Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Ako zistím či počítač využíva CUDA jadrá?

  1. #1

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    Kúpil som GTX960 a niektoré procesy sa mi vidia pomalšie, než som čakal. Nepoznáme nejaký soft, ktorý by ukázal ako je pri práci využitý procesor, pamäť, GPU pamäť a jadrá? Viem, riešením by bolo vybrať grafiku a jednoducho to otestovať. Ale diagnostický soft by som uprednostnil
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Sice moc nechápu, co myslíš "niektoré procesy sa mi vidia pomalšie, než som čakal." nebo jak by jsi to chtěl testovat "riešením by bolo vybrať grafiku a jednoducho to otestovať", ale SW na monitorování GPU jsou přeci tuny

    http://lmgtfy.com/?q=monitor+gpu+usage

    https://gaming.msi.com/features/afterburner
    http://www.techpowerup.com/gpuz/
    http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
    http://www.geeks3d.com/20151231/gpu-...eforce-radeon/
    https://technet.microsoft.com/cs-cz/...rocessexplorer
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    542

    Podle mého názoru je podstatné které SW jsou CUDA engine schopné využít, resp. kde je CUDA využitelná. Osobně stříhám v Premiere a tam je výrazně znát jestli je zapnuté použití CUDA a nebo jestli není (zásadně pracuji s možností Mercury Playback Engine GPU Acceleration). Testování pro testování mi nedává smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    Ďakujem za tipy na softvér, presne to som potreboval. Nejak mi nenapadlo ako to hľadať, asi už blbnem. Takže ešte raz vďaka. Šlo mi o to porovnať a skontrolovať, či som novú grafickú kartu inštaloval správne, lebo bez nej to nebolo zas oveľa pomalšie. Soft pritom tvrdí, že CUDA využívať chce a vie. Pomeriam a reportnem ak bude niečo čo stojí za pozornosť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    Tak už som sa dostal ďalej. Porovnávam dve karty a to GTX 960 a R9 380 a zdá sa že ani jedna nejak nespolupracuje s video strižňami. Nie je možné, že to treba niekde nejako zapnúť? Nainštaloval som najnovšie drivery ku každej karte a porovnávam to proti integrovanej grafike intel na mainborde. Výsledky sú takmer rovnaké či tam je grafika s CUDA, OpenCL, alebo nič len procesor. Rendering všade zhruba rovnaký. Tie karty sú výkonovo dosť podobné, ale proti vstavanej grafike tam nie je takmer žiaden rozdiel. Nemáte nápad ako aktivovať, aby GPU pomáhala pri výpočtoch? Soft davinci resolve a vegas strižňa ako overenie. U vegasu sa píše, že nevedia robiť s CUDA u novších kariet, ale tvrdí, že CUDA vidí. Ale zrejme nevie obsluhovať. Takže ak niekto máte nápad, budem rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,365

    mix, používal som GPU-Z /tretí link od Kamila/, zapni rendering videa, spusti GPU-Z. Ak sa bude pohybovať vyťaženosť jadra procesora GK na úrovni pár percent, karta neakceleruje prepočet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mix (to si ty mirex?) : Resolve bez CUDA grafiky sa tusim ani nespusti , resp. hned ti pinda , ze nemas GPU ..

    ---------- Doplněno v 00:52 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:48 ----------

    mix (to si ty mirex?) : Resolve bez CUDA grafiky sa tusim ani nespusti , resp. hned ti pinda , ze nemas GPU .. Vegas bez GPU napriklad nahlad ide dost zle .. render je s GPU rychlejsi , ale len tie horsie kodeky ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    Pytkin áno som K téme resolve od 12ky už berie aj openCL, predtým ostal visieť a naozaj sa neotvoril. Len sa mi videl veľmi malý rozdiel vo výkone. Prehrávanie 4k videa v reálnom čase ide rýchlejšie, bez GPU ani 9fps v tom sú obidve karty rovnaké. Ale rendering v davinci ide rovnako pomaly ako bez GPU. To sa mi práve nezdá.

    Vegas po fórach píšu že nevie robiť s novými kartami niektoré kodeky, možno práve kvôli kvalite. Pri bežnej práci so strihom som tiež nevidel nejakú akceleráciu a pri testovaní kariet meracími softíkmi uvedelými vyššie tiež nejaká utilizácia nebola. Pri cuda vôbec nič, pri openCL to občas skočí na desiatky percent, takže tam asi aspoň niečo robí.

    Teraz sa rozhodujem, ktorú kartu si mám nechať, alebo či kúpiť niečo celkom iné. Uplietol som si na seba bič 4k videa a rozpočet je pritesný keďže to nie je na zakázky.

    Pre pobavenie ostatných: prvé 4k video som natočil. Prídem domov a čo nevidím? preexponované a chybne zaostrené. to som ale kameraman fz1000 od panáka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    mix - ono to k pobavení zrovna moc není. Také mám FZ1000 a ono to chvílku trvá, než se skamarádíš. To ostření je třeba vyzkoušet,
    je k dispozici několik druhů ostření a z počátku jsem měl také dojem že dochází k přeexpozici. Také záleží jak máš kalibrovaný monitor v PC.
    Nejlépe mi to ukázalo přehrání videa z kamery rovnou na televizi. Já stříhám v Ediusu a tam je slušná možnost korekce.
    A ještě používám Magix Movie Edit Pro 2015 Plus, které umí i HDR. Škoda, že FZ1000 umí 4K jen 25p, švenkovat je lépe do FHD 50p.
    Díky velikosti čipu je video i v FHD suprové.
    To využití CUDA jádra vyzkouším, je to dobrý podnět !!
    Naposledy upraveno uživatelem romana51: 04-04-2016 v 09:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    romana veď som blbec. Zaostril som, a potom sme menili scénu a už som zabudol preostriť. Doteraz som vždy filmoval automatikou. Chýbajú návyky. No a preexpozícia - neskúsenosť. Dal som ND filter a 25 sekundy. Potom asi viac vyšlo slnko, ale to už som bol pred kamerou a nie pri hľadáčiku ale ako kamera to funguje veľmi dobre. Švenk 4k na 25p je tragédia, to je vec, ktorá si vynúti nosenie statívu. Ale ND filter ošetrí aspoň tie situácie, kde obraz môže byť vďaka miernemu rozmazaniu plynulý. Vydržali sme s tým 100 rokov na celuloide, vydržíme to aj na 4k

    50p sa mi vidí ešte stále veľký dátový tok na dnešnú dobu. A nie každé zariadenie to vie spracovať.

    CUDA - pokiaľ viem adobe premiere má zoznam podporovaných kamier, ktoré vedia akcelerovať prácu dramaticky. ale od adobe si platím len photoshop, video by sa mi neoplatilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    542

    Co se týká 4K, tak mám za za to, že ještě nejsou na trhu ani spotřebky co by uměly 50 fps, nebo se mýlím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    BEPE - vůbec se nemýlíš, pokud tedy nepovažuješ Panasonic HC-X1000 se záznamem 4K 60p/50p videa na SD karty za 63k za spotřebku. Já na ní nedosáhnu.

    Tak jsem zkoušel prográmek GPU-Z v Ediusu 7,52 zatím na PC s přídavnou grafikou Radeon R7 200 a integrovanou grafikou Intel (i7 2600K). Radeon mi ukázal
    max 71 %, Intel max. 85 %. V Ediusu si můžu nastavit jestli chci podporu integrované grafiky, nebo Radeonu. CUDA nevím, GTX550 Ti mám na druhém PC
    a z "technických důvodů" k němu nemohu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,365

    Citace Původně odesláno od romana51 Zobrazit příspěvek
    Radeon mi ukázal
    max 71 %, Intel max. 85 %.
    - tak to pekne maká

    Panasonic HC-X1000 je pekná mašinka na plynulé 4K, pre ešte majetnejších mám tip na neskutočnú kamču :
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 60p.jpg 
Zobrazení: 74 
Velikost: 79.6 KB 
ID: 32899  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    MIX : Resolve pouziva GPU hlavne na farbenie .. Ono sa vacsinou pouzivaju nekomprimovane formaty .. cize je mozne ze export rata CPU .. Vegas akceleroval len niektore kodeky .. a zrovna tie horsie .. Ale nahlad to akcelerovalo fajn .. V kazdom pripade co sa tyka vegasu , sme usudili , ze rozumnejsie je dat 400 eur do procesoru , nez do grafiky ..

    v kazdom pripade .. na pracu s 4K videom potrebujes velmi silny pocitac ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    mix mix je offline
    Nováček Avatar uživatele mix
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    31

    Pytkin to je asi fakt s tým procákom. Ono to je jedno s druhým. Dáš liter do procáku a potom by bolo smiešne mať tam integrovanú grafiku. Tak sa kúpi riadna grafika a potom výjdu výkonnejšie modely

    Mám tam i7 takže robiť sa s tým dá, len som asi očakával ešte väčší výkon. Zas je fakt, že farbím 4k niekoľkými vrstvami, fadermi a maskami a aj tak to vie dosť rýchlo ukázať, okolo tých 10fps to dá. A pri renderingu je to pomalé ku 3fps. Takže možno renderuje bez karty. Ale nešiel som do nekomprimovaného, nemal som voľný disk, aj final kompresia asi žerie výkon. Na online prácu to má hardvérové požiadavky na grafiku za desaťnásobok...

    Takže výkon majú dnešné PC naozaj udivujúci.

    A vegas by som najradšej opustil. Dávnejšie som ho dostal k nejakej karte tuším, alebo k čomu to bolo a zdá sa mi, že sú optimálnejšie strižne. V najhoršom kúpim premiere, ale ten ročný poplatok sa mi zdá privysoký ak to je skôr ako hobby než práca. Pochopiť tak strih v davinci a bol by som resolved. ale tam mi to príde krkolomné a to aj po kurze.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vegas a CUDA
    Od vanhalf007 v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-11-2015, 01:04
  2. CUDA + XBMC nefunguje
    Od Defie v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-09-2011, 20:51
  3. Hdv cs5 premiere cuda 480 gtx geforce
    Od KREATOR v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-04-2011, 09:37
  4. Jaké záznamové médium využívá Vaše videokamera?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 22:11
  5. Ako zistim parametre videa
    Od marek1212 v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-01-2005, 20:46