Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Technisat DIGIT 4K

Dagy2 (3153)|30.10.2019 06:43
Odpoviem ešte tu, ale prosím ďalšie dotazy dávaj už do diskuzného vlákna, toto je vlákno pre návody:

1/ Súčasné nahrávanie a sledovanie
Pri zapojení 2-och antén zo sat antény + terestriálnej antény sú možné fyzicky kombinácie uvedené nižšie.

Popis pre FTA stanice, resp. pri povolenom nahrávaní v zakódovanom stave:
Pri povolení nahrávania v zakódovanom stave má dekodovacie karty pod kontrolou stanica, ktorá sa má sledovať. Pri prepínaní medzi nahrávanými stanicami teda vždy vidím vysielanie nekódovane.
PRITOM ak nahrávam viacero staníc, obraz je vždy z nahrávky, takže pri preskakovaní z jednej nahrávanej stanice na inú (napríklad 2 športové podujatia) mi nič neujde a nemusím pretáčať nahrávku späť ak sa v čase môjho sledovania inej stanice ničo dôležité udialo.
Príklad: dva futbalové zápasy začínajú o 16:00. Na stanici X pozerám zápas od 16:00 do 16:15, t.j. som v minúte 15, na druhej stanici Y beží paralelne nahrávka od 16:00. Prepnem na stanicu Y. tu vidím zápas od minúty 0 zo záznamu - on-line na ihrisku však už beží tiež minúta 15. Budem pozerať stanicu Y napr. do 16:25, t.j. som v minúte 10 prvého polčasu. Ak prepnem nazad na X, tu mám možnosť sledovať automaticky tam kde som prestal, t.j. od minúty 15. Pritom oba záznamy stále bežia paralelne a môžem v nich akokoľvek preskakovať vpred a vzad, vrátiť si gól na X alebo začať pozerať úplne od začiatku ak príde sused a chce vidieť začiatok.

Ak mám len jednu dekodovaciu kartu a nahrávané stanice X a Y sú na rôznych TP po ukončení nahrávok budú oba záznamy uložené na disku v zakódovanom stave. Nasledujúce hodiny/dni (podľa času platnosti kľúčov na karte systému ktorým poskytovateľ služby kóduje - Irdeto 24hod, Viaccess ?, Nagra 3dni) si môžem záznamy ľubovoľne prezerať.
Ak chcem záznamy uchovať pre neskoršie pozretie - budúci týždeň - je potrebné ich dodatočne dekódovať a to buď ručným spustením dekódovania alebo po vypnutí prijímača to urobí prijímač sám.

Ak zakážem nahrávanie v zakódovanom stave prvá spustená nahrávka obsadí kartu a každá ďalšia nahrávka z iného TP bude čierna. Taktiež nie je možné sledovať iný program súčasne s bežiacou nahrávkou než FTA (je to jedno či sat alebo T2) alebo z rovnakého sat TP

1A/ Technisat DIGIT ISIO STC 4k - Tento prijímač má 2 tunery S2/T2/C2.
V tomto prijímači je možné nahrávať 2 stanice súčasne (pritom možno sledovať buď jednu z nahrávaných staníc alebo sledovať iný nahraný program) alebo jednu stanicu nahrávať a jednu sledovať. Pritom je úplne jedno z akého zdroja tieto stanice sú, t.j. napr. S2+S2, S2+T2, T2+T2, S2+C2, T2+C2...

1B/ Technisat Technicorder ISIO STC/SC - Tento prijímač má 2 tunery S2 a 2 tunery T/C v základnom modeli + možnosť zasunúť k tomu dvojicu 2xS2 alebo 2xT/C
V tomto prijímači je možné nahrávať 4 stanice súčasne (pritom možno sledovať buď jednu z nahrávaných staníc alebo sledovať iný nahraný program). Pritom dve stanice môžu byť zo sat zdroja a 2 stanice T alebo C, t.j. len S2+S2+T/C+T/C. Po rozšírení modulom 2xS2: S2+S2+S2+S2+T/C+T/C


2/ PIP
Logicky pre PIP/PAP je potrebné mať obe stanice ktoré majú byť zobrazené v dekodovanom stave. Preto dve kodované stanice každá z iného TP (u poskytovateľa s iným systémom ako CONAX) s použitím len jednej karty nie je možné - nie je to chyba nastavenia ale vlastnosť dekodovacích modulov CI a nemá nič spoločné s možnosťami prijímača. Jedna stanica bude v takomto prípade samozrejme vždy čierna, resp. PIP sa myslím ako keby nezobrazí vôbec.

Takže s jednou kartou Skylink môžeš PIP sledovať - FTA stanica S2+S2, ľubovoľné S2+T2, T2+T2, pri použití modulu s dualdecrypting stanice z jedného TP S2+S2 (napr. CT1+CT2).
Pri použití dvoch kariet tvojho poskytovateľa sat služby (Skylink, Digi) si potom bez obmedzenia.


3/ Programový sprievodca SFI
Programový sprievodca pokiaľ máš prijímač pripojený na internet nahráva EPG niektorých staníc z internetu (je to ca 30 staníc z družíc 13E a 19.2E) zo služby, ktorú poskytuje priamo Technisat. tieto stanice majú potom rozšírený EPG o fotky.
Zvyšné stanice, t.j. napríklad všetky ČR/SR stanice ktoré nenájde v tejto službe automaticky vyhľadáva zo SAT alebo T2 vysielania. Nemusíš nikde nič nastavovať.
úspešnosť stiahnutia EPG/SFI je možné skontrolovať v menu kde vidíš kedy naposledy bolo EPG sťahované, aký čas to trvalo, koľko staníc bolo stiahnutých z Technisat služby, koľko z ostatných zdrojov a u koľkých staníc nebolo EPG nájdené.
Technisat isio stc (40)|1.11.2019 16:40
Zdravím,protože jsem si v různých případech aktualizací firmware někdy pohoršil raději se zeptám. Mám na Technisat ISIO STC verzi firmware: 2.73.0.6(4040) je původní bez aktualizace. Nyní mi Technisat nabízí 2.73.0.8(4121f). Máte někdo tento sftware vyzkoušený jaké je tam vylepšení? Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast. Děkuji za info.
Dagy2 (3153)|1.11.2019 20:55
Dotaz od nicka Technisat ISIO STC:
Zdravím,protože jsem si v různých případech aktualizací firmware někdy pohoršil raději se zeptám. Mám na Technisat ISIO STC verzi firmware: 2.73.0.6(4040) je původní bez aktualizace. Nyní mi Technisat nabízí 2.73.0.8(4121f). Máte někdo tento sftware vyzkoušený jaké je tam vylepšení? Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast. Děkuji za info.

Odpoveď:
A/ momentálne je k dispozícii sw verzia 2.73.0.8 (4121g). stačí si ju stiahnuť na USB a nainštalovať.
Automatické aktualizácie ponúkané od prijímača by som nedoporučoval používať

B/ Nerozumiem vete "Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast"
Pri inštalácii novej verzie SW nie je potrebné robiť ŽIADNY továrny reset, všetko zostane naladené tak ako to máš teraz. Továrny reset je snáď vynútený pri downgrade prijímača. Aj keď v prípade mnohých zmien počas rokov a výskyte občasného neštandardného chovania určite reset po rokoch používania doporučujem Nie však továrenské nastavenie ale flash reset - ako ho sprvaiť nájdeš v Návodoch, tipoch a trikoch s popisom krok po kroku.

Okrem toho je možné urobiť zálohu settingov na HDD a v prípade, že nový SW sa mi nepozdáva môžem sa vrátiť k pôvodnej verzii SW ak mám FW v zálohe a k tomu natiahnuť pôvodný setting.
Bohužiaľ SW 4xxx som ale nenašiel nikde. Vylepšenia, ktoré sa líšia písmenkom na konci nikdy neprinášajú zásadné zmeny. Väčšinou sú popísané ako "všeobecné zlepšenia". Popis k novej zmene nájdeš vždy na stránke k tvojmu prijímaču u downloads daného sw 4121g prináša driver k špecifickému blutooth kľúču. Ak všetko ostatné na tvojom prijímači funguje, žiadny upgrade by som v tomto prípade nerobil.
rado.h (52)|11.11.2019 13:53
Ahoj, bude mi fungovať na STC 4K CA modul DeltaCAM Twin 2.20 s dvoma skylink ICE kartami (master a next) tak, že sa bude dať pozerať jeden program a druhý nahrávať s iného TP? V Ellano mi tvrdia že to nebude fungovať...
Mám teraz digicorder isio s dvoma modulmi ale chcel by som prejsť na 4K a technisat mi max. vyhovuje svojou spoľahlivosťou a jednoduchým ovládaním (hlavne teda manželke), tak by som nerád menil značku a hlavne systém. Dík za info, Rado.
Dagy2 (3153)|11.11.2019 23:13
Rado, kolega Jirka67 používa v Technicorderi, ktorý má tiež dva CI sloty spolu 3 karty:
- twinmodul s dvomi Irdeto kartami - Skylink + Orange
- Digi Nagravision modul

Funguje to dobre a spoľahlivo. Typ modulu presný neviem - ale je to DeltaCAM Twin/Alphacrypt. Mám rovnaký typ modulu, ktorý mi upgradoval a beží rovnako.
Ty chceš mať dve rovnaké karty v jednom module - neviem či to má vyskúšané ale v princípe Technisat nikdy nemal problém s dvomi rovnakými kartami.

Iná možnosť je použiť late descrambling a používať len jednu kartu ICE najlepšie v module CRW (na bazoši som nejaký videl) alebo vymeniť za Viacess, kde tvrdili že kľúče sa nemenia každý deň.
rado.h (52)|12.11.2019 07:03
Dagy2 dík za info, mne sa hlavne jedná, či ten modul aj prijímač, dokáže súčasne použiť obe karty aj tunery, to asi možné nebude.
jirka67 (233)|12.11.2019 17:46
Ahoj, jak píše Dagy, používám v Technicorderu výše uvedenou kombinaci. Modul je Mascom EasyTwin (ten modrozelený s posledním fw). Skylink ICE je ve verzi SIM, Orange normální. Bohužel ale nejde sledovat anebo nahrávat obojí zakodovaně z tohoto jednoho modulu. Orange je Irdeto a u Skylinku mám nastavené stále ještě CW dekodování. Ale i při pokusu Skylink ICE v Irdeto mi to nahrávalo zakodovaně. Irdeto kodovaní se ale bráním, protože nevím proč, jakákoliv nahrávka (třeba noční) z vypnutého ISIO se mi nahraje zakodovaně (a je jedno zda Irdeto Skylink nebo Orange), u DIGI se toto nestává. Třeba by to vyřešil nejnovější sw, ale nevím. Proto zatím používám u Skylinku CW dekodování.
Ale na Tvůj dotaz: Bohužel NE.
Dagy2 (3153)|13.11.2019 09:24
Ešte by som chcel tu pripomenúť, že Jirka67 má aktivovaný systém dodatočného dekodovania, tzn nahrávky sú z twin modulu zakodované ale je možné ich pozerať a neskôr dekodovať.
@jirka67 Prosím ešte o info, čo sa stane ak by si chcel PIP napríklad CT1/Skylink a OrangeSport/Orange je jedno z okien zakodované? Tu sa neuplatňuje nastavenie dodatočného dekodovania ale je to "priamy test" funkcie antény a dekódovacieho modulu. Určite ide PIP Digisportu a OrangeSportu.
jirka67 (233)|13.11.2019 10:24
Dagy, určitě dnes vyzkouším. Ale matně si vzpomínám, že jsem to již před časem zkoušel a opravdu druhé okno bylo černé, tj. nešly obě karty najednou v tomto Twin modulu.
Samozřejmě PIP funguje Digisport+Orangesport nebo DIGI+Skylink anebo pomocí dualdecrypt na Skylinku ČT1+ČT2, u DIGI také samozřejmě ano.

U Skylinku nechám stále CW kodování, mám obavu to přepnout do Irdeto, jak se někde psalo, že by to již nazpátek do CW nemuselo jít.
Spíš je zajímavé, že mi Technicorder ISIO SC (reději již píši SC, to STC je nyní matoucí) všechny nahrávky spuštěné při vypnutém ISIO SC nahraje zakodovaně při Irdeto kodování (u CW nebo DIGI se to nestane). Ale dělal to i jiný modul než tento EasyTwin, třeba SMIT (a je jedno, zda tam byla Skylink ICE nebo Orange). Ale zase, testoval jsem to již před rokem, takže počítám, že je pořád stejné, fw jsem neměnil.
Takže třeba by to mohlo mít nějakou souvislost, Orange koduje v Irdeto.

Jen pro zajímavost, ona Orange karta se chová trochu jinak než Skylink nebo DIGI. Každý den při prvním spuštění ISIO SC naběhne načtení karet do 2-3 s v pohodě. Ale při přepnutí na Orange (třeba Orangesport nebo ČT1 v Orange, to je jedno) načítá se karta déle, třeba 10s, někdy méně, někdy více, hlásí zakodováno, ale chce to klid, ona naběhne :-)
Tak jednou za dva měsíce se stane, že při sledování (hlavně sportu) Orange na chvíli vypadne, někdy i 2x (hlásí zakodováno), ale po pár vteřinách opět naskočí, pak zase běží vše OK. Dodatečné dekodování jsem u Orange asi ani nevyzkoušel, nemám proč. Orange mám na LM, český fotbal a hokej, vše ostatní sleduji nebo nahrávám ze Skylinku nebo DIGI.
jirka67 (233)|14.11.2019 07:17
Tak jen potvrzuji, co jsem vcera psal. Na Mascom EasyTwin modulu mi to nerozkoduje obe karty Skylink ICE a Orange najednou, bohuzel. Treba ale jiny modul by to dokazal.
digitivi (215)|14.11.2019 08:05
Obavam sa, ze nedokazal, Technisat na to nema prisposobenu CI zbernicu preto ma aspon post-decrypt. "Stare" HD Technisaty s dvoma CI slotmi to tusim dokazali (2x CAM + karta).
Dagy2 (3153)|14.11.2019 10:49
celkom nechapem logiku vyrobcov ze za posledne roky redukuju pocet pozicii pre dekodovacie karty, ked predtym sat prijimac mal 2xcitacka + 2xCI.
teraz kombo s T2 a C2 kde je predpoklad kariet tiez a navyse viacero sat poslytovatelov a koncime u niektorych uplne bez CI len jedna citacka u tohoto prijimaca technisatu len 1+1.
to sme v rovine krabicky od digi alebo upc, viazanost na jednoho poslytovatela a slus.
digitivi (215)|14.11.2019 14:11
Naprosty suhlas Dagy. U dvoch unicitaciek je problem v prioritach kariet preto sa u prijimacov s uzatvorenym FW nevyskytuju. Preco to nemaju Enigma stroje netusim, tam sa to da lahko priorizovat. Preco ale nie su dostupne 2 CI sloty to uz fakt neviem. A hlavne u TV s 3 tunermi je to nepochopitelne.
Fast Monkey (5)|29.11.2019 09:27
Zdravím vespolek, jsem majitelem přístroje TechniSat Digit ISIO STC 4K Ultra HD teprve týden a zatím jsem ve fázi nastavování a zkoušení, nicméně mám už dva dotazy:

1) jak jste na tom s teplotou přístroje? Já mám po třech hodinách provozu 39,7°C na krytu a to mi připadá dost;

2) registroval jste se někdo do hbo.go? U mě jsou obě nabízená tlačítka neaktivní, jak 7 denní zkušební provoz, tak i připojení ke stávající smlouvě.

Děkuji předem za Vaše případné reakce.
mabur (31)|3.12.2019 21:03
Mám Digit UHD+, bez WLAN. Teplota na vrchním krytu 38,5°C. Přístroj mám rok bez problémů. HBO GO myslíš přes internetový prohlížeč? Vůbec se mi tlačítka pro přhlášení nezobrazují.
Mohl bys vyzkoušet chybu softwaru, kterou popisuji v #45?
Dagy2 (3153)|4.12.2019 01:02
Ad SW chyba #45: jak je to pokud namísto CT1 a CT2 použiješ třeba NOVA a NOVA CINEMA, nebo PRIMA a PRIMA MAX ?
Fast Monkey (5)|4.12.2019 08:06
Ano, myslím přes internetový prohlížeč. Jiná možnost sledování není, nebo se mýlím? Byla by dost škoda, kdyby zrovna tohle nefungovalo. Tak s tou teplotou uvidíme, mám jen obavy aby se to časem nezhoršovalo.

#45 - vyzkouším a v pátek napíšu, jak jsem dopadl.
mabur (31)|4.12.2019 11:06
Je to úplně stejné, satelit, pozemák, kódované, volné, vždycky se to zhroutí. Jak jsem psal výše, v Technisatu neměli chuť to simulovat, měl jsem jim poslat přijímač, tak mě zajímá, zda jiný kus to taky udělá.
Dagy2 (3153)|8.12.2019 07:42
vyskúšal som #45 s CT1/CT2 funguje bez problémov, po ukončení HbbTV na CT1 som prepol na CT D a CT sport, potom RTVS1. Nahrávka na CT2 bežala ďalej. Potom som prepol na aktívnu nahrávku, tá sa spustila od začiatku bez problémov. Ukončil som nahrávanie CT2, prepol na niekoľko iných programov. Potom som sa vrátil na HDD a spustil nahrávku CT2.
Všetko OK.
Môj prijímač je ale Technicorder DIGIT STC, nie DIGIT UHD. Ale v každom prípade by som u teba urobil
A/ zálohu nastavení na HDD
B/ flash reset
C/ spustil Autoinstall, nechal naladiť programy cey FastScan a autonaladenie DVB-T2 aby si nemusel ukladať programy
D/ vyskúšal problém #45
E/ naládoval nazad nastavenia z HDD
a napísal sem výsledok
mabur (31)|15.12.2019 09:27
Zkušenost s dodatečným dekódováním: Pokud receiver zapnu do stavu DVB-T2, kde není přiřazené kódování, při dodatečném dekódování se karta nedokáže synchronizovat s nahrávkou. Musím nejprve přepnout na DVB-S, nechat kartu zesynchronizovat a poté se dekódování dá spustit.
Dagy2 (3153)|20.2.2020 13:54
Dotaz:
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT, MÁM TECHNISAT 4K DIGIT ISIO STC STÁVÁ SE MI KDYŽ NAHRÁVÁM TIMEREM DVA RŮZNÉ PROGRAMY NAPŘ. NOVA CINEMA A AXN CZ. JE JASNÉ,ŽE JEDEN BUDE ZAKÓDOVANÝ A DRUHÝ NE TO CHÁPU. MĚ SE OVŠEM STANE, ŽE DVA RÚZNÉ PROGRAMY JAK JSEM PSAL VÝŠE SE HAHRAJÍ ALE TEN ZAKÓDOVANÝ JE NAHRANÝ ALE MÁM ČERNOU OBRAZOVKU NELZE ANI PŘEHRÁT ANI DODATEČNĚ OKÓDOVAT! PŘITOM JE TO TEN VEČER VÍM,ŽE PO PÚLNOCI SE MĚNÍ KLÍČE SIGNÁL K OBĚMA TUNERŮM MÁM OK. JEDU NA SKYLINK KARTA TAKY OK. NEVÍTE KDE JE CHYBA? Hlavně když nahrávám noční programy. Mám jednu kartu a dual modul Technisat. Moc se omlouvám ale nenašel jsem vlákno k tomuto typu přijímače.

Myslím, že kľúče sa nemenia pravidelne po polnoci.
A/ Je to vždy len u nahrávok v noci? Skús nechať cez deň nahrať niekoľko nahrávok paralelne trebárs po 10 minut a večer nemusíš ani dekodovať, len ich skús všetky či idú prehrať. Daj info sem ako to dopadlo

B/ ako máš nastavené v menu "reserved tuners" ? Musí byť reserved tuners = 0, antenna signals = 2 ak máš dva koax káble do prijímača

C/ pod názvom dual modul máš zrejme na mysli modul ktorý dokáže dual-decrypting ale je len pre jednu kartu. Skús nastaviť na dual-decrypting=vyp

D/ viď príspevok vyššie od mabura - nie je toto tvoj prípad?
Ferin (198)|20.2.2020 14:22
Myslím, že pokud by měl rezervovaný tuner, tak mu nešly ani dvě současný nahrávky udělat.
Technisat isio stc (40)|20.2.2020 15:59
Připojení koaxem do obou tunerů mám samozřejmě OK. Vše mám nastaveno jak píšete. Jaký by mělo smysl vypnout duainí dekodování, když mám právě dual decode modul. V Omku mi ho doporučili právě kvůli dvoum nahrávkám abych se na jednu např. mohl dívat. Ještě nevím jaký rozdíl v nastavení dekodovat po vypnutí a automaticky? Jakou verzi firmware máte která je ok? Já mám verzi 2.73.0.10(4309).
Dagy2 (3153)|20.2.2020 21:07
A/ software máš posledný dostupný

B/ tento mesiac som 2 týždne riešil s iným kolegom na inom fore nastavenia na rovnakom prijímači, pretože mal čierne nahrávky a množstvo nahrávok, ktoré nešli dekodovať - problém bol, že mal rezervovaný tuner a potom mal nastavené 2 vstupy z antény ale len jeden kábel. Nakoniec ale bol problém v použitom CI module SMIT, ktorý robil nepozerateľné a nedekodovateľné nahrávky aj pri vypnutom kodovanom nahrávaní - napríklad prvá nahrávka OK a ďalšie nasledujúce kodované resp. čierne. Pomohla výmena za nový modul, odskúšal Technicrypt Irdeto CI+ a Mascom Irdeto CI+.
V oboch prípadoch funguje teraz všetko k spokojnosti.
"Jaký by mělo smysl vypnout duainí dekodování, když mám právě dual decode modul." no taký, že ti niečo nefunguje a každá chyba sa hľadá tak, že sa postupne vylučujú možnosti, ktoré môžu súvisieť s problémom. a sú aj metody problem solvingu ktoré zahŕňajú možnosti ktoré na prvý pohľad nesúvisia s problémom, takže preto.

u Technicorderu, keďže máme 2 CI šachty sú možnosti VYP, CI1, CI2, CI1+CI2, AUTO. U niektorých modulov funkcia AUTO nefunguje - modul nie je správne identifikovaný a nahrávky sú nepoužiteľné, je potrebné použiť najlepšie CI1+CI2.
V tvojom prípade neviem či je tam možnosť ZAP alebo len možnosť AUTO. Ale najprv by som skúsil VYP, potom ak je možnosť tak ZAP a nepoužíval funkciu AUTO.

C/ dekodovanie po vypnutí a automaticky - u Technicorder STC dekodovanie po vypnutí funguje tak, že v momente keď vypneš prijímač RUČNE (nie napr. pri automatickom ukončení nahrávky časovačom) prehľadá HDD a všetky nahrávky ktoré sú na HDD kódované začne postupne dekódovať.
Dekodovanie AUTO u Technicorderu nefunguje nijako.
Tvoj prijímač je Technisat DIGIT ISIO STC 4k, u tohto prijímača neviem či funguje správne režim AUTO.

D/ funkcia CEC-MHEG - túto funkciu vypni. Táto funkcia nie je pre programy v ČR a SR dostupná a u niektorých užívateľov robí problémy v kombinácii s niektorými modulmi.
Technisat isio stc (40)|21.2.2020 19:08
Dle doporuční vašeho nastavení testuji nahrávání. Ještě se zeptám když přehrávám nahrávající se pořad a chci posunout reklamu směrem vpřed tak se to zasekává a někdy i zamrzne přehrávání. To je normální?¨Dělá to hlavně u kodovaného přehrávání.
mabur (31)|23.2.2020 09:12
Jenom připomínám: Dualdecrypt funguje jen z téhož transpondéru. To zasekávání ti dělá i při přehrávání již pořízeného záznamu, když se zrovna nahrává z kódovaného kanálu? Nahráváš na HDD? S jakým formátováním? Já nahrávám na FAT32 a nemám žádné problémy. Navíc můžu takhle naformátovaný disk čas od času přes počítač defragmentovat.
Dagy2 (3153)|23.2.2020 10:56
Ano u TSD pri posune KODOVANEJ nahrávky občas obraz zastaví. Po dekodovaní funguje všetko OK.
U FAT nemôžem posúdiť.
Technisat isio stc (40)|23.2.2020 12:39
Nahrávám formátem Fat 32. Sekání až zamrzani, se stává při přehrávani částečně zakodovaneho programu který se ještě nahrává. Např Nova HD doufám, že je to srozumitelné. Samozřejmě rozkodovana nahrávka se přehrává vporadku. Děkuji za Vaše postřehy.
Dagy2 (3153)|23.2.2020 17:55
Ano, stane se to, když nahráváš kodovaně - tzn. běží nahrávání, ty se díváš na jinou stanici a pak se chceš dívat na nahrávku která probíhala paralelně od začátku. Nahrávka běží a přehrávání jde v pořádku. Rovněž přeskočení vpřed. Pokud začneš přetáčet vpřed a vzad stane se, že obraz zastaví.
Technisat isio stc (40)|25.2.2020 19:06
Jelikož máte zde na fóru určitě velké zkušenosti s přijímačem Technisat Isio Stc 4K tak se zeptám lze nějak dostat do přijímače apk Skylink Live? Jedná se mi o TV archiv. Skylink samozřejmě přijímám přes kartu.
Dagy2 (3153)|25.2.2020 22:50
Technisat je predovšetkým klasický prijímač, v tvojom prípade kombinovaný sat/terestrial/kabel postavený na operačnom systéme Linux, uzatvorený pred zásahmi zvonka.
Každé riešenie má svoje pre a proti.
Výhodou tohto systému je
- že nie je potrebné mať žiadne znalosti počítačovej techniky alebo operačných systémov
- naladenie systému je vďaka aplikácii autoinstall rádove do 10 minút
- záloha systému a nastavení a obnovenie zo zálohy je pomocou tlačítka v menu a trvá do 10 sekúnd
- bezpečnosť systému a domácej siete pred atakom zvonka
- každý prijímač sa chová rovnako takže riešenie problémov, návod a pomoc trebárs tu na fore je vždy jednoznačná a vieme pomôcť krok za krokom k tomu, že prijímač nakoniec každému "naladíme" tak, aby fungoval ako má
- prijímač je v prvom rade stabilný tak aby operácie a ovládanie nekončilo crash obrazovkami a zelenou smrťou
- vzhľadom na pevné nastavenie programátor vie užívateľovi podať informáciu jasným textom pri bežnom zlyhaní sledovania TV - napríklad že prijímač nemá signál alebo nie je vložená dekodovacia karta alebo chýbajú oprávnenia, nie je možné nahrávať pretože sú obsadené tunery a pod.

Daňou za toto riešenie je, že aplikácie/programy sú napísané v Linuxe pre tento prijímač "natvrdo" a za predpokladu použitia určitých dohovorených štandardov platných v dobe tvorby firmware - napríklad HTML5.
Daňou za toto riešenie je, že nie je možné do prijímača nahrávať aplikácie spôsobom ako je to praktizované napríklad u mobilných telefónov alebo PC.

do Technisatu nie je možné nahrať žiadny dodatočný alebo alternatívny software, pre uplatnenie mimo klasického sledovania TV alebo použitia aplikácií ktoré obsahuje firmware prijímača je možné použiť len webové stránky ak obsahujú podporované prehliadače.
takto možno napríklad počúvať internetové rádiá - nie pomocou aplikácie ale použitím webových stránok s rádiami, viď návod na rýchle vytvorenie linkov s rádiami tu v Tipoch a trikoch.
nemám možnosť skylink vyskúšať ale predpokladám že toto nebude fungovať. Pre archiv českých programov ale dobre funguje u vás HbbTV - či už u Primy, Novy alebo CT.
Technisat isio stc (40)|1.4.2020 23:07
Chtěl bych se zeptat na takový problém. Nahrávám s NovaHD a dívám se na PrimaHD nahrávka proběhne je nekódovaná. Stane se někdy, že při přehrávání té nahrávky cca po 20min. se stratí obraz i zvuk a je černá obrazovka. Lišta nahrávky i čas záznamu ukazuje, že nahrávka proběhla celá. Nahrávám na 2,5HDD 1TB Western Digital. Když nahrávám ve vypnutém stavu přijímače tak se to nestává nevíte kde může být chyba?
Ferin (198)|2.4.2020 13:07
To černání v poslední době taky někdy pozoruju, žádný závislosti jsem ale zatím nevysledoval.
Technisat isio stc (40)|6.4.2020 19:28
[QUOTE=Technisat isio stc;539549]Chtěl bych se zeptat na takový problém. Nahrávám s NovaHD a dívám se na PrimaHD nahrávka proběhne je nekódovaná. Stane se někdy, že při přehrávání té nahrávky cca po 20min. se stratí obraz i zvuk a je černá obrazovka. Lišta nahrávky i čas záznamu ukazuje, že nahrávka proběhla celá. Nahrávám na 2,5HDD 1TB Western Digital. Když nahrávám ve vypnutém stavu přijímače tak se to nestává nevíte kde může být chyba?
Bohužel problém s černou obrazovkou při záznamu je stále častější snad někdo poradí kde je chyba. Mám dekodovací modul Technisat s certifikací Skylink podporuje dual dekodování. Stává se proběhne nahrávka označení je bez klíče čili nekodováno a při přehrávání černá obrazovka bez zvuku! Může mít na to vliv, že mám vypnuto rychlé zapnutí přijímače kde je větší spotřeba ve Stanby režimu.
jirka67 (233)|8.4.2020 07:10
Něco podobného se mi kdysi stávalo se starým modulem Technisat Cryptoworks na Technicorder ISIO STC. Nahrávka, která byla zahájena při spuštěném programu byla černá, z vypnutého ISIO STC vše OK. Ale to byl starý CW modul (který ale dost lidí stále používá a je vše OK).
Zkus třeba jiný modul, popř. flash reset přijímače, nahrát nejnovější fw.... Zkus třeba vypnout dodatečné dekodování, co to udělá (anebo ho zapnout - nepsal jsi, jak máš nastaveno). Zapnutí rychlého startu by na to vliv mít asi nemělo.
Technisat isio stc (40)|8.4.2020 11:08
Dodatečné dekodování mám zapnuté v režimu po vypnutí přij. a duální dekodování mám také zapnuté. Když udělám falsch reset musím odpojit externí HDD? Vím, že tu postup na flasch reset je ale můžeš mě navést prosím a co vše se mi smaže? Verzi firmware mám 2.73.0.10(4309).
jirka67 (233)|8.4.2020 15:16
Flash reset udělej dle návodu zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/29413-Navody-Tipy-a-Triky-pre-TechniSaty/page4 .
Odpojení externího disku asi problém není, tak ho klidně odpoj, ale asi je to jedno, nevím. Fw je dle technisat.de nejnovější.
Více by Ti ale poradil Dagy2
Technisat isio stc (40)|9.4.2020 17:28
Zdravím, chtěl bych požádat jestli by někdo doporučil osvědčený firmware který je bez problémů. Popřípadě mi dal možnost ke stáhnutí, nechci stahovat ten co mi nabízí Technisat. Dagy2 psal, že to nedoporučuje. Děkuji za pochopení. Rád bych vyřešil ten problém černé obrazovky při nahrávání jak jsem psal výše. Ten firmware bych chtěl než udělám Flasch reset nic jiného už mi nezbývá.
Dagy2 (3153)|10.4.2020 09:29
Nevím, jestli jsem někde udělal chybu a napsal něco co mohlo uvézt čtenáře v pochybnost: VŽDY DOPORUČUJI STAHOVAT FW ZE STRÁNEK TECHNISAT.DE a provést upgrade z USB klíče.
Nedoporučuji upgrade (ale to je můj osobní názor z několikaleté zkušenosti, nejsem technik Technisatu ani prodejce):
- automaticky povolením upgrade SW v menu - výsledkem může být ráno po upgrade něco, co uživatel nechtěl
- manuálně přes internet - může dojít k výpadku spojení a přístroj třeba zůstane ve stavu kdy ho bude potřeba reinkarnovat v servisu
- manuálně přes SAT OTA - trvá několik hodin
- pomocí USB klíče ale stahovat SW z různých stránek jako Heureka, různí prodejci... Proč to dělat když mám k dispozici originální SW u výrobce.

Zde v sekci k Technisatům jsou různé SW stažené ze stránek technisat.de, které zde umísťoval golfLC protože u Technisatu je vždy pouze nejnovější sw, jiné sw jsou "zašité" a občas se povede je najít. Zde je vše spolu i pro staré již nevyráběné přijímače.
Technisat isio stc (40)|11.4.2020 15:16
Snad problém s černou obrazovkou při duálním nahrávání vyřešen. Nainstaloval jsem nejnovější firmware ze stránek Techisat DE. Pak jsem udělal Flasch reset nastavil jsem ručně přijímač dle autoinstal a ze zálohy jsem obnovil pouze pozice Tv satnic. 3x jsem zkusil nahrát dvě souběžné nahrávky s různých programů a černá obrazovka se zatím neobjevila. Dodatečné dekodování po vypnutí přijímače také OK. Jen by mě zajímalo jak funguje možnost dodatečného dekodování když se nastaví AUTOMATICKY REŽIM mě nefunguje. Má ho někdo funkční?
Dagy2 (3153)|11.4.2020 15:36
Myslim, ze tady soudruzi z NSR udelali chybu.
Tento rezim nefungoval ani u Technicorderu STC. s nejnovejsim sw jsem ho nezkousel. pouzivam dekodovani po vypnuti.
Technisat isio stc (40)|19.5.2020 15:16
Zdravím, vyšel nový firmware (2.73.0.12-4512) nevíte co je tam za změny?
Dagy2 (3153)|20.5.2020 20:06
stačí čítať, Release Notes:
- Deaktivierung DIVEO
Allgemeine Verbesserungen in:
- Smart Home
- HDMI
- WLAN
- SFI
- USB-Recording
- Watchmi
- UPNP
28.04.2020, 65.24 MB
Technisat isio stc (40)|20.5.2020 21:59
Dagy2 díky tu informaci jsem nikde nenašel.
Dagy2 (3153)|21.5.2020 13:31
není zač, všechny informace jsou vždy na webu Technisatu, není potřeba hledat po pokoutných stránkách nebo stránkách dovozců.
Po nainstalování SW rovněž dostaneš tuto informaci při prvním spuštění přijímače a pokud se ti nelíbí tento upgrade můžeš se vždy vrátit k předešlému SW pokud si si jej uložil. Proto vždy doporučuji stáhnout SW na USB klíč a instalovat a pak nechat uložený SW na klíči.
Nikdy nedělat upgrade přes internet z přístroje a už vůbec ne přes OTA - pak již není cesty zpět.
Technisat isio stc (40)|21.5.2020 14:43
Samozřejmě frmw.ukladam do PC. Jen jsem zvědav jestli poznám změnu k lepšímu. Psal jsem přímo Technisatu, že nefunguje automatické dekódování. Ale s tím asi nic dělat nebudou..����
mabur (31)|29.5.2020 21:47
Můžete se podívat, pokud používáte Techniport plus na win10 do nastavení/zařízení/bluetooth a jiná/? Měl jsem tan asi 300x digit a digipal. Vypadá to, že se založí při každé aktivci programu. Chtěl bych ověřit, zda jde o obecnou chybu a případně napsat do Technisatu.
Dagy2 (3153)|31.5.2020 12:52
Bluetooth u prijímačov nemám aktivovaný.
Obidva prijímače mám v Win10 -> Settings -> Devices dvakrát, pritom sú to dve rôzne typy pripojenia. Takže u mňa OK, ale prijímač Technisat Technicorder ISIO STC, nie DIGIT 4K !
mabur (31)|31.5.2020 18:21
Tak jsem to vyzkoušel. Mám v Techniportu zavedené Digit a Digipal Isio. Pokud spustím Techniport a některý přijímač není zapnutý, nějak se ve Win10 deaktivuje. Po zapnutí přijímače a jeho připojení v Techniportu se ve Win10 založí jako nové zařízení. Mohl bys zkusit spustit Techniport s vypnutým přijímačem, pak Techniport zavřít, přijímač zapnout a znovu spustit Techniport? Potom zkontrolovat zařízení ve Win10, zda máš pořád jen ty dvě připojení? Díky za info.
Dagy2 (3153)|1.6.2020 10:38
ano to jsem udělal včera, jeden z přijímačů byl vypnutý a druhý zapnutý. Spustil jsem Techniport asi 4x, jednou jenom spustil a techniport se připojil k zapnutému technisatu. po druhé jsem stáhnul seznam TV stanic ze zapnutého technisatu a po třetí jsem otevřel nahrávky na interním disku technisatu a skopíroval krátkou nahrávku do PC:
Po každé když jsem vypnul tak jsem kontroloval stav ve Win10 devices a vždy tam byli pouze tyto dva přijímače se dvěma různými funkcemi.

Otázka:
máš aktivovaný bluetooth u přijímačů? já mám u obou vypnutý
jak máš nasteveny IP adresy? u mne se spojení děje přes wifi s tím, že oba přijímače mají v menu přijímače nastavené fixní IP adresy!!! Možná, že pokud DHCP server přidělí novou adresu na technisat tak ti ho Win10 uloží do device jako nové zařízení. To samé se děje u Techniportu, který hledá podle IP adresy a pokud se tato změní eviduje technisat jako nové zařízení. Proto fixní adresa!

mám u obou přijímačů nastaven režim DLNA servru, tzn. zřejmě proč jsou oba přijímače ve Win10 2x - jednou jako nějaký device na který se lze připojit a po druhé jako DLNA

u mne ovšem jsou i v aktivním režimu oba přijímače nedostupné z tohoto menu Win10, protože používám Win s firemním core a služby typu streamování do PC a různé multimediální ptákoviny jsou v mém firemním PC zakázány.