Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 70

Téma: Technisat DIGIT 4K

  1. #16
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    niekde som cital ze SK DVBT2 v MPEG4.
    takych prasacin tu bolo hromady
    -full Hd telky s prijimacmi mpeg2
    - sat prijimace s FHD1080p ktore ale vystup maju 1080i,vedia ale vstupne video spracovat v 1080p a osekat ho

    marketing dokaze predat vsetko.
    mna skor zaraza ze prijimac s prijimom STC ak sa hovori o kodovanom T vysielani nema viacero citaciek/slotov
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    3

    trochu opožděná odpověď pro Dagy2 :/
    1/ nemůžu objektivně posoudit - mám pouze příjem přes DVB-C (od nejTV) - problém se znaky nezpozorován
    2/ většinu času na týden do předu bez problému, ale bylo období kdy například Nova HD se zobrazovala jen na 3 dny dopředu
    3/ kabelovka vysílá HD programy a zároveň programy SD v sekci DVB-T. HD programy jsou kódované (mám CONAX kartu). Pokud se nahrává jeden HD (kódovaný) lze nahrávat samozřejmě jakýkoliv SD program nebo HD z paketu ČT (paket ČT není kódován). CONAX karta odemkne v jediném okamžiku pouze 1 kódovaný program. Takže nahrávat Prima Zoom HD a Fanda HD například zároveň možné není. Hold je počítáno že bude přijímač připojen ke kombinovanému příjmu signálu (DVB - T/S/C).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    zdravím všechny, zdroj mám Skylink Multi HD
    1. mám Technisat ISIO S2 jsem sním velmi spokojen, má smysl upgrade na ISIO STC 4k když mě nezajímají níže uvedené věci?
    - nezajímá mě stream z přijímače jinam
    - nezajímá mě nahrávání na NAS (nahrávat budu na USB disk připojený k ISIO)
    - nezajímá mě ISIO jako multimediální přehrávač, prohlížeč webu a další "smart fičury"
    - jde mě pouze o kvalitu obrazu, rychlost přepínání kanálů, nahrávání na připojený disk

    2. Získám kvalitnější obraz v HD a SD oproti ISIO S2?

    3. Jelikož mám objednaný 4K LG 65OLED6B TV zajímá mě upscaling HD/SD kanálů na 4k, má Technisat lepší upscaling než ten integrovaný v TV? (dotaz spíše všeobecný pro lidi co mají 4k televize i ISIO STC 4k ... z čeho upscalujete a dostanete lepší výsledek obrazu?)

    4. Co vlastně získám upgradem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    Pokiaľ je tvoj príjem SAT v HD rozlíšení tak týmto upgradom nezískaš nič.
    1/ Digit S2 aj Digit STC 4K sú ISIO a ISIO - tzn, funkcie web, HbbTV a ostatné ISIO funkcie sú identické

    2/ Papierovo S2 má výstup 1080p, STC4k 2160p. Výstup rozlíšenia na papieri nehovorí vôbec nič. možno posúdiť jedine "na vlastní oči".
    Osobne nevidím rozdiel pri nastavení výstupu z technicorder STC 1080i alebo 1080p rovnako v porovnaní s 10 rokom starým dedkom HDS2 1080i. Porovnávané na LG55LW650s (závidím ti 980S, ja pako som na neho nepočkal).
    ale napríklad rozdiel medzi HDS2 1080i a známeho prijímača "nic jenom výkon" v rozlíšení 1080p bol diametrálny. Papierovo mal byť na strane 1080p toho výkonného prijímača, prakticky to bola katastrofa. Takže za mňa jedine postaviť vedľa seba a odskúšať na rovnakom TV.

    3/ dtto ako 2. Pri porovnaní upscalingu SD do HD u Technicorder alebo STC voči LGLW650s je voľba jasná.
    Ale - teraz hovoríme o upscaling SD do UHD, za 10 rokov sa určite zmenila technologia LG, takže zase len vyskúšať.

    4/ čo určite získaš (otázne či to potrebuješ)
    - možnosť sledovať super program o ničom ale zato v UHD u Skylinku
    - HEVC dekodovanie
    - DVB-T2 a DVB-C ak máš možnosť terestriálu a/alebo kábla, čo v ČR má dobrý význam, v SR je to prakticky len rozšírenie na STV. Ale pozor síce 4k je S/T/C ale sú to len 2 tunery (u Technicorder sú to 2xDVB-S2+2xDVB-T/C)
    - PIP/PAP 2xHD

    osobne považujem stále za najpoužiteľnejší model Technicorder
    - 2xCI šachta, t.j. český + slovenský balík
    - 4xDVB-S2 + 2xDVB-T/C
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    Diky moc za shrnuti, asi neni duvod pro upgrade i kdyz jeden slot na kartu me uplne staci, ja koukam defakto pouze na dokumentarni kanaly v HD takze nejaky moznosti SK karty me vubec netrapi. Doufal jsem v kvalitativni posun v kvalite obrazu.
    Co se tyka Dvbt tuneru nejak nechapu proc kdyz mam identicke kanaly z satelitu je chtit i z terestralu v sat prijimaci.
    Co se tyka prevodu SD u LG nemam co LG co vytknout, podle me ma vyborny sd, urcite lepsi SD nez treba Samsung. Mam doma prime porovnani 2x LG a 2x Samsung a LG ma proste v SD lepsi obraz. Nechapu ty nazory odsuzujici LG. Ja s nima nemel nikdy zadny problem a moji soucasnou 980 jeste obrazove zadna tv neprekonala s vyjimkou opet LG 55 oledu. 4k Samsung rady 7 sem vratil, me jeji obraz sklamal prave pro zoufaly prevod z SD ale i slabe HD. Ted cekam na 65oled v 4k a doufam ze to nebude stejny pruser jako samsung. Uvidime pristi tyden
    Naposledy upraveno uživatelem vomic: 15-04-2017 v 07:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    Vomic, S/T/C tomu kto má čistý SAT príjem je asi k ničomu.
    Ja požívam T pre programy STV pretože je tam HbbTV, ktoré u Digi nie je a C pre lokálne programy ktoré inde nie sú. Takže od prípadu k prípadu.
    jedna CI šachta môže byť dostatočná, niekomu nie. Zase podle volby každého soudruha.

    Daj potom vedieť, trebárs vo vlákne k televízorom ako dopadla tá OLED. Ja mám ako som písal LW650s (na 980 by som musel čakať vtedy 2 týždne (: ) a určite je na tom upscaling od technisatu lepšie než LG. A to minimálne o triedu.
    K OLED len jednu poznámku, kolega musel jednu vrátiť, nefungovalo mu "refrešovanie" pixlov obrazovky ktoré OLED robí snáď pri vypínaní a za tri mesiace mal "vypálené" logá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Kolbis
    Guest

    Ahoj všem. Pořídil jsem si Digit ISIO STC (4K) a jaksi se mi nedaří zprovoznit, aby nahrával na NAS.
    Firmware v ISIO mám poslední. Nastavené připojení do LAN kabelem. Adresu mi dává DHCP server, přijímač je zařazený do skupiny pojmenované AVEKO. Mám zapnutý jak UPnP render, tak server, ale nemám zapnuté streamování a web ovládání.
    NAS mám Synology DS415play, také poslední firmware, jmenuje se DLNA, má zapnutou službu SMB a zařazený je do domácí skupiny pojmenované AVEKO. NAS má aktivovanou i aplikaci Mediální server.
    Podle tohoto videa je mi vše jasné až na ten rozdíl, že já bych očekával, že jak tam někde kolem 1:30 vybírají WORGROUP-FRITZ!NAS, tak já bych tam měl vidět kromě USB disku i AVEKO-DLNA, ale nevidím. A teď nevím, jestli mám něco blbě na NAS-u nebo na ISIU.

    Poradí někdo?

    Ještě doplním. Když skočím do seznamu nahrávek, tak vidím kromě USB disku všechna UPnP zařízení v síti (televize, počítače,...), včetně toho media serveru na Synology. Ale nevidím tam okolní SMB/CIFS zařízení. Mám ale starší DIGIT ISIO S1. A tam vidím v seznamu nahrávek USB disk, UPnP zařízení i SMB/CIFS zařízení včetně toho AVEKO-DLNA. A pokud udělám pokus do něj přistoupit, tak musím zadat jméno a heslo a pak můžu normálně chodit po podsložkách,...

    Takže já z toho mám pocit, že Synology je nastavený dobře a ISIO STC s posledním firmwarem zlobí nebo jsem něco nepochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Kolbis
    Guest

    Tak já nevím. Na Synology ani v ISIO jsem oproti včerejšku nezměnil nic podstatného. Dnes odpoledne jsem ISIO zapnul a vidím jak AVEKO-DLNA, tak i dva počítače ve stejné skupině. Mohu procházet jejich složky. Prostě to "samo" začalo fungovat. Vidím, že je Technisat pořád tam kde byl. Zařízení za spoustu peněz, které kdyby fungovalo jak má tak nemá konkurenci. Ale shazuje to nedoladěný firmware.
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 04-05-2017 v 15:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    viď vlákno Technisat Technicorder STC, problém s NAS Synology. Blbě zadefinovaný nejaký default prístup, najdeš to tam. Je treba zmeniť v Synology niekde default z =0 na =1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Kolbis
    Guest

    Dagy 2:

    To téma už jsem prošel včera a na nic zásadního jsem tam (pokud jsem to nepřehlédl) nenarazil. Včera odpoledne to fungovalo jako nic asi dvě hodiny a pak jako když střelí to zase přestalo fungovat. Prostě jsem se díval na film, nahrával ho na USB a že ho zkusím zkopírovat na síť a NAS "nebyl". Celou dobu jsem nic nekonfiguroval. A co je zajímavé, současně jsem přestal v ISIO vidět i okolní počítače.

    Na nějakém zahraničním webu jsem našel, že snad mají lidi problém od nahrání posledního firmware do ISIO. Zkusil jsem tedy reset, nahrát starší firmware (který je na webu Technisat také a přitom datum zveřejnění je tam snad tři dny po tom novějším!), ale chovalo se to stejně, tak jsem se zase vrátil k tomu nejnovějšímu fw.

    Povolený účet questa na Synology mám. Chtěl jsem i udělat úpravu přímo v /usr/syno/etc/smb.conf. Ale ten návod je asi ke starší verzi OS Synology. V novější verzi 6.0 s novější Sambou je asi někde jinde a zatím jsem ho nenašel. Navíc moc nevěřím, že by to mělo pomoct, když mám povoleného toho guesta, protože tato úprava řešila, aby povolený být nemusel.

    V každém případě - když to jelo, tak jsem si ověřil, že jde sice na NAS přímo nahrávat, ale nejde tam pak nahrávky "stříhat". Takže to pro mne stejně nemá moc smysl. A asi s NAS jednoduše počkám, jestli se to vyřeší "samo".

    Co mne mrzí víc, že sice mohu spustit MediaPort, ten satelit najde, ukáže i připojený USB disk, ale nahrávky na něm nevidím. Ještě chci zkusit TechniPort, ale začínám být předem skeptický. Zdá se mi, že se jednoduše nahrávání filmů za účelem archivace hážou klacky pod nohy jak to jenom jde...

    A poslední věc co mne překvapila. Satelitní příjem super. Ale s příjmem DVB-T(2) mám trošku problémy. Uznávám, že máme doma mizernou anténu, ale doposud připojená TV Sony jela naprosto v pohodě. Technisat mi vůbec nenaladí K59 a celé odpoledne hlásil velmi špatný příjem na K46 a K47, který se pak ale večer spravil a oba "teploměry" (síla i kvalita) byly zelené a kvalita dokonce 100%. Naopak zcela bez problémů byly celou dobu K28, K29 a K40. Tak se jaksi utěšuji, že snad měl ten KW46 a 47 výpadek (patří oba "Pařízkovi") a K59 že se stejně opustí. A také jsem tak jaksi vnitřně připravený, že tu anténu později vyřeším lépe. Nicméně - čekal jsem, že Technisat bude mít citlivější tuner a že když relativně běžné televizi anténa stačí, tak Technisatu bude také.

    No abych to uzavřel. Staré dobré ISIO S1 ladili asi 6 let. Než ho ale konečně naladili (poslední dobou jsem si na firmware a chyby už nemohl stěžovat), tak morálně zastaral. Neumí zobrazit dva HD programy současně a tím pozbyl smysl celý systém dvou šachet na kódovací karty, karta NEXT a podobně. Tak jsem pořídil ISIO STC a mám zatím velmi smíšené pocity...

    Doplněno: Už jsem našel ten konfigurák pro Sambu. Ve verzi DSM 6.0 a vyšší je nově na /etc/samba/smb.conf. A přidal jsem tam proměnnou guest account = nobody do sekce [global]. Tak jsem zvědavý odpoledne, až se dostanu domů.

    V tom tématu o Technicorderu jsem ale nenašel nic o "Je treba zmeniť v Synology niekde default z =0 na =1.". Pokud víš kde přesně hledat a poradíš blíž, budu rád.

    Na druhou stranu jsem v tom tématu našel, že snad je nahrané filmy v MediaPortu vidět přímo v rooto disku, že jsou ty složky jen virtuální. To odpoledne zkusím, hledat v rootu mně nenapadlo. Taky jsem získal z toho tématu pocit, že TechniPort bude přeci jen lepší než stařičký MediaPort.

    Doplněno 2:

    Takže beru to zpět s MediaPortem i Techniportem. Udělal jsem opětovný reset ISIO do továrního nastavení a formát USB disku z TSD do FAT32. Tím se na něj asi nahrály úplně znova nějaké defaultní složky a už filmy oba programy vidí a dají se stáhnout do počítače.

    Odpoledne opět záhadně fungoval NAS. Po resetu a továrním nastavení ale zase SMB/CIFS nevidím. Zdá se, že to potřebuje nějaký čas aby si to síť osahalo. Nevím. Ale NAS mne ani tak netíží, když mohu přenášet filmy TechniPortem.

    Takže když ještě doladím anténu pro pozemní příjem, tak asi budu nakonec spokojený.
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 05-05-2017 v 18:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    1/ konfiguraci si nasel spravne. ja Synology. nemam tak jsem si to spatne pamatoval
    2/ strhani jde kdekoli ovsem format disku FAT32 nebo TSD. ne NTFS
    3/ na DVBT jsi se musel divat nejak spatne. Technisat neukazuje kvalitu v procentech ale dB, na slusny prijem min 8-9dB
    mnoho lidi si plete kvalitni tuner a kvalitni tuner.Treba cim lepsi AVR neznamena ze bude hrat na kus dratu,naopak potrebuje lepsi antenu nez obycejny kazetak. treba jsi na tom podobne.
    4/ na mediaport opravdu zapomen. ten ma problem i s HD nahravkami. je to 10let stary sw
    5/ dve sachty nemusi byt kvuli PIP
    6/ doporucil bych statickou IP ne DHCP. nikdy jsem nemel problem s pristupem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Kolbis
    Guest

    ad 2) Ano, stříhat jde pod FAT32 a TSD, ale asi ne pod CIFS (nahrávky rovnou na NAS). Možná je to tím, že ten NAS používá formát disku EXT3.
    ad 3) Nemáš pravdu. Satelitní teploměry ukazují sílu celým číslem a kvalitu v dB. Pozemní teploměry sílu v dBuV a kvalitu v %.
    ad 5) Dvě šachty jsou mi jasné. Já spíš si posteskl, že na ISIO S1 bylo vše "jednodušší". Měl dva tunery, dva moduly, dvě karty. Nebyl pak problém nahrávat dva programy současně. Jenže dnes už SkyLink vysílá prakticky vše v HD a ISIO S1 z principu neumí nahrávat/sledovat dva HD programy současně. Takže co jsou mi v ISIO S1 platné dva nezávislé tunery, když nemohou pracovat současně. Snad je mi rozumět. Digit ISIO STC sice dva HD zaráz nahraje, ale musí se dekódovat jedním modulem a musí se nahrávat z jednoho transpondéru. Což je také omezující. Ale tak jaksi se uklidňuji, že časem budu nahrávat převážně z pozemního vysílání a případně budu kombinovat pozemní a satelit. Osobně bych nejraději pořídil Technicorder STC. Ale odradilo mne, že neumí DVB-T2 a HEVC.
    ad 6) Statickou adresu už mám.

    Mimochodem. Používám stařičký modul SMIT (v ISIO S1 jsem používal dva) a kartu SkyLink ICE. Funguje, ale pokud začnu nahrávat dva zakódované programy současně, tak to modul nestíhá a obě nahrávky jsou "roztrhané". Zkoušel jsem se vrátit i k ještě dříve používanému Mascomu. Ten dva programy zaráz stíhá nahrát bez trhání, ale po pár minutách přestane fungovat úplně a nahraje se jen černá plocha. Má asi problémy se zápisy klíčů na kartu a klíče SkyLink dnes už mění tak často, že to prostě blbne (což mne dost sere, kvůli nemožnosti používat odložené odkryptování - ale to odbočuji). Samozřejmě mám aktivní dual decrypt.

    Poradíte nějaký osvědčený modul? Co třeba tento http://www.omko.cz/technisat-technicrypt-ir-ci/ ? Zvládne bez chyb a přerušování nahrávat dva HD programy z jednoho transpondéru a budou obě nahrávky navždy odkódované?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    ad2/ strih pod jinym formatem nez fat a tsd ti nepujde ani na USB. zda jde strih pres cifs u fat32 jsem nezkousel,mam interni disk a nahravat na nas bych ani nikdy nechtel.

    nevim proc by u isio s1 neslo nahravat dva programy soucasne a jeste k tomu "z principu"?
    viz vlakno isio s1 zde. neslo to na nekterem tp u vyssich bitrate nez 66.6, ted to dle vyjadreni majitelu chodi.

    popis modulu mas ve vlakne k technicorderu. otazne je co chces pouzivar, ja jedu vice nez rok s jednou kartou skylinku ted digi a dekodovani v pohode. tim ze mas je jednu sachtu tak to jinak ani nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Kolbis
    Guest

    Ahoj Dagy.

    Nahrávání na NAS by se mi líbilo, protože bych nemusel mít v přehrávači strčený USB disk. Navíc bych filmy které chci dlouhodobě archivovat nemusel dodatečně přesunovat z ISIO na NAS. Ale protože mi nahrávání rovnou na NAS u ISIO STC spíš nefunguje a protože se ukázalo, že bez problémů funguje TechniPort, tak se s klidným srdcem vrátím ke zvyklostem z ISIO S1. Jednoduše budu dál nahrávat na USB disk a těch pár ostříhaných (ustřižený začátek a konec) nahrávek si přesunu TechniPortem.

    Nahrávání dvou HD programů současně pomocí ISIO S1. Musím si nasypat popel na hlavu. Já mám totiž jaksi zafixováno, že ISIO S1 neumí současně v PiP zobrazit dva HD programy. Pak jsem před časem přestal platit kartu SkyLink NEXT a modul jsem přepnul na Dual Decrypt. A od té doby když jsem začal nahrávat jeden program v HD, tak už nešlo sledovat jiný program v HD (i když byl ze stejného transpondéru). Já jsem z toho jaksi usoudil, že to je omezení ISIO (viz PiP), ale teď jsem si ověřil, že to jen nestíhal modul (viz podobný problém co jsem popisoval o příspěvek dřív).

    Popravdě mne satelitní vysílání zajímá stále méně. S tím jak se na terestrice objevily ČT programy v HD už na SkyLinku platím jen "udržovací poplatek" a jen velmi vyjímečně si připlatím za nějaký balíček (na Vánoce nějaké filmové kanály a přes léto kolem Gira, TdF a Vuelty balíček s Eurosportem).

    Abych to tedy shrnul a mé příspěvky nevyzněly, že jsem na Technisat nějak naštvaný.

    Za asi ty tři dny co Digit ISIO STC mám, mu začínám přicházet stále víc na chuť. Oproti Digit ISIO S1 má svá omezení. Především nemá dvě šachty pro dva moduly. Na druhou stranu mne to alespoň nesvádí platit za kartu NEXT. Co se mi zase líbí hodně je 1GB LAN. Přenos kvalitně nahraného filmu v HD rozlišení po síťi už netrvá čtvrt hodiny, ale pár minut. A také se mi líbí tuner DVB-T2. Je pravda, že zatím bych si vystačil s obyčejným DVB-T, ale za dva roky už asi bude vše jinak a jak lze asi z mého příspěvku tušit, tak asi příjem DVB-T2 bude pro můj Digit ISIO STC primární a jen občas, tak jako dřív, si zaplatím nějaký ten balíček na SkyLinku. Takže teď vlastně ani nevím, jestli má smysl řešit ten jiný modul, protože ten stávající jeden satelitní HD program zvládne a na druhý se můžu dívat v terestrice.
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 06-05-2017 v 10:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,114

    úpravy v posledných dvoch verziách SW, ktoré sú na stiahnutie na stránke technisat:
    SW v.3315
    Všeobecná vylepšení, zejména pak optimalizace funkcí:
    - WLAN
    - HbbTV, HD Text
    - vyhledávání kanálů DVB-C / DVB-T / T2
    - HDMI a TechniLink
    - funkce USB, Bluetooth, CI+, UPnP
    - přehrávání a nahrávání DVR
    - přehrávání mediálních knihoven
    - funkce SFI
    - Teletext
    - přehrávání streamů
    - rozšíření Uni-Cable SCR 2 - dle normy EN 50607

    nový aktuálny SW je z 03-2017, v.3485.
    - UPnP Funkce
    - CI+ Funkce
    - UHD Optimalizace z 1080i
    - Late Decrambling záznam
    - HDMI Funkce
    - DVR záznam
    - hledání DVB-T vysílaču
    - HbbTV- Funkce
    - WLAN-Funkce
    - HD+ Funkčnost
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 21:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2013, 18:31
  3. Technisat Digit HD8-SX a UPC
    Od Ronymaster v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 21:00
  4. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 01:07