Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 30 z 42 PrvníPrvní ... 20282930313240 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 436 až 450 z 625

Téma: LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X

  1. #436
    Nováček
    Registrace
    Jan 2019
    Příspěvků
    13

    Dobrý večer,
    mám zajímavý problém. Používám Evolveo M8, ve vnitřní paměti Coreelec. Všechno funguje bezvadně, z velké části díky vám.
    Používám na ovládání Kodi dálkové ovládání od TV. Mám TV Samsung, tzn. se připojím ke Kodi přes Anynet+. Tak se to jmenuje u Samsung.
    V televizi mám na zdroji HDMI 1 Evolveo (Kodi), HDMI 2 settopbox od O2, HDMI 3 A/V receiver Denon.
    V Denon mám všechno co se týká Anynet+, CEC, ARC zakázáno. V O2 to bohužel nejde zakázat. (Nenašel jsem to)

    Vezmu HDMI kabel, dám vyhledat zařízení (v Anynet+) a najde mi: Kodi a Recorder. Anynet se pokouší připojit, nicméně se nepřipojí. Recorder jsem zjistil, že je settopbox O2.

    Mám doma pět HDMI kabelů, a z toho mi jeden, když dám vyhledat zařízení (v Anynet+) najde jen Kodi. A připojí se. Všechny ostatní mi "bohužel" najdou i Recorder.
    A nepřipojí se. Protože má ten jeden "správný kabel" jen cca 1m, potřebuji delší. Může způsobovat to, že HDMI kabel prostě přenos Anynet+, CEC a nevím jak se to ještě kde jmenuje, nepodporuje? A pokud je to tím, nevíte kde koupit takový kabel? Předpokládám, že to bude nějaký starší "šmejd", tak jestli je vůbec ještě k sehnání.

    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #437
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,058

    Je zvláštní, že jednou CEC jede plně a jindy částečně. Pro tento signál ja na HDMI kabelu vyčleněn pin č. 13 (a pin 17 jako signálová zem pro CEC). Pokud by byl kabel pro CEC "imunní", tak "neuvidí/nedomluví" se s žádným zařízením. To, že se nepřipojí k existujícímu vyhledanému zařízení, může být zapříčiněno mnoha faktory. Např. pro CEC recorder umí ovládat jen nahrávání/přehrávání nebo ovládání hlasitosti. A tyto funkce nabízí a jsou z ostatních zařízeních připojitelné jen v určitém režimu Recordéru - např. jen při přehrávání, nahrávání, apod. Jen výrobce CEC zařízení ví co je podporováno pokud nepodporuje standardní příkazy a pouze jen svoji rozšířenou sadu pro svoje potřeby svých zařízeních.

    Kabel zkus sehnat jiný "silnější", který je plně zapojen s kvalitním stíněním na jednotlivých signálních párech či signálních vodičových skupin.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 29-01-2019 v 08:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #438
    Nováček
    Registrace
    Jan 2019
    Příspěvků
    13

    No ano, to mě nedošlo, máš pravdu, to by nenašel ani to "Kodi" O to hůř pro mě
    Zkoušel jsem i několik kabelů od syna, myslím, že v tom množství se už i našly kvalitní. Ale budu v tom pokračovat. Co taky jiného, že?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 29-01-2019 v 12:39 Důvod: Odstraněna nesmyslná plná citace předchozího příspěvku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #439
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    A zkusil jsi obecně doporučovanou variantu, kdy připojíš Box s CoreELEC do Receiceru a pak Receiver do TV? Receiver pak ale musí mít samozřejmě aktivní CEC.
    Což je dle mne nejlepší řešení - ale můžeš to tak nechtít třeba kvůli 4K HDR v případě že máš 4K HDR TV a tvůj Denon 4k HDR nepodporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #440
    Nováček
    Registrace
    Jan 2019
    Příspěvků
    13

    Ano, taky jsem to zkoušel, je to prakticky stejný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #441
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    mám takovýto problém s mým TV box X96- Amlogic S905W + CoreELEC.
    Když zapínám Tv box, tak pokud tam je zapojen v USB přenosný 2,5"Hdd je problém s nastartováním CoreELEC ( až 6-8 restartů) potom to nevydržím a jdu odpojit Hdd.
    Pokud Hdd odpojím tak CoreELEC nastartuje hned.
    Je to dost nepohodlné abych po startu ještě musel zapojit Hdd.
    Dá se to někde nastavit nebo povolit aby to startovalo se zapojeným Hdd.
    Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #442
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    To dělá i v druhém USB ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #443
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    @stan1:
    Divné, o takovém chování jsem neslyšel a rozhodně to není, myslím, žádným nastavením. Vidím to na problém tvého konkrétního disku.
    Zkusit:
    - Jak píše Foolproof - zkusit jiný USB port
    - Zkusit přeformátovat stávající HDD (Vyzkoušet FAT32, i případně NTFS)
    - Zkusit připojit a aktivním (tzn s napájením) USB rozbočovačem
    - Jiný externí disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #444
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    To dělá i v druhém USB ?
    vyzkoušeny oba USB vstupy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #445
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    To dělá i v druhém USB ?
    vyzkoušeny oba USB vstupy

    http://img.djpw.cz/vnj.jpeg

    anglicky neovládám tak možná z toho někdo něco vyčte

    tak jsem připojil ke krabičce externí Hdd 3.5" s napájením a CoreELEC startuje v pohodě
    Naposledy upraveno uživatelem stan1: 04-02-2019 v 14:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #446
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    mám X96-S905W + CoreELEC 8.95.7 + gxl _p281_2g a tato verze mi jede bez problémů,ale pokud se snažím tam nahrát ten nejnovější CoreELEC 8.99.1.1 s tím samým gxl tak mi krabička najede jen do recovery.
    Kde může být chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #447
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    Update není třeba dělat manuálně, základní nastavení je takové, že si CE stáhne aktualizace sám (OTA) a při následujícím rebootu se automaticky zaktualizuje. Tedy pokud je box připojen k internetu.
    A pokud nechceš čekat na uvolnění OTA update a chceš to udělat manuálně, tak stačí stáhnout pouze patřičný *.tar" soubor (nyní již v tomto tvém případě k dispozici "CoreELEC-S905.arm-8.99.2.tar") , tento zkopírovat pomocí windows sílení do složky Update a udělat reboot. Žádné další čachry se již dělat nemusí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #448
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    whitesak díky moc,update hotový,funguje to
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #449
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    26

    Zdravím,
    poprosím zde o pomoc.
    Koupil jsem box MagicSEE N5 s S905X. Nahrál jsem do něj poslední CoreElec i LibreElec. Instalace proběhne korektně. Problém je ten, že je box při přehrávání streamů z internetu velmi pomalý. Dlouho trvá, než se vůbec stream načte a i tak se často seká. Připojením to není, ve stařičkém Orange Pi One to nedělá. Nevím , jestli to může mít souvislost, ale v doplňku ČT mi trvá až 3minuty načtení tabulky kvality určitého filmu. V OrangePi to načte za 10 sekund. Vyzkoušel jsem tři jiné SD karty class 10. Zajímavé je, že to s tím ČT na androidu boxu nedělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #450
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Není jasné, jestli se jedná o drát nebo wifi.
    Nemusí si rozumět router se síťovkou, ta je myslím pouze stovková.
    1. Zapnout QoS a WMM
    2. Z YT ti musí svítit logo HD vpravo dole, jinak je něco se síťovou cestou
    3. Zkus test v StreamCinema
    4. Na wifi buď jistý, že jedeš na 5 GHz se zapnutými extended funkcemi
    5. Zkontroluj firmware u routeru

    Jestli ti nezáleží až tak na zvuku, tak zůstaň u Androidu, místo Kodi třeba Plex.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 30 z 42 PrvníPrvní ... 20282930313240 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 08:05
  2. KODI na NAS serveru Asustor AS202TE
    Od radiotv-tiskovky v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2016, 20:24
  3. Google Cast na Android TV
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2016, 18:54
  4. Rozdíl v set top boxech
    Od Juta v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 09:55
  5. ANDROID TV (TV+android aplikacie)
    Od MILOSHKO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 08:47