Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Vypalování BD-R skončilo už 4x chybou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    Zdravím,
    vlastním blu-ray vypalovačku Lite-On, dnes jsem koupil tato média. Pokouším se vypálit ISO soubor, použil jsem 2x ASHAMPOO a 2x ImgBurn, pokaždé vypalování skončilo chybou (takže 4 blu-ray v čudu ). V Ashampoo to vypadalo, že se obě chyby objevily zhruba ve stejném místě. V ImgBurn se poprvé chyba objevila při 50% (to bylo nejdál, co sem se při vypalování dostal) a podruhé kolem 18%. Chyba v ImgBurn byla "write error", ashampoo nic víc neřeklo, jen, že "nelze zapisovat na disk". Napodruhé sem v ImgBurnu zkoušel vypalovat pouze rychlostí 4x, ale nepomohlo.

    Měl sem už dříve problém s vypalováním na DVDčka, až nezdravě často se to nepodařilo úspěšně a proto jsem raději po druhém neúspěšném pokusu přešel na notebook, kde sem raději DVDčko vypálil, a hned napoprvé (se stejným typem média - stejná značka, stejné balení, i stejný zdroj dat), to ale v případě BD udělat nemohu, pač jinou nemám.

    Chtěl sem se spíš zeptat, to je opravdu ten Lite-On takovej sh*t? Nebo s touto značkou má někdo i dobré zkušenosti? Vím, že to byla jedna z těch levnějších. Tu značku médií taky vůbec neznám, ale na ty sem objevil pár zkušeností, že je někdo v pohodě používá.

    Chtěl sem připravit vánoční dárek v podobě kolekce BDček... s takovou ale vyhodím 800 oknem, co myslíte? Je to spíš mechanikou než těmi médii? Mohl by být problém i v ISO souboru, který mi ale v pohodě funguje všude? ISO soubor jsem vytvářel pomocí ImgBurnu z adresářové struktury BD disku. Kdyby vypalování skončilo pokaždé ve stejnou chvíli, i já bych tipoval na špatné ISO, ale takhle...

    Za jakoukoli radu, tip, pomoc, budu rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,452

    Skus pouzit osvedcene znacky medii (napr. Verbatimy). Ono totiz nejde o to, medium uspesne vypalit, ale aj za par rokov uspesne precitat. A to nestoji za par usetrenych korun.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Nevím, zda si takové (laciné) vypalovačky poradí s lacinými médii ve smyslu jejich správné identifikace a nastavení optimálních vlastností pro vypalování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    DVDčka sem používal jedině VERBATIM a stejně to vypalování nebylo úspěšné hodněkrát. Zkusím ale koupit jeden ten VERBATIM BD a uvidím, jestli to pofrčí. Spíš se ale bojím, že ta vypalovačka stojí vážně za prd. No nic, díky za reakce. S tím optimálním nastavením vlastností pro vypalování. Dá se to nějak ručně správně nastavit, a hlavně, jak zjistím to správné nastavení? Ten ImgBurn, co sem tak pročítal když načetl ten prázdný BD disk, to vypadalo v pohodě, maximální vypalovací rychlost média také určil správně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,452

    Pripadne skús znížiť rýchlosť zápisu, keď ju spomínaš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Vyšší rychlost = nižší kvalita zápisu. Tudíž, když si nejsi jistý tím, zda mechanice "chutná" to žrádlo, co jí podstrčuješ, použij nejprve testovací režim bez vypálení. Pak nebudeš ztrácet nic.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 11-12-2016 v 07:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    641

    Vypalovačka ta media asi neumí, máš fw PL06? Ten by je dle výrobce měl podporovat.
    Každopádně LiteOn jsem měl a často byl problém s medii, co mám Pioneer S09 je klid.
    Doporučuji kupovat značková media, na Ebay je pořídíš levněji než tato.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    za 3 roky, co napalujem BD verbatim obycajne aj DL s imgburn mi neodišlo ani jedno medium. Takze odporucam tuto znacku. Inac v imgburn je moznost pred napalovanim nastavit test, skusal si to?

    Odoslané z SM-G930F pomocou Tapatalku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Pripadne skús znížiť rýchlosť zápisu, keď ju spomínaš.
    Tohle jsem zkoušel, bohužel nepomohlo.

    Citace Původně odesláno od axicom Zobrazit příspěvek
    Vypalovačka ta media asi neumí, máš fw PL06? Ten by je dle výrobce měl podporovat.
    Každopádně LiteOn jsem měl a často byl problém s medii, co mám Pioneer S09 je klid.
    Doporučuji kupovat značková media, na Ebay je pořídíš levněji než tato.
    Firmware jsem upgradoval a nepomohlo to, předtím sem měl PL03. Na ebay sem ještě nekoukal, ale určitě tam mrknu.

    Citace Původně odesláno od marko65 Zobrazit příspěvek
    za 3 roky, co napalujem BD verbatim obycajne aj DL s imgburn mi neodišlo ani jedno medium. Takze odporucam tuto znacku. Inac v imgburn je moznost pred napalovanim nastavit test, skusal si to?
    Toho testovacího režimu jsem si nevšiml :/, takže nezkoušel, určitě ale zkusím, díky.

    A taky díky všem za reakce.

    EDIT:
    Když mi ImgBurn píše podporovanou rychlost média 4x a 6x, mohu použít i nižší rychlost? Zkusil sem zapnout test mode ale ImgBurn mě upozornil, že aktuální médium to nemusí podporovat, a že se to i přesto může na disk zapsat, tak uvidím no.

    EDIT2:
    Tak ani testovací režim neskončil úspěšně. A na disku je stopa, takže asi další v čudu. Tady je .log soubor ImgBurnu při vypalování, třeba by mohl pomoct...
    Naposledy upraveno uživatelem Paullik74: 11-12-2016 v 09:46 Důvod: Doplnění informací
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Paullik74: Doplňující dotaz - do máš na archivaci, nebo když jen potřebuješ předat data?
    BTW, zarazilo mě, že oproti původním optimistickým odhadům, nakonec nejsou Tresor BluRay, jen DVD. Verbatim má M-Disc, ale Tresor to asi zabalil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    Promiň, moc nerozumím otázce? Budu na to dávat filmy, takže spíš archivace, do BluRay přehrávače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Otázka směřovala tak, že BluRay není moc vhodné na archivaci, pokud nemáš jinde zálohu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    Jo takhle, tak to ne-e. Originální zdroj zůstane v PC, tohle by bylo pro bráchu. Takže vlastně "předat data" .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    542

    Já bych doporučoval si pořídit na pokusy přepisovatelné BD (používám Panasonic BD-RE 1-2x speed), resp. DVD ( používám Verbatim DVD-RW 4x speed) a až následně vypalovat "natvrdo". Jinak samozřejmě zálohy na 2 externí HDD paralelně (v mém případě) nebo NAS v režimu RAID1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    47

    Tak ani VERBATIM médium nepomohlo. Zkusil sem i jiný ISO soubor a Ashampoo kopírování disku (přímé), ale opět skončilo chybou zápisu na médium. Asi vezmu kladivo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. pomalé vypalování BD
    Od Kylsaprt v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 11-02-2015, 16:40
  2. Poraďte prosím s chybou v DVD ARCHITECT
    Od maxmad v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-10-2012, 07:48
  3. mpeg-2 s chybou ve streamu
    Od jiroch v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-01-2006, 08:36
  4. Pioneer BDR-101A už koncem ledna (už s Blu-ray)
    Od Ice v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-01-2006, 12:31
  5. Rychlost vypalování 2x, 4x u nových DVDRW mechanik
    Od bundadj v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-07-2005, 09:06