Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 107

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #61
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    Obavam sa, ze nedokazal, Technisat na to nema prisposobenu CI zbernicu preto ma aspon post-decrypt. "Stare" HD Technisaty s dvoma CI slotmi to tusim dokazali (2x CAM + karta).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    celkom nechapem logiku vyrobcov ze za posledne roky redukuju pocet pozicii pre dekodovacie karty, ked predtym sat prijimac mal 2xcitacka + 2xCI.
    teraz kombo s T2 a C2 kde je predpoklad kariet tiez a navyse viacero sat poslytovatelov a koncime u niektorych uplne bez CI len jedna citacka u tohoto prijimaca technisatu len 1+1.
    to sme v rovine krabicky od digi alebo upc, viazanost na jednoho poslytovatela a slus.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    Naprosty suhlas Dagy. U dvoch unicitaciek je problem v prioritach kariet preto sa u prijimacov s uzatvorenym FW nevyskytuju. Preco to nemaju Enigma stroje netusim, tam sa to da lahko priorizovat. Preco ale nie su dostupne 2 CI sloty to uz fakt neviem. A hlavne u TV s 3 tunermi je to nepochopitelne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    5

    Zdravím vespolek, jsem majitelem přístroje TechniSat Digit ISIO STC 4K Ultra HD teprve týden a zatím jsem ve fázi nastavování a zkoušení, nicméně mám už dva dotazy:

    1) jak jste na tom s teplotou přístroje? Já mám po třech hodinách provozu 39,7°C na krytu a to mi připadá dost;

    2) registroval jste se někdo do hbo.go? U mě jsou obě nabízená tlačítka neaktivní, jak 7 denní zkušební provoz, tak i připojení ke stávající smlouvě.

    Děkuji předem za Vaše případné reakce.
    Naposledy upraveno uživatelem Fast Monkey: 29-11-2019 v 09:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    29

    Mám Digit UHD+, bez WLAN. Teplota na vrchním krytu 38,5°C. Přístroj mám rok bez problémů. HBO GO myslíš přes internetový prohlížeč? Vůbec se mi tlačítka pro přhlášení nezobrazují.
    Mohl bys vyzkoušet chybu softwaru, kterou popisuji v #45?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Ad SW chyba #45: jak je to pokud namísto CT1 a CT2 použiješ třeba NOVA a NOVA CINEMA, nebo PRIMA a PRIMA MAX ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    5

    Ano, myslím přes internetový prohlížeč. Jiná možnost sledování není, nebo se mýlím? Byla by dost škoda, kdyby zrovna tohle nefungovalo. Tak s tou teplotou uvidíme, mám jen obavy aby se to časem nezhoršovalo.

    #45 - vyzkouším a v pátek napíšu, jak jsem dopadl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    29

    Je to úplně stejné, satelit, pozemák, kódované, volné, vždycky se to zhroutí. Jak jsem psal výše, v Technisatu neměli chuť to simulovat, měl jsem jim poslat přijímač, tak mě zajímá, zda jiný kus to taky udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    vyskúšal som #45 s CT1/CT2 funguje bez problémov, po ukončení HbbTV na CT1 som prepol na CT D a CT sport, potom RTVS1. Nahrávka na CT2 bežala ďalej. Potom som prepol na aktívnu nahrávku, tá sa spustila od začiatku bez problémov. Ukončil som nahrávanie CT2, prepol na niekoľko iných programov. Potom som sa vrátil na HDD a spustil nahrávku CT2.
    Všetko OK.
    Môj prijímač je ale Technicorder DIGIT STC, nie DIGIT UHD. Ale v každom prípade by som u teba urobil
    A/ zálohu nastavení na HDD
    B/ flash reset
    C/ spustil Autoinstall, nechal naladiť programy cey FastScan a autonaladenie DVB-T2 aby si nemusel ukladať programy
    D/ vyskúšal problém #45
    E/ naládoval nazad nastavenia z HDD
    a napísal sem výsledok
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    29

    Zkušenost s dodatečným dekódováním: Pokud receiver zapnu do stavu DVB-T2, kde není přiřazené kódování, při dodatečném dekódování se karta nedokáže synchronizovat s nahrávkou. Musím nejprve přepnout na DVB-S, nechat kartu zesynchronizovat a poté se dekódování dá spustit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Dotaz:
    CHTĚL BYCH SE ZEPTAT, MÁM TECHNISAT 4K DIGIT ISIO STC STÁVÁ SE MI KDYŽ NAHRÁVÁM TIMEREM DVA RŮZNÉ PROGRAMY NAPŘ. NOVA CINEMA A AXN CZ. JE JASNÉ,ŽE JEDEN BUDE ZAKÓDOVANÝ A DRUHÝ NE TO CHÁPU. MĚ SE OVŠEM STANE, ŽE DVA RÚZNÉ PROGRAMY JAK JSEM PSAL VÝŠE SE HAHRAJÍ ALE TEN ZAKÓDOVANÝ JE NAHRANÝ ALE MÁM ČERNOU OBRAZOVKU NELZE ANI PŘEHRÁT ANI DODATEČNĚ OKÓDOVAT! PŘITOM JE TO TEN VEČER VÍM,ŽE PO PÚLNOCI SE MĚNÍ KLÍČE SIGNÁL K OBĚMA TUNERŮM MÁM OK. JEDU NA SKYLINK KARTA TAKY OK. NEVÍTE KDE JE CHYBA? Hlavně když nahrávám noční programy. Mám jednu kartu a dual modul Technisat. Moc se omlouvám ale nenašel jsem vlákno k tomuto typu přijímače.

    Myslím, že kľúče sa nemenia pravidelne po polnoci.
    A/ Je to vždy len u nahrávok v noci? Skús nechať cez deň nahrať niekoľko nahrávok paralelne trebárs po 10 minut a večer nemusíš ani dekodovať, len ich skús všetky či idú prehrať. Daj info sem ako to dopadlo

    B/ ako máš nastavené v menu "reserved tuners" ? Musí byť reserved tuners = 0, antenna signals = 2 ak máš dva koax káble do prijímača

    C/ pod názvom dual modul máš zrejme na mysli modul ktorý dokáže dual-decrypting ale je len pre jednu kartu. Skús nastaviť na dual-decrypting=vyp

    D/ viď príspevok vyššie od mabura - nie je toto tvoj prípad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    188

    Myslím, že pokud by měl rezervovaný tuner, tak mu nešly ani dvě současný nahrávky udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Připojení koaxem do obou tunerů mám samozřejmě OK. Vše mám nastaveno jak píšete. Jaký by mělo smysl vypnout duainí dekodování, když mám právě dual decode modul. V Omku mi ho doporučili právě kvůli dvoum nahrávkám abych se na jednu např. mohl dívat. Ještě nevím jaký rozdíl v nastavení dekodovat po vypnutí a automaticky? Jakou verzi firmware máte která je ok? Já mám verzi 2.73.0.10(4309).
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 20-02-2020 v 15:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    A/ software máš posledný dostupný

    B/ tento mesiac som 2 týždne riešil s iným kolegom na inom fore nastavenia na rovnakom prijímači, pretože mal čierne nahrávky a množstvo nahrávok, ktoré nešli dekodovať - problém bol, že mal rezervovaný tuner a potom mal nastavené 2 vstupy z antény ale len jeden kábel. Nakoniec ale bol problém v použitom CI module SMIT, ktorý robil nepozerateľné a nedekodovateľné nahrávky aj pri vypnutom kodovanom nahrávaní - napríklad prvá nahrávka OK a ďalšie nasledujúce kodované resp. čierne. Pomohla výmena za nový modul, odskúšal Technicrypt Irdeto CI+ a Mascom Irdeto CI+.
    V oboch prípadoch funguje teraz všetko k spokojnosti.
    "Jaký by mělo smysl vypnout duainí dekodování, když mám právě dual decode modul." no taký, že ti niečo nefunguje a každá chyba sa hľadá tak, že sa postupne vylučujú možnosti, ktoré môžu súvisieť s problémom. a sú aj metody problem solvingu ktoré zahŕňajú možnosti ktoré na prvý pohľad nesúvisia s problémom, takže preto.

    u Technicorderu, keďže máme 2 CI šachty sú možnosti VYP, CI1, CI2, CI1+CI2, AUTO. U niektorých modulov funkcia AUTO nefunguje - modul nie je správne identifikovaný a nahrávky sú nepoužiteľné, je potrebné použiť najlepšie CI1+CI2.
    V tvojom prípade neviem či je tam možnosť ZAP alebo len možnosť AUTO. Ale najprv by som skúsil VYP, potom ak je možnosť tak ZAP a nepoužíval funkciu AUTO.

    C/ dekodovanie po vypnutí a automaticky - u Technicorder STC dekodovanie po vypnutí funguje tak, že v momente keď vypneš prijímač RUČNE (nie napr. pri automatickom ukončení nahrávky časovačom) prehľadá HDD a všetky nahrávky ktoré sú na HDD kódované začne postupne dekódovať.
    Dekodovanie AUTO u Technicorderu nefunguje nijako.
    Tvoj prijímač je Technisat DIGIT ISIO STC 4k, u tohto prijímača neviem či funguje správne režim AUTO.

    D/ funkcia CEC-MHEG - túto funkciu vypni. Táto funkcia nie je pre programy v ČR a SR dostupná a u niektorých užívateľov robí problémy v kombinácii s niektorými modulmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Dle doporuční vašeho nastavení testuji nahrávání. Ještě se zeptám když přehrávám nahrávající se pořad a chci posunout reklamu směrem vpřed tak se to zasekává a někdy i zamrzne přehrávání. To je normální?¨Dělá to hlavně u kodovaného přehrávání.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 21-02-2020 v 18:34
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 17:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 20:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07