Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 107

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #76
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Jenom připomínám: Dualdecrypt funguje jen z téhož transpondéru. To zasekávání ti dělá i při přehrávání již pořízeného záznamu, když se zrovna nahrává z kódovaného kanálu? Nahráváš na HDD? S jakým formátováním? Já nahrávám na FAT32 a nemám žádné problémy. Navíc můžu takhle naformátovaný disk čas od času přes počítač defragmentovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Ano u TSD pri posune KODOVANEJ nahrávky občas obraz zastaví. Po dekodovaní funguje všetko OK.
    U FAT nemôžem posúdiť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Nahrávám formátem Fat 32. Sekání až zamrzani, se stává při přehrávani částečně zakodovaneho programu který se ještě nahrává. Např Nova HD doufám, že je to srozumitelné. Samozřejmě rozkodovana nahrávka se přehrává vporadku. Děkuji za Vaše postřehy.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 23-02-2020 v 11:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Ano, stane se to, když nahráváš kodovaně - tzn. běží nahrávání, ty se díváš na jinou stanici a pak se chceš dívat na nahrávku která probíhala paralelně od začátku. Nahrávka běží a přehrávání jde v pořádku. Rovněž přeskočení vpřed. Pokud začneš přetáčet vpřed a vzad stane se, že obraz zastaví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Jelikož máte zde na fóru určitě velké zkušenosti s přijímačem Technisat Isio Stc 4K tak se zeptám lze nějak dostat do přijímače apk Skylink Live? Jedná se mi o TV archiv. Skylink samozřejmě přijímám přes kartu.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 25-02-2020 v 18:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Technisat je predovšetkým klasický prijímač, v tvojom prípade kombinovaný sat/terestrial/kabel postavený na operačnom systéme Linux, uzatvorený pred zásahmi zvonka.
    Každé riešenie má svoje pre a proti.
    Výhodou tohto systému je
    - že nie je potrebné mať žiadne znalosti počítačovej techniky alebo operačných systémov
    - naladenie systému je vďaka aplikácii autoinstall rádove do 10 minút
    - záloha systému a nastavení a obnovenie zo zálohy je pomocou tlačítka v menu a trvá do 10 sekúnd
    - bezpečnosť systému a domácej siete pred atakom zvonka
    - každý prijímač sa chová rovnako takže riešenie problémov, návod a pomoc trebárs tu na fore je vždy jednoznačná a vieme pomôcť krok za krokom k tomu, že prijímač nakoniec každému "naladíme" tak, aby fungoval ako má
    - prijímač je v prvom rade stabilný tak aby operácie a ovládanie nekončilo crash obrazovkami a zelenou smrťou
    - vzhľadom na pevné nastavenie programátor vie užívateľovi podať informáciu jasným textom pri bežnom zlyhaní sledovania TV - napríklad že prijímač nemá signál alebo nie je vložená dekodovacia karta alebo chýbajú oprávnenia, nie je možné nahrávať pretože sú obsadené tunery a pod.

    Daňou za toto riešenie je, že aplikácie/programy sú napísané v Linuxe pre tento prijímač "natvrdo" a za predpokladu použitia určitých dohovorených štandardov platných v dobe tvorby firmware - napríklad HTML5.
    Daňou za toto riešenie je, že nie je možné do prijímača nahrávať aplikácie spôsobom ako je to praktizované napríklad u mobilných telefónov alebo PC.

    do Technisatu nie je možné nahrať žiadny dodatočný alebo alternatívny software, pre uplatnenie mimo klasického sledovania TV alebo použitia aplikácií ktoré obsahuje firmware prijímača je možné použiť len webové stránky ak obsahujú podporované prehliadače.
    takto možno napríklad počúvať internetové rádiá - nie pomocou aplikácie ale použitím webových stránok s rádiami, viď návod na rýchle vytvorenie linkov s rádiami tu v Tipoch a trikoch.
    nemám možnosť skylink vyskúšať ale predpokladám že toto nebude fungovať. Pre archiv českých programov ale dobre funguje u vás HbbTV - či už u Primy, Novy alebo CT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Chtěl bych se zeptat na takový problém. Nahrávám s NovaHD a dívám se na PrimaHD nahrávka proběhne je nekódovaná. Stane se někdy, že při přehrávání té nahrávky cca po 20min. se stratí obraz i zvuk a je černá obrazovka. Lišta nahrávky i čas záznamu ukazuje, že nahrávka proběhla celá. Nahrávám na 2,5HDD 1TB Western Digital. Když nahrávám ve vypnutém stavu přijímače tak se to nestává nevíte kde může být chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    188

    To černání v poslední době taky někdy pozoruju, žádný závislosti jsem ale zatím nevysledoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    [QUOTE=Technisat isio stc;539549]Chtěl bych se zeptat na takový problém. Nahrávám s NovaHD a dívám se na PrimaHD nahrávka proběhne je nekódovaná. Stane se někdy, že při přehrávání té nahrávky cca po 20min. se stratí obraz i zvuk a je černá obrazovka. Lišta nahrávky i čas záznamu ukazuje, že nahrávka proběhla celá. Nahrávám na 2,5HDD 1TB Western Digital. Když nahrávám ve vypnutém stavu přijímače tak se to nestává nevíte kde může být chyba?
    Bohužel problém s černou obrazovkou při záznamu je stále častější snad někdo poradí kde je chyba. Mám dekodovací modul Technisat s certifikací Skylink podporuje dual dekodování. Stává se proběhne nahrávka označení je bez klíče čili nekodováno a při přehrávání černá obrazovka bez zvuku! Může mít na to vliv, že mám vypnuto rychlé zapnutí přijímače kde je větší spotřeba ve Stanby režimu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    232

    Něco podobného se mi kdysi stávalo se starým modulem Technisat Cryptoworks na Technicorder ISIO STC. Nahrávka, která byla zahájena při spuštěném programu byla černá, z vypnutého ISIO STC vše OK. Ale to byl starý CW modul (který ale dost lidí stále používá a je vše OK).
    Zkus třeba jiný modul, popř. flash reset přijímače, nahrát nejnovější fw.... Zkus třeba vypnout dodatečné dekodování, co to udělá (anebo ho zapnout - nepsal jsi, jak máš nastaveno). Zapnutí rychlého startu by na to vliv mít asi nemělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Dodatečné dekodování mám zapnuté v režimu po vypnutí přij. a duální dekodování mám také zapnuté. Když udělám falsch reset musím odpojit externí HDD? Vím, že tu postup na flasch reset je ale můžeš mě navést prosím a co vše se mi smaže? Verzi firmware mám 2.73.0.10(4309).
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 08-04-2020 v 12:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    232

    Flash reset udělej dle návodu zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...chniSaty/page4 .
    Odpojení externího disku asi problém není, tak ho klidně odpoj, ale asi je to jedno, nevím. Fw je dle technisat.de nejnovější.
    Více by Ti ale poradil Dagy2
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Zdravím, chtěl bych požádat jestli by někdo doporučil osvědčený firmware který je bez problémů. Popřípadě mi dal možnost ke stáhnutí, nechci stahovat ten co mi nabízí Technisat. Dagy2 psal, že to nedoporučuje. Děkuji za pochopení. Rád bych vyřešil ten problém černé obrazovky při nahrávání jak jsem psal výše. Ten firmware bych chtěl než udělám Flasch reset nic jiného už mi nezbývá.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 09-04-2020 v 19:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Nevím, jestli jsem někde udělal chybu a napsal něco co mohlo uvézt čtenáře v pochybnost: VŽDY DOPORUČUJI STAHOVAT FW ZE STRÁNEK WWW.TECHNISAT.DE u provézt upgrade z USB klíče.
    Nedoporučuji upgrade (ale to je můj osobní názor z několikaleté zkušenosti, nejsem technik Technisatu ani prodejce):
    - automaticky povolením upgrade SW v menu - výsledkem může být ráno po upgrade něco, co uživatel nechtěl
    - manuálně přes internet - může dojít k výpadku spojení a přístroj třeba zůstane ve stavu kdy ho bude potřeba reinkarnovat v servisu
    - manuálně přes SAT OTA - trvá několik hodin
    - pomocí USB klíče ale stahovat SW z různých stránek jako Heureka, různí prodejci... Proč to dělat když mám k dispozici originální SW u výrobce.

    Zde v sekci k Technisatům jsou různé SW stažené ze stránek technisat.de, které zde umísťoval golfLC protože u technisatu je vždy pouze nejnovější sw, jiné sw jsou "zašité" a občas se povede je najít. Zde je vše spolu i pro staré již nevyráběné přijímače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    31

    Snad problém s černou obrazovkou při duálním nahrávání vyřešen. Nainstaloval jsem nejnovější firmware ze stránek Techisat DE. Pak jsem udělal Flasch reset nastavil jsem ručně přijímač dle autoinstal a ze zálohy jsem obnovil pouze pozice Tv satnic. 3x jsem zkusil nahrát dvě souběžné nahrávky s různých programů a černá obrazovka se zatím neobjevila. Dodatečné dekodování po vypnutí přijímače také OK. Jen by mě zajímalo jak funguje možnost dodatečného dekodování když se nastaví AUTOMATICKY REŽIM mě nefunguje. Má ho někdo funkční?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 17:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 20:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07