Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 68

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #46
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,105

    Mabur, tu ti asi moc nepomôžem, tento prijímač nemám. Môžem vyskúšať len ako to funguje u Technicorderu STC, ten mám ale inak postavené tunery - jeden tuner u STC dokáže paralelne bežať DVB-T a DVB-S u UHD prijímača toto nie je možné.
    Pre vyskúšanie dotazy:
    1/ čo to znamená "přejdu do HbbTV a sleduji nějaký pořad" - je tento problém len v momente keď beží video z HbbTV alebo stačí len mať HbbTV zapnuté a prezerať napríklad teletext HbbTV?
    2/ skúšal si iné kombinácie programov napr. dva programy nova group alebo prima group alebo kombinácia CT s niektorou z komerčných staníc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Zdravim Dagy, tak jsem to vyzkoušel a stane se to opravdu jen při sledování videa. Když přejdu do teletextu, tak se receiver nehroutí. Zkoušel jsem kombinace S-S, S-T, T-T a chovalo se to stejně.. Pro potřeby podpory Technisatu jsem to zkusil s holým přijímačem bez modulu a HD+ karty na ARD a ZDF z Astry a zhroutilo se to. Tak uvidím, zda provedou sami test a k čemu dojdou. Dám sem pak info.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Tak nakonec mě vyzvali, abych přijímač poslal do servisu ve Staßfurtu. To mi za to nestojí, nechám to být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Feb 2015
    Příspěvků
    16

    Dobrý den všem, stal jsem se také šťastným majitelem Technisatu DIGIT 4K. Kromě obvyklého problému s laděním, který se mi vyskytoval u všech Technisatů v našem domácím rozvodu, kdy je nutno "nadladit" nebo "podladit" některé frekvence, mám problém s dodatečným dekódováním. Některé nahrávky nejdou dekódovat, ani hned po ukončení nahrávání. Máte nějaký tip např. ohledně CI modulu? Jinak používám kartu ICE Skylink a certifikovaný modul CI+ Smit Irdeto. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    3

    Dagy2 když dodržím nastavení chci si ujasnit dvě věci. Lze náhrávat dvě různé stanice satelitní a na jednu pozemní DVB-T2 se dívat? Druhá věc když dám Pip na jedné stanici sat.programu tak v druhém okně mi to píše nelze zobrazit kodovano. Je to normální nebo je chyba v nastavení? Tato kombinace lze pouze u některých programů. Ještě poslední věc, lze pro QUIDE prog.průvodce nastavit aby se data stahovala se satelitu a ne z internetu?
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 29-10-2019 v 21:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,105

    Odpoviem ešte tu, ale prosím ďalšie dotazy dávaj už do diskuzného vlákna, toto je vlákno pre návody:

    1/ Súčasné nahrávanie a sledovanie
    Pri zapojení 2-och antén zo sat antény + terestriálnej antény sú možné fyzicky kombinácie uvedené nižšie.

    Popis pre FTA stanice, resp. pri povolenom nahrávaní v zakódovanom stave:
    Pri povolení nahrávania v zakódovanom stave má dekodovacie karty pod kontrolou stanica, ktorá sa má sledovať. Pri prepínaní medzi nahrávanými stanicami teda vždy vidím vysielanie nekódovane.
    PRITOM ak nahrávam viacero staníc, obraz je vždy z nahrávky, takže pri preskakovaní z jednej nahrávanej stanice na inú (napríklad 2 športové podujatia) mi nič neujde a nemusím pretáčať nahrávku späť ak sa v čase môjho sledovania inej stanice ničo dôležité udialo.
    Príklad: dva futbalové zápasy začínajú o 16:00. Na stanici X pozerám zápas od 16:00 do 16:15, t.j. som v minúte 15, na druhej stanici Y beží paralelne nahrávka od 16:00. Prepnem na stanicu Y. tu vidím zápas od minúty 0 zo záznamu - on-line na ihrisku však už beží tiež minúta 15. Budem pozerať stanicu Y napr. do 16:25, t.j. som v minúte 10 prvého polčasu. Ak prepnem nazad na X, tu mám možnosť sledovať automaticky tam kde som prestal, t.j. od minúty 15. Pritom oba záznamy stále bežia paralelne a môžem v nich akokoľvek preskakovať vpred a vzad, vrátiť si gól na X alebo začať pozerať úplne od začiatku ak príde sused a chce vidieť začiatok.

    Ak mám len jednu dekodovaciu kartu a nahrávané stanice X a Y sú na rôznych TP po ukončení nahrávok budú oba záznamy uložené na disku v zakódovanom stave. Nasledujúce hodiny/dni (podľa času platnosti kľúčov na karte systému ktorým poskytovateľ služby kóduje - Irdeto 24hod, Viaccess ?, Nagra 3dni) si môžem záznamy ľubovoľne prezerať.
    Ak chcem záznamy uchovať pre neskoršie pozretie - budúci týždeň - je potrebné ich dodatočne dekódovať a to buď ručným spustením dekódovania alebo po vypnutí prijímača to urobí prijímač sám.

    Ak zakážem nahrávanie v zakódovanom stave prvá spustená nahrávka obsadí kartu a každá ďalšia nahrávka z iného TP bude čierna. Taktiež nie je možné sledovať iný program súčasne s bežiacou nahrávkou než FTA (je to jedno či sat alebo T2) alebo z rovnakého sat TP

    1A/ Technisat DIGIT ISIO STC 4k - Tento prijímač má 2 tunery S2/T2/C2.
    V tomto prijímači je možné nahrávať 2 stanice súčasne (pritom možno sledovať buď jednu z nahrávaných staníc alebo sledovať iný nahraný program) alebo jednu stanicu nahrávať a jednu sledovať. Pritom je úplne jedno z akého zdroja tieto stanice sú, t.j. napr. S2+S2, S2+T2, T2+T2, S2+C2, T2+C2...

    1B/ Technisat Technicorder ISIO STC/SC - Tento prijímač má 2 tunery S2 a 2 tunery T/C v základnom modeli + možnosť zasunúť k tomu dvojicu 2xS2 alebo 2xT/C
    V tomto prijímači je možné nahrávať 4 stanice súčasne (pritom možno sledovať buď jednu z nahrávaných staníc alebo sledovať iný nahraný program). Pritom dve stanice môžu byť zo sat zdroja a 2 stanice T alebo C, t.j. len S2+S2+T/C+T/C. Po rozšírení modulom 2xS2: S2+S2+S2+S2+T/C+T/C


    2/ PIP
    Logicky pre PIP/PAP je potrebné mať obe stanice ktoré majú byť zobrazené v dekodovanom stave. Preto dve kodované stanice každá z iného TP (u poskytovateľa s iným systémom ako CONAX) s použitím len jednej karty nie je možné - nie je to chyba nastavenia ale vlastnosť dekodovacích modulov CI a nemá nič spoločné s možnosťami prijímača. Jedna stanica bude v takomto prípade samozrejme vždy čierna, resp. PIP sa myslím ako keby nezobrazí vôbec.

    Takže s jednou kartou Skylink môžeš PIP sledovať - FTA stanica S2+S2, ľubovoľné S2+T2, T2+T2, pri použití modulu s dualdecrypting stanice z jedného TP S2+S2 (napr. CT1+CT2).
    Pri použití dvoch kariet tvojho poskytovateľa sat služby (Skylink, Digi) si potom bez obmedzenia.


    3/ Programový sprievodca SFI
    Programový sprievodca pokiaľ máš prijímač pripojený na internet nahráva EPG niektorých staníc z internetu (je to ca 30 staníc z družíc 13E a 19.2E) zo služby, ktorú poskytuje priamo Technisat. tieto stanice majú potom rozšírený EPG o fotky.
    Zvyšné stanice, t.j. napríklad všetky ČR/SR stanice ktoré nenájde v tejto službe automaticky vyhľadáva zo SAT alebo T2 vysielania. Nemusíš nikde nič nastavovať.
    úspešnosť stiahnutia EPG/SFI je možné skontrolovať v menu kde vidíš kedy naposledy bolo EPG sťahované, aký čas to trvalo, koľko staníc bolo stiahnutých z Technisat služby, koľko z ostatných zdrojov a u koľkých staníc nebolo EPG nájdené.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 30-10-2019 v 06:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    3

    Zdravím,protože jsem si v různých případech aktualizací firmware někdy pohoršil raději se zeptám. Mám na Technisat ISIO STC verzi firmware: 2.73.0.6(4040) je původní bez aktualizace. Nyní mi Technisat nabízí 2.73.0.8(4121f). Máte někdo tento sftware vyzkoušený jaké je tam vylepšení? Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast. Děkuji za info.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,105

    Dotaz od nicka Technisat ISIO STC:
    Zdravím,protože jsem si v různých případech aktualizací firmware někdy pohoršil raději se zeptám. Mám na Technisat ISIO STC verzi firmware: 2.73.0.6(4040) je původní bez aktualizace. Nyní mi Technisat nabízí 2.73.0.8(4121f). Máte někdo tento sftware vyzkoušený jaké je tam vylepšení? Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast. Děkuji za info.

    Odpoveď:
    A/ momentálne je k dispozícii sw verzia 2.73.0.8 (4121g). stačí si ju stiahnuť na USB a nainštalovať.
    Automatické aktualizácie ponúkané od prijímača by som nedoporučoval používať

    B/ Nerozumiem vete "Jestli aktualizace za to stojí protože pak mě čeká tovární nast"
    Pri inštalácii novej verzie SW nie je potrebné robiť ŽIADNY továrny reset, všetko zostane naladené tak ako to máš teraz. Továrny reset je snáď vynútený pri downgrade prijímača. Aj keď v prípade mnohých zmien počas rokov a výskyte občasného neštandardného chovania určite reset po rokoch používania doporučujem Nie však továrenské nastavenie ale flash reset - ako ho sprvaiť nájdeš v Návodoch, tipoch a trikoch s popisom krok po kroku.

    Okrem toho je možné urobiť zálohu settingov na HDD a v prípade, že nový SW sa mi nepozdáva môžem sa vrátiť k pôvodnej verzii SW ak mám FW v zálohe a k tomu natiahnuť pôvodný setting.
    Bohužiaľ SW 4xxx som ale nenašiel nikde. Vylepšenia, ktoré sa líšia písmenkom na konci nikdy neprinášajú zásadné zmeny. Väčšinou sú popísané ako "všeobecné zlepšenia". Popis k novej zmene nájdeš vždy na stránke k tvojmu prijímaču u downloads daného sw 4121g prináša driver k špecifickému blutooth kľúču. Ak všetko ostatné na tvojom prijímači funguje, žiadny upgrade by som v tomto prípade nerobil.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 02-11-2019 v 06:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Ahoj, bude mi fungovať na STC 4K CA modul DeltaCAM Twin 2.20 s dvoma skylink ICE kartami (master a next) tak, že sa bude dať pozerať jeden program a druhý nahrávať s iného TP? V Ellano mi tvrdia že to nebude fungovať...
    Mám teraz digicorder isio s dvoma modulmi ale chcel by som prejsť na 4K a technisat mi max. vyhovuje svojou spoľahlivosťou a jednoduchým ovládaním (hlavne teda manželke), tak by som nerád menil značku a hlavne systém. Dík za info, Rado.
    LG Oled 55C8, Technisat digicorder Isio STC 3Tb,
    Skylink ICE+Next, 2x TechniSat TechniCrypt IR CI+V2
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,105

    Rado, kolega Jirka67 používa v Technicorderi, ktorý má tiež dva CI sloty spolu 3 karty:
    - twinmodul s dvomi Irdeto kartami - Skylink + Orange
    - Digi Nagravision modul

    Funguje to dobre a spoľahlivo. Typ modulu presný neviem - ale je to DeltaCAM Twin/Alphacrypt. Mám rovnaký typ modulu, ktorý mi upgradoval a beží rovnako.
    Ty chceš mať dve rovnaké karty v jednom module - neviem či to má vyskúšané ale v princípe Technisat nikdy nemal problém s dvomi rovnakými kartami.

    Iná možnosť je použiť late descrambling a používať len jednu kartu ICE najlepšie v module CRW (na bazoši som nejaký videl) alebo vymeniť za Viacess, kde tvrdili že kľúče sa nemenia každý deň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Dagy2 dík za info, mne sa hlavne jedná, či ten modul aj prijímač, dokáže súčasne použiť obe karty aj tunery, to asi možné nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Ahoj, jak píše Dagy, používám v Technicorderu výše uvedenou kombinaci. Modul je Mascom EasyTwin (ten modrozelený s posledním fw). Skylink ICE je ve verzi SIM, Orange normální. Bohužel ale nejde sledovat anebo nahrávat obojí zakodovaně z tohoto jednoho modulu. Orange je Irdeto a u Skylinku mám nastavené stále ještě CW dekodování. Ale i při pokusu Skylink ICE v Irdeto mi to nahrávalo zakodovaně. Irdeto kodovaní se ale bráním, protože nevím proč, jakákoliv nahrávka (třeba noční) z vypnutého ISIO se mi nahraje zakodovaně (a je jedno zda Irdeto Skylink nebo Orange), u DIGI se toto nestává. Třeba by to vyřešil nejnovější sw, ale nevím. Proto zatím používám u Skylinku CW dekodování.
    Ale na Tvůj dotaz: Bohužel NE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,105

    Ešte by som chcel tu pripomenúť, že Jirka67 má aktivovaný systém dodatočného dekodovania, tzn nahrávky sú z twin modulu zakodované ale je možné ich pozerať a neskôr dekodovať.
    @jirka67 Prosím ešte o info, čo sa stane ak by si chcel PIP napríklad CT1/Skylink a OrangeSport/Orange je jedno z okien zakodované? Tu sa neuplatňuje nastavenie dodatočného dekodovania ale je to "priamy test" funkcie antény a dekódovacieho modulu. Určite ide PIP Digisportu a OrangeSportu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Dagy, určitě dnes vyzkouším. Ale matně si vzpomínám, že jsem to již před časem zkoušel a opravdu druhé okno bylo černé, tj. nešly obě karty najednou v tomto Twin modulu.
    Samozřejmě PIP funguje Digisport+Orangesport nebo DIGI+Skylink anebo pomocí dualdecrypt na Skylinku ČT1+ČT2, u DIGI také samozřejmě ano.

    U Skylinku nechám stále CW kodování, mám obavu to přepnout do Irdeto, jak se někde psalo, že by to již nazpátek do CW nemuselo jít.
    Spíš je zajímavé, že mi Technicorder ISIO SC (reději již píši SC, to STC je nyní matoucí) všechny nahrávky spuštěné při vypnutém ISIO SC nahraje zakodovaně při Irdeto kodování (u CW nebo DIGI se to nestane). Ale dělal to i jiný modul než tento EasyTwin, třeba SMIT (a je jedno, zda tam byla Skylink ICE nebo Orange). Ale zase, testoval jsem to již před rokem, takže počítám, že je pořád stejné, fw jsem neměnil.
    Takže třeba by to mohlo mít nějakou souvislost, Orange koduje v Irdeto.

    Jen pro zajímavost, ona Orange karta se chová trochu jinak než Skylink nebo DIGI. Každý den při prvním spuštění ISIO SC naběhne načtení karet do 2-3 s v pohodě. Ale při přepnutí na Orange (třeba Orangesport nebo ČT1 v Orange, to je jedno) načítá se karta déle, třeba 10s, někdy méně, někdy více, hlásí zakodováno, ale chce to klid, ona naběhne
    Tak jednou za dva měsíce se stane, že při sledování (hlavně sportu) Orange na chvíli vypadne, někdy i 2x (hlásí zakodováno), ale po pár vteřinách opět naskočí, pak zase běží vše OK. Dodatečné dekodování jsem u Orange asi ani nevyzkoušel, nemám proč. Orange mám na LM, český fotbal a hokej, vše ostatní sleduji nebo nahrávám ze Skylinku nebo DIGI.
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 13-11-2019 v 10:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Tak jen potvrzuji, co jsem vcera psal. Na Mascom EasyTwin modulu mi to nerozkoduje obe karty Skylink ICE a Orange najednou, bohuzel. Treba ale jiny modul by to dokazal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 21:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 18:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 21:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 01:07