Existuje znackova tv ktera se NESEKÁ (s podporou HEVC)
Zdravim mam dotaz mel jsem Panasonic UHD 6 serie a neskutecne se sekal obraz.
Ted jsem si koupil Samsung j6282 ve 40 uhlopricce a to sekani je sice mensi ale je pozoruji ho i pri ruznych nastaveni. Pouzivam DVBT signal.
Premyslim ze bych ho vratil.
Muj dotaz zni: Existuje kvalitni znackovy televizor, kolem 40 palcu s podporou HEVC ktery se opravdu NESEKA?
Dekuji za odpovedi. Tomas
Ted jsem si koupil Samsung j6282 ve 40 uhlopricce a to sekani je sice mensi ale je pozoruji ho i pri ruznych nastaveni. Pouzivam DVBT signal.
Premyslim ze bych ho vratil.
Muj dotaz zni: Existuje kvalitni znackovy televizor, kolem 40 palcu s podporou HEVC ktery se opravdu NESEKA?
Dekuji za odpovedi. Tomas
Nepises sice aky zdroj si k tv pripajal, ale bez absolutneho sekania dnes asi nezozenies nic.
Tipujem, ze si to testoval so sat prijmacom a mas rovnako zmiesane pocity ake som mal ja :) vacsina kanalov ma totiz 25 snimkovy obsah konvertovany do 50i a tomu sice trochu pomoze redukcia trhania v auto motion plus, no idealne to nie je .. obraz je trochu plynulejsi, no zaseky su potom nepravidelne. Skus cumnut ten samsung co mas doma.. mas tam vo vlastnom nastaveni auto motion plus okrem redukcie trhania aj redukciu rozmazavania tzv MCFI?
Tipujem, ze si to testoval so sat prijmacom a mas rovnako zmiesane pocity ake som mal ja :) vacsina kanalov ma totiz 25 snimkovy obsah konvertovany do 50i a tomu sice trochu pomoze redukcia trhania v auto motion plus, no idealne to nie je .. obraz je trochu plynulejsi, no zaseky su potom nepravidelne. Skus cumnut ten samsung co mas doma.. mas tam vo vlastnom nastaveni auto motion plus okrem redukcie trhania aj redukciu rozmazavania tzv MCFI?
Ano to vse tam je. Beru signal DVBT. Chci se zeptat kdyby byl panel 100hz bude to mit vliv na to sekani? Nebo panel na to nema vliv?
Neni to nahodou tim, ze zasekavani pozorujete u poradu, u kterych se da ocekavat, ze to je prevzaty porad s puvodne jinou frekvenci snimkovani? Pak "zasekavani" dela primo vysilatel prevodem do 50i a TV s tim nic nenadela.
[QUOTE=RoPo;525594]Neni to nahodou tim, ze zasekavani pozorujete u poradu, u kterych se da ocekavat, ze to je prevzaty porad s puvodne jinou frekvenci snimkovani? Pak "zasekavani" dela primo vysilatel prevodem do 50i a TV s tim nic nenadela.[/QUOTE]
Hej, je to presne tym. Pri programe, ktory je 50 snimkovy je obraz ok
Hej, je to presne tym. Pri programe, ktory je 50 snimkovy je obraz ok
[QUOTE=Tomasrosman;525592]Ano to vse tam je. Beru signal DVBT. Chci se zeptat kdyby byl panel 100hz bude to mit vliv na to sekani? Nebo panel na to nema vliv?[/QUOTE]
Ak mas v ramci auto motion plus dve nastavenia
1. redukcia trhania ... 0 - 10
2. redukcia rozmazavania ... 0 - 10
tak mas urcite 100hz panel a jedine co vies spravit je pridat redukciu trhania na 1.. 2.
Ak mas v ramci auto motion plus dve nastavenia
1. redukcia trhania ... 0 - 10
2. redukcia rozmazavania ... 0 - 10
tak mas urcite 100hz panel a jedine co vies spravit je pridat redukciu trhania na 1.. 2.
Praveze 100Hz panel nema, vid diskusia tu, kupil si si zial "maly" TV, do ktoreho Samsung narval 50Hz panel.
Este by ma zaujimala presna definicia slova SEKA SE. Nie, zeby som nerozumel, ale kazdy si moze pod tym predstavovat nieco ine. Kludne aj bezne zobrazovanie 25p materialu, ktory je v TV vysielani dnes vacsinovo. A to plynule (hlavne oproti 50 fps materialu) nebude nikdy. Jedine s MCFI dopoctom, ktory z toho vyrobi telenovelu.
Este by ma zaujimala presna definicia slova SEKA SE. Nie, zeby som nerozumel, ale kazdy si moze pod tym predstavovat nieco ine. Kludne aj bezne zobrazovanie 25p materialu, ktory je v TV vysielani dnes vacsinovo. A to plynule (hlavne oproti 50 fps materialu) nebude nikdy. Jedine s MCFI dopoctom, ktory z toho vyrobi telenovelu.
Presne tak, je to 50Hz panel a to me tvrdily i na samsungu ze ma 100Hz!!! Seka se u me znamena ze obcas, nekde na panelu se objevi jako by zasekany ctverecky. To vse trva jen milisekundu ale vnimam to.
[QUOTE=Tomasrosman;525600]nekde na panelu se objevi jako by zasekany ctverecky[/QUOTE]
Tak to objasni este lepsie. Pretoze diskusia vyssie je o niecom inom. Zasekany ctverecky mozu byt len artefakty v obraze sposobene nedostatocnu kvalitou signalu, ktory nasledne stvorcekuje. Napriklad takto.
[QUOTE=Tomasrosman;525600]a to me tvrdily i na samsungu ze ma 100Hz!!![/QUOTE]
Ma, ale od 48" vyssie. Aj my sme sa to dozvedeli len tento tyzden :)
Tak to objasni este lepsie. Pretoze diskusia vyssie je o niecom inom. Zasekany ctverecky mozu byt len artefakty v obraze sposobene nedostatocnu kvalitou signalu, ktory nasledne stvorcekuje. Napriklad takto.
[QUOTE=Tomasrosman;525600]a to me tvrdily i na samsungu ze ma 100Hz!!![/QUOTE]
Ma, ale od 48" vyssie. Aj my sme sa to dozvedeli len tento tyzden :)
Diky, chlapi klobouk dolu. Doporucili by jste mi nejakou jinou Tv s uhloprickou kolem 40 ale hlavne 100Hz panel s podporou HEVC?
Tak to objasni este lepsie. Pretoze diskusia vyssie je o niecom inom. Zasekany ctverecky mozu byt len artefakty v obraze sposobene nedostatocnu kvalitou signalu, ktory nasledne stvorcekuje.
Ale proc mi to nedela na mem starsim Panasonicu LCD 50hz?
Ale proc mi to nedela na mem starsim Panasonicu LCD 50hz?
Neodpovedal si na otázku. Ide o tento problém?
Ak áno, každá TV má tuner s inou citlivosťou. Ak je to na hrane, vidíš na niektorých TV artefakty, na iných to môže byť stále bez nich. V tomto prípade si vyrieš kvalitu signálu.
Ak áno, každá TV má tuner s inou citlivosťou. Ak je to na hrane, vidíš na niektorých TV artefakty, na iných to môže byť stále bez nich. V tomto prípade si vyrieš kvalitu signálu.
Odpoved: Je to neco podobneho ale v mensim meritku a pri rychlych scenach. Hodne to dela pri filmech nahranych jako ze na amaterskou kameru podobnych Zahada blair witch. A taky hodne se seka pri serialu Takova moderni rodinka. Asi nevis o co jde ale jinak to neumim vysvetlit. Sorry
Skús na danom Samsungu podržať tlačítko info 5 sekúnd, objaví sa detailné info o danom programe. Sleduj výskyt chýb. Pokiaľ sa objavia počas týchto artefaktov, je to len signálom.
Taktiež otestuj externý zdroj (bluray, DVD....)
Taktiež otestuj externý zdroj (bluray, DVD....)
[QUOTE=Tomasrosman;525604]Ale proc mi to nedela na mem starsim Panasonicu LCD 50hz? [/QUOTE]
Protože mohla mít citlivější tuner. Tudíž ji stačil i slabší signál. Čtverečky, artefakty jsou opravdu způsobeny horším signálem.
Signální cestu k TV máš jak provedenou? Jediná anténa s kabelem přímo do TV? Společná anténa a zásuvky? Atd...
Protože mohla mít citlivější tuner. Tudíž ji stačil i slabší signál. Čtverečky, artefakty jsou opravdu způsobeny horším signálem.
Signální cestu k TV máš jak provedenou? Jediná anténa s kabelem přímo do TV? Společná anténa a zásuvky? Atd...