Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 35 z 36 PrvníPrvní ... 2533343536 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 511 až 525 z 538

Téma: LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X

  1. #511
    Je tu občas Avatar uživatele slay
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    162

    Nemá někdo remote.control pro DEALDIG BOXD6 TV Box Amlogic S912? Box funguje i s dalkovačkou od TV. Skoro vše, ale třeba, když bych chtěl něco uložit do oblíbených, to zrovna nejde. (CE 9.2.0)
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #512
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,246

    K mému boxu používám ovladač MX3, který má na zadní straně i klávesnici a jsem nadmíru spokojenej. https://www.aliexpress.com/item/3293...27424c4d2JUVuV
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #513
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    @slay: Návod na zprovoznění orogo DO zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post535711
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #514
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Ahoj.

    Má niekto skúsenosť s boxom X96 mini, S905W? Mám jeden doma a nejde mi tam rozbehať LE. Robím to úplne rovnako ako predtým na 3 boxoch X96 s S905X, ale tento mini nejako odoláva. Čo sa deje?

    Ak nabootojem bez karty alebo bez USB disku, normálne sa spustí box, logo X96 a potom sa spustí Android.
    Ak zasuniem SD kartu alebo USB, na ktorom je pripravený image LE, metodou toothpick cvaknem v AV výstupu to tlačítko a zapnem napájanie, tak sa spustí box, nabehne logo X96 a už sa nič nedeje.
    Rovnaký výsledok dosiahnem aj keď len so zasunutou kartou (bez cvaknutia tlačítka v AV výstupe) zapnem box - nabehne logo a nič viac.

    Skúsil som aj upgrade boot loadera(tie dva súbory aml a spustiť z Androidu upgrade) a znovu skúsil postup, ale výsledok rovnaký. Proste, ak je karta (USB) vnútri, tak sa to zasekne na zobrazení loga a nič sa nedeje.

    Vie mi niekto, prosím, poradiť, ako to rozbehať? Údajne by to na tomto X96 mini boxe malo v pohode chodiť, DTB by mal byť ten gxl_p212_2g.dtb. Predpokladám, že niečo robím zle. S tými predchádzajúcimi boxmi to šlo úplne hladko, takže neviem ako to poriešiť v prípade tohoto zádrhela.

    Box je to tento:
    https://www.ebay.de/itm/X96-MINI-And...E/401929434526

    Díky,
    Marek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #515
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    Máš zjevně šptné DTB file. Správné má být gxl_p281_2g
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #516
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Aha... to zrejme súvisí s tým, že ak nabootojem do recovery módu, tak sa mi tam objaví info, niečo ako:
    Amlogic/281/281

    OK, tak to skúsim, ale až koncom týždňa, keď budem zase doma. Zatiaľ díky a dám vedieť.

    Len som myslel, že ten gxl_p212_2g bude fungovať. pretože som sa bavil s jedným človekom na inom fóre, čo mal box s čipom S905W a jemu to fungovalo s tým gxl_p212_2g. No ale teraz pozerám do screenu, čo mi dal a tam je identifikácia boxu iná:
    Amlogic/x96w_plus/x96w_plus

    Tak možná jemu to preto fungovalo a mne nie... je to sice S905W oboje, ale zrejme iná verzia a je potreba iný DTB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #517
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Tak bohužiaľ, nepomohlo to

    Dal som tam ten gxl_p281_2g.dtb, premenoval na dtb.img a výsledok ten istý, chová sa to úplne rovnako. Zasekne sa to na logu X96 mini a ďalej nejde. Vždy, ak je zasunutá SD karta, jedno, či zapínam s resetovacím tlačítkom, alebo bez neho, alebo najprv nabootojem do bootloaderu, zasuniem kartu a dám reboot. Stále rovnaký výsledok.

    Inak, ten dtb som vzal odtiaľto:
    https://github.com/AlexELEC/S905-tre...e/master/S905W

    Tu je screen obrazovky pri boote do recovery



    A ešte doplním, že používam starší Libreelec 8.2.3.1 s ktorým mám skúsenosti a viem, že funguje. Nemože byť problém v tom, že ten LE 8.x a teb DTB nejdú dokopy? A ak je toto problém, aký LE (Coreelec) mám použiť a aký k nemu DTB pre tento box, prosím?

    Takže to zhrniem:
    Libreelec 8.2.3.1 (LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img.gz):
    http://kszaq.libreelec.tv/s905/8.2/8.2.3.1/

    DTB file (gxl_p212_2g.dtb):
    http://kszaq.libreelec.tv/s905/8.2/device_trees/S905X/

    Táto kombinácia nefungovala, tak som vzal DTB iný (gxl_p281_2g.dtb)
    https://github.com/AlexELEC/S905-tre...e/master/S905W

    Ale aj s týmto je výsledok rovnaký. Pre istotu, takto vyzerá SD karta potom, čo som na ňu pomocou Win32DiskImager zapísal image:



    Našiel som tu jeden návod, podľa ktorého by tá kombinácia, čo som skúšal ako prvú, mala fungovať, LE 8.x a DTB gxl_p212_2g.dtb, tak už fakt neviem...
    https://medium.com/@tomac/how-to-ins...x-51f82cdf10c1

    Díky moc.
    Naposledy upraveno uživatelem Marek71: 12-11-2019 v 19:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #518
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    Ano, problém je nekompatibilitě LE a DTB file. Použij CoreELEC a DTB stáhnuté zde https://coreelec.org/#download
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #519
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Asi to tak bude... predtým som vždy inštaloval LE, ale to boli staršie boxy X96 S905X, tie sa už nepredávajú.
    Zatiaľ som to naštudoval na webe CE, stiahol všetko potrebné na inštaláciu a zajtra skúsim.

    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #520
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Tak nefunguje

    Ja už neviem, čo robím zle. Stiahol som Coreelec image priamo z webu, podľa výberu boxu mi to stiahlo tú generic verziu:
    CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.0-Generic.img.gz

    Dozvedel som sa, že správny dtb file pre moj box je:
    gxl_p281_2g

    Takže image som zapísal na SD kartu pomocou prográmku Rufus a v adr. device_trees na karte som našiel ten gxl_p281_2g.dtb, prekopíroval som ho do rootu karty a premenoval som ho na dtb.img. Tým by mala byť AD karta v poriadku pripravená pre moj box, je to tak?

    No ale keď skúsim zapnúť box s reset tlačítkom a zasunutou kartou, tak nabehne logo X96 mini a koniec, nič viac.
    Skúsim aj zapnúť box s resetovacím tlačítkom a bez kartu a dostanem sa do recovery menu a potom zasuniem katu, dám reboot alebo aj reboot to bootloader, ale vždy je to to isté.

    Myslím, že teraz už to mám správne tak, ako to má byť. Myslel som, že to bude jednoduché, ako s tým predch. boxom X96, ale proste niečo je špatne Fakt už ma to štve a neviem, ako ďalej.

    Úplne na zažčiatku som urobil update pomocou aml skriptu a aml zip súboru. Lebo keď mi to nešlo, myslel som, že toto bude treba urobiť. Zjavne to urobiť nebolo treba. Nemože byť v tom problém?

    Teraz vypadá SD karta takto:



    A ten dtb.img má veľkosť 41186, pre kontrolu, že to je naozaj ten správny gxl_p281_2g.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #521
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    Vše děláš dobře. Napadá mne (asi) poslední varianta. Tvůj box X96 mini se prodává ve dvou vatiantách. 1GB RAM a 2 GB RAM. Jsi si jistý, že máš 2 GB variamtu? Pro kažnou je třeba jiné DTB file gxl_p281_2g/gxl_p281_1g. Zkus to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #522
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    A ako zistím veľkosť RAM? Mal by to byť tento, cena 23 eur:
    https://www.ebay.de/itm/X96-MINI-And...E/401929434526

    Čo som pozeral v Androide v nastaveniach na storage, tak je tam Internal shared storge 16 GB, takže by to mala byť tá varianta 2/16. Ja už fakt neviem

    Edit:
    Tak je to určite 2/16 verzia, aspoň tak som to našiel v settings.

    Ale čo som pozeral na diskusiu na coreelec, tak nie som jediný, čo má problém. Ale nejako som tam nenašiel riešenie:
    https://discourse.coreelec.org/t/cor...6-mini/2568/78

    Prosím ťa, možeš doporučiť nejaký box, čo bude určite fungovať? Mám 3 boxy klasický X96 S905X 2/16GB a tie šlapú s LE 8.X bez problémov. Akurát ten už nemožem zohnať, inak by som ho bral a neotravoval sa s týmto. Vypadá to, že je to nejaký nepodarok A to som kúpil pre známu ako darček...

    Inak, tú variantu gxl_p281_1g možem skúsiť až zajtra, moj laptop kvoli bezpečnosti nezapisuje na SD, tak až v práci.
    Naposledy upraveno uživatelem Marek71: 13-11-2019 v 18:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #523
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    Eště jeden dotaz by som mal...

    Ak nabootujem box bez zasunutej karty, ale s reset tlačítkom, dostanem sa do recovery menu. A ak dám potom voľbu reboot to bootloader (stále bez zasunutej karty), tak čo by sa malo stať, k čomu to slúži? keď tú voľbu dám, tak sa to zasekne na logu X96 mini - aj so zasunutou SD a aj bez karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #524
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    Mno když selže i 1GB dtb file, tak ještě můžeš zkusit "opravit" bootloader na multiboot dle: https://github.com/150balbes/Amlogic...905_multi_boot
    Nelekni se ruštiny a scroluj níže, tam je to anglicky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #525
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    94

    To som skúsil hneď na začiatku, ten update pomocou aml súborov prebehol v poriadku, ale výsledok rovnaký. Teraz som to urobil ešte raz a nič. Už na to nemám nervy

    Teraz som objavil klasický X96, čo mám doma tri kusy, tak objednám ten a bude pokoj:
    https://www.dx.com/p/x96-tv-box-andr...l#.Xcw54Ff0mUk

    Len som chcel skúsiť niečo nové v domnení, že to už s CoreElec funguje, ale zdá sa, že to nie je ono, Alebo mám nejaký špatný kus? pretože čo som čítal forum na CE, tak s týmto boxom majú ľudia problémy. A potom sú ľudia, čo to rozbehali v pohode a niekto dokonca aj s DTB gxl_p212_2g.dtb, tak to už sa v tom fakt nevyznám.

    Takže tento nepodarok pošlam naspeť. Našťastie to mám od Nemca, tak to bude snaď v pohode, je tam 30 dní na vrátenie. Predtým teda skúsim ešte ten gxl_p281_1g. Ale je to divné, pretože box normálne hlási 2 GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 35 z 36 PrvníPrvní ... 2533343536 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 09:05
  2. KODI na NAS serveru Asustor AS202TE
    Od radiotv-tiskovky v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2016, 21:24
  3. Google Cast na Android TV
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2016, 19:54
  4. Rozdíl v set top boxech
    Od Juta v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 10:55
  5. ANDROID TV (TV+android aplikacie)
    Od MILOSHKO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 09:47