Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Tuner DVB-C i DVB-T najednou v TV Panasonic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Zdravím,
    předem se omlouvám, jestli tady už toto téma je. Prohledával jsem forum, ale nic podobného nenašel.
    Mám dotaz: mám TV Panasonic, která má DVB-T i DVB-C tuner, ale jen jeden anténní vstup. Zajímá mě, jestli je možné, abych měl naladěné a mohl používat oba tunery, aniž bych přehazoval anténní kabely. Například, když nahrávám z DVB-C, abych si mohl přepnout na DVB-T a koukat na programy ze společné antény. Pokud to je možné, jakým způsobem zapojit antény (společnou i od UPC), aby šly do TV oba signály najednou, když má jen jeden vstup?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Jaký přesně model TV máš? Na 90% Tvá TV nebude umět nahrávat z jednoho tuner a dívat se na druhý, to zvládají drahé modely staré tak max. 2 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Nedoporučuji kabelovku slučovat s jinou TV sítí. Protože bude docházet k vzájemnému rušení některých kanálů. A čistě teoreticky: stejně bys musel v menu TV přepínat mezi "antenne" a "cabel"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Je to starší model Panasonic TX-P42V20E. Tuhle má táta a řeší problém, který jsem popisoval. Já osobně mám Panasonic VIERA TX-L60DT60E. Ta má dokonce dvojitý tuner a primárně používám satelitní - skylink. Pokud bych z něj chtěl nahrávat, tak si zároveň můžu přepnout na DVB-T a koukat nebo i nahrávat z něj. Já ale DVB-C nepoužívám, tak nedokážu posoudit problém, který řeší táta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Nedoporučuji kabelovku slučovat s jinou TV sítí. Protože bude docházet k vzájemnému rušení některých kanálů. A čistě teoreticky: stejně bys musel v menu TV přepínat mezi "antenne" a "cabel"
    Pokud to není technické možné, protože by docházelo k rušení, tak asi stejně není co řešit. Stejně nevím, jak by se daly zapojit dva kabely do jednoho vstupu, protože se slučovačem to nefunguje. Jinak přepínání mezi tunery je velmi jednoduché - stisknutím jednoho tlačítka na ovladači, takže to žádný problém není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    U tak starého modelu to nejde. Přepnutím tuneru deaktivuješ ten původní, takže by Ti stejně v jeden okamžik fungoval jen jeden, i kdybys ten signál sloučil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    protože se slučovačem to nefunguje.
    Nefunguje, protože kabelovka pracuje ve vyšším frekvenčním pásmu a obyčejný slučovač to nenajde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Kdyby jste to hodně moc chtěli, mít obě normy (DVB-T i DVB-C) společně v jedné TV, tak si u poskytovatele kabelovky (pokud to umožňuje - nevím jakou máš kabelovku) pronajmout HD STB a z něj se do TV jede po HDMI kabelu. A do klasické TV zdířky pak dát DVB-T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Rozumím a chápu. Oběma vám mockrát děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Ještě je tu jedna možnost, a tou je twin tuner. Musí se k tomu ale zakoupit příslušný přijímač, který je nezávislý na kabelovce:
    http://www.omko.cz/vu-tuner-dual-dvb-t2-t-c-twin-tuner/
    Když tak se mrkni sem: http://www.omko.cz/prislusenstvi-prijimacu/strana-1/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Ivo, súhlasím, že nemá zasahovať do káblovky pokiaľ nevie ako funguje zapojenie káblovky aby nezrušil príjem ďalším účastníkom. riešil som podobné prípady keď som býval ešte v bytovke - niekto vyhodil zásuvku a vymenil za inú a tým odpálil ďalšie poschodia nad sebou a pod.
    Inak ale u mňa je v kábli DVB-C na kanáloch 50÷69, t.j. v rovnakom pásme ako niektoré vysielače DVB-T. Bežný zlučovač "z Lídlu" za pár korun ktorý zvláda pásmo do 800MHz by takéto zlúčenie kľudne zvládol, pokiaľ káblovka nepoužíva rovnaké frekvencie ako terestriál v okolí.
    U toho staršieho Panasonicu môže byť problém v tom, že tuner, ktorý sa tam píše DVB-T/C dokáže naladiť buď T alebo C. Moje TV sú staršieho dáta - LG2011 a Sony 2010 a oba vedia vždy len S+T alebo S+C ale nie T+C.

    U externého prijímača, ktorý používam je twintuner S+T+C a pre vstup antény T/C je tiež len jeden koax vstup. Káblovka u nás nevyužíva frekvencie ktoré sú obsadené terestriálom - naopak terestriál je v rovnakom kábli, takže je možné fungovať paralelne s T a C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Slučovač (jakékoli zařízení pracující s DVB-C) musí umět rozsah 47 až 862 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Já sem to kdysi prakticky zkoušel. Ne proto, že bych to potřeboval, ale proto, že jsem byl zvědavý (praxe se mnohdy neslučuje s teorií) co to udělá. To bylo v době, kdy jsem se v tom ještě š´toural, měl na to čas a nervy. Některé kanály se spolu praly (sranda byla, že na terestialu byl jiný program než na kabelovce).
    Šlo by to pracně vyřešit kanálovou propustí, kterých by bylo několik a byly by specifické - co kus to unikátní originál. Dotyčný by si je musel sám vyrobit. .... prostě tudy opravdu cesta nevede.
    Jinak, u UPC kabelovky je po kabelu šířeno i několik programů v DVB-T. Např. u mé TV Sharp, bych musel zajet do menu a z HDMI_1 přepnout polohu na TV. Vyzkoušel jsem si to, funguje to. Tím to pro mě skončilo, neb je to v mém případě absolutně zbytečné (když to mám v DVB-C, tak je kontraproduktivní to přepínat na DVB-T)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: LG 32LN575S aneb lze používat najednou DVB-T i DVB-S
    Od witt v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2013, 13:08
  2. DVB-T: tuner TV versus tuner STB
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-10-2011, 08:55
  3. Panasonic a DVB-T tuner
    Od Jozef035 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-08-2010, 20:15
  4. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 20-03-2006, 18:45