Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 70

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Zatím se s TechniSat DIGIT ISIO STC 4K seznamuji, autoinstal myslím proběhl Ok /i když nastavena CZ, běželo to němčině/, stačilo nastavit Skylink a vše se naladilo, i se starým CI modulem to běží, DVBT taky OK, proti jiným přijímačům musím konstatovat hodně propracované menu a myslím že i obsluha je OK, nicméně narazil jsem na problém při zkoušce nahrávání - nevím, zda jsem dostatečně pochopil možnosti nahrávání tohoto přijímače - má dva DVBS tunery, takže lze nahrávat současně 2 programy (buď kodované, nebo pokud bude použit dual decrypt, tak dekodované ?), popř . jeden z DVBS, druhý z DVBT a na třetí se z DVBS dívat ? Mám zatím zapojen jeden DVBS tuner (další zásuvku mám v jiném pokoji, tak řeším protažení kabelu nebo jinou možnost po stejném kabelu??) a DVBT, po naprogramování jednoho nahrávání v podobném čase z DVBT a DVBS mi přijímač napsal kolize časů nahrávání . Pochopil jsem možnosti nahrávání špatně?? Ani ve staženém 200 stránkovém CZ manuálu jsem k tomu nic nenašel. Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    tento prístroj má dva tunery, z ktorých každý dokáže pracovať s DVB-S2, T2, C. (Nedokáže ale na rozdiel od predchodcu Technicorder STC naraz v jednom tuneri spracovať aj T aj S2 signál.)
    Takže začnime programami FTA aby sme do toho neplietli dekodovanie signálu:
    Tento prijímač dokáže naraz prijímať 2 signály a tie buď zobraziť alebo nahrávať, prijímaču je to jedno. Teda môže bežať kombinácia S2+S2, T2+T2, C+C, S2+T2, S2+C, T2+C. Tretí program možno sledovať len z HDD.
    Pre plné využitie týchto dvoch tunerov, je potrebné mať
    - pripojenú anténu DVB-T/kábel DVB-C
    - pripojené 2 samostatné DVB-S2 signály a to
    ---buď 2x koax z paraboly z twinLNB
    ---twinLNB zlúčené do jednoho koax (ak sa nedajú dostať dva koaxy k prijímaču) a zase rozdelené pomocou systému Johansson
    ---SatCR LNB s jedným káblom - zapojenie a konfigurácia viď manuál

    - správne nastavené menu, t.j. počet antén 2 a vybrané správne LNB

    Príjem a nahrávanie kodovaných programov:
    pre dekodovanie programov je u tohto prijímača len možnosť jednoho CI+ slotu a Conax čítačka. conax môžeš použiť pre skrachovaný flix ešte mesiac alebo pre Antik alebo pre káblové UPC.
    Takže toto asi necháme bokom pretože zrejme zatiaľ hovoríme o SkyLinku. Prijímač umožňuje vložiť jeden modul CI s kartou Skylink. Pomocou funkcie dualdecrypt je možné prijímať dva signály, ktoré sú dekodované z jedného TP, t.j. napr. CT1+CT2. Nie je možné prijímať CT1 a Nova. Jeden z programov bude mať tmu. Na to, aby to fungovalo musí tiež modul podporovať funkciu dualdecrypt.

    druhá možnosť je nastaviť funkciu dodatočné dekodovanie po vypnutí prijímača. Potom prijímač nahrá druhý program kodovane a po vypnutí prijímača začne tento program dekodovať.
    Toto funguje veľmi dobre u DigiTV s modulmi Nagra. U Skylinku toto funguje dobre s modulmi Cryptoworks a kartami ICE. S kartami Irdeto a modulmi Irdeto závisí úspešnosť nahrávky a jej dekodovanie od modulu - modulu SMIT s týmto nemali problém, moduly Neotion takúto možnosť "sabotujú" a nahrávka sa väčšinou nedá dekodovať alebo sa nahrá s rôznymi príznakmi, napr. možnosť pozrieť záznam len 90min po nahrávke. Proste Skylink pomerne dosť skomplikoval použitie multitunerov. S kartami M7 nemám v tomto skúsenosti žiadne, ale predpokladám, že to bude rovnako k ničomu ako Irdeto+Neotion.
    Osobne by som vymenil asi kartu za nový kodovací systém Viaccess ktorý zdá sa dáva v tomto väčšiu voľnosť než Irdeto. Ale toto píšem bez záruky, nemám odskúšané.

    Ja používam Technicorder STC (nie je UHD ani T2) ktorý má dve CI šachty a to s kartami DIGI + SkyLink cryptoworks / karta ICE.
    dodatočné dekodovanie funguje bez problémov, takže môžem nahrávať naraz 4 programy a 5-ty pozerať s HDD, s prídavným modulom 2xDVB-S je to potom 4xDVB-S a 2xDVB-T naraz.
    Otázkou je
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Děkuji ta tvůj čas s vysvětlením pro laika a obsáhlou odpověď. Takže popis obchodníků 3x dvojitý tuner je zřejmě nesmysl. Ok, tedy jen vždy jen dva programy současně. Zatím mám připojení DVBS tuner jeden, mám quatro LNB, ale vývod do každé místnosti. znamená to protáhnout coax z nepoužívané zásuvky vedle z místnosti nebo jsem se koukal po elegantnějším řešení, bohužel trochu finančně náročnějším řešení stacker/destacker Johannson. Pokud tedy mám zapojený jeden vstup DVBS a DVBT, mělo by jít nahrávat z obou tunerů současně (bez připojení druhého LNB není možnost ze dvou DBVS), chápu to správně ? Proč tedy časovač píše u překrývajících se programů "Konflikt časů nahrávání" ? To mi není úplně jasné, prosím ještě jednou o reakci, zda to má nějaký důvod, děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Vyzkoušel jsem dva časovače z DVBT, což by dle tvého popisu mělo být možné - výsledek na přiložených foto

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 36 
Velikost: 18.7 KB 
ID: 34880
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 26 
Velikost: 16.0 KB 
ID: 34881
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.jpg 
Zobrazení: 25 
Velikost: 20.4 KB 
ID: 34882
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.jpg 
Zobrazení: 27 
Velikost: 17.4 KB 
ID: 34883
    Naposledy upraveno uživatelem peetan: 10-10-2018 v 18:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    1/ 3x dvojitý tuner je nesmysl, správne je 2x triple tuner (S2/T2/C), alebo triple twin tuner zrejme niekto preložil 3x dvojitý tuner...
    2/ chápeš skoro správne - pripojenie koax DVB-S2 a DVB-T pri nastavení anténa = 1 musí nahrávať:
    ---- DVB-S + DVB-T
    ---- DVB-T + DVB-T
    ---- 2x DVB-S z jednoho TP (CT1 a CT2)

    3/ konflikt nahrávaní si viem vysvetliť len tak, že na obrázku má byť nahrávanie spustené o 2 minúty, čo je ochranný čas začiatku nahrávania a ty si možno tieto timery editoval pri pozeraní tretieho iného programu.
    skús otvoriť tlačítko SFI -> vyber niektorý následujúci program, stlač tlačítko s červenou bodkou, program sa vyfarbí.
    potom vyber iný program ktorý vieš že pôjde nahrávať paralelne, napr. oba z DVB-T a stlač tlačítko s červenou bodkou. Uvidíš čo to urobí.

    Môžeš tiež skúsiť pre bežiace programy. Pokiaľ to urobíš v SFI u bežiaceho programu, zapne sa nahrávanie (ca 2-3 sek) a zároveň vyšednú programy, ktoré nie je momentálne možné zvoliť kvôli chýbajúcej anténe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Pěkný dobrý večer, vyzkoušel jsem dle tvého návodu pro běžící programy, z DVBT2 - stejného multiplexu 11 a evidentně je stále stejný problém - pokud jsem dal záznam dalšího programu -viz foto - ČT 1 záznam běží, další programovaný záznam ČT2 - tak přijímač napíše : počet simultánních nahrávání překročen - prostě spustí jen jedno nahrávání, stejně jako když jsem programoval 2 časovače DVBS/DVBT. Napadá tě prosím ještě něco, co může být špatně nastavené apod ?? Děkuji moc - už fakt mám z toho trochu nervy
    Sice vůbec nevím, kdybych jej měl vrátit ve lhůtě 14 dnů, co bych si místo tohoto přijímače pořídil, svým pojetím a parametry se mi líbí, ale prostě podle mne nedělá to co v popisu, recenzích uvedeno ...


    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 5.jpg 
Zobrazení: 25 
Velikost: 19.8 KB 
ID: 34884
    Naposledy upraveno uživatelem peetan: 12-10-2018 v 22:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    ještě jsem to znovu opět vyzkoušel na překrývající se programy s dostatečným rozestupem - opět kolize časovačů


    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 6.jpg 
Zobrazení: 25 
Velikost: 13.2 KB 
ID: 34885
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    1/ čo máš nastavené v menu:
    hlavné menu -> správa filmu-DVR/hudby/obrazku -> DVR nastaveni ->
    -> RESERVED TUNERS ??? tu musí byť nula 0 !!!!
    -> DODATEČNÉ DEKODOVANI CI ???
    -> AUTOMATICKE DEKODOVANI ???

    2/ čo máš nastavené v menu
    hlavné menu -> podminený přístup -> nastavení kodovacího systému
    -> CI DUALNI KODOVANI ???

    3/ čo máš nastavené v menu
    hlavní menu -> nastavení -> konfigurace antény DVB-S ->
    -> ANTENA INSTALLATION
    -> DISEQC
    -> SIGNAL Z ANTENY
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    91

    Děkuji ti za tvou trpělivost, navedl jsi mne, pohrál jsem si s nastavením - jsem prostě lama Už vše funguje jak má, trochu mne mátla hláška KONFLIKT, ale už jsem pochopil filosofii přijímače- pokud není k dispozici tuner /je třeba zapojený jen jeden DVBS a další časovač programu je z jiného traspondéru/ tak napíše konflikt časovačů /spíš bych čekal nějakou hlášku není k dispozici apod./ Takže ještě objednám CI modul dual decrypt a doufám, že vše bude fungovat OK. Ještě jednou moc děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    Tak fajn, hlavne že vieme kde bola chyba...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    308

    Zakoupil jsem Digit ISIO STC (4K) pro rodiče. Používají FreeSAT , který vysílá na Thor 6. Mezi přednastavenými sat vůbec Thor 6 není a nevím jak ho nastavit. Také nevím zda pro kartu FreeSAT (druhá karta v domácnosti) je potřeba dekódovací modul asi IRDETO nebo jí lze rovnou vložit do slotu pro smard card. Jsem úplný satelitní analfabet a prosím o pomoc. Děkuji Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    O,mein Got, o mein Got.
    A/ stiahni si kompletny cesky manual z omko a citaj a citaj a citaj
    B/ ujasni si a daj vediet ake mas nainstalovane anteny, ktore druzice, pozemak atd
    bez toho ti nepomoze nikto
    C/ samozrejme ze v menu thor je. otazne je, ci tabulka transponderov zodpoveda aktualnemu stavu u freesatu, kedze freesat robil nejake presuny programov.
    stiahni si aktualne data ladenia zo stranky freesatu
    tento prijimac vie automaticky naladit skylink fastscan a nemecke pomocou isipro mnozstvo dalsich programov na inych druziciach ale nie freesat.
    ujasni si ake predplatne platia rodicia a vyznac si v stiahnutom rastri freesatu ktore transpondery budes potrebovat naladit
    D/ ujasni si aku kartu maju. v com ju mali doteraz?
    prijimac ma citacku conax a CI slot pre akykolvek dekodovaci modul - napr. irdeto
    az to budes mat a chces pomoc, daj info sem a naladime to
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    308

    Děkuji, jakmile budu mít všechny potřebné informace napíšu. Zatím co vím. Kartu měli doposud v přijímači Golden media bez modulu a fungovalo to. DVBT2-naladí v Praze 10 bez problému.1.anténa je instalována od free satu a na druhé tv s jejich stb vše funguje.
    Tabulka frekvencí
    https://cz.freesattv.tv/userfiles/cz...ci_freeSAT.pdf Rodiče mají bez erotiky asi vše, takže asi také dost práce že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    1/ Kartu měli doposud v přijímači Golden media bez modulu a fungovalo to.
    to je možné, pretože mali zrejme preflešnutú čítačku tohto prijímača. Technisat neumožňuje nelegálne zásahy do software prijímača. Pre Irdeto je potrebné použiť modul CI modul Irdeto.

    2/ Naladenie 20 transpondérov je povedzme 1TP = 2min, t.j. 40 min. Potom nasleduje usporiadanie to listov - toto môžeš urobiť aj v PC alebo priamo v prijímači to môže trvať tak pol hodiny.

    takže teraz potrebuješ vedieť:
    A/ DVB-T2 je k dispozícii z nejakej antény? spoločná anténa, vaša individuálna anténa alebo "pokojová" anténa? Je potrebné priviesť koax do prijímača Digit STC a zastrčiť do vstupu.
    B/ parabolická anténa "od freesatu" musí mať nainštalovaný LNB s viacerými výstupmi. Do prijímača Digit STC najlepšie priviezť dva samostatné káble aby bolo možné naraz sledovať a nahrávať - pokiaľ to je teda požadované, pokiaľ je to len na pozeranie a nahrávať treba napríklad keď ste mimo domova tak stačí jeden koax
    Zisti či sa na parabole nachádza len jeden LNB čumák alebo viacero LNB na viacero družíc (napríklad 0.8W, 13E a pod)
    C/ zisti typ karty, ktorá bude v prijímači
    D/ bolo by dobré mať k prijímaču privedený LAN kábel. síce prijímač je osadený interným WiFi ale kabel je kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Řeším teď s Technisatem problém s DIGIT UHD+ a potřeboval bych, kdybyste mohli na svém přístroji vyzkoušet, zda se chyba také projeví. Modelový případ:
    DVB-T2. Nastavím timer na ČT2 na 18:30. V 18:25 přejdu na ČT1 do HbbTv a sleduji nějaký pořad. V 18:30 začne ČT2 nahrávat. V 18:35 opouštím HbbTv, sleduji ČT1. Při pokusu o změnu programu se reciever restartuje, doposud vytvořená nahrávka je nepoužitelná. Tenhle problém při opuštění HbbTv se neprojeví, pokud nahrávka již při vstupu do HbbTv běží. Projevuje se jak v sat, tak v DVB-t části. Podotýkám, že běží vždy jen jedno nahrávání, takže druhý tuner není blokovaný. Můžete někdo problém ověřit, abych u podpory v Technisatu měl čím argumentovat pro opravu software? Software jsem upgradoval na nejnovější, chyba se projevovala i s předešlým.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 21:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 18:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 21:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 01:07