Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Plazma Panasonic a sekanie obrazu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2016
    Příspěvků
    30

    Zdravim. Mam plazmu 42" Panasonic VIERA TX-P42UT50E a mam problem s tym, ze mi zacal sekat obraz. Spozoroval som to pri prehravani .mkv z notebooku cez HDMI kabel (moj notebook nema HDMI vystup ale displayport, riesil som to redukciou displayport-to-HDMI). Povodne som to chcel "zvalit" na redukciu, islo o pomerne lacne, asi 15 eurove zariadenie. Ale teraz som si vsimol, ze mi seka uz aj obraz z bezneho Orange set-top-boxu prepojeneho beznym HDMI kablom. Akonahle je urcita specificka scena, kedy sa kamera pohybuje po horizonte alebo nieco podobne, tak obraz kazdu sekundu, niekedy aj castejsie, sekne. Na nete som podobne problemy sice nasiel, ale nikde nebolo spomenute ziadne uspokojive riesenie, tak skusam nieco najst sam... vdaka za postrehy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,245

    Troufám si tvrdit, že se Ti to sekalo vždy, pouze jsi to neregistroval a že se jedná o 24 bug. Hledej popis třeba zve, na fóru:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...4-23976-vs-24p
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37527-24p
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...24p-bez-trhani
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    Citace Původně odesláno od tomas011 Zobrazit příspěvek
    tak obraz kazdu sekundu, niekedy aj castejsie,
    Nemas nahodou vystup Orange STB nastaveny na 60i/60p? Pytam sa preto, lebo niektore STB su od vyroby takto "optimalne" nastavene, alebo ich takto optimalne nastavil technik, ktory osobne zariadenie prinesie a zapoji (osobna skusenost -> SWAN).

    Rovnako sa to tyka prehravania z PC - treba prisposobit frekvenciu obrazovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2016
    Příspěvků
    30

    KamilZ - Aha vdaka, popozeram... no vies co, je to velmi pravdepodobne, ze mi to sekalo aj predtym... ale teraz mi to pride uz dost extremne.

    vivid.sk - no tak ja tam mam moznosti ze 1080p, 1080i, 720... ale nic take, ako 60i/60p tam nie je. Mam to nastavene na 1080p. To je nespravne? No a tiez netusim, kde prisposobujem frekvenciu obrazovky.. to akoze na vystupe? Tam nejake nastavenia mam.. a neovplyvni to kvalitu obrazu? Vyskusam to, vdaka za tip, hoci neviem, kde presne to nastavim, nic take som nenasiel, ked som hladal.

    edit: podla coho vlastne upravim tu frekvenciu.. podla toho, kolko ma film snimkov za sekundu? Napr. teraz som pustil film, co ma 23fps (alebo taky nejaky udaj), dal som frekvenciu 23 a nic.. seka mozno menej, ale seka...
    Naposledy upraveno uživatelem tomas011: 26-05-2016 v 19:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    STB: 1080p je OK. Ak tam nemas frekvenciu ktora sa da menit, je to rovnako OK, zrejme tam bude napevno 50p/i. TV by ti mala ukazat presne info, takze by si mal vidiet nieco ako 1920x1080@50p.


    Citace Původně odesláno od tomas011 Zobrazit příspěvek
    podla coho vlastne upravim tu frekvenciu.. podla toho, kolko ma film snimkov za sekundu?
    Presne tak. Mal by si to riesit na urovni playera automaticky (teda, to sa povazuje za standard, nikto to nemeni manualne). Sice je otazne, ci je pri PDP mensie zlo 24p (extremne blikanie), alebo 60p (pulldown). To uz zavisi od "preferencii" uzivatela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2016
    Příspěvků
    30

    No ja uz neviem, kde je chyba, ale mne ten TV seká uz pri beznom pozerani zo STB.. akonahle je trocha taka pohybliva sceneria, tak je to sekanie kazdu pol sekundu, az kym scena neprejde.. Nemoze sa takto prejavovat nejaka chyba televizora? Vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    Skus este vypnut "Intelligent Frame Creation", co je dopocet snimkov (alebo inak MCFI) od Panasonicu. Ale je nepravdepodobne, ze by to bolo takto viditelne.
    Ako sa u teba prejavuje 50i material? (napriklad hokej ci futbal, co su sporty s neustalymi svenkami). Mal by si to vidiet v ramci moznosti plynulo, bez cukania, alebo sklbania. Odporucam testovat na lokalnych kanaloch z EU zaznamov (nie US).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2016
    Příspěvků
    30

    Intelligent frame.... som vypol, bez uspechu, nijako sa to neprejavilo. 50i materal som zatial nemal cas vyskusat, skusim cez tyzden. Ale teda nech uz nastavim na tej telke cokolvek, tak seka uz nonstop... pri vysielani, aj pri filmoch. Ak nastavim hodnotu 23hz, vtedy mi to seka raz za cas, mozno asi fakt raz za tych 41 sekund, ale to sekanie trva 5 sekund vkuse. Potom to znova na cca. 40 sekund prestane... takze vlastne neviem, co je vacsie zlo... ci sekanie len pri pohyblivych scenach, ktore su raz za cas, alebo sekanie pravidelne .... znovu si tu kladiem otazku - moze sa takto prejavovat to, ze sa mi televizor kazi? Vdaka.

    Este ma napadlo, ze by som dal telku do vyrobnych nastaveni ... lebo bohvie co som tam za ten cas uz vsetko ponastavoval zle...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    Citace Původně odesláno od tomas011 Zobrazit příspěvek
    na tej telke cokolvek, tak seka uz nonstop
    Vyzera to na nejaku poruchu. Skus to nahrat ako video a posli do servisu, nech sa vyjadria.
    Factory default samozrejme skusit mozes, ale nedavam tomu velku nadej, skus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2016
    Příspěvků
    30

    Ja tam mam na vyber tieto moznosti, co nastavit.. neviem, ci je to OK a co tam treba mat... a ci to vobec moze nejako s tym suvisiet Dik.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obr1.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 576.6 KB 
ID: 33202  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    IFC - vypnut
    Bocne pruhy - vypnut (cierne / minimalne)
    Ostatne nema vplyv, skus este vypnut posun-pixelu, aj ked to na danu funkcionalitu vplyv primarne nema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Nemas nahodou vystup Orange STB nastaveny na 60i/60p? Pytam sa preto, lebo niektore STB su od vyroby takto "optimalne" nastavene, alebo ich takto optimalne nastavil technik, ktory osobne zariadenie prinesie a zapoji (osobna skusenost -> SWAN).

    Rovnako sa to tyka prehravania z PC - treba prisposobit frekvenciu obrazovky.
    Využijem debatu k Orange. Ako najlepšie nastaviť výstup na STB? 1080p50 alebo 1080i50? Doteraz som mal DVB-S a tam boli česko-slovenské HD kanály vysielané 1080i50. To ich Orange "prepočítava" na 1080p50? Alebo reálne sú tie kanály vysielané "zo štúdia" 1080p50?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    V podstate budeme teoretizovat. Nevieme, ako vysiela Orange v ramci IPTV svoje kanaly, ale predpokladam, ze rovnako - 50i.
    Pokial nastavis na STB vystup 50p, dopocet na 50p spravi STB. Pokial ponechas vystup na 50i, dopocet spravi TV.
    Je lepsie to nechat na zariadenie, ktore to robi lepsie, takze v tomto pripade neexistuje univerzalna rada. Treba si to odskusat na svojom retazci.
    Dnesne kvalitnejsie TV to vsak zvladnu lepsie, ako priemerne dodavane STB od operatorov.

    (Tato tema nieje az taka jednoducho ciernobiela, hlavne ak by sme chceli kvalitne preniest SD, pripadne 720@50p (dost vyuzivane na Astre 1), vystup 1080@50i v tomto pripade uz nieje celkom optimalny. Ale to je na dlhsiu debatu s nutnostou poznat cely retazec. Samozrejme, idealny stav je HQ upscale na 1080@50p uz na urovni zdroja signalu - STB).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 27-12-2016 v 10:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Ďakujem, budem prepínať medzi 50p a 50i a uvidím čo bude lepšie, TV je 55J6272. Prípadne keď mi vyjde čas, opýtam sa Orangu, či už do STB ide signál 50p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,326

    Pokiaľ máš Samsung a natívny zdroj je 50i, je lepšie ponechať výstup zo STB 50i. O kúsok sa minimalizujú artefakty spojené s Motion plus.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sekanie obrazu...
    Od Dzumbo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-03-2008, 08:54
  2. Sekanie-trhanie obrazu
    Od Yoko v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 18:52
  3. MPEG 2-Sekanie obrazu
    Od Sum v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2006, 21:31
  4. sekanie obrazu a zvuku
    Od pe3k v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-11-2005, 21:15