Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): TV nedetekuje AV signal

Neregistrovaný (0)|11.7.2016 17:05
Tazatel: Mikus1986

Znění dotazu: Dobrý den,
mam TV Samsung UE48H6470 a pokouším se přes AV vstup připojit starou herni konzoli NES pomocí kompozitniho kabelu. Problem je v tom že televize po připojení nedetekuje připojení jako kompozitni ale komponentní a zdroj nelze na AV přepnout. Tento model ma sdileny Y konektor pro komponentní i kompozitni pripojeni. Pokud konzoli pripojim pres SCART redukci normalne na TV funguje. Nevite nekdo o postupu jak donutit TV prepnout vstup pripadne jestli existuje nejake omezeni ohledne rozliseni aby se AV detekoval? Jeste me napadlo jestli tv detekuje AV i kdyz jsem pripojil jen jeden kanal audia (konzole je mono). Diky za jakoukoli reakci

Technika, které se dotaz týká: LCD TV Samsung UE48H6470
vivid.sk (11472)|12.7.2016 13:15
X14DVBEUH-1.116-1013.pdf"]Manuál vravi:

Ak používate kompozitný vstup AV, zapojte kábel videa (žltý) do zeleného konektora komponentového vstupu na televízore.

Tak odskusaj. Ak to nepojde, pouzi SCART redukciu, o ktorej pises, ze funguje.

[QUOTE=;523577] Jeste me napadlo jestli tv detekuje AV i kdyz jsem pripojil jen jeden kanal audia[/QUOTE]
Ano, staci pripojit jeden (biely) audio kabel, TV by to mala detekovat a korektne posielat toto audio do oboch (L+P) audio vystupov.
Mikus1986 (0)|12.7.2016 17:23
Scart už mám obsazeny vim že to pres nej funguje ale potreboval bych to proste pripojit pres AV. Zapojil jsem podle navodu do zelene zdirky + zvuk a stejne se AV neukaze ve volbe zdroje jako aktivni.
vivid.sk (11472)|13.7.2016 20:17
[QUOTE=;523611]Scart už mám obsazeny[/QUOTE]
Tolko historickych zariadeni zapojenych do digitalnych TV sa uz nenosi :)

[QUOTE=;523611]stejne se AV neukaze ve volbe zdroje jako aktivni.[/QUOTE]
Skus nanho napriek tomu sipkami ist a manualne zvolit (enter). Ak si spravne spominam, TV analogove vstupy nachadzajuce sa v SCARTe (CVBS) automaticky nedetekuje. Tento A/V vstup je aktivny vzdy.

Ako posledna vec, ked vsetko ostatne zlyha, skus splitter ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), s tym, ze vzdy budes mat len jedno zariadenie aktivne.