Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): PlazmaSmart TV LG PZ950,4roky st,hlásí není signál !

Neregistrovaný (0)|1.4.2016 20:48
Tazatel: petr

Znění dotazu: zničeho nic mě hlásí tv PLASMA SMART LG PZ 950, že není signál, ostaní tv v bytě ovšem jedou(dig.kab tv upc) input hlásí že signál je přítomný,o co se může jednat za poruchu (tuner?),není nějaká možnost dostat se do vnitř.nastavení tv a podívat se co by to mohlo způsobovat? jak fin.náročné může být oprava pokud by odešel tuner nebo něco podobného ,děkuji za odpověd

Technika, které se dotaz týká: SMART PLASMA LG 50 PZ 950
vivid.sk (11472)|1.4.2016 21:34
Ak mas UPC, musis mat zaroven STB, alebo dekodovaci modul v CI slote, v tomto aj v ostatnych TV (predpokladam, ze o analogu sa nebavime).
V prvom pripade sa interny tuner nevyuziva, v druhom pripade ano, napis, o aky typ pripojenia ide, zaroven vieme vylucit, kde urcite bude/nebude problem.
Neregistrovaný (0)|1.4.2016 23:55
televize jede 4 roky na digitální příjem , na kartu v cl-slotu , jinak internet funguje , přehrávání z externího uložiště taky
vivid.sk (11472)|2.4.2016 00:40
- Odskusaj, ci funguju free (nekodovane) kanaly
- Ak nejdu, odskusaj danu zasuvku (zapojenim do inej TV), ak si si isty, ze zasuvka je 100% ziva a funkcna, skus opatovne naladenie, ak to nepomaha, factory reset, ak to nepomoze, moze ist o HW problem interneho tuneru, riesenie je dokupit externy STB.
Neregistrovaný (0)|2.4.2016 10:19
tak jsem na antenu napojil druhou tv a tam obraz funguje, takže je problém s tv , vyzkoušel jsem ji přeladit i bez karty v cl slotu , abych vyloučil problém s kartou , a nic !
Zajímavý je že nenaladí ani analog. kanály , ktery upc stále jestě provozuje,a jedna z tv mě nani hraje , k tomu tv nepotřebuje přeci tuner dvb-c !
Rozumíš tomu na sevisní urovni ? myslíš že obnovení továrního nastavení může tento problém vyřešit ?protože bych si nerad rozhodil tv ,když mě funguje alespon přehrávání z externího uložiště !
externí setop-box bych teda až jako poslední možnost , raději bych pokud to jde nechal v tv potřebný modul vyměnit , pokud to jde , včera jsem ještě kdesi vyčetl že se může se jednat i o problém s ladícím modulem nebo tak něco , proto se ptám jestli tomu rozumíš na servisní urovni ,abych si byl jistý v případném jednání v servisu aby něco nezkoušeli,myslím tahat navíc peníze!
pokud by muselo dojít na setopbox , musel bych ho mít od UPC nebo jde volně koupit a půjde do ní vložit ta karta co mám v cl slotu ? jinak ti děkuji za rady
vivid.sk (11472)|2.4.2016 19:07
[QUOTE]myslíš že obnovení továrního nastavení může tento problém vyřešit ?[/QUOTE]
Podla popisu spravania TV z posledneho prispevku, myslim, ze nie. Ale v servise to bude prve, co vykonaju, takze si to mozes vyskusat sam, je to defacto to posledne, co mozes doma s TV spravit na SW urovni. Tych zopar hodnot nastaveni nieje problem si prepisat a nastavit opat nanovo.

[QUOTE]...v případném jednání v servisu aby něco nezkoušeli,myslím tahat navíc peníze...[/QUOTE]
Ak naozaj odisiel tuner, tazko povedat, co konkretne budu odporucat menit. Samotny tuner (teda [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], no v servise cakaj podstatne viac). Dnes sa vsak uz nikomu nechce pajkovat, dnes sa uz len "vymiena" stare za nove, podobne ako v autoservisoch, ovsem vzdy zavisi na koho natrafis.

Viac ti povie servis a podla nakladov sam zvazis, ci to za to stoji, alebo pojdes cestou externeho STB.
Neregistrovaný (0)|2.4.2016 20:11
reset jsem provedl nepomohlo ,
ta deska z tveho odkazu nemá stejné vystupy , ani ten tuner , já mám vyvod anteny zezadu , ne z boku, a 2 usb a 2x hdmi mám naopak z boku , viz foto níže ,
http://files.uloziste.com/4cb70badb22555bf/
nechápu přitom píšou že jeto na 50 PZ 950 , asi bude pro nekteré trhy jina konfigurace , takže bude důležite najít tu správnou desku, pokud seženu vymením si ji sám,
znamý me rekl že to není pajený , že to nebude problém, oddelat zadní kryt a vyment , ten tuner za nejakou stokorunu je asi k pájení co pokud je jen na narazení a nemusí se pájet, vyzkoušel bych vymenit prvně ten, půjdu do výmeny ale jen pokud nebude deska více jak cca 2500kč , na servis to nebude, ti by chteli i s materiálem jak vidím cenu desky okolo 4 tis ,jinak setopbox za max 1000 kč ,