Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 36 z 42 PrvníPrvní ... 263435363738 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 526 až 540 z 616

Téma: LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X

  1. #526
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od whitesak Zobrazit příspěvek
    Mno když selže i 1GB dtb file, tak ještě můžeš zkusit "opravit" bootloader na multiboot dle: https://github.com/150balbes/Amlogic...905_multi_boot
    Nelekni se ruštiny a scroluj níže, tam je to anglicky
    Tak som skúsil LE 8 plus pár roznych DTB (aj 1g aj 2g), potom CE 9.2 a aj night build a bez úspechu. Vzdávam to a box posielam naspěť.
    Vedel by si mi doporučiť nejaký box, ktorý bude fungovať? Vyhliadol som si tento, čo mám info od jedného človeka, tak mu to išlo v pohode. No ale to sa dalo povedať aj o tom boxe, čo mám doma a ono nič, no... vypadá to, že niekedy je to pekná lotéria.

    https://www.ebay.de/itm/X96W-TV-Box-...E/123896076811

    Bývam aj v Nemecku, takže preto vyberám radšej od Nemca, pretože mám pochybnosti, že by to od Číňana došlo v rozumnej dobe. Najradšej by som povodný X96 s čipom S905X, tie som robil 3 kusy pre seba a známych a fungujú, ale už moc nie sú a ak ano, tak len z Číny. No uvidím...

    Každopádně ti ďakujem za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #527
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    Tak problém vyriešený

    Ten X96 mini s čipom S905W, čo som objednal od z eBay.de sa mi rozbehať nepodarilo. Skúsil som všetky možné kombinácie starého LibreElec i nového CoreElec, rozně DTB, 1GB aj 2GB a nič. Výsledok bol stále ten istý, boot z SD karty nenabehol, ostalo to visieť na logu X96 mini a koniec. Je to tento box:
    https://www.ebay.de/itm/X96-MINI-And...E/132920251943

    Resp. nie úplne tento kus od tohoto predajcu (ten už ho nemá), ale tento typ. Neviem, či je to obecná vlastnosť tohoto typu, alebo bol vadný kus. Každopádne s predajcom som sa dohodol, že mu to posielam naspeť.

    Medzitým som objednal iný kus, X96W tiež s čipom S905W, je to tento:
    https://www.aliexpress.com/item/3300...77d44c4dZNb54r

    Predajca píše doručenie z CZ, ale šlo to z Nemecka. To ale nevadí, za týždeň od objednania to priviezlo PPL. Tento box už bol naprosto v pohode, nabootoval z SD karty a CoreElec 9.2.0 išiel nainštalovať úplne v pohode. Zaujímavá vec je, že som nepoužil dtb file gxl_p281_2g, ale gxl_p212_2g a s tým to funguje.

    Inak, tento X96W vypadá úplne presne ako ten klasický X96 s čipom S905X, akurát má identifikáciu čipu S905W na krabičke. Neviem, aké má obmedzenia, jediné, čo som našiel, tak je limit 4K@30Hz, kdežto S905X má 4K@60Hz. Inak podporuje HDR. A dá sa zohnať z Nemecka do 30 eur za 2GB/16GB verziu, ja som kúpil na Aliexpres za 36 eur.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #528
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    403

    Citace Původně odesláno od Marek71 Zobrazit příspěvek
    Zaujímavá vec je, že som nepoužil dtb file gxl_p281_2g, ale gxl_p212_2g a s tým to funguje.
    To je opravdu zajímavé. S905W Soc by opravdu měl používat gxl_p281_xxx DTB. Zkoušel ji to a s tím ti to nejelo a proto jsi muse šáhnout po gxl_p212 ?
    Protože DTB gxl_p212_xxx je prostě pro Soc S905X ... Divné...
    Každopádně super že ti to jede ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #529
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    No bavil som sa predtým s jedným človekom, čo tento X96W (S905W) má a on tam dal starý LE 8.x a ten gxl_p212 a fungovalo mu to s ním, tak som to hneď skúsil. Ten gxl_p281 som ani neskúšal.

    Ja viem, že by tam mal byť gxl_p281, tak to doporučujú na CE webe, keď sa sťahuje image. Fakt neviem... ale možem otestovať aj s tým gxl_p281_xxx, mám ešte voľné USB.

    EDIT:
    Tak som otestoval i CoreElec 9.2.0 a ten gxl_p281 dtb file a aj s ním to funguje rovnako ako s gxl_p212.
    Potom som otestoval aj starý LibreElec, ktorý už mám nejakú dobu na boxe X96 (S905X), dal som SD kartu do toho nového X96W (S905W) a aj táto kombinácia v pohode fungovala.

    Takže za mňa záver:
    Na tomto boxe X96W (S905W) funguje CE 9.2.0 s gxl_p212 aj s gxl_p281 a nepozoroval som žiadne problémy.
    Na tomto boxe X96W (S905W) funguje LE 8.2.3.1 s gxl_p212 v pohode.
    Naposledy upraveno uživatelem Marek71: 22-11-2019 v 14:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #530
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Citace Původně odesláno od Marek71 Zobrazit příspěvek
    Inak, tento X96W vypadá úplne presne ako ten klasický X96 s čipom S905X, akurát má identifikáciu čipu S905W na krabičke. Neviem, aké má obmedzenia, jediné, čo som našiel, tak je limit 4K@30Hz, kdežto S905X má 4K@60Hz
    Vcelku zasadny rozdiel je HDMI 2.0 vs HDMI 1.4 (osekany HW, co je dovod, preco ti DTB nemusi fungovat)
    Z tohto dovodu sa netreba ulakomit na par eur a treba kupovat overene S905X/S912X, pripadne novsie generacie X2, ktore su medzicasom na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #531
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    Ano, chcel som S905X, tie už som mal v ruke 3 a fungujú super. Ale teraz som nezohnal a chcel som niečo iné.

    Takže najprv som objednal ten menší X96 mini s čipom S905W a ten nie a nie rozbehať, proste záhada. Tak ho vraciam.

    Potom som objednal X96W s čipom tiež S905W (vypadá úplne rovnako ako povodný X96) a ten funguje dobre, jak s DTB gxl_p212 aj a aj gxl_p281, nový CE 9.2.0.

    Tento box bude slúžiť na TV, ktoré má len full HD a nepodporuje HDR, tak by to malo stačiť v pohode - alebo bude tam nejaké obmedzenie vzhľadom na verziu HDMI? Ak budem kupovať nabudúce, vezmem S905X, alebo X2. Mimochodom, aký je rozdiel X2 vs. X? CoreElec už podporuje aj ten S905X2, čo som pozeral.
    Naposledy upraveno uživatelem Marek71: 25-11-2019 v 11:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #532
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Tomi71 Zobrazit příspěvek
    No to není úplně pozitivní zpráva, můj AVR není u nejnovějších - kupoval jsem starší v hifibazaru u pana Jeřábka v Ostravě. Jinak mně ještě štve zobrazování nabídky i obrazu z boxu v TV, jako by to tam celé nevlezlo a krajní části jsou částečně schované...
    Ahoj nastavil si obraz aby neboli tie krajne casti schovane ? ja to mam tiez tak a neviem to nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #533
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Citace Původně odesláno od Marek71 Zobrazit příspěvek
    Ale teraz som nezohnal a chcel som niečo iné.
    OK, ale preco nutne horsie? Stale bola (je) moznost kupit S912, pripadne novsie X2. Prave tu by som dnes kupil na hranie, nieco ako Odroid N2.

    Citace Původně odesláno od mmmichal Zobrazit příspěvek
    ja to mam tiez tak a neviem to nastavit.
    Skontroluj nastavenie Zoomu v KODI (v nastaveniach vzhladu), no pokial si standardne nastavenia nemenil, bude to skor v nastaveni TV (zvolit "fit to screen", v zavislosti od TV sa tieto nastavenia mozu volat inak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #534
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    5

    Skontroluj nastavenie Zoomu v KODI (v nastaveniach vzhladu), no pokial si standardne nastavenia nemenil, bude to skor v nastaveni TV (zvolit "fit to screen", v zavislosti od TV sa tieto nastavenia mozu volat inak).[/QUOTE]

    Mam to uz nastavene uz je to ok .... Nastavenia-Prostredie-Vzhlad-Zvecsit mam nastavene na -4%
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #535
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Treba mat nulu. Nasledne to bude OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #536
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Treba mat nulu. Nasledne to bude OK.
    Prave ze musi byt -4% lebo inak je obraz roztiahnuty ked je 0
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #537
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Nie nieje.

    1) roztiahnuty by nemal byt nikdy, zoom je proporcny.
    2) pokial nastavis na -4% naokolo obrazu sa vytvori cierny pas (vertikalne aj horizontalne).

    Toto vsetko plati, pokial mas korektne nastaveny HW (TV), vratane kalibracie obrazu v nastaveniach KODI (system\obrazovka\kalibracia obrazu). Pri nastaveni bez uprav (nuly), by si mal vidiet spravne hranice rohov pri zobrazenych testovacich objektoch.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #538
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    403

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Prave ze musi byt -4% lebo inak je obraz roztiahnuty ked je 0
    Nejdříve je třeba správně nastavit HDMI vstup na TV. Většina televizí (bůh ví proč) má od výrobce jako default nastavení takové, že televize nezobrazuje vstup pixel to pixel, ale dělá overscan, neboli jakoby lehce cca ty 4%) zoomuje. Je třeba jít do nastavení TV a u daného vtupu HDMI nastavit pixel to pixel zobrazení (scan). Různé TV to mají nazbané různě. U LG je to volba "Pouze skenování". Pokud se toto zapne pak TV korektně zobrazuje pixel na pixet to co se jí posílá na HDMI vstup.
    A v to,mto nastavení pak není třeba dělat v KODI žádnou další kalibraci obrazu (zoom) a mělo by to být krasně zobrazené bez ořezů ani černých okrajů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #539
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravim vespolek,
    mam v planu si poridit TV box na ArmLogic S905X, a narazil jsem na eBay.de, ze uz je na trhu za celkem rozumnou cenu krabicka s S905X3 (treba tady https://www.ebay.de/itm/8K-1000M-LAN...AAAOSw8o1d5K~r ) a ma to specifikaci 8K 1000M LAN Smart TV Box X96 Air Android 9.0 S905X3 4GB/32GB 2.4G/5G WiFi BT4.0.
    Chtel bych se zeptat, zda uz nekdo ma zkusenost s timto procesorem a zda to muzete doporucit?
    A samozrejme, zda se na tom da rozchodit LE nebo CE?
    8K telku nemam (zatim), ale laicky ocekavam, ze pokud je to vykonnejsi, tak se to s 4K poradi zadni levou. Nebo ne?


    Predem dekuji za odpoved, doufam, ze jsem neprehledl tady infromaci o tomto procesoru.
    Naposledy upraveno uživatelem Basilio: 01-01-2020 v 21:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #540
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    403

    TV Boxy s S905X3 jsou poměrně nové a rozhodně zajímavé, jak jsem psal zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post538795
    Jinak přímo o Boxu X96 Air je vlákno na CoreELEC fóru, kde je i hezky sepsaný návod jak na něm CoreELEC zprovoznit: https://discourse.coreelec.org/t/s90...to-config/8670
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 36 z 42 PrvníPrvní ... 263435363738 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 08:05
  2. KODI na NAS serveru Asustor AS202TE
    Od radiotv-tiskovky v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2016, 20:24
  3. Google Cast na Android TV
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2016, 18:54
  4. Rozdíl v set top boxech
    Od Juta v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 09:55
  5. ANDROID TV (TV+android aplikacie)
    Od MILOSHKO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 08:47