Tazatel: Roman
Znění dotazu: prosím o radu, jak správně vybrat projektor, kterým bych chtěl promítat TV na venkovní zeď ze vzdálenosti cca 6 metrů a dívat se na ni ze vzdálenosti cca 10 metrů.
je mi jasné, že je to daleko, ale ptám se pouze ze zvědavosti, abych věděl, zda to vůbec lze a zhruba na kolik korun by mne to vyšlo.
děkuji.
Technika, které se dotaz týká: projektor
Znění dotazu: prosím o radu, jak správně vybrat projektor, kterým bych chtěl promítat TV na venkovní zeď ze vzdálenosti cca 6 metrů a dívat se na ni ze vzdálenosti cca 10 metrů.
je mi jasné, že je to daleko, ale ptám se pouze ze zvědavosti, abych věděl, zda to vůbec lze a zhruba na kolik korun by mne to vyšlo.
děkuji.
Technika, které se dotaz týká: projektor
Projekční plochu sleduji z 10ti metrů, ale jedná se o vnitřní montáž. Venku vstupují do promítání další problémy. Vzdušná vlhkost a pokud nebudeš promítat v noci, tak denní světlo je problém. Budeš promítat ve dne nebo jen v noci? O jaké uhlopříčce uvažuješ?
Zde si vypočítej podle modelu vhodný projektor na požadovanou vzdálenost montáže a sledovací uhlopříčku. Pokud budeš mít však projektor dál od promítací plochy, tak takových modelů je méně, dříve to bylo naopak. Nyní je trend projektorů s malou vzdáleností od projekční plochy. Se vzdáleností projektoru od promítací plochy také rapidně stoupá vyšší nárok na projekční světelný výkon. Předpokládám, že projektor bude minimálně pod střechou. Vzhledem k venkovní vzdušné vlhkosti však budou trpět obě nejrozšířenější projekční technologie, LCD a DLP. Nejlépe by bylo projektor schovávat při nepoužívání do interiéru než jej mít trvale instalovaný venku.