Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 107

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Netuším a nerozumiem prečo zmizla téma k Technisatu DIGIT 4K. Takže som sem skopíroval dotaz od Johna. Včera som dal som na neho aj odpoveď a vidím, že odpoveď zmizla spolu s témou.

    Od:JohnP1
    Zdravím, mám stejný problém s chybějícím EPG po updatu firmware na verzi 2.68.0.3 (3109) u přístroje Technisat DIGIT ISIO STC 4k, do té doby probíhal update EPG dat dle nastavení v noci. Nyní nenačte nic. Jediná možnost jak načíst EPG data je nechat EPG na dané stanici několik minut než se načtou informace. Bohužel původní (zřejmě tovární) verze firmware není nikde k dispozici. Nějaké nápady na řešení? Jinak pro ty co ještě neupdatovali ať raději zůstanou u staré verze.


    Moja odpoveď znela asi v tomto zmysle:
    1/ choď do nastavení EPG, zmáčkni OPT -> STATUS a opíš nám sem data, ktoré sa zobrazia.
    2/ potom skontroluj, či prístroj píše "SFI KANAL PRITOMEN"
    3/ spusti ručne sťahovanie EPG a sleduj čo prijímač urobí. U HDS2X bolo treba vždy po veľkých prelaďovaniach alebo zmenách FW spustiť prvýkrát EPG stiahnutie ručne, potvrdiť ho a potom nasledujúce už bežali automaticky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    chatoval som teraz s Technisatom:
    A/ 4K prístroje STC a STC+ sú certifikované pre platformu HD+, čím nie je umožnený downgrade na pôvodný FW. Takže pôvodný FW nie je k dispozícii na stiahnutie.
    B/ máš vyskúšať presne to, čo som písal vyššie a včera v odpovedi a dať vedieť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    4

    Ahojte.

    Som tiez vlastnikom Digit 4K a takisto sa mi neupdatoval EPG. Podla Dagyho popisu som skusil rucne stiahnutie a mam pocit, ze sa problem vyriesil.
    Celkovo som so zariadenim spokojny, advancovanejsie funkcie som ale zatial neskusal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    3

    Již vyřešeno tak nějak "samo od sebe". Zhruba týden po updatu na nový FW a přetrvávajícím problémem s EPG mě napadlo nechat naladěnou nějakou základní stanici (začal jsem od CT1). Zobrazoval se právě vysílaný název programu - tím jsem si ověřil že ty data to alespoň v omezené míře čte. Nechal jsem tedy delší dobu jestli se náhodou EPG nechytne a skutečně načtení proběhlo klasicky na týden dopředu. Jinak doporučený postup - kontrola SFI kanálu a manuální načtení SFI informací mimo zvolený čas nevedlo k úspěchu. Nyní se však již vše průběžně v noci dle mého nastavení aktualizuje. Přijímač doporučuji je super, stojí za ty peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Miro, John - dva dotazy k EPG tohto prijímača + 2 ďalšie aby bolo jasno:
    1/ ako sa zobrazujú rozšírené texty u EPG programov Skylink? Sú české/slovenské znaky korektné?
    2/ keď skontrolujete EPG na ďalšie dni - nie sú medzery v programoch NovaHD, PrimaHD, MarkizaHD ?
    Tzn. sú priebežne všetky programy v zozname jeden za druhým, nechýbajú programy v niektorých časoch?

    3/ tento prijímač podľa všetkého vie nahrávať len dva programy paralelne bez ohľadu na to, či sa jedná o DVB-S, -T, -C. Je to tak? Teda na rozdiel od Technicorderu STC, kde sú v základe 2 samostatné sat tunery a 2 samostatné terestriálne/káblové tunery t.j. spolu 4 nahrávky z rôznych frekvencií

    4/ late descrambling? funguje dodatočné dekodovanie nahrávok u skylinku ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    4

    Dagy
    Prijimac pouzivam len s UPC DVB-C s Cl modulom, takze ti viem odpovedat len vseobecne:

    Nevsimol som si ziadne problemy s diakritikou.

    Bod 3 - asi je to tak, ze prijimac dokaze nahravat max. 2 programy. Aspon mne sa viac nepodarilo.

    S UPC descrambling funguje, ale mam ho vupnuty lebo som mal problemy s timeshiftom (je tam viac rezimov asi som nezvolil ten vhodny)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    aha...
    no to som nepredpokladal, že niekto používa 4K prijímač len s káblovkou a nevyskúša 4k vysielanie z družice na ktoré bol prijímač hlavne postavený (:

    V tom prípade je to samozrejme ako píšeš, 2 káblové tunery = 2 nahrávky paralelne.
    rovnako EPG je v poriadku, pretože UPC podľa všetkého nepoužíva rozšírené EPG tak ako Skylink.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    4

    Tak ano 4K je este hudba buducnosti, ani TV nemam 4K. Ale treba sa pripravovat....

    Dagy mal by som na teba tiez 1 dotaz:

    Nedari sa mi rozchodit live stream. Ten server(Twonky) vidim a viem prehrat nahrate programy, ale live video hlasi chybu. Nevies v com je problem? Funguju ine zariadenia Technisat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Ano, samozrejme že live streaming funguje. Treba aktivovať Live streaming v menu.

    Napríklad na LG TV vojdem do DLNA, vyberiem ako zdroj TechniSat, ponúkne mi nahrávky z HDD a ako ďalšie možnosti sú zobrazené FAV zoznamy a po kliknutí sa otvorí zoznam staníc v danom FAV zozname. Po kliknutí na stanicu začne streaming.
    ešte je otázka ako funguje decrypting pretože tvoj prijímač má len jeen CI-slot. Skús prepnúť na nekryptovaný program a streamovať znova.

    tento týždeň vyšiel nový FW, je tam množstvo zmien. Ale nahraj si ho len za predpokladu že máš zálohu aktuálneho FW
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Nová verzia už aj v sekcií fw-ov Technisat tu https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post522830
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 23-05-2016 v 22:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    4

    Nainstaloval som novy firmware (diky za link). Live video streaming sa zlepsil, ale zistil som, ze funguje len pre nekodovane kanaly. Je to dost obmedzujuce, ale asi to bude vlastnost ?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    funguje určite aj pre kodované kanály, lenže: STC 4k má len jednu šachtu CI, t.j. nemôžeš naraz pozerať jeden program a druhý z iného TP streamovať.
    Ak na pozeranom programe bude TA3, resp. prístroj bude v hot-stand-by na streamovanom by mal ísť akýkoľvek iný.

    Jedna CI-šachta v čase, keď je predpoklad že aj DVB-T2 bude kodované (aspoň niečo) je od výrobcu neuveriteľne ťažký krok vedľa. Ani nehovorím, že by som chcel mať takú obyčajnú kombináciu ako napr. NC+ a Skylink
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    @Dagy
    Vieš čo môže byť veľký prúser? Keď sa spustí DVBT2/HEVC a naše a české T2 nebude úplne kompatibilné s tým nemeckým. Som zvedavý ako sa s tým OMKO potažmo soudruzi z NDR popasujú. Nechcem maľovať čerta na stenu ale aby to nedopadlo ako s ISIOm. To, že má hardver/kodek HEVC ešte vôbec nič neznamená. Tých odlišností tam môže byť totiž dosť veľa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,012

    digitivi: Od toho je vydávání D-book pro DVB-T2, který je průběžně aktualizován v ČR. Dále u ČTÚ. Výrobce se tím musí řídit, aby vůbec tady něco prodával pro danou normu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    @RoPo
    Ja samozrejme všetkým majiteľom uvedeného stroja želám, aby mohli v budúcnosti plnohodnotne využívať aj jeho DVBT2 časť. Lenže tých layerov pre HEVC je toľko, že neviem či sa všetky daju zapracovať do jedného softvéru a či zastúpenie pre ČR/SR a samotný Technisat budú ochotní bugy riešiť pre tak malé krajiny. Viem si predstaviť, že to môže byť poriešené v prijímači podľa voľby krajiny.
    Ja si pamätám časy, ked Skylink navýšil dátový tok na TP zmenou FEC na 5/6 a TV Panasonic mal s tým problém a obe strany tvrdili, ze oni majú všetko podľa normy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 17:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 20:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07