Problém s exportom do 4K
Ahojte priatelia. Mám taký divný problém. V premiére postrihám video v 4K, exportnem ho do mp4/h264 a u mňa v PC normálne hrá, ale ak ho pošlem kolegovi, tak jemu to vôbec nejde pustiť v žiadnom prehrávači. Iné 4K videá mu prehráva normálne v pohode, len tie moje sú nafigu. Neviete dakdo v čom by mohol byť náhodou trabl?
V nastaveni parametru vystupu pro render. Co hlasi za parametry vyrenderovaneho videosouboru napr. program MediaInfo?
To vypada normalne.
Ty videa co mu to prehrava maji take takovy bitrate? 30Mbit/s a vice? Mozna stahuje nejaka "so called 4k" videa z webu s daleko nizsim bitrate.
Jinak takove jedno zoufale reseni, jako zmena kontejneru, jestli mu to z nejakeho duvodu vadi. Prevest to do noveho MP4 (mp4box) nebo MKV (mkvmerge). Mozna mas verzi Premiery, kde maji v tomto nejaky glitch nebo nejakou starsi verzi atd.
Ty videa co mu to prehrava maji take takovy bitrate? 30Mbit/s a vice? Mozna stahuje nejaka "so called 4k" videa z webu s daleko nizsim bitrate.
Jinak takove jedno zoufale reseni, jako zmena kontejneru, jestli mu to z nejakeho duvodu vadi. Prevest to do noveho MP4 (mp4box) nebo MKV (mkvmerge). Mozna mas verzi Premiery, kde maji v tomto nejaky glitch nebo nejakou starsi verzi atd.
Nooo aby som to upresnil, tak vo windows mediaplayeri mu ide iba zvuk bez obrazu a vo VLC mu šiel aj obraz ale iba také šedé rozpixelované flaky.
Bitratom to nebude podľa mňa, to by mu to trhalo, skôr rozmýšľam nad tým codec ID v origoš matroši je len mp41 a mne z premiéry vyhadzuje mp42/mp41 ale zase pri HD je to tiež to mp42/mp41 a ten mu šlape v pohode. Čo to vlastne znamená to mp41 a 2?
čo sa týka mojej premiery tak mám CCčko poslednú verziu.
Bitratom to nebude podľa mňa, to by mu to trhalo, skôr rozmýšľam nad tým codec ID v origoš matroši je len mp41 a mne z premiéry vyhadzuje mp42/mp41 ale zase pri HD je to tiež to mp42/mp41 a ten mu šlape v pohode. Čo to vlastne znamená to mp41 a 2?
čo sa týka mojej premiery tak mám CCčko poslednú verziu.
A co tak porovnat v Mediainfo mezi sebou ten UHD soubor co se přehraje u kolegy a ten soubor (exportovaný z APP) co se nepřehraje a zjistit ve kterých položkách se ty dva soubory liší.
Problém možná je v hodnotě ReFrames (reference frames). Přehrávač, na kterém video nehraje přehrává video softwarově nebo s hardwarovou akcelerací - využivá GPU? Mělo by to jít v něm nastavit.
[QUOTE=jupco;527092] aby som to upresnil, tak vo windows mediaplayeri mu ide iba zvuk bez obrazu a vo VLC mu šiel aj obraz[/QUOTE]
Skusil by som este iny player (WMP no comment). Nech este skusi MPC-HC (vzdy aktualnu verziu, pripominam pre istotu, pretoze su ludia, ktori neaktualizuju a kludne pouziju 5 rokov stary player - realna skusenost).
Skusil by som este iny player (WMP no comment). Nech este skusi MPC-HC (vzdy aktualnu verziu, pripominam pre istotu, pretoze su ludia, ktori neaktualizuju a kludne pouziju 5 rokov stary player - realna skusenost).