Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 31 z 33 PrvníPrvní ... 212930313233 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 451 až 465 z 489

Téma: LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X

  1. #451
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    2

    Ahoj,
    taky jsem si zakoupil Magicsee N5. Nahrál jsem do interní paměti CoreElec a vše funguje parádně akorát mi jde 4K jen při 30fps při 60fps je černá obrazovka, není to až takovej problém ale pokud by někoho něco napadlo, tak radu uvítám. Ale proč sem vlastně píšu:
    Chtěl bych si namapovat tři tlačítka na ovladači, které nefungují. Konkrétně volume +, - a tlačíko na myš (měl by se ukázat kurzor a pak pomocí tlačítek ostatní simulovat pohyb myši). Potřeboval bych, aby jedno tlačítko bylo stop další play/pause a poslední zatím nevím. Zjistil jsem kódy ovladače a jsou to:

    table magicsee N5, type: NEC
    0x40404d KEY_POWER
    0x404045 KEY_MENU
    0x40401a KEY_HOME
    0x40400b KEY_UP
    0x404010 KEY_LEFT
    0x40400d KEY_ENTER
    0x404011 KEY_RIGHT
    0x40400e KEY_DOWN
    0x404042 KEY_BACK
    0x40401c KEY_VOLUMEDOWN
    0x404015 KEY_VOLUMEUP
    0x404044 KEY_CONTEXT_MENU # mouse

    Ale zkoušel jsem vytvořit podle návodu zde soubory: rc_maps.cfg a magicsee_n5.txt (obsahuje výše zmíněné kódy)
    ale již zde uvedená tlačítka jsem nerozchodil.
    Zjistil jsem, že když do souboru rc_maps.cfg připíšu
    meson-ir * magicsee_n5.txt
    tak po rebootu to tam napsané není.
    Ale nedělám to skrz ssh, ale jen přes SMB a rc_maps.cfg upravuji v obyčejném poznámkovém bloku
    Dělám vše správně?

    EDIT:
    Hmm teď když jsem se nad tím zamyslel asi bude chyba v tom, že ten soubou rc_maps.cfg musím aktivovat právě přes ssh pomocí příkazu:
    ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
    to jsem nedělal a krom toho asi musím použít ten notepad++ pro konverzi souboru magicsee_n5.txt

    Myslíte že to je ta chyba?

    Píšu tenhle příspěvek z práce jinak bych nejdříve vyzkoušel na co jsem přišel, ale když už jsem se s tím psal, tak to sem nahodím.

    Dělal jsem se s tím doma do teď dva dny a nic jsem nevymyslel proto jsem se tu začal rozepisovat.
    Naposledy upraveno uživatelem Majkysek: 11-02-2019 v 20:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #452
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    46

    Ten box obsahuje procesor S905X a ten podporuje 4K max 30fps.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #453
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    26

    Připojení je drát.
    1.QoS proč? Dělá to kdykoliv, nejen když jsou youtubeři doma
    2.jestli myslíš YouTube, tak tam žádné logo HD nemám
    3.test jsem zkoušel, odpovídá mé rychlosti připojení
    5.aktuální
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #454
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,678

    QoS přizpůsobuje data transer podle druhu dat, jinak se chová při videu, jinak při downloadu atp. Všeobecně se to doporučuje, mám na Archeru zapnuto, evidentně něškodí.
    You Tube automaticky zapíná podle rychlosti připojení maximální kvalitu, takže když je to možné nabídne HD, pozná se to podle loga vpravo dole.
    Jsou zástupy lidí, kteří mají test ve Stream Cinema OK, ale nejsou schopni plynule streamovat, ale aspon je jistota rychlosti. Download a streaming nemají stejný protokol. Podíváš-li se na množství dat, které přiteče dolů, tak při streamingu je jejich objem 2x vyšší, než při downloadu stejného souboru.

    Závada musí být v síťové části, já mám plasmu z roku 2013 a HBB TV a i na tom to jede jak z praku, akorát nepřehraje ty 2 poslední testovací soubory, stará šunka.
    Nabídky naskakují okamžitě, na PC v Kodi, na LibreElecu i v Enigmě.
    Pokud to dělá pouze u jednoho zdroje, tak je možná na místě otázka na ISP.

    V pluginu mám zatrhnuto - Automaticky přizpůsobovat a automaticky vybrat 1080p
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #455
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    26

    Nejde o tu ČT, to bych přežil. Je to příklad toho, jak je to zabržděné. Jako kdyby v tom LibreElec nebo CoreElec jel pomalu procesor. Jenže v Androidu to nedělá. Mám ještě OrangePI One s OpenElec, na stejné síti a tam je to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #456
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    2

    S905X podporuje 4K 60fps. Tak to bylo špatným HDMI kabelem, teď už jede normálně 4K 60fps. I testovací video 4K 60fps od samsungu jede v pohodě.
    Jinak už jsem rozchodil i změnu tlačítek na DO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #457
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    2

    Dobrý den, chci se zeptat zda lze data knihovny, které se ukládají standartně do thumbnails uložit někam jinam(změnit cestu). Důvodem je, že tv Sony(android) má interní pamět jen 8 GB a tyto data mi už zabírají většinu paměti. Zda by šlo aby se ukládaly třeba na flešku nebo externí disk připojený k tv?? Děkuji předem za rady a nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #458

    ac3 ac3 je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2018
    Příspěvků
    54

    Zdravím, donedávna som sa nezaoberal prenosom zvuku cez SPDIF lebo som ho nepotreboval a keď som sa chcel nedávno cez SPDIF pripojiť na AVR zistil som že mi vôbec nefunguje tak som začal pátrať a myslím si že bude problém v konfig. súbore pretože nikde v nastaveniach žiadny SPDIF nevidím, napríklad ak vojdem v KODI do:
    Nastavenia/systém, otvorím položku audio a v prvej kolónke otvorím:
    Zariadenie pre výstup zvuku a tam mám tri možnosti výberu:
    1, ALSA: Default (AML-M8AUDIO Analog), PCM
    2, ALSA: AML-M8AUDIO, HDMI
    3, PULSE: Default, Bluetooth Audio (PULSEAUDIO)
    Nikde tam nevidím spdif, iba HDMI a tak isto aj ak prejdem v nastaveniach AUDIO a pod kolónkou Preposielanie zvukového signálu kde sa zapína/vypína povoliť preposielanie zvukového signálu tak o riadok nižšie mám označené natrvalo s nemožnosťou zmeny Zariadenie na preposielanie signálu - ALSA: AML-M8AUDIO, HDMI
    Neporadí niekto kde nájdem v strome KODI potrebný config a kde by som to mohol a ako by som to mohol upraviť, prípadne čo prepísať, pripísať?
    Fungujem na S905X a najnovší coreelec 8.99.2
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #459

    ac3 ac3 je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2018
    Příspěvků
    54

    Našiel som v KODI/storage/.kodi/userdata a tam som otvoril guisettings okrem iného toto:
    <setting id="audiooutput.ac3passthrough" default="true">true</setting>
    <setting id="audiooutput.ac3transcode" default="true">false</setting>
    <setting id="audiooutput.atempothreshold" default="true">2</setting>
    <setting id="audiooutput.audiodevice">ALSA:hdmi:CARD=AMLM8A UDIO,DEV=0</setting>
    <setting id="audiooutput.boostcenter" default="true">0</setting>
    <setting id="audiooutput.channels" default="true">1</setting>
    <setting id="audiooutput.config" default="true">3</setting>
    <setting id="audiooutput.dtshdpassthrough" default="true">false</setting>
    <setting id="audiooutput.dtspassthrough">true</setting>
    <setting id="audiooutput.eac3passthrough" default="true">false</setting>
    <setting id="audiooutput.guisoundmode" default="true">1</setting>
    <setting id="audiooutput.maintainoriginalvolume">false</setting>
    <setting id="audiooutput.passthrough">true</setting>
    <setting id="audiooutput.passthroughdevice">ALSA:hdmi:CARD= AMLM8AUDIO,DEV=0</setting>
    <setting id="audiooutput.processquality" default="true">30</setting>
    <setting id="audiooutput.samplerate" default="true">48000</setting>
    <setting id="audiooutput.stereoupmix" default="true">false</setting>
    <setting id="audiooutput.streamnoise">true</setting>
    <setting id="audiooutput.streamsilence">1</setting>
    <setting id="audiooutput.truehdpassthrough" default="true">false</setting>
    <setting id="audiooutput.volumesteps" default="true">20</setting>


    HDMI tam je ale spdif nikde nič, helfne niekto? Alebo som v nesprávnom čase na nesprávnom mieste....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #460
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,678

    Citace Původně odesláno od Vskala Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, chci se zeptat zda lze data knihovny.........
    V Thumbnails jsou uloženy pouze nacachované obrázky, lze vyčistit. Nevím, kolik máš filmů v knihovně, ale já mám 530, je to v LibreEůecu na SD kartě a ta má 8 giga jako ta TV a zaplněno je

    Název: snap032.png
Zobrazení: 234
Velikost: 5.5 KB

    Takže odhadem máš asi 4000 filmů.........

    Pokud je na TV Android, tak návod na přemístění složky Userdata je na

    https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Change...on_for_Android
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #461
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,678

    to AC3

    Když změníš nastavení zařízení, měly by se změnit i možnosti zařízení pro výstup.

    Mrkni na tabulku

    https://kodi.wiki/view/Audio_quickstart_guide
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #462

    ac3 ac3 je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2018
    Příspěvků
    54

    No veď toto je problém že ako nastavujem, tak nastavujem ale spdif nikde, skúšal som aj toto https://kodi.wiki/view/Settings/System/Audio a spdif sa neobjaví.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #463
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    2

    Je tam cca 10000 filmů
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #464
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,285

    SPDIF nieje nutne explicitne nastavovat, funguje vzdy spolu s HDMI vystupom.

    vskala> to by som neodporucal, budes to mat sialene pomale, aj ked to rozbehas.

    Radsej si kup dedikovany box so 16GB storage, nainstaluj CoreElec/LibreElec a presun do internej pamate.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 13-02-2019 v 20:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #465

    ac3 ac3 je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2018
    Příspěvků
    54

    [QUOTE=vivid.sk;537000]SPDIF nieje nutne explicitne nastavovat, funguje vzdy spolu s HDMI vystupom.

    A keď spolu s HDMI výstupom nefunguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 31 z 33 PrvníPrvní ... 212930313233 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 08:05
  2. KODI na NAS serveru Asustor AS202TE
    Od radiotv-tiskovky v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2016, 20:24
  3. Google Cast na Android TV
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2016, 18:54
  4. Rozdíl v set top boxech
    Od Juta v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 09:55
  5. ANDROID TV (TV+android aplikacie)
    Od MILOSHKO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 08:47