuti DVT-S zarizeni i svym zapnutim a vypnutim, byl bych nadsen.[/QUOTE]

Tohle Ti zajistí pouze tzv.HDMI-CEC. Ale musí to splňovat všechny zařízení - tzn že všechny zařízení musí podporovat funkci HDMI-CEC. Ale ikdyž budou všechna zařízení podporovat tuto funkci, tak to neznamená, že to bude fungovat. Taky záleží na vzájemné kompatibilitě zařízení jestli dokážou s touto funkci navzájem pracovat. Mně doma předchozí TV ikdyž měla HDMI-CEC s receivrem nefungovala. A nynější už funguje. Ale nefungují všechny funkce HDMI-CEC. Jen některé. Naštěstí ty zásadní jo :-)
vivid.sk (11472)|12.1.2017 16:33
Vsetko uz bolo uvedene, ja len rozsirim odpoved:

1) S tvojim HW ktory mas a nechces menit to nedosiahnes. Automaticka zmena sa vsak da riesit aj inak (barlickou), napriklad switcherom, ktory zmeni vstup na posledny zapnuty:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2) opat plati bod cislo 1) - s tvojim HW to nedosiahnes, ak nemas HDMI-CEC.
Miki_ (162)|12.1.2017 17:56
[QUOTE=vivid.sk;527304]Automaticka zmena sa vsak da riesit aj inak (barlickou), napriklad switcherom, ktory zmeni vstup na posledny zapnuty:[/QUOTE]

Zajímalo by mne jak tato berlička donutí TV přepnout automaticky na zdroj signálu zapnutím třeba satelitu, když předtím bylo zapnuté třeba PC? ;-)
KamilZ (10277)|12.1.2017 18:03
Ten switch přepíná na poslední aktivovaný vstup (na jeho vstupu). TV nic nepřepíná, do ní leze z toho Switche jen jeden HDMI kabel.
orlov66 (87)|13.1.2017 08:24
Ja som si nedávno kúpil toto

http://www.dx.com/p/mini-4-port-1080p-hdmi-switch-3-in-1-out-113720#.WHh_2NTDF6U

Funguje to spoľahlivo, automaticky sa to prepne na aktívny vstup.