Sony Bravia KDL-48WD650 - má niekto nejaký názor
vidím, že v povianočných výpredajoch klesol tento model až na 400 eur, nemá niekto skúsenosti či názor na ňu?
Rozhodne si pohorsis, ak prechadzas z TX-P42VT30E. Tieto modely su defacto papierovymi pokracovatelmi zakladnych 50/60 Hz modelov z minuleho roku. Nikto od nich uz nic dobre neocakava - dobre uz v tomto segmente bolo :)
:), ano prechadzam ... ale ked mam pravdu povedat, tak na obrazovej kvalite mi zalezi menej ako na tom, aby ma sedemrocne dcery furt neotravovali, ze si zo zdielaneho disku nevedia pustit sofiu prvni (teda animovanej rozpravky je to, co u nas bezi asi 90 percent casu) a aby mi furt vypadaval zvuk na pripojenom sony soundbare, ked si panasonic nevie poradit z tym ARC ize pristupom cez HDMI ... :), tak preto stale hladam alternativu ...
Dceram kup za 26e takyto MMC (pripadne alternativny o nieco drahsi s Amlogicom S905X) a uvidis, ze budu spokojne :). Nema zmysel vymienat TV koli podobnej hluposti. Minimalna investicia pre maximalny uzitok :)
tak porad ktore z tychto ... https://www.aliexpress.com/af/mxv%252B.html?ltype=wholesale&d=y&origin=n&isViewCP=y&catId=0&initiative_id=SB_20170106035132&SearchText=mxv%2B&blanktest=0&isAfChannel=y teraz mam prastary xtreamer ultra s kodi a libreelec ale blbne to, neda sa to poriadne zapinat dialkovym ovladacom ... odporucil by si k tomu aj ten flirc? bude to fungovat?
[QUOTE=romanbaran;527150]neda sa to poriadne zapinat dialkovym ovladacom[/QUOTE]
Ako presne to myslis. Ze ti ho TV automaticky zapne (cez HDMI-CEC), alebo ?
Update1:
nemam zial ziadnu z takychto krabiciek, ale v serioznejsich recenziach najdes veci, ktore funguju a ktore nefunguju.
Prepinanie fps zrejme nebude na programe dna :), precitaj si napriklad tuto rencenziu (hlavne dole zhrnutie v PROS/CONS, ale najlepsie je to prebehnut cele), predpokladam, ze to bude podobne aj v inych boxoch zalozenych na S905).
Update2:
Tento chlapik (linka vyssie) potestoval kopec MMC (nielen s Androidom) a pri reporte sa zameriava na veci, ktore su pre nas dolezite. Ak mas cas, kludne to prebehni, no nieje to na chvilku, pristrojov je kopec, chce to viac casu prefiltrovat to.
Vidim to ale na zalozenie vlastneho vlakna pre samostatne lacne android MMC (uz ma s tym "otravovalo" dost ludi), je toho velmi vela a vacsina ma plno opakujucich sa problemov. Da sa vsak urcite najst vynimka, ktora bude pouzitelna na vacsinu dnesneho obsahu, bude spolupracovat s AVR (a rovnako poskytne downmix na 2.0 v pripade pouzitia len s TV repro).
Napriklad jedno z poslednych testovanych.
Ako presne to myslis. Ze ti ho TV automaticky zapne (cez HDMI-CEC), alebo ?
Update1:
nemam zial ziadnu z takychto krabiciek, ale v serioznejsich recenziach najdes veci, ktore funguju a ktore nefunguju.
Prepinanie fps zrejme nebude na programe dna :), precitaj si napriklad tuto rencenziu (hlavne dole zhrnutie v PROS/CONS, ale najlepsie je to prebehnut cele), predpokladam, ze to bude podobne aj v inych boxoch zalozenych na S905).
Update2:
Tento chlapik (linka vyssie) potestoval kopec MMC (nielen s Androidom) a pri reporte sa zameriava na veci, ktore su pre nas dolezite. Ak mas cas, kludne to prebehni, no nieje to na chvilku, pristrojov je kopec, chce to viac casu prefiltrovat to.
Vidim to ale na zalozenie vlastneho vlakna pre samostatne lacne android MMC (uz ma s tym "otravovalo" dost ludi), je toho velmi vela a vacsina ma plno opakujucich sa problemov. Da sa vsak urcite najst vynimka, ktora bude pouzitelna na vacsinu dnesneho obsahu, bude spolupracovat s AVR (a rovnako poskytne downmix na 2.0 v pripade pouzitia len s TV repro).
Napriklad jedno z poslednych testovanych.
vdaka za reakcie, vazim si to. zatial som si povedal, ze chvilu pockam, na bezproblemovy nakup z ciny je treba cenu do 22 eur a tieto lacne su momentalne 25 a viac, nie ze by mi zalezalo na 5 euro, ale ked si niekedy v bratislave riesil colnicu, tak pochopis, preco sa tomu chcem radsej vyhnut, vzhladom na to, ako cinania generuju rozne akcie a kupony, urcite sa nejake najde behom par tyzdnov a odskusam to, pochopil som, ze libre elec sa da v podstate nahodit na lubovolny geret s S905X procesorom, co je zda sa teraz standard tychto lacnych veci anyway. prejdem si aj tie tvoje odkazy, mozno zmenim nazor ... zatial si skusim nejako vystacit s tym xtreamer ultra s libreelecom . ked to funguje funguje to vyborne .. co nefunguje je, ze zatial nechapem preco ale odmietne sa niekedy nastartovat ... zatial som nezisti preco.
co sa tyka mojich problemov z HDMI CEC, tak to je o tom, ze mam spojenie - ta moja telka spojena zo sony X1 soundbarom cez hdmi, do soundbaru je pripojeniy extreamer, apple tv a xbox. no a problemy su dva - prvy sa tyka toho, ze ked povolim na telke vyuzitie toho spatneho chodu cez hdmi arc/cec (tusim su to dve rozne veci a sice arc je pustanie zvuku a cec je ovladanie) tak sa to z pomerne velkou pravdepodobnostou zakusne, na telke je pisane, ze zvuk ma ist cez soundbar ale nejde ziadny zvuk ... aj ked sa ovladanie tvari, ze zvuk zvysuje ... no a ked ten spatny chod na telke nepovolim, aj tak sa stava, ze pri nejakej nespravnej konstelacii hviezd napriek tomu, ze na telke navolim spravny hdmi vstup, na sundbare nastavim spravny hdmi vstup tak telka nezobrazuje nic. vyskocit z tejto situacie sa da len vypnutim vsetkych zariadeni, potom pokropenim soudbaru krvou z holubat, musim sa tri krat otocit na pate a potom vsetko pozapajat v postupe najprv telku, potom soundbar, potom xtreamer, potom na telke vybrat hdmi vstup. neviem celkom presne, ktory z tych troch komponentov pomaha ... no a musis uznat, ze navigovat sedemrocnu dceru aby sla chytat holubata na strechu, ked si chce pozriet svoju oblubenu rozpravku je dost narocne. :)
co sa tyka mojich problemov z HDMI CEC, tak to je o tom, ze mam spojenie - ta moja telka spojena zo sony X1 soundbarom cez hdmi, do soundbaru je pripojeniy extreamer, apple tv a xbox. no a problemy su dva - prvy sa tyka toho, ze ked povolim na telke vyuzitie toho spatneho chodu cez hdmi arc/cec (tusim su to dve rozne veci a sice arc je pustanie zvuku a cec je ovladanie) tak sa to z pomerne velkou pravdepodobnostou zakusne, na telke je pisane, ze zvuk ma ist cez soundbar ale nejde ziadny zvuk ... aj ked sa ovladanie tvari, ze zvuk zvysuje ... no a ked ten spatny chod na telke nepovolim, aj tak sa stava, ze pri nejakej nespravnej konstelacii hviezd napriek tomu, ze na telke navolim spravny hdmi vstup, na sundbare nastavim spravny hdmi vstup tak telka nezobrazuje nic. vyskocit z tejto situacie sa da len vypnutim vsetkych zariadeni, potom pokropenim soudbaru krvou z holubat, musim sa tri krat otocit na pate a potom vsetko pozapajat v postupe najprv telku, potom soundbar, potom xtreamer, potom na telke vybrat hdmi vstup. neviem celkom presne, ktory z tych troch komponentov pomaha ... no a musis uznat, ze navigovat sedemrocnu dceru aby sla chytat holubata na strechu, ked si chce pozriet svoju oblubenu rozpravku je dost narocne. :)