pomoc pri výbere TV
Ahojte, obraciam sa na vás po dlhšom čase s pomocou pri výbere 4K UHD TV Vedeli by ste mi poradiť, porovnať alebo doporučiť ?
pre orientáciu: 55"-60" do 1300e
upresnujem Rozhodujem sa medzi:
1. Panasonic - TX-58DX750E
2. LG 58UH635V
3. Philips 55PUS7181
alebo nieco ine?
Vopred ďakujem
pre orientáciu: 55"-60" do 1300e
upresnujem Rozhodujem sa medzi:
1. Panasonic - TX-58DX750E
2. LG 58UH635V
3. Philips 55PUS7181
alebo nieco ine?
Vopred ďakujem
LG určite škrtni, to je o kategoriu horši TV ako zvyšne 2. A na tie dva sa choď niekam pozrieť do predajne, Vypytaj DO, pohraj sa s tym a vyber ten ktory ti pride lepši. Je to "duel" IPS (Philips) vs VA (Panak).
Akurat Philips môžeš zvoliť 55PUS6561. 7181 nie je o nič lepši a je drahši.
Akurat Philips môžeš zvoliť 55PUS6561. 7181 nie je o nič lepši a je drahši.
Este otazka ohadom twin tuneru, niekde som cital ze twin tuner zacina az od rady 780 pričom v katalogu Panasonic uvádzajú ze je uz od rady 730, ako to teda je. Ak ano je lepsie investovat do dx780 oproti dx750?
Rozdiel by mal byt prave v tom, ze DX780 ma twintuner. Inak je to podla vsetkeho ten isty TV. Len si to chod niekam omrknut, je to dost velke zrkadlo, tak aby ti to nevadilo.
[QUOTE=merk;525565]Este otazka ohadom twin tuneru, niekde som cital ze twin tuner zacina az od rady 780 pričom v katalogu Panasonic uvádzajú ze je uz od rady 730, ako to teda je. Ak ano je lepsie investovat do dx780 oproti dx750? [/QUOTE]
DX700 má základní 60 Hz 8-bit panel, DX750 lepší 120 Hz 10-bit (8+2) panel s 3D. K oboum můžeš přidat "30" a získat lepší tunerovou výbavu (twin tunery, ve specifikaci DX750 dokonce chybí i DVB-S2). Jinýmy slovy: DX730 = DX700 + tunery, DX780 = DX750 + tunery.
DX700 má základní 60 Hz 8-bit panel, DX750 lepší 120 Hz 10-bit (8+2) panel s 3D. K oboum můžeš přidat "30" a získat lepší tunerovou výbavu (twin tunery, ve specifikaci DX750 dokonce chybí i DVB-S2). Jinýmy slovy: DX730 = DX700 + tunery, DX780 = DX750 + tunery.
Tak som si to aj myslel Ryan,no a odporučil by si radsej nieco iné,nie zrkadlo,inu znacku iny model?
Choď sa na to najprv pozrieť. Možno ti to nebude až tak prekažať.
Za tie peniaze sa da kupiť oled. Obrazovo to bude na vyššej urovni.
Za tie peniaze sa da kupiť oled. Obrazovo to bude na vyššej urovni.
Ahoj merku,
jsem majitelem Panasonicu TX-58DX780E od srpna. Vybíral jsem nejméně 3/4 roku. Posílám pár postřehů.
Modely 750E a 780E jsou totožné panely. Pouze 780 má zvojený tuner a také satelitní tuner (proto jsem ho kupoval).
Bydlím v paneláku (pozorovací vzdálenost cca 2,7 m). Nic menšího bych již nekoupil. Na HD TV pořady ideál, pokud koukáš hl. na Bluray může být i 65 palců. UHD na menší úhlopříčce podle mě nemá moc cenu. Já si na 4k sednu 1,5m před televizi. Potom je to ono.
Pozorovací úhly jsou menší. 4 lidi sedící vedle sebe vzdáleni od TV 2,7m vidí stejný obraz. Další už pozorují mírnou změnu v kontrastu.
Tv je skutečně černé zrcadlo. Ve dne není problém, v noci při mírném ambientním osvětlení pouze ve velmi tmavých scénách je vidět odraz. Zvykl jsem si.
Jsem velmi citlivý na plynulost pohybu, proto mám zapnuté IFC (intelligent frame creation). Bez toho je obraz rozmazaný a navíc slide show. Pro mě nekoukatelné. Se zapnutým IFC jsem byl mile překvapen.
DLNA funkční, spustím 99% věcí (samozřejmě neumí přehrát DTS), přehrávám z NASu Synology.
Za mě spokojenost. Z těch 3 kandidátů LG bych si netroufl (kvalita), Phillips jsem nějaký viděl a vždy katastrofické barevné podání.
Snad to trochu pomůže.
jsem majitelem Panasonicu TX-58DX780E od srpna. Vybíral jsem nejméně 3/4 roku. Posílám pár postřehů.
Modely 750E a 780E jsou totožné panely. Pouze 780 má zvojený tuner a také satelitní tuner (proto jsem ho kupoval).
Bydlím v paneláku (pozorovací vzdálenost cca 2,7 m). Nic menšího bych již nekoupil. Na HD TV pořady ideál, pokud koukáš hl. na Bluray může být i 65 palců. UHD na menší úhlopříčce podle mě nemá moc cenu. Já si na 4k sednu 1,5m před televizi. Potom je to ono.
Pozorovací úhly jsou menší. 4 lidi sedící vedle sebe vzdáleni od TV 2,7m vidí stejný obraz. Další už pozorují mírnou změnu v kontrastu.
Tv je skutečně černé zrcadlo. Ve dne není problém, v noci při mírném ambientním osvětlení pouze ve velmi tmavých scénách je vidět odraz. Zvykl jsem si.
Jsem velmi citlivý na plynulost pohybu, proto mám zapnuté IFC (intelligent frame creation). Bez toho je obraz rozmazaný a navíc slide show. Pro mě nekoukatelné. Se zapnutým IFC jsem byl mile překvapen.
DLNA funkční, spustím 99% věcí (samozřejmě neumí přehrát DTS), přehrávám z NASu Synology.
Za mě spokojenost. Z těch 3 kandidátů LG bych si netroufl (kvalita), Phillips jsem nějaký viděl a vždy katastrofické barevné podání.
Snad to trochu pomůže.
[QUOTE=Vilousek;525734]samozřejmě neumí přehrát DTS[/QUOTE]
To vobec nieje samozrejme, konkurencne modely vedia prehrat a dekodovat DTS 5 rokov. Ak s tym ma problem Panasonic, v tom pripade by bol media player naozaj nepouzitelny (90% HD filmoveho obsahu ma DTS stopu). Si si isty, ze to je naozaj tak? Podla specifikacie tam je DTS dekoder.
To vobec nieje samozrejme, konkurencne modely vedia prehrat a dekodovat DTS 5 rokov. Ak s tym ma problem Panasonic, v tom pripade by bol media player naozaj nepouzitelny (90% HD filmoveho obsahu ma DTS stopu). Si si isty, ze to je naozaj tak? Podla specifikacie tam je DTS dekoder.
K tej DX780 - skusal si aj TV Anywhere? Ide mi o to, ci sa to da pouzit na streaming vramci LAN na PC a tablet. Zaujimaju ma realne skusenosti.
Televizi mám propojenou do domácí sítě přes LAN a ještě přes HDMI ke stolnímu PC. Když vyberu film (rip) přes DLNA skrze TV, tak mi u DTS napíše hlášku, že formát audia není podporován. Přehraje tímto způsobem Dolby Digital, ale ne DTS.
Pokud spustím rip na PC přes MPC-HC (HDMI), nastavím ReClock (vyberu výstup Panasonic), tak zvuk z televize bez problému funguje.
S media playerem nemám zkušenosti, nevím jak to funguje.
Když jsem toto zjistil, tak jsem nebyl nadšený, ale dále jsem si s tím nehrál. Zkusím ještě detailněji vyzkoušet.
---------- Doplněno v 18:35 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:32 ----------
[QUOTE=fox;525770]K tej DX780 - skusal si aj TV Anywhere? Ide mi o to, ci sa to da pouzit na streaming vramci LAN na PC a tablet. Zaujimaju ma realne skusenosti.[/QUOTE]
TV Anywhere jsem nezkoušel. Zatím jsem neměl tu potřebu. Ale zkusím to, a dám vědět. Momentálně jsem trochu zaneprázdněn, tak snad se k tomu tento týden dostanu.
Pokud spustím rip na PC přes MPC-HC (HDMI), nastavím ReClock (vyberu výstup Panasonic), tak zvuk z televize bez problému funguje.
S media playerem nemám zkušenosti, nevím jak to funguje.
Když jsem toto zjistil, tak jsem nebyl nadšený, ale dále jsem si s tím nehrál. Zkusím ještě detailněji vyzkoušet.
---------- Doplněno v 18:35 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:32 ----------
[QUOTE=fox;525770]K tej DX780 - skusal si aj TV Anywhere? Ide mi o to, ci sa to da pouzit na streaming vramci LAN na PC a tablet. Zaujimaju ma realne skusenosti.[/QUOTE]
TV Anywhere jsem nezkoušel. Zatím jsem neměl tu potřebu. Ale zkusím to, a dám vědět. Momentálně jsem trochu zaneprázdněn, tak snad se k tomu tento týden dostanu.
[QUOTE=merk;525762]Dakujem za postrehy Vilousek a dakuje aj priatelka ktora si vybera Tv [/QUOTE]
rádo se stalo
rádo se stalo
[QUOTE=fox;525770]K tej DX780 - skusal si aj TV Anywhere? Ide mi o to, ci sa to da pouzit na streaming vramci LAN na PC a tablet. Zaujimaju ma realne skusenosti. [/QUOTE]
Dnes jsem zkoušel funkci Swipe & Share (ovládání TV přes mobil, přehrávání videí a foto z mobilu na TV). Vše funguje jak má. V rámci této služby je v mobilní aplikaci i sledování TV. (Nejde ale o TV anywhere). Toto však nefungovalo. Na netu jsem vyčetl, že může být problém u sledovaní přes satelit. Kódované programy takto nemusí jít přehrát. Teoreticky by to mohlo fungovat přes DVB T. V tuto chvíli DVB-t nemůžu vyzkoušet.
TV Anywhere vyžaduje registraci na webu. Zatím jsem nezkoušel. Předjímám ale, že by mohlo jít o stejný problém viz výše. Ještě se k tomu zkusím vrátit příští týden.
Dnes jsem zkoušel funkci Swipe & Share (ovládání TV přes mobil, přehrávání videí a foto z mobilu na TV). Vše funguje jak má. V rámci této služby je v mobilní aplikaci i sledování TV. (Nejde ale o TV anywhere). Toto však nefungovalo. Na netu jsem vyčetl, že může být problém u sledovaní přes satelit. Kódované programy takto nemusí jít přehrát. Teoreticky by to mohlo fungovat přes DVB T. V tuto chvíli DVB-t nemůžu vyzkoušet.
TV Anywhere vyžaduje registraci na webu. Zatím jsem nezkoušel. Předjímám ale, že by mohlo jít o stejný problém viz výše. Ještě se k tomu zkusím vrátit příští týden.
Pouze upřesňuji, DX750/780 má panel 120Hz, 8bit+FRC . Panel 10-bit má až typ DX900. U Samsungu až řada 8000 .
Důležité je dle mne také podsvícení, např. DX750/780 má u 58" Edge-lit, ale 65" již Direct .
Důležité je dle mne také podsvícení, např. DX750/780 má u 58" Edge-lit, ale 65" již Direct .
[QUOTE=Ryan Giggs;525571]Rozdiel by mal byt prave v tom, ze DX780 ma twintuner. Inak je to podla vsetkeho ten isty TV. Len si to chod niekam omrknut, je to dost velke zrkadlo, tak aby ti to nevadilo.[/QUOTE]
Ryan stale este nie som rozhodnuty a odradza ma to "zrkadlo"
, na inom fore pises ze Samsung UE55KS7002 by bol lepší výber-v com lepší oproti DX780 okrem toho "zrkadla" ? Aj ked Samsung nemusím, a už vobec sa nevyznam v tom ich označení a rozdielmi medzi modelmi v 7 serii. kde by som nasiel nejake info . ktory model zo 7 rady ma napr . twintuner a pod.
Ryan stale este nie som rozhodnuty a odradza ma to "zrkadlo"
, na inom fore pises ze Samsung UE55KS7002 by bol lepší výber-v com lepší oproti DX780 okrem toho "zrkadla" ? Aj ked Samsung nemusím, a už vobec sa nevyznam v tom ich označení a rozdielmi medzi modelmi v 7 serii. kde by som nasiel nejake info . ktory model zo 7 rady ma napr . twintuner a pod.
DX780 hlavne nema hardver na zobrazenie HDR, zatiaľ čo Samsung ma HDR s 1000 nit. Minimalne v tomto je o triedu inde a to je dosť podstatny argument pre UHD TV.
Označenie Samsungov je prave uplne jednoduche.
Twintuner ma všetko od KS75xx a vyššie.
Označenie Samsungov je prave uplne jednoduche.
Twintuner ma všetko od KS75xx a vyššie.
Dakujem Ryan, vieš mi este odporučit nejaký link alebo co, kde by som získal prehlad(nejaku sumarnu tabulku,prehlad a paramete) o modeloch Samsung...
Ved to mas aj tu na fore: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/40024-samsung-tv-2016
Aj ked je tam par chybiciek.
Aj ked je tam par chybiciek.
som spät,
este mam otazku, kedze skor by sme isli do FHD ako UHD (pozorovacia vzdialenost cca 3m), ma model Samsung UEXXJ6282 100hz panel? je nejaky podstatny rozdiel oproti UEXXKS7002(okrem FHDvsUHD), alebo by sa dalo vabrat nieco lepsie z tredy FHD, nie len Samsung?
este mam otazku, kedze skor by sme isli do FHD ako UHD (pozorovacia vzdialenost cca 3m), ma model Samsung UEXXJ6282 100hz panel? je nejaky podstatny rozdiel oproti UEXXKS7002(okrem FHDvsUHD), alebo by sa dalo vabrat nieco lepsie z tredy FHD, nie len Samsung?
[QUOTE=merk;527923]e nejaky podstatny rozdiel oproti UEXXKS7002[/QUOTE]
Ano, 7002 nemal nikdy dodrbany fw priamo vyrobcom :) (vid diskusia o 6282 tu na TVFreaku). KS7002 podporuje HDR, ktore vyuzijes pri UHD zdrojoch (z UHD placky), pomer cena vykon vsak nieje natolko zaujimavy. Je to vsak najnizsi odporucany model zo stajne Samsungu s UHD rozlisenim.
V segmente FHD je este Sony 75xC/ 8xxC
Ano, 7002 nemal nikdy dodrbany fw priamo vyrobcom :) (vid diskusia o 6282 tu na TVFreaku). KS7002 podporuje HDR, ktore vyuzijes pri UHD zdrojoch (z UHD placky), pomer cena vykon vsak nieje natolko zaujimavy. Je to vsak najnizsi odporucany model zo stajne Samsungu s UHD rozlisenim.
V segmente FHD je este Sony 75xC/ 8xxC
Ach jaj, bol som uz rozhodnutý pre model, ktorý sa tu často spomína Samsung UE..J6272, no vzhladom na pozorovaciu vzdialenost 3-3,5m by som radšej 65", no je max 60". Viete mi odporučiť nejaký model 65" ,značku podobných kvalít ? Alebo na tu vzdialenost bude stačiť 60"?
Ak si si isty, ze chces 65", mas uz len poslednu (a vobec nie zlu) moznost.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Predpokladom je kvalitny zdroj signalu ako standard.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Predpokladom je kvalitny zdroj signalu ako standard.
No ved preto sa pýtam, teda chcem poradit,či na 3-3,5m bude stačiť 60" alebo radsej 65"? a čo sa týka oboch Tv Samsung UE 60J6272 vs Sony Bravia KDL-65W859C, môžete mi poradiť pre a proti?
ďakujem
ďakujem
Diky za info, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], Samsung naozaj koncom roka 2016 vydal este dalsi model do rady J.
Tu je kazda rada draha, zobral by som nakoniec ten s lepsou homogenitou panelu (lebo pri 65" to nieje samozrejme), co znamena kupit si domov oba a konkretne kusy porovnat. Moj kolega pred par tyzdnami kupoval uvedenu SONY a podla info je s homogenitou viacmenej spokojny.
Tu je kazda rada draha, zobral by som nakoniec ten s lepsou homogenitou panelu (lebo pri 65" to nieje samozrejme), co znamena kupit si domov oba a konkretne kusy porovnat. Moj kolega pred par tyzdnami kupoval uvedenu SONY a podla info je s homogenitou viacmenej spokojny.
ďakujem, čize na tu vzdialenost bude stacit 60"? a co sa týka rozdielov-teda pre a proti u menovaných TV Samsung UE 60J6272 , Samsung UE65J6292 a Sony Bravia KDL-65W859C...
ešte raz ďakujem
ešte raz ďakujem
Neexistuje univerzalna odpoved, co bude "stacit". To vsetko zavisi od toho, co planujes sledovat, pripadne v akom pomere. Pokial to ma byt kulisovy TV a bude pusteny od rana do vecera, bude stacit mozno aj 55".
Ak to ma byt TV primarne pre filmovy obsah z kvalitneho 1080p zdroja (ktory je v obvyklom pomere 2.35:1, cize mas viditelnu mensiu obrazovu plochu) a kriticke sledovanie, zober radsej 65".
A co sa tyka tychto dvoch modelov, popisane je tu dost, hlavne si pri Samsungu (6292 - novo vzniknuty model) skontroluj existenciu dvoch posuvnikov, LOL :).
Ak to ma byt TV primarne pre filmovy obsah z kvalitneho 1080p zdroja (ktory je v obvyklom pomere 2.35:1, cize mas viditelnu mensiu obrazovu plochu) a kriticke sledovanie, zober radsej 65".
A co sa tyka tychto dvoch modelov, popisane je tu dost, hlavne si pri Samsungu (6292 - novo vzniknuty model) skontroluj existenciu dvoch posuvnikov, LOL :).
[QUOTE=merk;528026]ďakujem, čize na tu vzdialenost bude stacit 60"? a co sa týka rozdielov-teda pre a proti u menovaných TV Samsung UE 60J6272 , Samsung UE65J6292 a Sony Bravia KDL-65W859C...
ešte raz ďakujem[/QUOTE]
Ryan môžem poprosit tvoj nazor...
ešte raz ďakujem[/QUOTE]
Ryan môžem poprosit tvoj nazor...
ešte sa vrátim k tej téme: v tabulke sú rozdiely v triedach ale kde by som našiel podrobnejšie rozdiely v menovaných modeloch?
ešte poprosím odpoveď pre priatelku: bude sa to dať spárovať s iPhone? :)
ešte poprosím odpoveď pre priatelku: bude sa to dať spárovať s iPhone? :)
Co to znamena?
(napis presne, aku funkcionalitu pozadujes, pretoze realne to, co pozadujes nemusi fungovat).
(napis presne, aku funkcionalitu pozadujes, pretoze realne to, co pozadujes nemusi fungovat).
Na jednoduche ovladanie (prepinanie kanalov, hlasitost, atp) by mala sluzit samostatna aplikacia z marketu (tak to je aj na inych platformach). Ak si vyberies finalny TV spytaj sa vo vlakne aktualneho TV pripadneho majitela, ktory funkcnost 100% potvrdi.
[QUOTE=merk;528046]ešte sa vrátim k tejto téme: v tabulke sú rozdiely v triedach ale kde by som našiel podrobnejšie rozdiely v menovaných modeloch?
[/QUOTE]
vie niekto poradit?
[/QUOTE]
vie niekto poradit?
Web Samsung.
Ak ta zaujimaju modely J62xx, nie su tam ziadne rozdiely (samozrejme okrem tych, ktore vyplyvaju z inych vyrobcov panelov v roznych uhloprieckach).
Ak ta zaujimaju modely J62xx, nie su tam ziadne rozdiely (samozrejme okrem tych, ktore vyplyvaju z inych vyrobcov panelov v roznych uhloprieckach).
vivid... hladam niečo taketo http://www.hifi-im-hinterhof.de/media/pdfattachments/127892_3426_LG_TV_Modellvergleich_Neuheiten_03_2016.pdf, pozeral si sa na web Samsung -maju tam sice nieco podobne avšak modely 2014 alebo neviem hladat ...:)
[QUOTE=vivid.sk;528024]Diky za info, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], Samsung naozaj koncom roka 2016 vydal este dalsi model do rady J.
[/QUOTE]
To nie je "novinka", ten prisiel na trh spolu s 6282. Uz tu o 6292 v 65" rec bola ked som tu postoval fotky panelu zo service menu. Len si si to asi neuvedomil, zabudol.
[QUOTE=merk;528045]Ryan môžem poprosit tvoj nazor...[/QUOTE]
Ja by som volil 65". Na tu vzdialenost je to uplne v pohode. A ak sa pytas na Sam vs. Sony, tam je to skor o osobnych preferenciach ako o kvalite. Obrazovo je to podobna uroven, a co sa tyka ostatnych veci, tam je to o tom co ti viac sadne (system, funkcionalita, ergonomia...), to si musis osahat sam.
Z toho LG pdfka sa nedozvies viac ako z oficialnej stranky, len je to prehladnejsie pokope. Takisto pdf Samsungu (ten take nevydava) sa nedozvies viac ako ked si porovnas konkretne modely na stranke.
A podrobnejsie ako v tej tabulke od Hristoslava, (tema Samsung 2016 tu na fore) to nenajdes nikde. Co konkretne z rozdielov ta zaujima?
[/QUOTE]
To nie je "novinka", ten prisiel na trh spolu s 6282. Uz tu o 6292 v 65" rec bola ked som tu postoval fotky panelu zo service menu. Len si si to asi neuvedomil, zabudol.
[QUOTE=merk;528045]Ryan môžem poprosit tvoj nazor...[/QUOTE]
Ja by som volil 65". Na tu vzdialenost je to uplne v pohode. A ak sa pytas na Sam vs. Sony, tam je to skor o osobnych preferenciach ako o kvalite. Obrazovo je to podobna uroven, a co sa tyka ostatnych veci, tam je to o tom co ti viac sadne (system, funkcionalita, ergonomia...), to si musis osahat sam.
Z toho LG pdfka sa nedozvies viac ako z oficialnej stranky, len je to prehladnejsie pokope. Takisto pdf Samsungu (ten take nevydava) sa nedozvies viac ako ked si porovnas konkretne modely na stranke.
A podrobnejsie ako v tej tabulke od Hristoslava, (tema Samsung 2016 tu na fore) to nenajdes nikde. Co konkretne z rozdielov ta zaujima?
ďakujem Ryan....
čo konkrétne... napr. možné varianty uhlopriečky modelu-typu, ci je to FHD/UHD,panel 100hz/50hz,8bit/10bit, rozdiel v triedach (radách) či sa oplatí investovať do vyššej rady a pod..audio výkon, Tuner, conectivita HDMI,USB..... a pod......
čo konkrétne... napr. možné varianty uhlopriečky modelu-typu, ci je to FHD/UHD,panel 100hz/50hz,8bit/10bit, rozdiel v triedach (radách) či sa oplatí investovať do vyššej rady a pod..audio výkon, Tuner, conectivita HDMI,USB..... a pod......
Tie "comparison charts", ktore su uvedene vyssie mam tiez najradsej, pretoze su tam vsetky dostupne informacie pokope (a obvykle su korektne, kedze tento material je od vyrobcu). Problem je vsak v tom, ze na trh sa dostavaju neskor modely, ktore nie su uvedene v povodnych materialoch (vid aj Samsung J6282 alebo 6292, ktore su zrejme totozne).
Postupoval by som opacne, vyhliadni si konkretne dostupne a este predavane modely na trhu, ktore by ti vyhovovali (uhloprieckou a cenou) a tie si vo finale porovnaj cez web vyrobcu. Pretoze napriklad UExxJ6272 uz vo vacsine uhlopriecok nekupis.
Postupoval by som opacne, vyhliadni si konkretne dostupne a este predavane modely na trhu, ktore by ti vyhovovali (uhloprieckou a cenou) a tie si vo finale porovnaj cez web vyrobcu. Pretoze napriklad UExxJ6272 uz vo vacsine uhlopriecok nekupis.
no to je síce pekné vivid, ked človek vůbec vie ake modely v akej triede existujú a čím sa v základe líšia -okrem uhlopriečky ovšem... a vôbec či sa dá veriť tým údajom na rôznych weboch ako napr tu-https://www.cena-vykon.cz/porovnani-televize/samsung-ue60j6272-vs-samsung-ue60j6282 kde napr 6282 nemá sluchátkový výstup čo by mi asi vadilo ak sa tým údajom dá veriť