Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Odchod od skylinku

karlita25 (47)|11.7.2016 18:38
Zvažují odchod od skylinku, satelit jsme si pořídili, protože jsme neměli jinou možnost příjmu. Po přestěhování jsme jeli dál přes satelit, ale teď uvažuji nad změnou. Co je nejlepší řešení? I v souvislosti s přechodem na HD...
Situace je následující : televize Philips HD, mpeg4, satelitní přijímač topfield 6000 cr, na střeše žádná anténa (v jednom pokoji taková ta krabička na tvkabel, nevíme, zda funkční). Uvažujeme nad možnosti kombinace příjmu přes setopbox a satelitů bez karty (satelit jen pro volné zahraniční kanály). Dává to smysl? I z hlediska dlouhodobého výhledu se všemi slibovanymi změnami v systémech ...jsme jinak pasivní uživatelé, kdy jsem hrdá na to, že jsem preladila na ct v sd kvalitě, tak moc prosím o polopaticke návrhy možných řešení. Děkuji.
tahlovej (304)|11.7.2016 20:50
Nobody is perfekt - ale z našich satelitních operátorů je jednooký SKYLINK králem.Poskytovatelé IPTV jsou ve většině případů naštíru se stabilitou a rychlostí připojení.V Tvém případě je určitě nejvhodnější volba zakoupení nového certifikovaného příjímače(obsluha takového přijímače se omezí pouze na volbu programu) - např. GOSAT7060,TF3000IRD apod,protože v DVB-T nejsou všechny programy dostupné a navíc za několik málo let i v DVB-T2 bude příjem většiny programů zpoplatněn.
karlita25 (47)|28.7.2016 08:36
Dík za odpověď. Jako laik se ptám : v případě odchodu od satelitu, co je potřeba k chytání signalu? Je třeba k set top boxu u vnější anténa?
Lumca_1 (218)|28.7.2016 08:55
Hlavně musí být v místě příjmu DVB-T signál požadovaných MPXů s parametry pro bezproblémový příjem. Kde toto není, žádná (byť sebelepší) anténa nepomůže! Pokud tomu tak je, pak je zapotřebí nainstalovat příslušnou VENKOVNÍ přijímací anténu (o různých pokojových NAHRÁŽKÁCH "tv antén" se ziskem 40a více dB se nemá cenu abslolutně bavit) anténu, pokud signály přicházejí z různých směrů, pak adekvátní počet antén!
Dagy2 (3153)|28.7.2016 09:49
Karlita, možno pre lepšie vysvetlenie by si ešte mohla spomenúť, čo ti vlastne vadí na skylinku keď uvažuješ o jeho zrušení, pretože:
1/ píšeš "v souvislosti s přechodem na HD" - žiadny SAT operátor okrem Skylinku nemá základné programy v HD (CT1/2/sport, NOVA/Cinema/Fanda, Prima/Cool/Max/Zoom, STV1/2, Markiza/Dajto/Doma, Joj/Plus/Wau, Barrandov) Takže za 2,60EUR máš 21 programov v HD a spolu asi 30 CR/SR programov.
V súvislosti s prechodom na HD je teda každá iná voľba okrem káblovky NEVHODNÁ

2/ DVB-T
potrebuješ
A/ zistiť, či vôbec a ktoré MUX-y sú dostupné v mieste tvojho bydliska. Môže to byť aj tak, že sused na baráku vedľa má všetko a ty nič. DVB-T je veľmi "ošidné" okrem oblastí so skutočne silným pokrytím.
B/ potrebuješ postaviť serioznu vonkajšiu anténu na strechu, tzn. stožiar, antény, zvod, rozvod v byte/dome. to bue musieť urobiť odborná firma.
C/ prídeš o polovicu programov, ktoré máš dnes pokiaľ nebývaš niekde do 100km od SK hraníc

neviem či bolo rozšírené HD vysielanie v DVB-T v ČR, ale myslím že opäť oproti skylinku je to krok vedľa.
Príde DVB-T2 - na slovensku sa to už čiastočne stalo. K pochybnému pokrytiu DVB-T prevádzkovateľ upozornil na ďalšie zhoršenie podmienok u DVB-T2 - takže horšie podmienky a skoro s istotou to vyzerá tak, že pribudne spoplatnenie.

Takže sa zamysli ešte raz - parabolu a HD SAT prijímač si chceš aj tak nechať na príjem FTA zahraničných SAT programov. Takže aj v tomto smere je skylink úplne najlepšie a najlacnejšie riešenie, pretože kartu máš a stačí len zadať trvalú platbu skylinku.
Lumca_1 (218)|28.7.2016 14:51
Ovšem na uváděný (v prvním příspěvku) Topfield 6000CR mnoho HD programů dotyčná nenaladí.
karlita25 (47)|31.7.2016 14:11
Zdravím, pánové, celé to reším proto, že skylink poskytuje většinu programu v hd, které ted na topfieldu nenaladim. Takže investice do nového přijímače ( co by mel umět?), nebo jiné technické řešení?
Ona se mi ta Olympiáda blíží ... :-)
Jedná z možností je satelit na zahraničí a ct-karta na ctv programy, ale to přijde o primu a novu, nebo právě anténa na střeše a satelit ... problém se signálem tu neni.
jito (999)|31.7.2016 14:37
Proč znova píšeš to samé???
Kup si nový přijímač,nebo přijímej pozemní DVB-T signál.
Co k tomu chceš napsat víc?Nebo něco nechápeš?
Dagy2 (3153)|31.7.2016 17:47
podľa posledného "postesku" Karlity chápem, že ona nechce HD programy. Naopak cítí to ako problém, pretože ten Topfield je zralý len do smeti.

V prípade že teda HD nepotrebuješ a píšeš že nie je probém so signálom DVB-T - na mazanice si kup "pokojovou" anténu, pripoj do telky a frčíš chvíľu na DVB-T. Bez HD, bez slovenských programov (tie asi tiež nepotrebuješ, pretože s Topfieldom ich zrejme tiež už teraz nemáš.
Na zahraničné programy ti Topfield ešte rok vydrží, potom bude koniec pomaly aj tam.